Dodaj do ulubionych

Alternatywni też grają brzydko

IP: *.range86-133.btcentralplus.com 11.12.08, 23:01
W umowach, które podsuwają nam do podpisu, aż roi się od niedozwolonych zapisów

Umowa,której zapisy są niezgodne z prawem jest nieważna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Ludzie ! dajcie sobie spokój z Tele 2 IP: *.promax.media.pl 12.12.08, 00:14
      Ja na słowo Tele2 dostawałem odruchu rzygowego i dlatego porzuciłem ich w cholere.
    • owrank i gdzie są teraz Ci co wiadra pomyj na TP wylewają 12.12.08, 00:18
      i gdzie są teraz Ci co wiadra pomyj na TP wylewają na forach ???
      • Gość: Aki Wiadra pomyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 05:52
        Czy korzystanie z usług tych operatorów jest obowiązkowe? Jak się komuś nie podobają zapisy w umowie, może takiej umowy nie podpisywać. Po co mieszać do tego państwowy urząd? Czy on świadczy lepsze usługi i np. opisane w sposób nie budzący wątpliwości?

Formuła: „w przypadku zawarcia umowy na czas określony umowa po upływie tego okresu obowiązuje nadal na czas nieokreślony” oznacza, że po upływie umowy zawartej na czas okreslony (np. na dawa lata), można ją rozwiązać w każdej chwili. Takie jest znaczenie "umowy na czas nieokreslony". Nie na zawsze, tylko bez okreslania końca umowy, który każda ze stron może określić w dowolny sposób.

Jeśli powyższe zastrzeżenie rzeczywiście pochodzi z URE, a nie z nadświadomości p. Redaktora, to biada nam, abonentom. Traktowani w ten sposób konkurenci Tepsy szybko zajmą się czym innym i pozostawią nas na pastwie.

• Gość: Zenio Re: Wiadra pomyj IP: *.acn.waw.pl 12.12.08, 07:12
          > Czy korzystanie z usług tych operatorów jest obowiązkowe? Jak się komuś nie pod
          > obają zapisy w umowie, może takiej umowy nie podpisywać. Po co mieszać do tego
          > państwowy urząd? Czy on świadczy lepsze usługi i np. opisane w sposób nie budzą
          > cy wątpliwości?

Państwowy urząd bada czy zapisy w umowach oferowanych przez usługodawców są
          zgodne z polskim prawem. Tu nie chodzi o "obronę" konsumenta tylko o zgodność z
          prawem właśnie.
          • Gość: kabrio Re: Wiadra pomyj IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.08, 09:01
            Chodzi nie tylko o literalną wykładnię zapisów prawa ale o wolną
            interpretację, a urzędnicy też się mylą tyle że prawie nigdy nie
            ponoszą z tego konsekwencji. Nadmierna troskliwość jest gorsza niż
            jej brak bo przecież kota też można zagłaskać.
            • dorsai68 Panowie, zapominacie o jednym. 13.12.08, 00:25
              Umowa na czas określony związana jest zazwyczaj z jakąś formą zachęty, promocji (niższa cena usługi, dodatkowe usługi w ramach abonamentu, pakiety usług itp.).
              Zazwyczaj koniec obowiązywania umowycz czasowej i przejście na umowę bezterminową związany jest z wyraźnym wrostem ceny usług. Cześć usługodawców nie miała w umowie klauzuli o możliwości jej rozwiązania z ostatnim dniem. Ozaczało to konieczoność złożenia wypowiedzenia po zakończeniu świadczenia usługi na warunkach promocyjnych, a to z kolei oznacza konieczność zapłacanie pełnego abonamentu za kolejny okres rozliczeniowy.
      • megasceptyk Ty czytaj ze zrozumieniem kołku. 12.12.08, 08:11
        To, że TPSA jest najbardziej nieuczciwą firmą wiadomo wszem i wobec.
        Tu, sprawdzono firmy konkurencyjne czyli wszystkie inne.

A teraz od siebie.
        Polskie prawo jest tak słabe, że można Polaka oszukiwac śmiejąc mu się w twarz
        i oczywiście każdy z tej możliwości skwapliwie i bezwzględnie korzysta. Uświadomcie to sobie drodzy rodacy, jesteście rżnięci każdego dnia jak świnie i obdzierani z forsy przez różne mafie,
        ogólnie robi się z was bydło konsumenckie i kupójecie łądnie opakowany gnój zupełnie bezrefleksyjnie. Polski konsument jest idealny, zero sprzeciwu jeśli chodzi o cenę czy jakośc towaru, bierze wszystko jak leci. Żal normalnie.
        • megasceptyk Re: Ty czytaj ze zrozumieniem kołku. 12.12.08, 16:49
          ale ze mnie analfabeta, proszę o wybaczenie.
    • Gość: gadacz Tylko VOIP IP: *.imgw.pl 12.12.08, 07:40
      ja za rok rozmów w sumie zapłaciłem 250 PLN, a abonamentu rzadnego
      • Gość: Gość Re: Tylko VOIP IP: *.bsk.vectranet.pl 12.12.08, 08:52
        Gość portalu: gadacz napisał(a):

> ja za rok rozmów w sumie zapłaciłem 250 PLN, a abonamentu rzadnego

.........aby mieć numer np. w Tlenofonie należy kupić router- koszt ok.180 zł i
        to jest abonament. Żadnego "rzaden" operator nie proponuje.
        • Gość: kabrio Re: Tylko VOIP IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.08, 09:03
          Bo na tym świecie nie ma nic za darmo. I to jest uczciwe.
          • Gość: steel Re: Tylko VOIP IP: *.chello.pl 12.12.08, 09:23
            coś bym tobie napisał..ale sory, nic za darmo ;)
      • join.multiply Re: Tylko VOIP 04.07.13, 12:44
        Jeśli szukasz obniżek- ściągnij generic softphone za darmo.
        Już wkrótce na iTunes'ie - Join by Voipswitch - darmowy, funkcjonalny i przyjazny interface.
        Śledź nas na FB i Twitterze.
    • Gość: boobik Energis - Multimo - Horror! IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 08:09
      Brak slow! Wszystko, czego doswiadczylem, nie daloby sie opisac w ksiazce. Same wpadki i kleski. ZERO profesjonalizmu. Serwis techniczny - dno. Omijac z daleka!!!
    • Gość: steel Tele2 się poprawi? - śmiech na sali! IP: *.chello.pl 12.12.08, 09:20
      Od lat Tele2 przecież poprawia i koryguje te swoje "zapiski w
      umowkach"! Jakoś nie widać różnicy, a skoro nie widać to "po co
      przepłacać"? Praktyki ludków zatrudnionych tam też od lat się nie
      zmieniły i nadal naciągają uczciwych..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka