Dodaj do ulubionych

Abonament skype

18.02.09, 08:00
Ostatnio poczytałam trochę o abonamencie skype i wierzyć mi się w to
nie chce. Zastanawiam się jakie są w tym kruczki, na ile podpisuje
się umowę. Czy ktoś z Was korzysta z tej oferty? Co o niej myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: skype Re: Abonament skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 11:37
      Ja mam i uzywam.
      Wygodniej bylo mi dokonac oplaty w funtach (nie mam polskiej wypuklej maestro -
      bo w polsce to najwyrazniej luksus).
      Co miesiac sciagaja mi troszke ponad 3 funty. I tyle. Dzwonie z kompa i N95 (z
      fringiem) po calej europie (w moim przypadku do polska, dania, niemcy, anglia i
      wlochy) i faktycznie nie ma zadnych problemow. Oczywiscie jakosc lacza
      internetowego ma znaczenie. Na wszystie tel. stacjonarne dodzwaniam sie bez
      problemu.
      Nie podpisujesz ze Skype zadnej umowy - z opcji abonamentu mozesz w kazdej
      chwili zrezygnowac (tzn. w nastepnepnym miesiacu - po rezygnacji - juz Cie nie
      skasuja). Nie pamietam czy tam faktycznie mie ma ograniczenia (na zachodzie
      nazywa sie to "fair usage policy" z limitem chyba 6000 minut bo jeszcze nie
      udalo mi sie nawet zblizyc do takiej ilosci gadania). Generalnie polecam. A
      jesli nie to zawsze zostaje opcja Skype Out - ale ta nie da Ci numeru stacjonarnego.
      • Gość: Wiolka Re: Abonament skype IP: *.146.79.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.06.15, 23:02
        A jak z niej zrezygnować 4 dni temu wykupiłam nie ten abonament i chcę zrezygnować, ale nie wiem jak :-(
        • galtomone Re: Abonament skype 24.06.15, 14:39
          1. support.skype.com/en/skype/windows-desktop/account/subscriptions
          A w najgorszym wypadku
          2. support.skype.com/en/faq/FA1170/how-do-i-contact-skype-customer-service
        • balbina72 Re: Abonament skype 15.07.16, 13:51
          Ja zrezygnowalam ze Skype przed koncem umowy a i tak pobrali mi pieniadze z konta. Konsultant stwierdzil, ze abonament anulowalam o 21 : "Proszę Pani abonament anulowała Pani 2016-05-24 21:04" a zostal on przedluzony o 19: "a został on odnowniony 2016-05-24 19:14". Powiedzial tez, ze anulowanie platnosci nie oznacza anulowania produktu. Napisal tez: "Gdyby anulowała Pani abonament tego samego dnia tylko pare godzin wcześniej, to nie został by on dostarczony na Pani konto". Jednoczesnie jak sam powiedzial minuty na moje konto wplynely 3 dni pozniej: "Czyli a został on odnowniony 2016-05-27 19:14 minuty były już na Pani koncie". Tym samym mimo, ze z produktu nie korzystalam ani nawet nie mialam mozliwosci sprawdzenia czy jest na moim koncie, pieniazki z rachunku mi pobrano. Co wiecej Skype jako abonentom nie przekaze zadnych danych z systemu: "Dokładnie Pani kopiuje to co widnieje w systemie", "Wszytsko mam przed sobą w systemie" Na moja prosbe o udostepnienie mi szczegolowych informacji znajdujacych sie na moim koncie w systemie konsultant odpisal: "Dane te możemy udostępnic jedynie przedstawicielowi prawa", "Proszę podać ten numer sprawy do adwokata gdyby miał się w tej sprawie z nami skontaktować". W ten sposob Skype kasuje pieniadze z konta klienta nie dajac mu nawet mozliwosci sprawdzenia tego co jest w systemie. Wiadomo jest im bowiem, ze kto bedzie wydawal dodatkowe pieniadze na adwokata by walczyc o takie kwoty. Dlatego korzystajac z ich uslug nalezy sie liczyc z dodatkowymi kosztami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka