Dodaj do ulubionych

Karta microSD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:35
Chcę kupić do mojego telefonu Sagem my411X kartę microSD. Czy bedzie działać
dowolna karta microSD?
Na co zwrócić uwagę przy zakupie karty microSD?
Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • blq Re: Karta microSD 21.07.07, 17:47
      1. unikaj hurtowników co mają po 100 i więcej kart. są najtańsi ale ch...
      2. lepiej kupić droższy Sandisk, niż tańszy kingston, a raczej jego podróbkę
      3. kup bezpieczną wielkość, czyli 512MB. nie ma co się rzucać na 2GB, Twoj
      telefonik może tego nie pociągnąć. z 1GB sandiska powinno być ok, ale mimo
      wszystko polecam raczej 512. to naprawde wystarczająca wielkość jak na telefon
      bez OS i bez aparatu co jedno zdjęcie zajmuje 1MB
      • elibre Re: Karta microSD 22.07.07, 13:26
        hej
        moje dziewczę ma chyba właśnie taki problem. V3i, 2GB sandisc i niestety nie
        widzi jej. Nokia koleżanki i cyfrówka bez problemów. Inna Motka V3i też nie
        wykryła karty. Tzn obie widzą 0 GB i nie da się jej (karty) sformatować nawet z
        poziomu PC-ta.
        Może to być wina za dużej karty pamięci?
        • breblebrox Re: Karta microSD 22.07.07, 16:58
          Jak najbardziej.
          Możesz jeszcze spróbować sformatować kartę przez czytnik kart pod Windowsem - mi pomogło przy jednogigabajtowej karcie Kingstona.
          • elibre Re: Karta microSD 22.07.07, 17:39
            jak mam kupić czytnik to wolę nową kartę :) Tak czy inaczej dzięki.
      • Gość: Igor blq poradź!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:05
        blq widzę, że znasz się na rzeczy. Czy możesz mi poradzić, czy wybrana przeze
        mnie karta jest OK?
        www.allegro.pl/item216045709_karta_1gb_kingston_microsd_micro_sd_czytnik_gratis.html
        W instrukcji telefonu piszą, że obsługuje karty do 2 GB, więc chcę kupić 1 GB.
        Nie chcę wydawać za dużo kasy, bo szczerze mówiąc telefon z kartą i mp3 jest dla
        mnie ciekawostką.
        Pozdrawiam
        • blq Re: blq poradź!!! 23.07.07, 14:18
          tak jak wielokrotnie pisąłem z kingstonami bywa różnie. sagema nie miałem od 5
          lat, nie "bawiłem się" żadnym od czasu myx6-2, więc niewiele mogę powiedzieć na
          temat współpracy kingston-411x.

zwłaszcza że bywa tak, że 10 kart wspolpracuje z telefonem, a 11-sta taka sama
          już nie.

ja polecam to. zadziała na 1000%
          www.allegro.pl/item218386371_transflash_microsd_sandisk_512mb_adapter.html
          ewentualnie
          www.allegro.pl/item217830765_nowa_sandisk_micro_sd_trans_flash_1gb.html
          tylko czy to już nie jest aby podróba. coś mi tu inaczej wygląda, może jestem
          przewrazliwiony...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka