loczek62 15.10.04, 13:25 Szukam osób noszących nazwisko Wilemajtys. Nazwisko nosiła moja Sp. babcia, mieszkająca w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa_76 Re: Wilemajtys 21.11.04, 23:00 ja znam Wilemajtysow z Bialegostoku.A Ty z kad jestes? Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
loczek62 Re: Wilemajtys 22.11.04, 13:57 Mieszkam w Wawie ale moja babcia pochodzi z Białegostoku a właściwie to ze Starosielc czyli Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_76 Re: Wilemajtys 22.11.04, 15:08 TO CHYBA CI SAMI.Z TEGO CO WIEM TO ICH BABCIA TEZ JEST ZE STAROSIELC.A SWOJA DROGA TO FAJNI LUDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
loczek62 Re: Wilemajtys 23.11.04, 09:20 Moja babcia miała tylko jedno dziecko tzn moja mamę. Ale może to rodzina ze strony dziadka Eugeniusza, który został rozstrzelany w czasie okupacji przez niemców w lesie w okolicy Klepacz. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Wilemajtys Re: Wilemajtys IP: 80.55.171.* 07.12.04, 20:06 W Starosielcach obecnie mieszka kilka rodzin noszących te nazwisko..Jedna rodzina wywodziła się od Konstantego Wilemajtysa gdzie było 11 dzieci, dwóch synów i córki, a druga rodzina (imienia nie pamiętam, mogę powiedzieć tylko że był to brat Konstantego)i w tej rodzinie były 2 córki i 9 synów... Z Konstantego był syn Antoni(zmarł w latach 30-tych jako wojskowy)oraz Mieczysław który miał 2 synów i córkę,żona Mieczysława żyje obecnie(ma 90lat i mieszka w Białymstoku), natomiast z tej drugiej gałęzi synowie byli rozproszeni po świecie( najdłużej w Starosielcach żył Aleksander który miał syna Sławka i córkę Raise, Sławek jeszcze żyje i mieszka w Starosielcach; Anatol mieszka z rodziną we Francji(adres jego rodziny posiadam); jeden z synów mieszkał na Łotwie(miał córkę, która jest teraz lekarzem i mieszka w Grodnie); był jeszcze jeden z braci który mieszkał w Starosielcach, podczas wojny zginął i miał syna Hipolita i córkę(nie pamiętam imienia)... Wiele na ten temat może udzielić informacji żyjąca moja matka żona Mieczysława- Zenoida Wilemajtys... Mam nadzieję że te informacje będą Panu pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
loczek62 Re: Wilemajtys 08.12.04, 14:49 Dziekuje bardzo za informację. Z tego co wiem to moim dziadkiem jest ten który zaginął w czasie okupacji. I jak pamietam to babcia opowiadała że brat dziadka Wilemajtysa mieszka we Francji z rodziną. w latach 80' byli w Starosielcach z odwiedzinami. Babcia zmarła i nie mam zadnego kontaktu z rodziną. Jeśli można proszę o kontakt Pana na priva. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
loczek62 Re: Wilemajtys 14.12.04, 13:24 Teraz wiem że mój dziadek Eugeniusz Wilemajtys został zabity przez niemców w czasie okupacji. Jego córka a moja mama Tamara nie miała rodzeństwa i nie wiem skąd ten Hipolit. Brat dziadka najmłodszy z braci Anatol mieszkał we francji. O dalszej rodzinie nie wiem. Może pomorzecie pozbierać informacje. Babcia moja, żona Eugeniusza Wilemajtys miała panieńskie nazwisko Łozicka imię Katarzyna urodziła się w 1903 w Kronsztadzie, to jest wyspa przy ST Petersbyrgu. Czekam na informacje . Pozdrawiam loczek62 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58 Re: Wilemajtys IP: *.ump.pl / *.pl 09.12.04, 15:50 o ile wiem to Sławek pracuje w u.m. w białymstoku ma coś wspólnego z mtbesami /mieszkaniówka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58 Re: Wilemajtys IP: *.ump.pl / *.pl 09.12.04, 15:53 jeśli dobrze pamiętam to on ma na imię Swiatosław spróbój zadzwonić na nr 608373606 lub 856763713 jest to telefon Sławka Olekszy oni się kolegują. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś