Dodaj do ulubionych

Chooje precz! BOJKOTUJCIE PLUS-A!!!!!!

28.05.03, 19:38
Dziś Rokita ujawnił publicznie jeden z smsów wysłanych przez Halbera do
Kwiatkowskiego:

"Może byś wrócił do Piotrka Urbankowskiego. To jest świetny koleś -
pracowity
i lojalny, lubię go i cenię. Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym
kolegom.
Chuje precz!"

Sms dosyć mocny istotnie, ale nie w tym rzecz. Wygląda, że jesteśmy
podsłuchiwani i podglądani a wszystko jest skrupulatnie gromadzone a potem
na
jedno szczeknięcie przekazywane jest psiarni i innym zasrańcom.

Ja się na to nie godzę. TO JEST, KURWA, PERMANENTNA JEBANA INWIGILACJA!
Czy wiecie, który to z operatorów komórkowych był
taki "usłużny"! To zasrany PLUS!!! Czy już wiecie dlaczego też powinniście
zerwać
z nim umowy? Tylko taka akcja i utrata dochodów zmusiłaby ich (i
innych) do
przestrzegania tajemnicy korespondencji.

Dziś oni - czerwoni i urzędasy ale jutro my... Coś tu kurwa jest bardzo
nie w porządku...
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Gadanie IP: *.acn.pl 28.05.03, 21:28
      1. To nie prawda jest, ze PLUS podsluchuje ludzi. Podsluchuja wszytskie sieci,
      bo maja taki OBOWIAZEK wynikajacy z USTAWY. Zreszta jesli chodzi o PLUSa to on
      jako ostatni wprowadzil modyfikacje technologiczne umozliwiajace podsluchiwanie
      i namierzanie abonentow i zrobil to pod grozba utraty czestotliwosci.
      2. To dobrze, ze nasze rozmowy komorkowe sa kontrolowane. Przynajmniej (w
      teorii, bo wiem ze praktyka jest troszke inna, jednak jest to juz troszke inna
      sprawa) policja moze rzobijac gangi kradnace samochody, zbierac dowody na
      podejrzanych, namierzac dealerow narkotykow. I tak powinna byc. A, ze kiedys
      ktos podslucha mnie? Coz z tego? Ja nie ma nic do ukrycia. Zreszta jakby ktos
      chcial mnie podsluchac a niemoglby zrobic tego za pomoca komorki z pewnoscia
      znalazlby inny sposob.
      3. Sam nie palam miloscia do PLUSa, bo jest drogi. Wole siec IDEA, ale w kwesti
      poruszonej w tym watku wogole nie zgadzam sie autorem
      4. A wiecie, ze w sieci IDEA mozna namierazc innych urzytkownikow sieci. (za
      ich zgoda, oczywiscie)

Pozdrawiam!
      • Gość: tommas Re: Gadanie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.03, 22:11
        A ja sie nie zgadzam na podsłuchiwanie, wiem ze postęp technologiczny umożliwia
        dzisiej podsłuchiwanie przez sciany. W erze cyfowego dźwięku i kompresji roczne
        sms`y przecietnego uzytkownika można upchać w kilku megabajtach. Ale nikt nie
        powiniem bez nakazu prokuratory gromadzić takich danych tak na wszelki wypadek
        bo to stwarza niebezpieczeństwo nadużyć chocby w celu wykorzystania informacji
        z drobnego fliru a tego prawo nie zabrania (kilka czułych smsów) do szantażu
        lub próby lobbingu wobec waznych urzędników policjantów itp.
        • Gość: Peppers Nie! IP: *.acn.pl 29.05.03, 11:05
          1. Urzednicy, politycy sa osobami publicznymi i powinna byc nad nimi kontrola.
          Uwazam, ze ABW ma pelne, moralne prawo ich podsluchiwac.
          2. Wykorzystac przeciwko sobie mozna wszystko. Jak ktos chce to na kazdego
          znajdzie haka. Ja uwazam, ze jestem czysaty ale z pewnoscia jakby ktos sie
          uparl to pograzylby mnie w taki czy inny sposob.
          3. Uwazam, ze korzysci plynace dla Panstwa ( a tym samym kazdego obywatela) z
          mozliwosci kontrolowanego podsluchu sa niewspolmiernie wieksze od zagrozen. Jak
          bez mozliwosc podsluchu policja moglaby skutecznie lapac dealerow narkotykow,
          jak wychodziliby na jaw wielkie afery w swiecie polityki i biznesu?

Pozdrawiam!
          • pan_pndzelek Re: Nie! 29.05.03, 16:05
            Bzdurzysz koleżko! Jak już ktoś powyżej napisał zbieranie sms-ów "na wszelki
            wypadek" winno być ZAKAZANE I KARALNE! Podsłuchów telefonicznych wszak nie
            prowadzi się "na wszelki" a dopiero po ZGODZIE SĄDU!!! Tak samo winno być z
            smsami.

Co do tego, że nie masz nic do ukrycia. Albo ci się wydaje albo jesteś bardzo
            prosty. Ja mam np. kochanki i chciałbym uniknąć sytuacji w której pies albo
            zafajdany prokurator (takie ziobro) przyjdzie do mnie i będzie mnie próbował
            zaszantażować...

Pomyśl o tym...

BOJKOTUJ PLUS'a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Peppers Re: Nie! IP: *.acn.pl 29.05.03, 21:02
              1. Zbieranie danych `na zapas` jest niedopuszczalne. Z tym sie zgadzam. I o ile
              wiem nie wolno tego robic. Ale jak wiadomo wszystko mozna obejsc. I nie jest to
              wina sieci oraz jej zabezpieczen. Co innego jednak kiedy ktos jest o cos
              podejrzany i prowadzimy jego inwigilacje. To powinno byc dopuszczalne i
              stosowane. (np. w celu zdobycia dowodow i unieszkodliwienia dealera narkotykow)
              2. Czuje sie czsyty, bo nie wstydze sie tego jak postepuje. Nawet jesli mam
              kochanki (a mam), czasem powiem cos glupiego itp. Wychodz z zalozenia, ze jesli
              ktos bedzie chcial na mnie cos znalezc to i tak sobie z tym bez najmniejszego
              problemu poradzi. Dodatkowo nie jestem (i nie chce byc) osoba publiczna wiec
              nie musze sie tak bardzo obawiac.

Pozdrawiam!
              • Gość: krzak Re: Nie! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.05.03, 22:32
                należy sprawdzić smsy posła Rokity co prawda on jest Maria ale może posiada
                rowneż mały romansik
                • Gość: Peppers Jestem za IP: *.acn.pl 31.05.03, 10:10
                  Pewnie, ze trzeba w koncu polaczenie diabla (rokita), mezczyzny (Jan) i kobiety
                  (Marzia; czego ostatnio strasznie sie wypiera) to wybuchowa mieszanka.

Pozdrawiam!
                  • Gość: :) Re: Jestem za IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.06.03, 22:22
                    Gość portalu: Peppers napisał(a):

> Pewnie, ze trzeba w koncu polaczenie diabla (rokita), mezczyzny (Jan) i
                    kobiety
                    >
                    > (Marzia; czego ostatnio strasznie sie wypiera) to wybuchowa mieszanka.
                    >
                    > Pozdrawiam!
                    :))
    • gale Wiaderko lodu na glowe, to po pierwsze 08.06.03, 18:54
      Wiaderko lodu na glowe, to po pierwsze. Po drugie szklanka wody. Po trzecie -
      cos Ci dzwoni tylko nie wiesz gdzie i co.

Czytaj uwaznie, bede pisal powoli: sms, ktorego tresc ujawnil posel Rokita
      zostal odczytany z aparatu telefonicznego, zabezpieczonego przez prokurature.
      Teraz przeczytaj powyzsze zdanie ponownie. Jesli nie zrozumiales, przestan
      czytac, to nic nie daje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka