Dodaj do ulubionych

Wilemajtys

15.10.04, 13:25
Szukam osób noszących nazwisko Wilemajtys. Nazwisko nosiła moja Sp. babcia, mieszkająca w Białymstoku.
Obserwuj wątek
    • iwa_76 Re: Wilemajtys 21.11.04, 23:00
      ja znam Wilemajtysow z Bialegostoku.A Ty z kad jestes?
      Iwona
      • loczek62 Re: Wilemajtys 22.11.04, 13:57
        Mieszkam w Wawie ale moja babcia pochodzi z Białegostoku a właściwie to ze Starosielc czyli Meksyku.
        • iwa_76 Re: Wilemajtys 22.11.04, 15:08
          TO CHYBA CI SAMI.Z TEGO CO WIEM TO ICH BABCIA TEZ JEST ZE STAROSIELC.A SWOJA
          DROGA TO FAJNI LUDZIE.
          • loczek62 Re: Wilemajtys 23.11.04, 09:20
            Moja babcia miała tylko jedno dziecko tzn moja mamę. Ale może to rodzina ze strony dziadka Eugeniusza, który został rozstrzelany w czasie okupacji przez niemców w lesie w okolicy Klepacz. Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: J. Wilemajtys Re: Wilemajtys IP: 80.55.171.* 07.12.04, 20:06
              W Starosielcach obecnie mieszka kilka rodzin noszących te nazwisko..Jedna
              rodzina wywodziła się od Konstantego Wilemajtysa gdzie było 11 dzieci, dwóch
              synów i córki, a druga rodzina (imienia nie pamiętam, mogę powiedzieć tylko że
              był to brat Konstantego)i w tej rodzinie były 2 córki i 9 synów...
              Z Konstantego był syn Antoni(zmarł w latach 30-tych jako wojskowy)oraz
              Mieczysław który miał 2 synów i córkę,żona Mieczysława żyje obecnie(ma 90lat i
              mieszka w Białymstoku), natomiast z tej drugiej gałęzi synowie byli rozproszeni
              po świecie( najdłużej w Starosielcach żył Aleksander który miał syna Sławka i
              córkę Raise, Sławek jeszcze żyje i mieszka w Starosielcach; Anatol mieszka z
              rodziną we Francji(adres jego rodziny posiadam); jeden z synów mieszkał na
              Łotwie(miał córkę, która jest teraz lekarzem i mieszka w Grodnie); był jeszcze
              jeden z braci który mieszkał w Starosielcach, podczas wojny zginął i miał syna
              Hipolita i córkę(nie pamiętam imienia)...
              Wiele na ten temat może udzielić informacji żyjąca moja matka żona Mieczysława-
              Zenoida Wilemajtys...
              Mam nadzieję że te informacje będą Panu pomocne.
              • loczek62 Re: Wilemajtys 08.12.04, 14:49
                Dziekuje bardzo za informację. Z tego co wiem to moim dziadkiem jest ten który zaginął w czasie okupacji. I jak pamietam to babcia opowiadała że brat dziadka Wilemajtysa mieszka we Francji z rodziną. w latach 80' byli w Starosielcach z odwiedzinami. Babcia zmarła i nie mam zadnego kontaktu z rodziną. Jeśli można proszę o kontakt Pana na priva. Pozdrawiam serdecznie
              • loczek62 Re: Wilemajtys 14.12.04, 13:24
                Teraz wiem że mój dziadek Eugeniusz Wilemajtys został zabity przez niemców w czasie okupacji. Jego córka a moja mama Tamara nie miała rodzeństwa i nie wiem skąd ten Hipolit. Brat dziadka najmłodszy z braci Anatol mieszkał we francji. O dalszej rodzinie nie wiem. Może pomorzecie pozbierać informacje. Babcia moja, żona Eugeniusza Wilemajtys miała panieńskie nazwisko Łozicka imię Katarzyna urodziła się w 1903 w Kronsztadzie, to jest wyspa przy ST Petersbyrgu. Czekam na informacje . Pozdrawiam loczek62
    • Gość: 58 Re: Wilemajtys IP: *.ump.pl / *.pl 09.12.04, 15:50
      o ile wiem to Sławek pracuje w u.m. w białymstoku ma coś wspólnego z
      mtbesami /mieszkaniówka/
    • Gość: 58 Re: Wilemajtys IP: *.ump.pl / *.pl 09.12.04, 15:53
      jeśli dobrze pamiętam to on ma na imię Swiatosław spróbój zadzwonić na nr
      608373606 lub 856763713 jest to telefon Sławka Olekszy oni się kolegują. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka