aga857 15.03.09, 21:30 Czy ktoś ma? Albo ostatnio zmieniał na Netię? Interesuje mnie tylko telefon, bez internetu. Czy faktycznie tańsi od TPSA? Czy solidni? Proszę o opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dawid Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.play-internet.pl 28.02.15, 15:22 TRAGEDIA!!!! Nikomu nie polecam, internet jest strasznie powolny a jak chcę otworzyć drugie okno to może za 10-tym razem się uda "nie odnaleziono serwera". Telefon też straszna lipa, co chwilę są jakieś awarie i nie można się dodzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.aster.pl 17.03.09, 23:01 Ja mam od paru lat - tzn. od momentu, kiedy Netia przejęła stacjonarne od Aster City. Nie narzekam. Abonament płacę raz na dwa miesiące ok. 26-32 zł. Wszystko mi działa bardzo dobrze - przez te kilka lat nie było żadnej awarii (przynajmniej u mnie). Porównania z czymkolwiek nie mam, bo nigdy nie miałam TP. Poza tym 'miarodajna' szczególnie też nie jestem, bo bardzo mało dzwonię (to inni dzwonią do mnie - ja dzwonię z komórki, bo tam mam dużo darmowych minut). Może ktoś inny jest lepiej zorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
cooba75 Re: Telefon stacjonarny w Netii 18.03.09, 09:46 Najlepiej sprawdzić chyba na stronie opa www.netia.pl/hp,dla_domu,telefon_opis.html Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Telefon stacjonarny w Netii 19.03.09, 08:03 To, oczywiście, że sprawdziłam. Ale zależy mi na opiniach osób korzystających z Netii. Piękna strona w necie to nie gwarancja solidnych usług :). Odpowiedz Link Zgłoś
mwilq Re: Telefon stacjonarny w Netii 16.08.09, 06:02 Ja mam tel stacjonarny i internet w ńetii od prawie 2 lat.Jesli chodzi o same usługi,to ja nie moge narzekać-dla mnie są tańsze i na wystarczjącym poziomie.Za to ogólnie pojęta obsługa klienta to porażka - nikt nic nie wie,każdy kolejny "konsultant" mówi cos wrecz przeciwnego niż poprzedni,przesłanie potwierdzenia umowy zawartej przez telefon przekracza mozliwości opa - jednym słowem:totalny burdel.Do tepsy nie wrócę,ale jak pojawi się jakaś inna konkurencyjna oferta,to raczej się z Netią pożegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.19.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 16.08.09, 09:46 totalny "burdel"to nie dobre określenie,ale i ja innego nie mam,katastrofalna obsługa,co ztego że miła jak bez ŻADNYCH kompetencji,fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Telefon stacjonarny w Netii 16.02.10, 17:05 Pisz na trzeźwo, a nie pod wpływem! Korzystam z Netii [tylko telefon] od kilku lat i zero problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 00:16 Od miesiąca jestem pełnym klientem tej firmy (telefon+internet) cała procedura trwała prawie 3 miesiace zmiana operatora i właśnie odebrałem koński rachunek za usługi tejże "firmy" miało być taniej a jest drożej od tepsy. Ciut niższymi stawkami za internet mamią klientów Rozmowy lokalne sa o 200% wyższe od tepsy (TP SA 12 gr/min Netia 35 gr/min) na komórki w neti buli się 90gr/min Obsługa Klienta na skandalicznym poziomie na moje pytanie czy to nie bład na fakturze pani z infolini powiedziała to nie musi pan korzystać z naszych usług i odłożyła słuchawkę.Oczywiście nie będe krzystał z usług te niepoważnej firmy żeby nie urzyć o9strzejszych słow ale to dopiero powygaśnięciu umowyza 13 miesięcy. Jak chcesz się wrućić do gesowskich w obsłudze klienta i płacić drożej za rozmowy lokalne niz z komurki na kartę to właśnie masz okazje bo netia poluje na jelenie bo takich jak ja jeleni ma jeszce trochę do ustrzelenia . Jak nie byłem ich klientem to byli bardzo mili i natarczywi ze swoimi telefonicznymi ofertami, przedobrzyli bo co telefon to były nie jasności wofercie więc zdecydowałem się na podpisanie umowy w punkcie dilerskim neti . Tu dałem ciała ponieważ umowa była napisana na forulażu samokopiujacym ( kalkowym) jest mało czytelna a jak zapewniał diler netia dostarczy umowę w formie drukowanej razem z innymi dokumentami i mineło 3 m-ce i takiej umowy nie dostałem .Takie tam ordynarne podchody i nabijanie klienta w butelkę Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Telefon stacjonarny w Netii 16.08.09, 11:25 Gość portalu: DW napisał(a): > Od miesiąca jestem pełnym klientem tej firmy (telefon+internet) cała > procedura trwała prawie 3 miesiace zmiana operatora Taka procedura może trwać max. 1-2 m-ce. > i właśnie > odebrałem koński rachunek za usługi tejże "firmy" miało być taniej a > jest drożej od tepsy. Konkrety proszę, konkrety! > Ciut niższymi stawkami za internet mamią > klientów Rozmowy lokalne sa o 200% wyższe od tepsy (TP SA 12 gr/min > Netia 35 gr/min) na komórki w neti buli się 90gr/min Nie widziałeś tego, jak podpisywałeś umowę? Inteligentny człowiek zapoznaje się z zasadami usługi, którą wykupuje. W TP masz 60 minut na rozmowy lokalne i międzymiastowe za 50 zł. W Netii za to samo masz 120 minut na rozmowy lokalne, międzymiastowe i międzynarodowe, lub niemal godzinę na połączenia z komórkami. W dzisiejszych czasach większość osób korzysta z telefonu stacjonarnego tyle, że nie wykorzysta tego abonamentu i w Netii nie musi się zastanawiać, dokąd dzwoni. Ponadto w/w stawka 0,35 zł obowiązuje również na połączenia międzynarodowe - co na to TP? > Obsługa Klienta > na skandalicznym poziomie na moje pytanie czy to nie bład na > fakturze pani z infolini powiedziała to nie musi pan korzystać z > naszych usług i odłożyła słuchawkę. Jedyna sytuacja, w jakiej konsultant w Netii może odłożyć słuchawkę, to taka, gdy jest obrażany i wyzywany przez klienta. W przeciwnym razie, z hukiem wyleci z pracy (każde połączenie, gdy konsultant odłożył słuchawkę pierwszy, jest badane). Masz coś na sumieniu może? > Oczywiście nie będe krzystał z > usług te niepoważnej firmy żeby nie urzyć o9strzejszych słow ale to > dopiero powygaśnięciu umowyza 13 miesięcy. > Jak chcesz się wrućić do > gesowskich w obsłudze klienta i płacić drożej za rozmowy lokalne > niz z komurki na kartę to właśnie masz okazje bo netia poluje na > jelenie bo takich jak ja jeleni ma jeszce trochę do ustrzelenia . > Jak nie byłem ich klientem to byli bardzo mili i natarczywi ze > swoimi telefonicznymi ofertami, przedobrzyli bo co telefon to były > nie jasności wofercie więc zdecydowałem się na podpisanie umowy w > punkcie dilerskim neti . Tu dałem ciała ponieważ umowa była napisana > na forulażu samokopiujacym ( kalkowym) jest mało czytelna a jak > zapewniał diler netia dostarczy umowę w formie drukowanej razem z > innymi dokumentami i mineło 3 m-ce i takiej umowy nie > dostałem .Takie tam ordynarne podchody i nabijanie klienta w butelkę Sam nabiłeś się w butelkę, nie czytając regulaminu i cennika. Nie czytałeś też słownika ortograficznego ("infolini", "urzyć", "wruciś", "komurki", "formulażu" i tym podobne). W związku z tym, Twoja opinia nie wygląda ani trochę poważnie. Życzę w przyszłości większego powodzenia w wyborze operatora i wystarczającej mądrości, by przed zakupem usługi i związaniem się długoletnią umową zapoznać się z zasadami jej świadczenia i cennikiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Telefon stacjonarny w Netii 16.02.10, 11:21 Skad ci to wyszlo: > Rozmowy lokalne sa o 200% wyższe od tepsy (TP SA 12 gr/min > Netia 35 gr/min) na komórki w neti buli się 90gr/min skoro na stonie netii podaja: Koszty połaczeń 17 gr – cena minuty połączenia lokalnego i międzymiastowego 32 gr – cena minuty połączenia do sieci komórkowych w Polsce (Orange, Plus, Era) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 11:07 w sumie pisze może z błędami, ale co to ma wspólnego z Waszą obsługą,która jest na okropnym poziomie, mnie też zaoferowano szybszy internet w cenie starego i jak sie okazało nawet telefon mi z tp przeniesiono i koszty podwyższono chociaż miałam tel. zawieszony, bo wogóle nawet nie mam aparatu,m szok co sie w tej firmie wyprawia , PRAWO powinno ją w końcu dosięgnąć i zamknąć takie oszustwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: 77.255.241.* 15.02.10, 22:12 NIE POLECAM!!!! neti to nic innego jak tele 2 naliczaja sobie kolosalne kwoty z niczego pozniej sa problemy ze wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Telefon stacjonarny w Netii 16.02.10, 11:18 konkretnie: jakie kwoty i za co, z czym sa te problemy? Ten twoj wpis to jak wypowiedz Kaczynskiego, mam haka ale nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 14:49 ja mam telefon i neostradę w tpsie i jestem zadowolona większość operatorów w tym też netia korzysta z łączy tpsa, więc jak brać telefon to może lepiej u głównego operatora Tpsa z tego co kojarzę przygotowała jakąś nową ofertę dla nowych klientów telefonów domowych oraz netu na próbę, oferta nie najgorsza, warto jej się przyjrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riv Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 00:00 Po 15 (piętnastu) latach oczekiwania mojego wniosku w TP o podłączenie telefonu, ku mojej radości pojawił się na rynku nowy operator Netia.Po złozeniu wniosku, w ciągu tygodnia miałem już działajacy telefon.Nawet już nie pamiętam ile to lat temu było.Po wycofaniu wniosku z TP nagle jakby TP się obudziła i zaczęli nachodzić mnie jej przedstawiciele podtykając różne papiery do podpisywania, których nawet nie miałem chęci oglądać, bo na co mi teraz od nich telefon skoro już mam, a 15 lat czekania, dzwonienia i proszenia chyba wystarczy. Ale mniejsza o TP.Od początku jak korzystam z usług Netii nie było większych problemów i nie mogę powiedzieć też, że obsługa niemiła lub niekompetentna.Zresztą nie wydzwania się do biura obsługi ciągle bo i po co.Jak u każdego operatora było też przez te lata kilka awarii, ale Netia usuwa je w ciągu 24 godzin.Od 3 lat korzystam też z internetu Netii i nie mam zastrzeżeń.Przepustowość wyższa odrobinę niż mam w umowie.Jestem zadowolony. Śmieszą mnie takie opinie, że ten lub tamten operator jest do kitu bo panienka w biurze obsługi była nie miła lub mało kumata.Tacy konsultanci są wszędzie u każdego operatora nie tylko stacjonarnego. Porównać z usługami TP mogę tylko na tyle ile wiem od znajomych i rodziny.Zarówno na Netię jak i na TP wiele osób narzeka i też wiele osób jest zadowolonych z usług obu operatorów.Po prostu wybierajmy operatora, który oferuje nam to czego oczekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.enova.pl 30.06.10, 17:51 Tak niesolidnej firmy jeszcze nie widziałem. Prawie 3 tygodnie usuwają awarię telefonu i nie wiadomo czy kiedykolwiek uda się ją usunąć. Info linia to fikcja. Przepaść pomiędzy telewizyjnymi reklamami a szarą rzeczywistością Odpowiedz Link Zgłoś
galtom Ja mam ryczałt 01.07.10, 13:36 Ja jestem bardzo zadowolony. Wreszcie nie martwie sie o rachunek telefoniczny wogolole!!! Za 69zł mam ryczałt (gadanie 24h NON STOP) na rozmowy lokalne, miedzymiastowe i miedzynarodowe (UE, USA i Kanada). Na komorki dzownie z komorki! A jesli chodzi o stacjonarne to przestalo mnie interesowac gdzie sa i o jakiej porze dzwonie i ile rozmawiam ja (krotko) czy Zona (wrecz przeciwnie). Jestem bardzo zadowolony. Zadnych prefiksow (jak przy jakims dzownieniu przez net, itp) - polaczenia czyste, bez trzaskow. Jesli uzywacie stacjonarnego telefonu lub chcielibyscie uzywac wiecej - to raczej nie ma sie co zastanawiac. Prosto, bez kombinowania i dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 11:55 U mnie to samo. Wciskali kit, że źródło awarii jest u mnie w mieszkaniu i zamykali zgłoszenie awarii. No jak tak można ?? Przez to nawet nie mogę reklamować tej usterki, żeby kasę zwrócili, bo nie mam jednej długiej awarii tylko kilka jednodniowych (a za takie kasy nie zwracają WTF??). W tych czasach każdy ma telefon komórkowy więc może już lepiej sobie darować ten stacjonarny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Nie daje się ustawić przekierowań w Netii. IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 13:14 UWAGA !!! W netii nie możana ustawiac przekierowan - zwłaszcza na bylych liniach tp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaik Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.root.com.pl 24.07.12, 15:50 a jak jest z internetem w netii? sa rózne komentarze w sieci tutaj np. ludzie sobie chwala ale zdarzają sie tez negatywne zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4334 Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 04:00 Mam od maja 2009 opcje 20mbit i jest ok, miałem zgrzyt prawie 4miesięczny w związku z rozbudową centrali przez tp ale to nie wina netii - obniżyli abonament o ponad 20zł. Jak bierzesz netie po liniach tp to sprawdź pierw wykaz www.hurt-tp.pl/inwestycje.phtml bo może się okazać, że w twoim rejonie są przeciążenia i tpsa zacznie inwestycje np. za pół roku :) Jak to opcja xdsl to wszystko zależy od parametrów linii, jak są dobre, stabilne to wszystko będzie śmigać super. Kolega ma lanet (obecnie internetia) opcja 20mbit etth i też śmiga wybornie. Ja z netią się rozstaje za miesiąc, bo doszła do mnie kablówka z opcją 60mbit (netia więcej jak 20 nie jest w stanie u mnie zaoferować) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.b-b.1965 Re: Telefon stacjonarny w Netii 01.05.13, 09:30 Doskonała prędkość, czy karta sieciowa podoła? Bo zwykle ma przepustowość 54 MB/sek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 06:55 Zawarłam umowę przez telefon i zostałam oszukana.Konsultant zapewnił mnie ,że w pakiecie non-stop świat są rozmowy z Brazylią.Naliczyli mi za połączenia ok.100 zł,gdy zareklamowałam odpisali,że w rozmowie było inaczej.Nie ma szans udowodnienia.Ostrzegam przed umowami przez telefon.Poza tym jestem zadowolona z tego pakietu,bo dużo dzwonię .Warto to przeanalizować. e Odpowiedz Link Zgłoś
podpowiedz_netia Re: Telefon stacjonarny w Netii 09.11.12, 14:24 Witam serdecznie, Problem który został opisany postaramy się wyjaśnić. Ponieważ nasza dalsza korespondencja może wymagać podania pewnych danych użytkownika proszę o dalszy kontakt na adres mailowy: podpowiedz@netia.pl Pozdrawiamy Netia S.A Odpowiedz Link Zgłoś
marek.b-b.1965 Re: Telefon stacjonarny w Netii 01.05.13, 09:34 Gdy zawierasz umowę przez telefon, zawsze masz prawo zaznaczyć, że chcesz umowę w wersji papierowej, kurier dostarczy do podpisu do 3 dni a można odstąpić od umowy do dni 10-ciu czyli wszystko jasne.Piszesz pismo że nie takie warunki na umowie jak obiecał konsultant i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_zet Re: Telefon stacjonarny w Netii 20.02.13, 12:19 muszę przyznać, że telefonu w Netii nigdy nie miałam i ciężko mi się o nich wypowiadać. Mam za to abonament w telekomunikacji NOM i ich jak najbardziej mogę polecić. bez awarii, usterek, wyższych rachunków niż się umawialiśmy, czy wprowadzania w błąd. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxikate Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.13, 14:00 Od dwóch miesięcy próbuję zmienić abonament na droższy, za każdym razem jakaś osoba z infolinii zapewnia mnie, że tak zostanie zmieniony, a jak dzwonię, żeby się upewnić czy zmiana została dokonana okazuje się, że nie. Dzisiaj moja cierpliwość (kolejny okres rozliczeniowy) została wyczerpana. Koszt zerwania umowy to 170 zł i właśnie zamierzam wysłać wypowiedzenie. Traktują ludzi jak ... zadają pytania w stylu czy korzysta Pan ze skrzynki e-mail. Rzekomo zmienili mi abonament, ale nie na ten co miał być zmieniony. Na mój sprzeciw odpowiedzieli, że jest już w tym okresie nic nie można zmienić i po opłacie 123 zł zmienią na ten co chcę. Pan powiedział, że w gratisie dorzuci mi rozmowy nielimitowane na komórki tyle, że w tym abonamencie, na który ma zostać zmieniony, ta usługa jest w pakiecie - wniosek traktują ludzi jak DEBILI. Dla mnie koniec. Wypowiadam i przechodzę do ORANGE te ich ściemy, że technologicznie się nie da, czy inne bajki, to przeciąganie i naciąganie. NIE POLECAM obsługa fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trisss Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.13, 21:49 Chciałam kiedyś podpisać z nimi umowę na internet, były 3 nieudane proby i w końcu zrezygnowałam. Co do telefonu stacjonarnego to tez mam w nomie i jest OK, poza tym dawali korzystne warunki dla osób, które przenosiły się z innych sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: 87.204.177.* 15.05.13, 14:30 Masakra z Netią! Nie polecam! mają atrakcyjne abonamenty, ale usterki co kilka miesięcy! Albo nie ma sygnału i ja nawet o tym nie wiem, a ludzie nie mogą się do nie dodzwonić. Albo, tak jak od kilku dni (i dziś ponownie zgłaszałam awarię), rozmawiam z kim bez względu czy ja dzwonię czy ktoś do nie i czy na komórkę czy na stacjonarny.....gadam, gadam a tu nagle głucha cisz w słuchawce i kapota! BAAAAAAAAAAAARdzo nie polecam Netii! 25lat byłam w Tepsie i takich akcji nie było. Szkoda, że nie są konkurencyjni cenowo, bo właśnie taki bubel, jak Netia podkupuje klientów!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deelite Re: Telefon stacjonarny w Netii 17.05.13, 18:50 Ja zastanawiam się nad NOMem...szukam czegoś taniego ale sprawdzonego. W pracy znajoma chwali sobie podobno maja korzystna ofertę i w promocji wychodzi po prostu tanio...nie ukrywam że zależy mi na odciążeniu budżetu domowego. Ktoś ma może doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb_bb Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.06.13, 22:38 nom jest ok, nie mam z nimi problemów (mam u nich stacjonarkę od roku). jeśli szukasz taniego operatora myślę, że to dobry wybór. abonament bedziesz miała za niewielkie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Nie jest zle 19.05.13, 09:36 Jestem klientem Netii od 2008 roku. BOK jeszcze ze dwa lata temu faktycznie byl fatalny, ale ostatnio widze spora poprawa, tzn. nie jest gorzej niz gdzie indziej. Maja troche wkurzajace procedury, tzn. np usilne wlacznie uslug dodatkowych (bezpieczny internet, wirtualny dysk, ktore sa najpierw bezplatne (test) a potem juz nie). Robia tak po kazdych wiekszych zmianach na koncie, ale tez nie ma zadnego problemu (tyle, ze sie czlowiek wkurza bo musi do nich dzwonic) zeby je wylaczyc I zeby oddali kazse - robia to z automatu (przerabialem to juz ze 4 razy). Mam u nich net I telefon. Lacze ADSL2+ chodzi mi na 19,5 - 20 Mbps I jest OK. Awarie dotad ze dwa razy, pozatym bardzo stabilnie I zawsze szybko. Telefon - mam opcje Non Stop Swiat bo dzownie do UK. Dla dzwoniacych po kraju fajna jest opcja NON STOP. Co prawda nie obejmuje komorek, ale za to czlowiek sie nie martwii ile zaqplaci za rozmowy a moja KOCHANA, lubi wisiec na telefonie... I wisciec.... Osobiscie, moge z czystym sumieniem polecic. Poza ww. problemami (jak bedziesz miec sam telefon to nie ma klopotu) jest OK. Mnie pasuje tez, ze moglem wykupic samo HBO Go, bez koniecznosci zakupu calego pakietu TV z drogim abonamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 13:27 Używam telefonu i internetu z Netii już ze dwa lata. Do niedawna było bezawaryjnie i wszystko OK. Niestety, miesiąc temu awaria internetu, trwająca kilka dni a obecnie od ponad tygodnia brak telefonu. Sytuacje awaryjne obnażyły bezlitośnie brak jakichkolwiek standardów obsługi klienta. Po przyjęciu zgłoszenia dostałem typową obietnicę usunięcia awarii do 48 godzin (oczywiście w obydwu przypadkach bez pokrycia). Po upływie tego czasu zero kontaktu ze strony Netii z jakimikolwiek wyjaśnieniami, po usunięciu awarii również brak kontaktu. O tym, że internet działa dowiedziałem się przypadkiem, próbując, co jakiś czas, czy nie działa. Na infolinii zero jakiejkolwiek informacji. Odbierający telefon odpowiada, że usuwanie awarii jest w toku, a on nie posiada żadnych innych informacji na ten temat i nie może połączyć z nikim kompetentnym. Obietnice, że skontaktuje się za mną ktoś z serwisu oczywiście znów bez pokrycia. Dziś w trakcie kolejnego (już piątego) monitu, znowu brak jakiejkolwiek informacji, a potem zostałem rozłączony w trakcie. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.centertel.pl 01.09.13, 23:17 ja długo się zastanawiałam nad telefonem stacjonarnym u nich, zniechęciły mnie opinie w necie. finalnie podpisałam umowę w nomie i jak narazie (nie zapeszam) wszystko jest ok. warto posprawdzać oferty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moskit7 Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.13, 10:33 Ani tansi ani soldni. Trwa mi jeszcze umowa i nie mam zamiaru zrywać przed czasem i płacic kare. Przemęcze sie i szybko od nich uciekam.Pewnie polece do UPC bo zależy mi na dobrym i sprawnym internecie. i szybkim montażu... jak mi montowali w netii to podchodzili do tego tematu zbyt długo. Ja nie wiem czy tam sie nie przekanuje informacji a kabelki stanowią problem nie do przeskoczenia dla technicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.cable.net-inotel.pl 14.11.13, 18:14 ZŁODZIEJE I OSZUŚCI!!! nie polecam oszukali moją firmę, wciskają niezgodne z prawda oferty, przy zawieraniu umowy twierdzą, że się pomylili. NIE POLECAM!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana klientka Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: 78.10.89.* 11.08.14, 17:33 nie bież Neti to oszuści co innego mówią co innego robią Odpowiedz Link Zgłoś
marlenka35 Re: Telefon stacjonarny w Netii 17.03.15, 15:19 ja mam i jestem zadowolony. telefon jak telefon, dziala, malo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
9pavel Re: Telefon stacjonarny w Netii 20.03.15, 15:54 teraz takie czasy, ze kazdy chce pozyskac klienta bez owczesnego sprawdzenia czy zaspokoi sie jego potrzebe, a potem wychodza kwiatki. mialem w domu telefon netii kilkanascie lat - bez problemu. Jednak zreyzgnowalismy, po co trzymac stacjonarny jesli teraz kazdy ma tel komorkowy i czasem wychodzi naprawde taniej, zwlaszcza ze ze stacjonarki sie niekorzysta. Jesli chcesz koniecznie dowiedz sie na czyim laczu bedziesz mial tel, czy na laczu netii czy na tpsa. Odpowiedz Link Zgłoś
ulalula99 Re: Telefon stacjonarny w Netii 25.03.15, 11:51 Mialam w roznych sieciach. Netia ok, orange w sumie tez. tam gdzie lepsza oferta tam sie idzie, hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
f780479 Re: Telefon stacjonarny w Netii 07.05.15, 09:11 A masz szybki internet? Rozważ przeniesienie numeru stacjonarnego do halonet.pl. Roczny abonament 1 (jeden) zł, bezumowny prepaid, ceny połączeń bardzo atrakcyjne, stały dostęp do listy połączeń, łatwe blokowanie numerów itp. Ja używam na łączu Netii 100Mb/s, jednak od razu uprzedzę, że trzeba zainwestować w aparat telefoniczny VoIP (mam najtańszy na rynku Gigaset A510, ok. 200 zł). "Bezinwestycyjny" sposób, tzn. darmowa aplikacja VoIP na jakiejś starej komórce z WiFi, teoretycznie działa, ale nie da się tego normalnie używać. Gigaset spisuje się rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.15, 17:27 ZDECYDOWANIE ODRADZAM korzystanie z Netii. Dałem się namówić im na obniżenie opłat w firmie i przejście do Netii. Jedyne co im się udało to rozwiązać w moim imieniu umowę z UPC ale już nie podłączyli swojej uslugi. Tłumaczyli się, że UPC nie przekazała im numerów, zaś UPC twierdziło, że nieprawidłowo się o to zwrócili. Nie wiem kto ma rację ale już po 3 dniach od terminu zadzwonili z Netii, że naszą umowę uznają za nieważną bo nie mogą podłączyć usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.15, 16:10 Mam stacjonarny z Netii. 30 min. za darmo, a nieraz po 15 min. naliczanie opłat. Dlaczego? Właśnie się dowiedziałam. Połączenie 2 sek. to u nich minuta, 5min i 1 sek to 6 min. Jednym słowem każda rozpoczęta minuta jest liczona jako cała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no,no Re: Telefon stacjonarny w Netii IP: 5.134.65.* 10.10.15, 09:22 Myślałem że tylko t mobil i orange kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
diamor4 Re: Telefon stacjonarny w Netii 27.11.15, 11:55 Moim zdaniem uczciwa firma. Jestem bardzo zadowolona. Razem za miesiąc płacę 69zł i mogę gadać do woli na rozmowy lokalne. W zupełności mi to wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś