haash 26.03.06, 19:47 Prosze o kontakt osoby noszace nazwiska:Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk.Usiluje siegnac korzeni i odtworzyc drzewo genealogiczne,ale chetnie tez zobacze jak otoczyly sie losy tych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza_23 Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 28.03.06, 22:24 ...witam moja rodzina nosi nazwisko-Wolscy...jesteśmy z Zabrza:) Odpowiedz Link Zgłoś
haash Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 02.04.06, 23:13 witam,moj pradziadek był z domu Wolski,mieszkał w powiecie kutnowskim w majatku Głogowa.Miał rodzenstwo:Stanisław,Zygmunt,Felicjan,Mieczysław,Zofia,Natalia,Aniela.Stanisław to brat rodzony,a pozostali to rodzenstwo przyrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szani38 Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 01.04.06, 07:38 Witam Mnie również interesuje nazwisko Jędrzejczyk (wiekszośc rodziny zamieszkuje Lublin i okolice, ale z tego co mi wiadomo pochodzą z Żychlina). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haash Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 02.04.06, 23:19 witam,moja prababka byla z domu Jedrzejczyk,mieszkała w powiecie kutnowskim w Kterach.Jej rodzice to Sylwester i Józefa,miała rodzenstwo:Marysie,Antka,Janka.Moja prababcia miała na imie Władysława.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szani38 Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 03.04.06, 23:24 Witam O ile sie nie mylę, Żychlin jest gdzies w okolicach Kutna :) Niestety jest to mi prawie nieznana rodzina :( Moja prababcia z Władysława miała męża Feliksa Jędrzejczyk, niestety, nikt z rodziny nie zna imion rodzeństwa ani rodziców pradziadka Jędrzejczyka :( Całkiem możliwe, że mamy jakieś powiązania rodzinne. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
haash Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 13.04.06, 17:43 szani38 moze uda Ci sie dopytac gdzie ten Feliks sie urodził,lub komu zostal oddany na wychowanie,jesli to brat mojej prababci,to na bank byl oddany,gdyz moi pradziadowie umarli mlodo,przy budowie domu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haash Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 13.04.06, 17:43 szani38 moze uda Ci sie dopytac gdzie ten Feliks sie urodził,lub komu zostal oddany na wychowanie,jesli to brat mojej prababci,to na bank byl oddany,gdyz moi pradziadowie umarli mlodo,przy budowie domu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nataluszka888 Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 27.05.19, 13:48 Witam mnie interesuje nazwisko Jędrzejczyk, od strony babci to jej ojciec a mój pradziadek ( pochodził z Ropicy Polskiej teraz woj.malololskie- to jest nie daleko Gorlic).Prosiłbym o kontakt jak coś.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia76112 Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 03.04.06, 15:07 dwei rodziny Jedrzejczyk mieszkaja w Sokołowcu powiat Złotoryja Odpowiedz Link Zgłoś
nataluszka888 Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 27.05.19, 13:51 Witam A coś więcej na temat rodziny Jędrzejczyk wiadomo imiona itd? Odpowiedz Link Zgłoś
nataluszka888 Re: Maczek,Wolski,Lach,Jedrzejczyk 27.05.19, 13:59 Witam, coś na temat rodziny Jędrzejczyk. A WIEC moja babcia była z Jędrzejczykow,miała brata Franciszka.Ojciec ich Stanisław (RODZICE STANISLAWA TO MICHAL I MAGDALENA z domu Hajduk) a Matka Ewa, pochodzili z Ropicy Polskiej to jest nie daleko Gorlic, woj. Małopolskie.Ojciec babci Stanisław mój pradziadek poszedł na wojnę w 1939 i słuch o nim zaginął,ja (prawnuczka) chciałabym jakieś informacje na jego temat znaleźć.Prosze o jakas informacje, Dziękuję i pozdrawiam. NATALIA. Odpowiedz Link Zgłoś