Dodaj do ulubionych

Zmiana operatora bez zmiany numeru

12.11.07, 11:37
Jak się to załatwia? Zmiana operatora bez zmiany numeru.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 11:44
      Normalnie. Piszesz pismo rezygnacyjne i zawierasz w nim informację,
      że będziesz chciała przenieść numer.
      • menk.a Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 12.11.07, 12:20
        Gość portalu: x napisał(a):

> Normalnie. Piszesz pismo rezygnacyjne i zawierasz w nim
        informację,
        > że będziesz chciała przenieść numer.

Mam poinformować starego operatora, kto będzie jego następcą? Czy
        muszę wcześniej coś załatwiać z nowym operatorem? Czy mam iść i od
        razu podpisywać umowę?
        • yavorius Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 12.11.07, 12:28
          klub-internautow.pl/viewtopic.php?t=76
          • menk.a Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 12.11.07, 17:49
            Dzięki. Choć zważywszy na 'wiekowość' postów, może się okazać, że są
            jakieś nowe kruczki ;))
            • Gość: skeezy Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru IP: *.chello.pl 12.11.07, 21:05
              > zważywszy na 'wiekowość' postów, może się okazać, że są
              > jakieś nowe kruczki ;))
              Nie ma. Na razie jest projekt, a biorąc pod uwagę obecną sytuację polityczną na szczeblu rządowym, nieprędko przybierze formę rozporządzenia.
    • Gość: re najpewniej załatwiać przez nowego operatora IP: *.gdynia.mm.pl 13.11.07, 00:23
      także dlatego, że może promocyjnie obniżać cenę podłączenia o cenę przeniesienia
      (TPSA chyba chce 50PLN)

a poza tym chyba mniej roboty i biegania
    • gale Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 13.11.07, 21:31
      Spytaj operatora, nie tłuszczę.
      • menk.a Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 14.11.07, 11:05
        Dobrze zebrać informacje z kilku różnych źródeł. Choć fakt: z ichnią
        jakością bywa różnie. ;))
        • Gość: ?? a na kogo zmieniasz? IP: *.gdynia.mm.pl 14.11.07, 12:03
          • menk.a Re: a na kogo zmieniasz? 16.11.07, 11:53
            Jestem w Orange. Zastanawiam się nad Plusem. :)
            • Gość: kalinka Re: a na kogo zmieniasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:30
              no ja tez robiłam taki bajer bo nie chciałam bawic sie z rozsyłaniem
              mojego numeru wszystkim znajomym, przechodziłam z plsa do play,
              podpisam umowe noi dopłaciłam za to ze mogłam zatrzymac nr, ale do
              tego dostałam rewelacyjna czekoladke LG, w sumie jestem bardzo
              zadowolona bez probemu sie to odbyło :)
      • jureek Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 17.11.07, 12:13
        gale napisał:

> Spytaj operatora, nie tłuszczę.

Ciekawy światopogląd. Ludzkość dzieli się na operatorów i tłuszczę.
        Jura
        • gale Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 17.11.07, 21:13
          W tym przypadku tak. Jeśli będziesz pytał o to w jaki sposób KFC panieruje
          skrzydełka, zasugeruję "spytaj restauratora, nie tłuszczę".
          • jureek Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 17.11.07, 21:29
            gale napisał:

> W tym przypadku tak. Jeśli będziesz pytał o to w jaki sposób KFC panieruje
            > skrzydełka, zasugeruję "spytaj restauratora, nie tłuszczę".

Aha, rozumiem. Słowo "tłuszcza" to dla Ciebie synonim niefachowca. Myślę jednak,
            że w powszechnym rozumieniu słowo to ma zabarwienie pejoratywne i ktoś tak
            nazwany może się słusznie obrazić. Jak np. nikogo z tego tylko powodu, że nie
            jest fachowcem w jakiejś dziedzinie tłuszczą bym nie nazywał.
            Jura
            • Gość: re no nie - nie mówcie, że u operatorów to fachowcy IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.07, 21:53
              przeważnie nic nie wiedzą, jak im samemu się coś nie powie
              • xavier8x8 [...] 17.11.07, 23:09
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • jureek Re: Tak, tak - jesteś miszczem. 18.11.07, 09:00
                  No i następny "fachowiec" - ale od obrażania i wyzywania. Ja znam się na bazach
                  danych na przykład, ale nie wyzywam nikogo od "nienormalnych" tylko za to, że
                  zadaje pytanie w sprawie, która dla mmie wydaje się oczywista.
                  Jura
                • Gość: skeezy Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.11.07, 19:49
                  A co powiesz o tym?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=72011501
                  Czy ten temat również powinien zostać usunięty, zaraz po jego napisaniu? Czy autor pytania również jest niedorozwinięty umysłowo? A może niedawno przyjechał do Polski z buszu lub mieszka za Ustrzykami Górnymi... w lesie?
                  • jureek Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! 18.11.07, 20:27
                    ROTFL :)))))
                    J.
                  • xavier8x8 Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! 18.11.07, 20:29
                    Bardzo śmieszne.
                    Wcale sie nie usmialem i nie rozumiem porównania pytań.
                    Czy naprawde wielkim problem jest rozwiazanie umowy z jednym
                    operatorem i podpisanie z umowy z drugim....
                    Takie rzeczy to nawet małe dzieci wiedzą, że jedno sie po propstu
                    wypowiada, a drugie poprostu podpisuje. I tyle.
                    A co do przenoszenia numeru, to miedzy Era a Heyah zawsze był
                    problem więc zadałem pytanie czy już yto się zmienilo.
                    To ze nikt mi nie odpowiedział to świadczy o tym jak faktycznie sie
                    wszyscy znają i potwierdziła się zasada, że jak sam sie nie dowiesz
                    to nikt ci nie pomoże.
                    Natomiast co tego postu odnosnie operatorów to jest odpowiedzi 20
                    samych (fachowców).... Brak słów.
                    Pozdrawiam i życze wielu podpisanych umów.
                    • Gość: re uświadamiam ci, że jak wypowiesz u jednego, IP: *.gdynia.mm.pl 18.11.07, 20:46
                      a podpiszesz u drugiego, to dostaniesz nowy 9inny) numer

przenoszenie numeru nie polega na wypowiadaniu i podpisywaniu :)))
                      • pianchi Re: uświadamiam ci, że jak wypowiesz u jednego, 18.11.07, 22:32

""""Zmiana operatora bez zmiany numeru
                        menk.a 12.11.07, 11:37 Odpowiedz Jak się to załatwia? Zmiana
                        operatora bez zmiany numeru.
                        • Gość: :)))) chyba nie rozumiesz po polskiemu IP: *.gdynia.mm.pl 19.11.07, 11:00
                    • Gość: skeezy Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.11.07, 23:02
                      A czy naprawdę wielkim problemem jest skontaktowanie się z operatorem i uzyskanie odpowiedzi na pytanie? Takie rzeczy, to nawet małe dzieci wiedzą, że się dzwoni i po prostu dowiaduje. I tyle.

BTW, jakich umów?
                      • Gość: xavier8x8 Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! IP: 82.160.247.* 19.11.07, 08:50
                        I tak właśnie zrobiłem, sam zadzwoniłem i się dowiedziałem bo od
                        Was to człowiek nic się nie dowie bo tylko pierdołami potraficie
                        się zajmować i z niczego robić problem.
                        • Gość: skeezy Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.11.07, 09:23
                          > I tak właśnie zrobiłem, sam zadzwoniłem i się dowiedziałem
                          No proszę. Odrobina samodzielności nie zaszkodzi.

> od Was to człowiek nic się nie dowie bo tylko pierdołami
                          > potraficie się zajmować i z niczego robić problem.
                          To po co tu zaglądasz? Poszukaj forum odpowiedniego dla siebie. Na onecie jest duży wybór.
                          • Gość: xavier8x8 Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! IP: 82.160.247.* 19.11.07, 09:29
                            Nie będę się z tobą droczył, to foruym faktycznie zeszło na psy,
                            zabieram głos tylko sporradycznie kiedy np. widzę taki temat jak
                            ten i krew mnie zalewa.
                            Kiedyś to faktycznie było forum o telefonach a teraz wchodzi kto
                            chce i zadaje durne pytania.
                            A na onet sam idź a ja to tu wchodze tylko z przyzwyczajenia.
                            Nie będę dalej ciągnął tego głupiego dialogu.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: skeezy Re: Jeseście nienormalni!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.11.07, 09:37
                              > zabieram głos tylko sporradycznie kiedy np. widzę taki temat jak
                              > ten i krew mnie zalewa.
                              To Cię nie upoważnia do obrażania autorki rematu i osób się w nim wypowiadających.

> Kiedyś to faktycznie było forum o telefonach a teraz wchodzi kto
                              > chce i zadaje durne pytania.
                              To forum otwarte - każdy ma prawo się tu wypowiedzieć.

> i zadaje durne pytania.
                              Jeśli pytanie jest durne, nie odpowiadaj na nie. Szkoda Twojego czasu i nerwów.

> A na onet sam idź
                              Dziękuję, nie skorzystam. Nie mam ochoty na czytanie postów, takich jak np. ten:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=71878872&a=72159494
            • gale ot: o tłuszczy 20.11.07, 21:18
              Jurku, zatem gwoli jasności: tłuszcza czyli lud, tłum. Jak kto rozumie to
              polskie słowo, to nie mój problem. Elementarna znajomość języka ojczystego, jak
              zakładam, jest czymś absolutnie fundamentalnym. Jeśli ktoś cierpi na deficyt
              słownikowy, to nie jest mój problem.
              • jureek Re: ot: o deficycie słownikowym 21.11.07, 09:44
                gale napisał:

> Elementarna znajomość języka ojczystego, jak
                > zakładam, jest czymś absolutnie fundamentalnym. Jeśli ktoś cierpi na deficyt
                > słownikowy, to nie jest mój problem.

Obawiam się, że jednak masz z tym problem:
                sjp.pwn.pl/lista.php?co=t%B3uszcza
                tłuszcza «hołota, motłoch, zgraja»
                Jura
                • gale Re: ot: o deficycie słownikowym 21.11.07, 15:32
                  Tak właśnie: zgraja, motłoch (tu: w znaczeniu fachowości,
                  oczywiście). Jesteśmy właśnie tłuszczą w tym kontekście.
    • asmith Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 18.11.07, 14:36
      Najprościej upoważnić do załatwienia formalności nowego operatora. On w twoim
      imieniu rozwiązuje z umowę z twoim dotychczasowym operatorem. Kiedy jest
      załatwione, powiadamia, że możesz już podpisać nową umowę na ten sam numer.
      Generalnie przejście powinno odbyć się gładko, choć podobno jest ryzyko, że na 1
      dzień zostajesz bez telefonu.
      Nie wiem, czy wszyscy operatorzy się tego podejmują. Na pewno można tak przejść
      tak do Play - wiem z własnego doświadczenia.
      • barracuda7110 Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 18.11.07, 22:25
        U każdego operatora można tak to załatwić.

Jeżeli przenosisz numer do abonamentu to masz wybór: albo załatwiasz wszystko
        samemu (imho poroniony pomysł) albo dajesz nowemu operatorowi upoważnienie i oni
        za Ciebie wszystko robią. Jeżeli przenosisz numer do prepaida ("na kartę") to
        masz tylko ten drugi sposób. Ja przenosiłem w ten sposób numer z ery do play.
        Musiałem tylko w salonie playa podpisać parę świstków i oni wszystko za mnie
        załatwili.
        • asmith Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 19.11.07, 23:16
          Otóż to. Jeśli chcą złapać klienta, to niech się trochę postarają.

Poza tym dla nich rutyna, a dla przeciętnego klienta zgłębianie procedur od zera.
          • barracuda7110 Re: Zmiana operatora bez zmiany numeru 19.11.07, 23:45
            Z pewnych względów znam całą procedurę przeniesienia numeru bez upoważniania
            operatora "biorcy". Co nie znaczy, że chciałoby mi się biegać ze stertą papierów
            w rękach po całym mieście :).

Rozwiązanie z upoważnieniem jest znacznie wygodniejsze. Operatorzy sami przewalą
            między sobą tonę papierów a przedstawiciel operatora przyjmującego abonenta (lub
            użytkownika) zadzwoni i powie kiedy można przyjść i podpisać umowę. Podobno
            jeszcze operatorzy, od których się "ucieka" dzwonią i proponują ciekawsze oferty
            przedłużenia umowy. Z tego co zauważyłem w erze czegoś takiego się nie uświadczy.
            • Gość: re potwierdzam - ja mam nowy numer, bo na samym IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.07, 12:14
              początku, 'fachowcy' co innego twierdzili w każdym miejscu i w każdym salonie
              :))) - w efekcie było za późno, by wszystko załatwić (i nie mieć miesięcznej
              przerwy bez telefonu)

a jak załatwia się przez operatora, to oni najwyżej dadzą na miesiąc tymczasowy
              numer
              • menk.a Re: potwierdzam - ja mam nowy numer, bo na samym 24.11.07, 00:05
                Dzięki za informacje.;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka