Dodaj do ulubionych

LO Zamojskiego na Smolnej

• Gość: Marzenka Re: LO Zamojskiego na Smolnej - wspomnienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 17:44
      Lekcja.Pytanie juz bylo. Padlo pare osob. Cicho, jak makiem zasial. Omawiamy
      lekture. " Kolumbowie". Nasz wychowawca chodzi miedzy lawkami. Nikt nie chce
      pasc jego ofiara. Trzyma w reku linijke. Nastroj grozy sie poteguje. Nagle
      traaach, linijka uderza o lawke J.
      J. podskakuje z okrzykiem.
      Jakos nikt sie nie smieje. Nauczyciel podaje teze. J. szpera w ksiazce, jaka
      sie, waha, fiszki jej sie gubia.
      Nauczyciel - " Eee...- macha reka, co ma wystarczyc za komentarz - dalej M. (
      to oczywiscie nazwisko)" M. mowi wooolno, ale spokojnie, mowi nadal, ktos tam
      notuje, ktos przysypia...M. czyta fragmenty na poparcie. Nauczyciel chodzi
      miedzy rzedami, nie komenuje. Nagle zwraca sie do J. " Jak jestes taka glupia,
      ze nie wiesz, o co chodzi, to chociaz notuj ! "
      Koniec lekcji.
      • Gość: uczen. Re: LO Zamojskiego na Smolnej - wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:34
        Toz p. prof Szypszak uczy tu ciagle, a o to przyklad:
        "-nauczcie sie tych okregow przemyslowych [tu pada dluga lista]
        -pani profesor, ale ta fabryka jest zamknieta od 20 lat
        -i tak sie nauczcie, bo JEST bardzo wazna"

• Gość: Marzenka Re: LO Zamojskiego na Smolnej - wspomnienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 15:08
          :))))))
        • Gość: osa Re: LO Zamojskiego na Smolnej - wspomnienia IP: *.chello.pl 20.11.04, 22:12
          Szypszak, czyli...
          Była boska - najlepsze kawały się u niej udawały. Popisowy numer: obracanie
          biurka o 180 stopni, przy czym wszystkie książki i notatki zostawały na starych
          miejscach, żeby się zbyt szybko nie połapała. No więc czasem orientowała się
          dopiero po dobrych kilku minutach, gdy np. chciała wyciągnąć z szuflady
          długopis, żeby coś wpisac do dziennika. A numer powszedni: przekręcanie też o
          180 stopni takiego kółeczka w zamku od drzwi pracowni, żeby nie można było
          wsadzić klucza.

pozdr. matura 1991
      • Gość: Marzenka Re: LO Zamojskiego na Smolnej - wspomnienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 17:28
        A jeden uczen z klasy... bardzo dobrze skonczyl, choc raz nie zdal (
        pozdrowienia Krzysiu :) Jego notatki z lekcji historii :" Chlop byl na folwarku
        rzadki , jak bialy kruk" - to slowa nauczycielki.
    • Gość: Marek Re: Matura 1965 - KLASA XI B IP: *.bchsia.telus.net 14.11.04, 20:16
      Witajcie.
      Pracujemy wlasnie nad strona internetowa naszej klasy, Zachowalo sie troche
      zdjec, troche wspomnien sprzed 40 lat. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych
      do wspolpracy. Potrzebujemy waszej pomocy, bo pamiec zawodna jest, szczegolnie
      po tylu latach. Wiem, ze nasz rocznik nie jest zbyt "internetowy", ale moze
      dzieci absolwentow znajda tego posta i zaktywizuja rodzicow.
      Zainteresowanych prosimy o kontakt mailowy na adres: ZamoyXIB@hotmail.com
      Prosimy podac swoje dane, takie jakie one byly w dzienniku klasowym i mailowy
      adres dla korespondencji.
      Pozdrowienia
      Marek i Michal
      • Gość: Matura'65 Re: Matura 1965 - KLASA XI B IP: *.aster.pl 15.11.04, 20:57
        Całkiem internetowe pokolenie, Mareczku. Trudno tylko znaleźć to miejsce, poza
        tym nie każdy ma głowę, żeby akurat Zamoja szukać. Zdjęcia dość
        "duszeszczypatielne", 40 lat temu, 30 kilo temu.
        • Gość: Szpeniek Święta i NR IP: *.man.polbox.pl 19.12.04, 17:26
          Powodzenia w Nowym Roku i dobrych Świąt dla Zamoyszczaków.
          • michaelandro Re: Święta i NR 22.12.04, 11:38
            Właśnie drodzy Zamoyszczacy :) Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, oraz
            radosnych, pełnych ciepła Świąt Bożego Nardzenia :) Mam nadzieję, że spotkamy
            się na obchodach rocznicowych :)
            • michaelandro Re: Święta i NR 11.01.05, 23:18
              Do góry, bo podobno znaleźć nie możecie :)
            • Gość: Bodzio Re: Święta i NR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:22
              Podbijam watek!!!!!!1
    • Gość: Mariusz Bryka - Bryszkiewicz IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 23.01.05, 02:57
      Poniewaz sie nazywam Bryszkiewicz bardzo by mnie interesowala ta pani od
      biologii. Jak ktos moglby podac wiecej info o niej. Moze chociaz jak miala na
      imie, lub inne jakies dane? Na stronie o LO juz nie uczy.
      • Gość: osa-1991 Re: Bryka - Bryszkiewicz IP: *.chello.pl 27.01.05, 01:00
        A nie Władysława czasem? Musiałbym spytać ojca, bo to jego czasy, ja się już na
        Brykę ledwo załapałem.
        • michaelandro Re: Bryka - Bryszkiewicz 07.02.05, 00:51
          up
        • Gość: Mariusz Re: Bryka - Bryszkiewicz IP: *.236.123.225.Dial1.NewYork1.Level3.net 26.10.05, 18:54
          Juz jest na stronie o LO im Zamoyskiego
          - 1954 - 1998 Władysława Bryszkiewicz, biolog
      • wyborcza_kielbasa Re: Bryka - Bryszkiewicz 12.01.18, 20:51
        Czyżby nikt nie odpowiedział na to pytanie? Pani Władysława Bryszkiewicz była moim wychowawcą w latach 1964-68. Była pewnie niezamężna choć chyba związana z jednym z nauczycieli. Mieszkała na Woli (ul. Syreny). Zdaje się, że podczas wojny "zasłużyła się Ojczyźnie". Była pewnie członkiem Szarych Szeregów. Typ typowej przedwojennej harcerki. Poważnej postury, pokonywała szkolne piętra krocząc po dwa schodki. Fizycznie nieciekawa, sepleniąca, ale z darem dobrego wykładowcy i wychowawcy. Wspierająca uczniów, nie trzymająca zbędnego dystansu. Silna osobowość, skracająca dystans. Zmarła nagle w wyniku wypadku, wbiegła pod szybko jadący motocykl. Odejście typowe dla jej życiowych zachowań. Pochowana na Cmentarzu Bródnowskim w W-wie. Żegnana przez zakochanych w niej kuzynów, kilkoro uczniów i przedstawiciela stowarzyszenia wychowanków szkoły.
        JCh
    • Gość: _***_ Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.chello.pl 20.02.05, 12:47
      Ja robilam mature w Zamoyu w 2003 roku! Bardzo niemilo wspominam te tragiczne 4
      lata, jednak mimo tego uwazam ze w tym ciaglym stresie i nagminnym ponizaniu
      ucznia dala mi cos ta paskudna szkola:) A jak jest teraz? Nic sie nie zmienilo
      pod wzgledem rygoru?
      • Gość: Znajoma Re: do Szpeńka IP: *.aster.pl 20.02.05, 18:40
        Szpeniu,a czy Ty przypadkiem nie byłeś w humanie z Cybulskim ksywa Ciumar i nie
        studiowałeś potem historii lub prawa ?
        • Gość: Szpeniek Re: do Szpeńka IP: *.filol.csic.es 18.03.05, 18:32
          W istocie,
          oto ja z humanistycznej klasy, matura 1990. I owszem byli ze mna i Ciumar, i
          Siemion, i Wrzesik (zwany papa Wrzesikeim) i Niemiec, i Tyniek, no i Boski, i
          kilku nas innych, lecz do pozostalych mowilismy po nazwisku, co nie bylo zbyt
          ladne.

Odpowiadam zatem a kto pytal?

Pozdrawiam
          • Gość: Znajoma Re: do Szpeńka IP: *.aster.pl 20.03.05, 22:33
            No własnie, bo ta Twoja ksywka jest mi dobrze znana ;)) Ja z kolei Ciumara i
            jego kolegów z Zamoya( m.in. Łukasz Michalski , drugi łukasz chyba Spano i
            innych) poznałam już na studiach na UW, byli rok wyżej ode mnie- ale jako,że
            Ciumar był bardzo przez jakiś czas mną zainteresowany to obracałam się w ich
            towarzystwie- wspólne imprezy, wyjazdy itp. Ale po skończeniu studiów kontakt
            się zupełnie urwał.
            BTW A co u Marka ?
            Pozdrawiam
            • Gość: Szpeniek Re: do Szpeńka IP: *.filol.csic.es 21.03.05, 13:03
              Nie wiem, w zasadzie kontakt urwal mi sie z Ciumarem zupelnie. Bylem tylko na
              jego slubie....
              Nastepne spotkanie, czyjs pogrzeb, no moze przesadzam,moze jeszcze bedzie jakas
              optymistyczna okazja...

pzdr
              • Gość: Znajoma Re: do Szpeńka IP: *.aster.pl 23.03.05, 19:51
                No nie Ciumar się ożenił:))) Z kim ?

BTW kiedys pływałam po Mazurach z nim i jego kolegą z klasy chyba Hubert mu
                było.
                A Ty jak widzę w Hiszpanii ?
      • Gość: Jasio Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 25.02.05, 05:44
        Gość portalu: _***_ napisał(a):

> Ja robilam mature w Zamoyu w 2003 roku! Bardzo niemilo wspominam te tragiczne
        4
        >
        > lata,

Jest to absolutnie odczucie osobiste. Czesto zmiania sie ono z uplywem lat.

jednak mimo tego uwazam ze w tym ciaglym stresie i nagminnym ponizaniu
        > ucznia dala mi cos ta paskudna szkola:)

Napisz cos wiecej. Pamietasz same negatywy, czy bylo tez cos pozytywnego.

A jak jest teraz? Nic sie nie zmienilo
        > pod wzgledem rygoru?

Teraz rygor w szkolach??? Rozsmieszasz starsze roczniki. Obejrzyj sobie w tym
        watku wspomnienia zwiazane z Dyrektorem Janem Gadem. Za moich czasow gabinet
        dyrektora nazywal sie po chinsku "jama chama". A mimo wszystko wiekrzosc
        wspomina Go ze lza w oku.
        Pozdrawiam
        • hki Re: LO Zamojskiego na Smolnej 15.03.05, 14:28
          Jestem z rocznika matury 99 i ciekawym,czy dalej atmosfera tworzona przez cialo
          pedagogiczne jest- powiedzmy- takie sobie. Pozdrawiam Zamoyszczaków;)
          • monomotapa matura 98 16.03.05, 19:56
            świetny wątek. że też ja go dopiero znalazłem!!! osobą która może połaczyć
            starszych i młodszych absolwentów jest Danuta Baca. Jakoś nie widziałem, zeby
            ją ktoś wspominał, a to taka charaktrystyczna postać!
            Szypszak o oczywiście jest legendarna jak i Trojanek, ktora miała ostro
            nierówno pod sufitem. . a cała szkoła była super, chociaż obserwuje w młodszych
            rocznikach, ze coraz częściej są osoby niezadowolone
            pozdrwiam.
    • Gość: Jasio Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 10.04.05, 19:06
      Od dwoch tygodni na tym forum panuje cisza. Przeciez 100-lecie szkoly zbliza
      sie wielkimi krokami. Czy na ten tmat nic sie nie mowilo??
      Pozdrowienia
      • monomotapa Re: LO Zamojskiego na Smolnej 16.04.05, 15:44
        słyszałem, że obchody rocznicy planowane są na wrzesień. teraz mają na głowie
        nowe matury. Ale też ubolewam, ze forum zamiera. pozdrawiam
        • Gość: Szpeniek Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.filol.csic.es 20.04.05, 16:20
          Juz o tym kiedys pisalem, ale zrobie to ponownie. Doszly mnie sluchy, ze z
          okazji rocznicy szkoly zapowiadana jest akcja informacyjan w mediach, tzn.
          zapewne 1 lub 2 ogloszenia w gazetach, w ktorych szkola zaprosi absolwentow (ale
          oczywiscie nie na pierwszej stronie, bo jeszcze by przyszli...) na uroczystosci
          jubileuszowe. Planowane jest tez wznowienie ksizki (wydanej w PIWie w latach
          -80) o szkole. Ale na ile bedzie to ksiazka uaktualniona to nie wiem.

Szkoda, ze nikt z obecnych uczniow i/lub nauczycieli nie wlaczy sie w nasze
          smetne absolwenckie dyskusje.

Pzdr
          • Gość: ara Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.05, 20:29
            Jestem ucznnicą klasy pierszej Zamoy'a i własnie przeczytałam wszystkie
            wypowiedzi. Bardzo fajnie jest poczytać coś, o nauczycielach, którzy mnie uczą.
            A uczy mnie chemii Ginter i wcale nie narzekam. To ewenement na skale światową.
            No nie powiem, bo potrafi wqrzyć człowieka, ale na pewno do końca życia nie
            zapomnę, jak sobie leje kwas solny po rękach i pisze "FOSFÓR" na tablicy dużymi
            lterami. Z bardziej charakterystycznych nauczycieli uczy mnie jeszcze Holas
            fizyki i Korczyńska matematyki(tak, jestem w mat-fizie). Też nieprzeciętne
            postaci.
            Co prawda ja nie mam przyjemności spotykania się z nimi na lekcjach, ale nadal
            pracuje w Zamoy'u Major od PO,Szypszak od geografii i Kostrzewa od ,a o
            p.Gadzie krąża do dziś legendy :D.
            eżeli chodzi o jubileusz szkoły to ma być nawet hucznie obchodzony na początku
            następnego roku szkolnego. Trwają spisy wszystkich absolwentów i tego typu
            rzecczy, a wuięc w tym kierunku coś się dzieje.
            A korzystanie z internetu wcale nie jest tak o graniczone u nas w szkole. Po
            prostu mało osób wchodzi na forum gazety. Sama się zdziwiłam, że 60-letnui
            nauczyciele tak świetnie się poruszają w necie. Strona internetowa jest głównie
            robiona przez p.Maciejczyka od informatyki, który niezbyt się nią przejmuje, to
            prawda.
            Czapek uż nie dostajemy, ale mamy wypożyczać, jak reprezenntujemy szkołę np. na
            expo albo na dniu otwartym.
            Pozdrowienia. Jeszcze tu zajrzę. Mam nadzieję, że coś się ruszy :)
            • hki Re: LO Zamojskiego na Smolnej 09.05.05, 15:55
              Witajcie
              Czyli cos szykuja na 100-lecie;) Chyba sie trzeba bedzie pojawić, z mojej bylej
              klasy pewnie jakąś ekipe stworzymy, coby powspominać i posmiac się z tych 4 lat
              w Zamoyu.
              pzdr.
              • piotr4b Re: LO Zamojskiego na Smolnej 11.05.05, 11:19
                Obchody 100 lecia szkoły 4-5.11.2005 r.
                Zróbmy fajne spotaknie absolwentów a nie "akademię na cześć..."
                Czekam na kontakt!

Piotr Dudzinski, matura 1987
                piotr4b@gazeta.pl
    • Gość: kazio Re: Iwona Konstanty z tej szkoły IP: *.aster.pl 09.05.05, 23:31
      matura 2000
      zna ktoś?
      • Gość: gosc Re: Iwona Konstanty z tej szkoły IP: 195.153.67.* 25.05.05, 14:40
        Matura 80-ty. Jest tam kto?
    • zuzia_fruzia1 Re: LO Zamojskiego na Smolnej 17.05.05, 13:54
      Cześć,
      Polecam nowy serwis www.ziomali.pl. Super miejsce do rozmów o waszym liceum.
      Jest tam o nim forum, ekstra miejsce na spotykanie się z absolwentami i z
      obecnymi uczniami szkoły.
      Zapraszam i pozdrawiam
      Dołączcie do nas:)
    • Gość: kkk Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:07
      I dalej mam o niej bardzo złe zdanie , po prawie 20 latach.
      • Gość: Jasio Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 05.06.05, 04:17
        Gość portalu: kkk napisał(a):

> I dalej mam o niej bardzo złe zdanie , po prawie 20 latach.

A mozna poprosic o szczegoly???
        Pozdrawiam (po 40 latach)
        • Gość: kkk Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:43
          Takie "normalne", szkolne.
          • Gość: Jasio Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 05.06.05, 22:34
            A czy moglabys te wrazenia "normalne i szkolne" opisac nam tutaj w kilkunastu
            zdaniach??
            Pozdrawiam
            • Gość: kkk Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:57
              Snobizm, zły stosunek nauczycieli do uczniów, niesłychany nieobiektywizm, pycha
              tej szkoły,
              Przez około rok beznadziejna organizacja pracy szkoły (ciągłe zmiany planu
              lekcji, wiele "okienek" przy chorobie nauczycieli, zamiast zastępstwa, bądź
              zwolnienia)
              jak na ocenę po prawie 20 latach to chyba sporo.

• Gość: aga Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 14:10
              Ja tez nienawidzialam tej szkoly, ale powody byly raczej malo obiektywne. Po
              prostu chodzila do niej moja starsza siostra, od ktorej bardzo chcialam sie
              uwolnic. Niestety odbijalo sie to na stopniach i to z znaczny sposob. Doszlo do
              tego, ze oblalam rok i pozniej zmienilam szkole.
              Niestety nie spotkamy sie na 100 szkoly, gdyz absolwentka Zamoya nie jestem,
              ale sledze forum z duzym zainteresowaniem.
              • Gość: kkk Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:01
                No cóż, pewno się nie spotkamy.
                Ja do tej szkoły chodziłam 2 lata i jestem absolwentką,
                ale nie poczuwam się do bycia absolwentką tej szkoły. :)

W moim przypadku było na odwrót.
                Rodzice zmusili mnie do ucieczki przed spuścizną po bracie.
                To mój brat i ojciec narozrabiali w starej szkole (pokłócili się z dyrektorem)
                i rodzice przenieśli mnie do nowej szkoły, wbrew mojej woli.
                Nie akceptowałam swojej sytuacji, dalekich dojazdów przeze mnie nie zawinionych.

Jednak uważam, i mam na to dowody, że moja ocena tej szkoły, wcześniej
                przedstawiona jest obiektywna
                • Gość: aga Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.acn.waw.pl 23.06.05, 13:35
                  Dawno wyrzucilam z siebie wszytskie wstrety. Teraz moge tylko posmiac sie z
                  nauczycieli lub, co wazniejsze, zauwazam, ze niektorzy naprawde starali sie byc
                  dla nas sympatyczni i zyczliwi, nie mowiac o tym, ze mimo oporow co po
                  niektorych uczniow, takze wtloczyc wiedze. Niestety nie kazdy nauczyciel
                  pozostawil po sobie pozytywne wrazenie, ale nie bylo najgorzej.
                  Moje przekonanie o krzywdzie, ktora zrobili mi rodzice zmuszajac do
                  uczeszczania, do tego liceum, zdecydowanie poglebilo niechcec do calosci szkoly
                  jako takiej.
                  Ale takiej klasy jaka mialam w Zamoyskim nie mialam juz nigdy. Oj, dzialo sie
                  wtedy, dzialo.
                  • Gość: kkk Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 18:01
                    A który rocznik ?
                    Mój e-mail: 11zz@op.pl
                    • Gość: aaa Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.acn.waw.pl 27.06.05, 08:21
                      Zaczelam liceum w 1972 roku. Odeszlam w poazdzierniku 1975 r. Trzy lata, to
                      dosyc dlugo, by poznac szkole, zwyczaje i kolegow.
                      • Gość: kkk Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:51
                        No to się na pewno nie znamy. Skończyłam w latach 80-ątych.
                        • Gość: Jacek Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.aegonpolska.pl / *.it.pl 24.11.05, 16:39
                          Ja też jej nienawidziłem ba, chyba do końca mi nie przeszło, a matura też w
                          pierwszej połowie lat 80-tych
                          • Gość: pogodzona Re: Nienawidziłam tej szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 01:47
                            Eeee tam... Zaraz nienawidziłem... :-) Może i ta szkoła rzuciła się komuś na
                            życie. Może nawet ktoś jej nie skończył... :-) Ale spójrzmy na to z tej strony:
                            radośnie kończysz Zamoya. Zostajesz wybitnym ministrem/prezesem/dziennikarzem.
                            I co? Lecisz samolotem na wywiad/negocjacje i... np. spadasz albo Cię
                            wysadzają. Jako wybitny absolwent wybitnej szkoły robisz światową karierę i co?
                            Padasz ofiarą terrorystów/huraganu/trzęsienia ziemi. Więc wcale nie jest tak
                            źle nie skończyć Zamoyskiego! Może to uratowało niektórym z nas życie :-)? A
                            może to, że nienawidziłeś szkoły zmobilizowało Cię do szybkiego jej skończenia
                            (bez powtórek)? A może tak Cię przydusili w szkole, że kiedy ją skończyłeś
                            dostrzegłeś nagle piękno świata (bez Zamoya) i nabrałeś takiego wiatru w żagle,
                            że pędzisz od sukcesu do sukcesu?
                            Pozdrawiam :-) (niedoszła matura z 80)
    • Gość: Piotrek Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:38
      Ja w Zamoyu ciągle się uczę i mam pytanie do starszych roczników. Zdaje się, że są tu ludzie, którzy za wychowawczynię mieli p. Dąbrowską? Jakie macie o niej wspomnienia w tej właśnie roli (bo już nie wspomnę o jej nauczaniu fizyki)?
      A poza tym chcaiłbym zauważyć, że oficjalna strona www.zamoyski.edu.pl ledwo żyje. Już więcej dzieje się na "forum prawie oficjalnym" zamoyski.prv.pl Zapraszam!
      • piotr4b Re: LO Zamojskiego na Smolnej 08.06.05, 19:54
        Stowarzyszenie Wychowanków naszego Liceum planuje zorganizowanie w dniu 5
        listopada 2005 r. (sobota) spotkania koleżeńskiego w ramach obchodów 100-lecia
        Szkoły
        Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt!!!
        Poszukujemy Zamoyszczaków z wszystkich roczników i pomagamy w wymianie
        kontaktów!

Piotr Dudziński matura 1987, kl. 4b
        e-mail: piotr4b@gazeta.pl
    • Gość: ja www.zamoyski.prv.pl IP: *.acn.waw.pl 08.06.05, 17:26
      To jest NIEoficjalne forum zamoy'a!
      Ostatnio troszke podupadło niestety ponieważ znalazło się tam kilka osób które
      zanim pomyślą to napiszą!
      Forum ogolnie porusza tematy zwiazane z zamoy'em i nie tylko!
      Zapraszam!
      • piotr4b Re: www.zamoyski.prv.pl 08.06.05, 20:05
        Stowarzyszenie Wychowanków naszego Liceum planuje zorganizowanie w dniu 5
        listopada 2005 r. (sobota) spotkania koleżeńskiego w ramach obchodów 100-lecia
        Szkoły
        Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt!!!
        Poszukujemy Zamoyszczaków z wszystkich roczników i pomagamy w wymianie
        kontaktów!

Piotr Dudziński matura 1987, kl. 4b
        e-mail: piotr4b@gazeta.pl
        • Gość: Jasio Re: Stowarzyszenie Wychowankow IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.06.05, 16:30
          Stowarzyszenie wychowankow??? Ano bylo cos takiego za moich czasow. Nawet mieli
          pokoik w koryrarzu w bok od "Jamy Chama", jak popularnie nazywano z japonska
          gabinet dyrektora.
          Potem jak bude skonczylem (jakies 40 lat temu)sluch po Stowarzyszeniu zaginal.
          Jak wpadlem do starej Budy w polowie lat dziewiecdziesiatych nikt nic o
          Stowarzyszeniu nie wiedzial. Nie ma tez zadnej informacji na ten temat na
          oficjalnej stronie Szkoly.
          Napisz wiec prosze troche wiecej na temat tego Stowarzyszenia. Jak jest
          zorganizowane i zarzadzane i jaki jest z nim kontakt. Jakie sa obecnie jego
          cele i kto je finansuje.
          Pozdrawiam
          • piotr4b Re: Stowarzyszenie Wychowankow 20.06.05, 18:00
            Do Zamoyszczaków! 100-lecie szkoły!
            www.zamoyski.edu.pl/
            www.zamoyski.edu.pl/stowarzyszenie_wychowankow/index.html

Piotr Dudziński
            piotr4b@gazeta.pl
            • Gość: Jasio Re: Stowarzyszenie Wychowankow IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 08.07.05, 16:36
              No i dalej nic nie wiem. Stowarzysznie Wychowankow schowalo sie za dwoma
              linkami, jednym do znanej chyba wszystkim strony internetowej Liceum, a drugim
              do strony informujacej sucho o Stowarzyszeniu Wychowankow, i proponowanym
              spotkaniu wychowankow w listopadzie z okazji wiadomj rocznicy. Mozna sie tez z
              niej dowiedziec o cotygodniowych spotkaniach wychowankow w wieczory czwartkowe.
              ( Do tej drugiej informacji pojawil sie wreszcie link, ktorego wczesniej nie
              bylo, na stronie internetowej szkoly). Ale co robi sie na tych spotkaniach? Czy
              ktos z forumowiczow w nich uczestniczyl? Ilu wychowankow szkoly nalezy do
              stowarzyszenia? Panie "Piotrze", uczyli pana kiedys jezyka polskiego w tym
              Liceum. Jest wiec okazja, zeby skorzystac z nabytych umiejetnosci i cos tu, na
              tym forum napisac o tym Stowarzyszeniu i zblizajacej sie rocznicy. Takich
              podstawowych informacji nie ma rowniez na stronie Stowazyszenia.
              Moi drodzy. Nie kazdy dzisiaj mieszka po drugiej stronie ulicy na ktorej jest
              szkola. Nie kazdy moze uczestniczyc w spotkaniach czwartkowych. Zdajcie sobie w
              koncu sprawe z tego, ze wychowankowie zostali rozsiani po calym swiecie od
              Poznania i Gdanska, po Szwece, Australie i Nowa Zelandie. Ale przeciez
              wynaleziono INTERNET. Jak starsi nie bardzo wieda, do czego internet mozna
              wykorzystac, to nich zaktywizuja mlode pokolenie, a ono wam pokaze. A moze czas
              stworzyc Stowarzyszenie Wirtualne?? Na razie namiastka takiego stowarzyszenia
              jest to forum.
              Zaskoczylo mnie, jednak, ze po pana poscie zapanowala tu jakas dziwna cisza.
              Moze ktos mi odpowie dlaczego?
              • Gość: aga Re: Stowarzyszenie Wychowankow IP: *.acn.waw.pl 28.07.05, 14:03
                Mussze troche wyciagnac watek, gdyz chyba wakacje spowodowaly, ze nikt tu nic
                nie pisze.
                Moze Mlody odezwie sie i napisze cos o przygotowywaniach do obchodow 100 lecia
                Zamoyskiego.
                Pozdrawiam i milych wakacji.
                Agnieszka
                • piotr4b Re: Stowarzyszenie Wychowankow 05.10.05, 22:17
                  Do Zamoyszczaków!

Święto Szkoły.

Szkoła organizuje oficjalne obchody w dniu 04.11 (piątek) w godzinach rannych.
                  Planowana jest msza św. i uroczyste spotkanie w auli szkolnej, na które zostało
                  zaproszonych wiele „ważnych” i „bardzo ważnych” osób.

Nasz Dzień – 5 listopada

Jak zapewne wszystkim (ma nadzieję!) wiadomo, na 100-lecie naszej Szkoły
                  zapraszamy 5 listopada 2005 r. (sobota) na godz. 11.00 do auli szkolnej
                  (szczegóły: www.zamoyski.edu.pl/stowarzyszenie_wychowankow)

No to spotkanie uczniowie szkoły przygotowali bardzo ciekawy program
                  artystyczny i krótki koncert.

Oczywiście będzie też okazja by spotkać się wspólnie w klasach (cała szkoła
                  będzie do naszej dyspozycji!). Na spotkanie zapraszamy nauczycieli, którzy byli
                  ze szkołą związani.

Planujemy też mały poczęstunek, dlatego też przy wejściu będziemy zbierać po
                  25 –30 zł od osoby.

O naszej Szkole

Już wiadomo, że będzie można kupić aktualną (właśnie kończy się druk!)
                  monografię szkoły - lata 1905-2005, opracowaną przez nauczycieli jak i
                  wychowanków.

Spotkanie wieczorne

Bardzo prężna grupa absolwentów zaproponowała zorganizowanie w sobotę (05.11) w
                  godzinach wieczornych uroczystej kolacji w klubie dziennikarzy przy ul. Foksal
                  (po drugiej stronie boiska szkolnego). Wszystkich zainteresowanych proszę o
                  kontakt.

Czy są chętni?

Wszystkich chętnych do pomocy przy organizowaniu spotkania proszę kontakt, a
                  Tych, którzy z propozycją tej pomocy już wcześniej się zgłosili - proszę o
                  potwierdzenie! Na koniec tygodnia (13 lub 14.10) planujemy spotkanie robocze w
                  gmachu szkoły.

Pozdrawiam

Piotr Dudzński, matura 1987
                  piotr4b@gazeta.pl
                  • Gość: Jasio Re: Stowarzyszenie Wychowankow IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 26.11.05, 19:38
                    Panie Piotrze. Juz prawie miesiac uplynal od slawnej uroczystosci. I jak ona
                    wypadla??? Jakies wrazenia, komentarze i fotki tutaj, albo na stronie
                    internetowej slawnego Stowazyszenia. Na razie strona Stowazyszenia to
                    informacja o Rocznicy. A to bylo juz dosc dawno. Czekamy na wiecej!!!!!
                    Absolwent Jasio
                    www.zamoyski.edu.pl/stowarzyszenie_wychowankow/index.html
    • Gość: poooooiyiiu Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:49
      Tego wątku się nie da czytać. Jest za długi.
      • Gość: Jasio Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 20.08.05, 06:32
        Statystyka wykazuje, ze w Polsce jest ponad 20% analfabetow. Czyzbys byl jednym
        z nich??
    • Gość: Marek Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.bchsia.telus.net 24.09.05, 02:14
      Hej, wakacje sie skonczyly. Zbliza sie ROCZNICA!!!!
      Co tam slychac na Smolnej i w okolicach??
      Pozdrawiam
    • Gość: www.polatach.pl Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.wroclaw.mm.pl 24.09.05, 15:48
      polatach.pl/szkola.do?id=244919 - tutaj macie strone waszej szkoly :)
    • Gość: Modzel Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: 5.2.1R* / 210.21.235.* 27.09.05, 19:06
      Ach to bylo beznadziejne liceum... sfrustrowani nauczyciele... psychol
      Sosnowski, stara panna Gaworowa, Zydowka z domu 'Radziwill' chodzaca w
      niewiarygodnie brudnych ubraniach... hahaha. Oj byly jaja, byly...
      • wloczykij123 Re: LO Zamojskiego na Smolnej 30.09.05, 05:21
        A czy moglbys cos wiecej napisac o tych "jajach"?
        Pozdrawiam
    • Gość: Jasio Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.12.05, 16:58
      Gość portalu: Kasia napisał:

> ludzie z Zamoyskiego odezwijcie sie

Jest juz druga polowa grudnia, czyli dobrze ponad miesiac od slawnej rocznicy
      stulecia Szkoly....... i na tym forum panuje dziwna cisza. Kto z Was
      uczestniczyl w tych obchodach? Jakie sa wasze wrazenia ?? Czy byly jakies
      artykuly na ten temat w prasie stolecznej??
      Wesolych Swiat dla wszystkich Zamoyszczakow.
      • Gość: Jasio Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.01.06, 15:35
        ?????????????
        • Gość: Szpeniek Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.aster.pl 04.09.06, 22:15
          Jakos wszystkim nam zabraklo tematow, lub rzecz sie przejadla. Szkoda.
    • Gość: cmod Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.s-ip.magma.ca 07.09.06, 20:45
      Czy ktos wie jak skontaktowac sie z Marta Szmajke ( 5-6 lat temu mieszkala w
      Londynie i chyba przeniosla sie do Szkocji). Bardzo mi na tym zalezy. Jesli
      ktos cos o niej wie prosze o pomoc.
      • Gość: Uczeń Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.aster.pl 13.10.06, 15:51
        To moja ostatnia próba wyciągnięcia tematu na początek listy. Może już się
        wszyscy tym próżnym gadaniem zmęczyli?
    • Gość: GW Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.hfc.comcastbusiness.net 17.01.17, 23:47
      Poszukuje wiesci o Pani Krystynie Zebrowskiej - uczyla Polskiego
      • Gość: gw Re: LO Zamojskiego na Smolnej IP: *.hfc.comcastbusiness.net 17.01.17, 23:58
        ... l poznych latach 80-tych (przynajmniej 86-88)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka