Gość: koszyk80 IP: 62.69.42.* 18.06.07, 02:39 witam chce zmienic telefon i mam 2 na oku sony ericcson z710i oraz nokia 6230i ktory lepszy ktory wybrac prosze o porade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bazzyl Re: ktory wybrac pomocy IP: 212.160.172.* 18.06.07, 10:21 obydwa są niezłe, ale jako że sprzedawałem kiedyś m.in. telefony to zawsze polecam nokię :) Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: ktory wybrac pomocy 18.06.07, 10:31 6230i to była "niezła" w dniu premiery. teraz to już zabytek. nokia chyba największy postęp odnotowała od czasów 6230i. nie polecam tego dziadostwa. SE jest o dwie nowocześniejszy, co widać na każdym kroku (wygląd, parametry, menu, materiały, bateria) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mant Re: ktory wybrac pomocy IP: *.crowley.pl 19.06.07, 14:26 wyglad - to akurat zalezy od gustu, parametry - jakie? aparat i wyswietlacz? Z aparatow wole Nikona niz jakikolwiek telefoniczny badziew z plastikowa soczewka, ilosc kolorow na wyswietlaczu wielkosci 2 paznokci nie ma dla mnie znaczenia za to rozdzielczosc tak, a tu nokia bije na glowe se menu - kwestia przyzwyczajenia materialy - se jest z chamskiego plastiku, przyciski trzeba wciskac paznokciem jesli nie chce sie wcisnac 2 naraz, jaystick wysiada po miesiacu uzytkowania bateria - to jedyny atut ale silniejsza bateria do Nokii kosztuje 40 zl Ja potrzebuje telefon a nie dresiarski gadzet z bajerami, w serwisie za glowe sie lapia jak czesto psuje sie se. Odpowiedz Link Zgłoś
blq chyba nie wiesz, o czym piszesz. 19.06.07, 14:40 Piszesz o SE wykonanym ze złej jakości plastiku. A z jakiego plastiku wykonana jest 6230i? Czasem ciężko odróżnić obudowy podróbki od oryginału. To jest dopiero jakość... Menu w nokii 6230i jest wprost obrzydliwe, wystaczy porównac z menu w nowszysch nokiach (6233 na przykład) by zauważyć różnicę. Aparat? skoro już jest dodawany do telefonu, to chyba lepiej by był lepszy, niż gorszy. Wyświetlacz 6230i biję SE "na głowę"? Znów nie wiesz, o czym piszesz. Bateria? Silniejsza do nokii kosztuje 40zł? Masz na myśli oryginał, czy podróbę? Bo jeśli to drugie, to zapomnij że faktycznie jest silniejsza. > Ja potrzebuje telefon a nie dresiarski gadzet z bajerami Ten argument nie jest już w ogole rzeczowy. Frazesy, slogany i demagogię pozostaw z dala od tego forum. > sie lapia jak czesto psuje sie se z710i psuje się z pewnością rzadziej niż 6230i. być może dlatego że po prostu jest nowszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mant Re: chyba nie wiesz, o czym piszesz. IP: *.crowley.pl 19.06.07, 15:38 No wybacz, nie mam paluchow slonia ale napisanie smsa w k710i jest koszmarem, w nokii to czysta przyjemnosc. Jesli chodzi o menu to juz mowilem. To kwestia przyzwyczajenia. Joystiki padaja jak muchy i powie Ci to kazdy pracownik serwisu. Oczywiscie ze aparat moze byc lepszy ale jesli sie kierujesz kupnem telefonu z tego powodu to wspolczuje. Jak kupujesz samochod to tez wybierasz ten w ktorym sa mocniejsze glosniki przy radiu Safari? Nie napisalem ze wyswietlacz bije na glowe tylko jego rozdzielczosc. Jest poprostu wyzsza. Oryginalna bateria nokii (970) z roczna gwarancja kosztuje 40 zl na Allegro. (www.allegro.pl/item203506289_bateria_bl_5c_970mah_nokia_6230i_e50_n70_6680_3100.html) Wiec powtorze co mowilem. Potrzebuje telefon, przez ktory dobrze slychac, menu sie nie zamysla, joystik nie wysiada, przyciski mozna naciskac palcem a nie paznokciem. Jednym slowem potrzebuje telefon a nie urzadzenie w ktorym wieksza wage przywiazuje sie do milionow kolorow wyswietlacza i milionow pikseli w tandetnym aparacie. Nie sa to frazesy i slogany tylko moja opinia i to forum wlasnie do tego sluzy zeby o tym mowic. Z jednym sie zgodze. Nie da sie ukryc ze k710 jest nowszy. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś