Dodaj do ulubionych

nazwisko skoczylas

14.05.06, 09:44
nazywam sie skoczylas, a moj dziadek pochodził ze wsi pod miejscowością
Rudki, woj. lwowskie. moze znajde rodzine?
Obserwuj wątek
    • bambusska Re: nazwisko skoczylas 26.05.06, 12:07
      Mam kolezanke nazywa sie Skolczylas mieszka w Siemianowicach
      • szlepcio Re: nazwisko skoczylas 27.05.06, 16:56
        w Kłodzku jest P. Skoczylas
    • itsola Re: nazwisko skoczylas 27.05.06, 18:16
      Ja znam dwie rodziny Skoczylas kolo Radzynia Chelminskiego woj.Kujawsko pomorskie.Pa
      • plavusa Re: nazwisko skoczylas 28.05.06, 21:03
        W Poznaniu na UAM jest prof. Skoczylas
        • ilecka Re: nazwisko skoczylas 08.06.06, 22:12
          W Radomiu też są Skoczylasowie.
          • Gość: monia Re: nazwisko skoczylas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 22:25
            w bielsku podobnie.moja babcia=)
            • Gość: ali Re: nazwisko skoczylas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:43
              Na Lubelszczyźnie też mieszkają :)
              • hera.dnw Re: nazwisko skoczylas 10.06.06, 22:26
                w Siedlcach na Mazowszu (dawniej Podlasiu ;)) jest rodzina Skoczylasów. pzdr
                • Gość: gośka Re: nazwisko skoczylas IP: 80.54.90.* 15.06.06, 22:34
                  Państwo Skoczylas mieszkają w Domaslowicach w Zachodniopomorskim. Pozdrawiam
            • krystyna-anna7 Re: nazwisko skoczylas 15.06.06, 19:56
              Ja mam na nazwisko panieńskie Skoczylas.Moj ojciec pochodził z Kóz pod
              Bielskiem -Białą.Jego ojciec / a moj dziadek / miał na imię Józef a babcia
              Helena.Mieli dzieci Szymona -ten miał dwie córki- mieszkalały w Wadowicach i
              Krakowie,Piotra - ten mial synów Mieczysława, teraz w Wałczu,Tadeusza-chyba
              Swidnik,córki Marię która mieszkała w Kozach i tam wyszla za maż za Jana
              Malarza,miala wnuka Leszka który mieszkal w Bielsku,byla ciotka Tekla,i moj
              ojciec Władyslaw.Dziadek ożenił sie po raz drugi po smierci babci - druga żona
              miala na imie Maria z tego małzeństwa były dzieci Tadeusz pilot wojskowy - mial
              dwie córki,Cecylia mieszkala w Kozach,i najmłodszy Stanisław wolany w domu
              Lolek.Ale to stare dzieje ja już jestem starszą pania a oni wszyscy byli ode
              mnie sporo starsi może ktoś rozpozna z tego opisu swoją rodzine i odezwie sie
              do mnie?
              • Gość: monia Re: nazwisko skoczylas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:42
                jeszcze coś mi sie rpzypomniało.czy Twoi dziadkowie są pochowani na cmentarzu w
                Bielsku?
            • krystyna-anna7 Re: nazwisko skoczylas 15.06.06, 20:00
              moniu - napisz do mie coś więcej o babci- mój ojciec pochodzi z Kóz pod
              Bielskiem
    • Gość: w Starachowicach Re: nazwisko skoczylas IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.06.06, 23:00
      w starachowicach mieszka rodzina Skoczylas
      • Gość: monia Re: nazwisko skoczylas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:33
        Skoczylas to panieńskie nazwisko mojej babci.Nazywa się Krystyna.Natomiast moja
        prababcia z tego co wiem też mieszkała w bielsku-elżbieta skoczylas.popytam się
        starszyzny rodzinnej czy kojarzą osoby z Twojego postu.
        • Gość: monia Re: nazwisko skoczylas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:59
          Najstarsza Skoczylasowa (babcia)została przeze mnie wypytana i o to czego się
          doweidziałam:

Babcia oamięta niewielu krewnych ze strony Taty(nazywał się Stefan,jednak
          nazywany był Szczepan).Kojarzy kogoś z Wadowic i niejaką ciocię Zofię-przyrodnią
          siostrę taty.Poszukamy jeszcze jakiś wcześniejszych danych.
          • krystyna-anna7 Re: nazwisko skoczylas 17.06.06, 22:46
            Moniu serdeczne dzieki za starania moja rodzina po Ojcu wyglada mniej wiecej
            tak Helena i Józef to małżeństwo i oni mieli dzieci:
            1 Szymona 2/Piotra/3/ Marysię,/4/ Teklę,5/najmłodszego Stanislawa zwanego
            Lolkiem i mojego Ojca Władysława
            Szymon był oficerem WP przed wojna i zginal w Katyniu ten miał dwie córki
            chyba Krysię i Janinę /Ale notatniku Ojca mam adresy Janiny i Elżbiety
            podgórczyk jedna ze Skawiny druga z Krakowa i nie umiem jej nigdzie/
            • Gość: Kasia Re: nazwisko skoczylas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:56
              do mnie do klasy chodzi Skoczylas Patrycja-lubelskie
    • Gość: kasia Re: nazwisko skoczylas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:13
      Ja również mam rodzinę skoczylasów, mieszkają w Łańcucie.
      • dutchman Re: nazwisko skoczylas 24.06.06, 16:34
        Skoczylas pochodzi rowniez z rzeszowskiego z Rakszawy i okolic.
        A potomkowie mieszkaja m.innymi w Stargardzie Szczecinskim.
        pozdrawiam
        • facia Re: nazwisko skoczylas 28.06.06, 20:00
          W Czestochowie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka