Dodaj do ulubionych

Nokia 6300 - warto?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:40
Jestem zainteresowany tym telefonem. Bede kupowal na allegro. Podejrzewam, ze
wkrotce bedzie go mozna kupic za 600zl.
Moze ktos go posiada i moze cos o nim napisac.

A moze w tej cenie jest cos lepszego?
Tylko nie piszcie, ze ma kiepski aparat bo to dla mnie nie jest istotne. Teraz
mam telefon bez aparatu i jakos zyje. Internet szybszy od EDGE tez mi nie jest
potrzebny. ZAtem stwierdzilem, ze ta Nokia moze byc dla mnie. Jednak moze sie
znajdzie jeszcze cos innego.

Z gory dzieki za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Nokia 6300 - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:58
      Ja jestem bardzo zadowolona z tego telefonu. Na przedłużenie umowy wzięłam N73,
      ale po 3 tygodniach użytkowania miałam go na tyle dosyć, że zamieniłam w komisie
      na 6300. Jedyną wadą tego telefonu jest bateria, ale ten wyświetlacz jest
      prądożerny i ja dużo rozmawiam. Mój mąż też sobie chwali ten model.
      • Gość: morella1 Re: Nokia 6300 - warto? IP: 62.29.136.* 21.08.07, 14:36
        Też jestem zadowolona z tego telefonu mam go czerwca. Bateria nie jest taka zla, nie jestem straszną gadułą. Mam abonament 140 minut i w tym się mieszczę w okresie rozliczeniowym. Telefon ładuję co pięć dni , no chyba że robię zdjęcia lub kamera , bluetoth to co cztery. Wczesniej mialam motkę e 398 tez nie była zła ale ten telefon jest fajnieszy. Pozdrawiam
    • Gość: tigerness Re: Nokia 6300 - warto? IP: *.2a.pl 21.08.07, 14:50
      Bateria jest naprawdę marna, więc jeśli nie chcesz wkurzać się z
      powodu ładowania jej co najmniej co drugi dzień (a z reguły
      codziennie) kup SE K750i-zaoszczędzisz stówę i będziesz o niebo
      bardziej zadowolony.
      • Gość: Michał Re: Nokia 6300 - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:20
        Akurat bateria to dla mnie nie problem bo ja duzo nie rozmawiam. Aparatu bede uzywac rzadko a muzyki pewnie w ogole nie bede sluchal.
        • Gość: hitman Re: Nokia 6300 - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:27
          Bierz Nokie 6300 to dobry telefon,bo ma super wyświetlacz,super obudowe.
    • Gość: Michał Re: Nokia 6300 - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:51
      Mam jeszcze jedno pytanie: czy w tej Nokii takze jest ten nowy sposob wysylania SMSow? Czyli wpisanie polskich znakow zmniejsza ilosc mozliwych liter w jednym SMSie. Bo z tego co slyszalem to 6288 tak ma. Ale czy 6300 takze?
      • Gość: morella Re: Nokia 6300 - warto? IP: 62.29.136.* 28.08.07, 11:32
        Żeby sms nie był wysyłany z polskimi znakami należy wybrać obsługę znaków uproszczoną .

Wiadomosci - ustawienie wiadomości - wiadomości SMS -obsługa znaków - (wybrać) uproszczona
      • Gość: Mobilne 7 Re: Nokia 6300 - warto? IP: *.toya.net.pl 28.08.07, 16:32
        W każdym telefonie pisanie smsa używając polskich znaków skraca wiadomość do ok.
        70 znaków. Nie ma znaczenia czy to motorola, nokia czy sagem.
        • Gość: skeezy Nieprawda. /bt IP: *.chello.pl 28.08.07, 17:53
          • Gość: Mobilne 7 Re: Nieprawda. IP: *.toya.net.pl 28.08.07, 19:14
            Taaak? To może powiesz jakim sposobem można to ominąć?
            • Gość: skeezy Re: Nieprawda. IP: *.chello.pl 28.08.07, 19:42
              Np. używając nokii bez symbiana.
              • Gość: Mobilne 7 Re: Nieprawda. IP: *.toya.net.pl 28.08.07, 19:49
                Nadal nie rozumiem.
                • Gość: skeezy Re: Nieprawda. IP: *.chello.pl 28.08.07, 22:33
                  > Nadal nie rozumiem.
                  No to przykład: gdy miałem 6230i, pisałem sms'y korzystając ze słownika T9. Na wyświetlaczu pojawiały się wyrazy z polskimi znakami diakrytycznymi, jednak licznik wskazywał, że mogę wysłać wiadomość zawierającą do 160 znaków. Oczywiście, adresat otrzymywał wiadomość bez polskich znaków.
                  W telefonach symbianowych i SE (jak w innych, nie wiem), użycie polskiego T9, wiążę się ze zmniejszeniem liczby dostępnych znaków, ze względu na metodę kodowania.
                  • Gość: Mobilne 7 Re: Nieprawda. IP: *.toya.net.pl 28.08.07, 22:46
                    kodowanie jest niezależne od modelu telefonu. Za to jest ono opisane w
                    standardzie gsm. Trzeba było spojrzeć na rachunek szczegółowy czy przypadkiem
                    nie miałeś kilku smsów wysłanych pod rząd. To, że odbiorca otrzymywał smsy bez
                    polskich znaków mogło być "zasługą" oprogramowania telefonu, które np.
                    "konwertowało" polskie znaki (np. z ź na z).
                    • Gość: skeezy Re: Nieprawda. IP: *.chello.pl 28.08.07, 22:53
                      > kodowanie jest niezależne od modelu telefonu.
                      Oczywiście, że jest zależne. Mówi Ci coś Unicode?

> Trzeba było spojrzeć na rachunek szczegółowy czy przypadkiem
                      > nie miałeś kilku smsów wysłanych pod rząd.
                      Nie musiałem. Od wielu lat korzystam z pre-paidów. Operator pobrał opłatę za wysłanie jednej wiadomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka