Dodaj do ulubionych

ktory wybrac pomocy

IP: 62.69.42.* 18.06.07, 02:39
witam chce zmienic telefon i mam 2 na oku sony ericcson z710i oraz nokia
6230i ktory lepszy ktory wybrac prosze o porade
Obserwuj wątek
    • Gość: bazzyl Re: ktory wybrac pomocy IP: 212.160.172.* 18.06.07, 10:21
      obydwa są niezłe, ale jako że sprzedawałem kiedyś m.in. telefony to zawsze
      polecam nokię :)
      • blq Re: ktory wybrac pomocy 18.06.07, 10:31
        6230i to była "niezła" w dniu premiery. teraz to już zabytek. nokia chyba
        największy postęp odnotowała od czasów 6230i. nie polecam tego dziadostwa.

SE jest o dwie nowocześniejszy, co widać na każdym kroku (wygląd, parametry,
        menu, materiały, bateria)
        • Gość: mant Re: ktory wybrac pomocy IP: *.crowley.pl 19.06.07, 14:26
          wyglad - to akurat zalezy od gustu,
          parametry - jakie? aparat i wyswietlacz? Z aparatow wole Nikona niz jakikolwiek
          telefoniczny badziew z plastikowa soczewka, ilosc kolorow na wyswietlaczu
          wielkosci 2 paznokci nie ma dla mnie znaczenia za to rozdzielczosc tak, a tu
          nokia bije na glowe se
          menu - kwestia przyzwyczajenia
          materialy - se jest z chamskiego plastiku, przyciski trzeba wciskac paznokciem
          jesli nie chce sie wcisnac 2 naraz, jaystick wysiada po miesiacu uzytkowania
          bateria - to jedyny atut ale silniejsza bateria do Nokii kosztuje 40 zl
          Ja potrzebuje telefon a nie dresiarski gadzet z bajerami, w serwisie za glowe
          sie lapia jak czesto psuje sie se.
          • blq chyba nie wiesz, o czym piszesz. 19.06.07, 14:40
            Piszesz o SE wykonanym ze złej jakości plastiku. A z jakiego plastiku wykonana
            jest 6230i? Czasem ciężko odróżnić obudowy podróbki od oryginału. To jest
            dopiero jakość...

Menu w nokii 6230i jest wprost obrzydliwe, wystaczy porównac z menu w nowszysch
            nokiach (6233 na przykład) by zauważyć różnicę.

Aparat? skoro już jest dodawany do telefonu, to chyba lepiej by był lepszy, niż
            gorszy.

Wyświetlacz 6230i biję SE "na głowę"? Znów nie wiesz, o czym piszesz.

Bateria? Silniejsza do nokii kosztuje 40zł? Masz na myśli oryginał, czy podróbę?
            Bo jeśli to drugie, to zapomnij że faktycznie jest silniejsza.

> Ja potrzebuje telefon a nie dresiarski gadzet z bajerami
            Ten argument nie jest już w ogole rzeczowy. Frazesy, slogany i demagogię
            pozostaw z dala od tego forum.

> sie lapia jak czesto psuje sie se
            z710i psuje się z pewnością rzadziej niż 6230i. być może dlatego że po prostu
            jest nowszy.
            • Gość: mant Re: chyba nie wiesz, o czym piszesz. IP: *.crowley.pl 19.06.07, 15:38
              No wybacz, nie mam paluchow slonia ale napisanie smsa w k710i jest koszmarem, w
              nokii to czysta przyjemnosc. Jesli chodzi o menu to juz mowilem. To kwestia
              przyzwyczajenia. Joystiki padaja jak muchy i powie Ci to kazdy pracownik
              serwisu. Oczywiscie ze aparat moze byc lepszy ale jesli sie kierujesz kupnem
              telefonu z tego powodu to wspolczuje. Jak kupujesz samochod to tez wybierasz ten
              w ktorym sa mocniejsze glosniki przy radiu Safari? Nie napisalem ze wyswietlacz
              bije na glowe tylko jego rozdzielczosc. Jest poprostu wyzsza. Oryginalna bateria
              nokii (970) z roczna gwarancja kosztuje 40 zl na Allegro.
              (www.allegro.pl/item203506289_bateria_bl_5c_970mah_nokia_6230i_e50_n70_6680_3100.html)
              Wiec powtorze co mowilem. Potrzebuje telefon, przez ktory dobrze slychac, menu
              sie nie zamysla, joystik nie wysiada, przyciski mozna naciskac palcem a nie
              paznokciem. Jednym slowem potrzebuje telefon a nie urzadzenie w ktorym wieksza
              wage przywiazuje sie do milionow kolorow wyswietlacza i milionow pikseli w
              tandetnym aparacie. Nie sa to frazesy i slogany tylko moja opinia i to forum
              wlasnie do tego sluzy zeby o tym mowic. Z jednym sie zgodze. Nie da sie ukryc ze
              k710 jest nowszy. To wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka