Dodaj do ulubionych

Problem z Bluetooth błagam pomocy !! :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:12
czesc,kupilem Bluetooth do USB firmy Tellme z programem IVT BlueSoleil i
kiedy podlaczam go z Nokia 6600 to nie wiem jak wymieniac dane ?? jest opcja
Bluetooth file transfer srvice ale gdy otwiera mi sie okno to nie ma tam
zadnych folderow ani nic...jak moge wgrac na karte pamieci inne pliki?przez
Mobiledit i Nokia PCsuit takze nie moge...blagam pomozcie mi :(
Obserwuj wątek
    • jaki71 Re: Problem z Bluetooth błagam pomocy !! :( 31.01.07, 00:04
      A w opcjach bluetooth dodales telefon? Musza sie pojawic tam odpowiednie comy :)
      Jesli ich nie ma to i lacznosci nie bedzie.
    • andywaw Re: Problem z Bluetooth błagam pomocy !! :( 31.01.07, 02:35
      Jeśli już masz na pewno podłączony telefon i Bluetooth go widzi (sprawdź czy w
      telefonie masz włączony Bluetooth oczywiście), to ja robie tak: klikam prawym
      klawiszem myszki na telefon i wybieram "refresh services" żeby sie upewnić, że
      oba urządzenia są skomunikowane. Potem klikam nie na TRANSFER SERVICE ale
      prawym klawiszem myszki na okno OBJECT PUSH SERVICE, zaznaczam SEND OBJECTS,
      otwiera się okno wyboru plików - ale uwaga! trzeba wybrać w pasku szukanych
      formatów plików opcję ALL FILES. Potem normalnie zaznaczasz wybrany plik i
      OPEN - w tym momencie następuje transfer do telefonu.
    • Gość: c Re: Problem z Bluetooth błagam pomocy !! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:35
      Pan andywaw chyba nie mowi o oprogramowanie BlueSolei :) W tym programie
      laczysz sie z telefonem klikajac na pomaranczowa "kulke" na srodku menu,wtedy
      Cie wyszuka,potem kliknij na swoje nazwe BT ktora sie pokaze aby komputer
      Ciebie "zlapal".Aby wyslac pliki na telefon musisz kliknac na swoja nazwe PPM i
      dac cos z "File transfer" -przy Nokii chyba trzecie og gory.Otworzy ci sie
      okno.Teraz przejdz do "Moich dokumentow" tam znajdziesz folder "Bluetooth"-
      otworz go i teraz:
      a.) jesli chcesz wyslac zdjecie,filmy,muzyke to wklejaj te pliki do
      folderu "outbox"
      b.)jesli chcesz wgrac inne pliki niz pliki multimedialne np *.sis musisz wklaic
      je do folderu Bip a nastepnie do folderu MISC i tam je skopiowac.Aby teraz
      wrzucic pliki na telefon-przejdz do okna ktore ci sie otworzylo po klikniecu
      PPM (patrz wyzej) i w oknie kliknij znowu PPM dajac opcje "Paste"...i sie
      wgrywa :)
      WAZNE!!-jesli nie wrzucisz plikow do Outbox lub Bin-MISC to opcja "Paste"
      bedzie niedostepna!
      • andywaw Re: Problem z Bluetooth błagam pomocy !! :( 04.02.07, 00:07
        Tak mówiłem o BlueSoleil, niczego nigdzie nie wklejam i nie bawie się w żadne
        wrzucania plików po prostu wysyłam używając PUSH SERVICE wysyłając pliki bo do
        tego ona służy. A poza tym, nie trzeba ciagle wyszukiwać urządzenia jak to
        twierdzi pan/pani c (wstydzimy się zalogować?), wystarczy wybrać opcję "add
        device from history" spod TOOLS.
        • Gość: c Re: Problem z Bluetooth błagam pomocy !! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:56
          no w ten sposob takze mozna ale nie widzimy ile pliku wyslalo,moim sposobem
          widzimy w % ile pliku przeszlo..nie wstydze sie zalogowac tylko poprostu
          szybciej mi sie pisze :) nie zalezy mi na ilosci napisanych postow na koncie
          tylko na pomaganiu i otrzymywaniu informacji :)
          • andywaw Re: Problem z Bluetooth błagam pomocy !! :( 04.02.07, 15:07
            No, to doszliśmy do porozumienia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka