Gość: Igor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:35 Chcę kupić do mojego telefonu Sagem my411X kartę microSD. Czy bedzie działać dowolna karta microSD? Na co zwrócić uwagę przy zakupie karty microSD? Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq Re: Karta microSD 21.07.07, 17:47 1. unikaj hurtowników co mają po 100 i więcej kart. są najtańsi ale ch... 2. lepiej kupić droższy Sandisk, niż tańszy kingston, a raczej jego podróbkę 3. kup bezpieczną wielkość, czyli 512MB. nie ma co się rzucać na 2GB, Twoj telefonik może tego nie pociągnąć. z 1GB sandiska powinno być ok, ale mimo wszystko polecam raczej 512. to naprawde wystarczająca wielkość jak na telefon bez OS i bez aparatu co jedno zdjęcie zajmuje 1MB Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Karta microSD 22.07.07, 13:26 hej moje dziewczę ma chyba właśnie taki problem. V3i, 2GB sandisc i niestety nie widzi jej. Nokia koleżanki i cyfrówka bez problemów. Inna Motka V3i też nie wykryła karty. Tzn obie widzą 0 GB i nie da się jej (karty) sformatować nawet z poziomu PC-ta. Może to być wina za dużej karty pamięci? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Karta microSD 22.07.07, 16:58 Jak najbardziej. Możesz jeszcze spróbować sformatować kartę przez czytnik kart pod Windowsem - mi pomogło przy jednogigabajtowej karcie Kingstona. Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Karta microSD 22.07.07, 17:39 jak mam kupić czytnik to wolę nową kartę :) Tak czy inaczej dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor blq poradź!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:05 blq widzę, że znasz się na rzeczy. Czy możesz mi poradzić, czy wybrana przeze mnie karta jest OK? www.allegro.pl/item216045709_karta_1gb_kingston_microsd_micro_sd_czytnik_gratis.html W instrukcji telefonu piszą, że obsługuje karty do 2 GB, więc chcę kupić 1 GB. Nie chcę wydawać za dużo kasy, bo szczerze mówiąc telefon z kartą i mp3 jest dla mnie ciekawostką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: blq poradź!!! 23.07.07, 14:18 tak jak wielokrotnie pisąłem z kingstonami bywa różnie. sagema nie miałem od 5 lat, nie "bawiłem się" żadnym od czasu myx6-2, więc niewiele mogę powiedzieć na temat współpracy kingston-411x. zwłaszcza że bywa tak, że 10 kart wspolpracuje z telefonem, a 11-sta taka sama już nie. ja polecam to. zadziała na 1000% www.allegro.pl/item218386371_transflash_microsd_sandisk_512mb_adapter.html ewentualnie www.allegro.pl/item217830765_nowa_sandisk_micro_sd_trans_flash_1gb.html tylko czy to już nie jest aby podróba. coś mi tu inaczej wygląda, może jestem przewrazliwiony... Odpowiedz Link Zgłoś