Dodaj do ulubionych

TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa

• Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: w3cache:* / 192.168.0.* 11.07.03, 20:42
      Sama muszę wspinać się ku górze.B.M.
    • luczjano33 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.07.03, 21:12
      Witam wszystkich z kolejówki !Jestem "tele" z lat 73-78. Chętnie się przyłąćżą
      do Was . Co z tym zjazdem?

Pozdrawiam-

Edward
      • Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 13:37
        witam nowego kolejorza:)

pozdrawiam,
        zuzu

ps, komandos odezwij sie w końcu!!!!! Ciekaw jestem Twojej wizytacji w budzie i
        zapewne nie tylko ja:))
        • Gość: Komandos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 16:11
          Witajcie

Jestem znowu. Wakacje teraz to się jeździ tu i ówdzie.

Wczoraj przeżyłam szok na stacji, której chyba na mapie nie ma, bo taka mała i
          straszliwie obskurna. Musiałam tam kupić bilet (by wesprzeć naszą kolej no i
          żeby jakoś do Warszawki dojechać) i patrzę w okienku siedzi ktoś kogo doskonale
          znam. Była to dziewczyna z naszego technikum, z mojej klasy. Kolei nie
          opuściła. Ktoś chyba musi podtrzymywać kolejowe tradycje! Jeszcze dwie
          dziewczyny z mojej klasy, z ekonomika, również pozostały na kolei i tam robią
          karierę - tak mi opowiedziała ta kolejowa koleżanka. Nie wiem na czym może
          polegać kariera na kolei w dzisiejszych czasach... hmmm i to po technikum...
          buuuaaaahaaaaaaa ha ha (niewytrzymałam, musiałam wybuchnąć śmiechem)

W każdym razie powiadomiłam ją o zjeździe, a ona ma przekazać informację innym.
          Mam jeszcze dużo adresów ludzi, którzy pokończyli szkołę mniej więcej w tym
          czasie co ja i zuzu i bożena m i paru innych tzn pod koniec lat 80-tych. Oj,
          ciekawa jestem czy ktoś ruszy tyłeczek by starych znajomków spotkać... Jak
          widzę te spasione brzuszki co niektórych to mam wątpliwości pewne... Mam
          nadzieję Zuzu, że się trzymasz i chały nam nie zrobisz... ;) Bo kobiety to
          zawsze piękne pozostają... :)

Ja znam ludzi głównie z ekonomicznego, drogówki a z tele Żabę, co z małą Herą
          kręcił. I jak kogoś z naszych na ulicy spotkam to zagadam.

Pozdrówka
          • Gość: Komandos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 16:15
            A wizytacji w budzie jeszcze nie było. Muszę przecież flaszeczkę i ogórka
            przygotować, niewypada z gołymi rękoma pokazywać się tam. Ciecia trzeba czymś
            zająć by można było spokojnie pozwiedzać kąty...
            I jakiś transparent zrobić. Niech wie, że to oficjalna wizyta, i to nie byle
            kogo! Komandosa, he he

Ja też nie wpłaciłam na zjazd. Jeszcze dużo czasu. I nie wiem nadal czy to
            przyjęcie czy bal przebierańców - każdy przebierze się za kolejarza! Ale byłby
            numer!

Trzymajcie się

Komandos
          • Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 11:29
            "Mam
            nadzieję Zuzu, że się trzymasz i chały nam nie zrobisz... ;) Bo kobiety to
            zawsze piękne pozostają... :)"

Znaczy się czy jestem piękny silny i bogaty?
            Wiesz facet tuż po 30 to chyba fajnie wygląda:)
            A na poważnie to ciekawe musiało być to spotkanie. Z mojej klasy chyba nikt już
            się nie ostał na kolei ale sentyment się ostał. A przypomniałlo mi się jeden
            przyjaciel pracuje dla kolei. Ale robi jakieś projeklty na rzecz lini
            szwajcarskich i holenderskich. W sumie to chyba fajnie jak nie u nas to za
            granicą rozbudowuje kolej.

Pozdrawiam,
            Zuzu

• Gość: balbina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 24.07.03, 12:14
              witam TK-owcow. Przeczytalam wszystkie wiadomosci. Jestem Marta i chodzilam do
              klasy B ruchu z Luska (ta od Cezara Sz.) i Szymkiem (ten z odstajacymi uszami).
              Felix jest zolnierzem marynarzem i mieszka nad morzem. Wiemy o imprezie w
              pazdzierniku. Wiesz Zuzu, babki po trzydziestce tez sa niczego sobie:)
              • Gość: Wozak Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.vc.shawcable.net 24.07.03, 19:59
                Technika Kolejowe DUZO "WYDALO" -FACHOWCOW-Jaki stan disiejszego PKP-MAMY to
                wszyscy WIEMY(nie probujcie mi UDOWADNIAC,ze to WINA POLITYKOW czy
                RZADU)....Powinniscie -Grzyby w lesie zbierac z Wasza -FACHOWOSCIA-No teraz
                czekam na TRUCIZNE WASZA w Moim kierunku-Wozak-
                • Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 14:29
                  I wiesz co jeszcze Marta:)
                  fajan była ta moja klasa, naprawdę niezłe friki, mam czasem sprobowac zrobic
                  spotkanie klasowe w sumie jakos tak w wiekszosci nie tracimy sie z oczu, mniej
                  wiecej wiemy gdzie kto sie podziewa, a z sporą czescia klasy co jakis czas na
                  siebie sie napatoczymy i jak pisalem chyba wiele razy zadziwia mnie teraz
                  najbardzie to co robimy w zyciu
                  chyab dzis na tyle wystarczy pisania bo jak tak dalej pojdzi epolowa watkow
                  bedzie nalezała do mnie hihi:)

pozdrawiam,
                  zuzu
              • Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 10:47
                hej balbina:)
                Ale radocha, że się odezwałaś, ale mi główka pracuje czy pamiętam ciebie hihi
                a mam pytanie co porabiasz teraz, czy też może na kolei czy raczej jak
                większoszć piszących zupełnie w innym kierunku poniosło?

Pozdrawiam,
                zuzu
                • Gość: balbina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 31.07.03, 11:54
                  ponioslo, ponioslo - nigdy nie pracowalam na kolei. Teraz pracuje w sgh (co
                  widac po loginie) i mam znizke na pociagi 50% hihi. Wiem, ze czesc z mojej
                  klasy tyra przy szynach, ale np. Lucyna w radio, Szymek w wojsku (jak i cala
                  jego meska czesc rodziny). My wybieramy sie na zjazd w ciemno - nie dadza
                  gadzetow i obiadku, ale sobie pogadamy.
                  Ja Cie zuzu chyba nie kojarze, ale moze jak Cie zobacze, to sobie przypomne.
                  Zajrze tu jeszcze, ale teraz jade sobie na zasluzony urlopik.
                  Pozdrawiam B.
              • Gość: zuzu Feliks :) TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 14:21
                wiesz nie mam wątpliwości, że babki po 30 niczego sobie są:D
                a tak na powaznie to zagadkowa sprawa z naszym kolegą feliksem, ze tez on
                żołnierzem został i kogo nie spotkam to coś szepnie o tej jego zołnierce znaczy
                sie chlopak mial duzo znajomych,
                kiedys mialem jakąs zabawna sytuacje balanga, czasy studiow, krakow,(studenci
                historii sztuki, filmoznastwa) napatoczyl sie koles rozmawiamy, ja cos o wawie
                wspomniałem a gostek a znam jednoego goscia z tego miasta i chodzil do takiej
                dziwnej szkoły, ja się pytam a co do za człek a imprezowicz a moj kuzyn sławek
                znasz go heheh jak mogłem nie znac sławka zołnierza. I tak wyszło że z kuzynem
                mam częstszy kontakt a z sławkiem nie rozmawiałem chyba od czasow skonczena
                budy.

dziwne są drogi zywota.
                a na sgh pracowala kiedys moja kolezanka z naszej klasy beata m teraz pewnie ma
                inne nazwisko:) jak to kobieta

Pozdrawiam,
                Zuzu
                • Gość: Zuzu Kolejówka Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 14:46
                  tak mnie wzięło na rozmawianie, że założyłem forum prywatne o naszej budzie. O
                  tyle będzie lepiej myślę, że różne wątki będzie można zapodawać i nie będzie
                  się wszystko zlewało w jednym. ZAPRASZAM do rozmowy:
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12295 ależ długie linki
                  w tej gazecie:)

Pozdrawiam,
                  Zuzu

• Gość: Komandos Re: Kolejówka Warszawska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 16:26
                    Fajny pomysł z prywatnym forum.
                    Wkrótce tam skoczę.

Pozdrowienia dla Felcia, jakby kto go widział lub się słyszał.
                    Zuzu jest niesamowity :)

A tak w ogóle to wybieracie się na ten zjazd do szkoły?
                    Ja tak biegam, że jeszcze tam nie byłam nawet, brak czasu.
                    Zajrzałam tu, na forum, a Zuzu jak zwykle, przodownik i monologi pisze ;)

Pozdrówka i do zobaczyska na privie
                    Komandos
                    • zu_zu Re: Kolejówka Warszawska 26.07.03, 15:06

Z tymi monologami to moze przesada, ale powoli się rozkręca nasze kolejówkowe
                      forum. Zatem Komandosie nie biegaj w taki upał tylko wpadnij tak gdzie trzeba.

Pozdrawiam,
                      ZuZu
                      ----------------------------------------------------------------
                      Szyny są tylko dwie:)
                    • Gość: ramzes Re: Kolejówka Warszawska IP: 80.48.80.* 16.10.03, 14:50
                      comandos a jaki profil kończyłaś zaczynaliśmy razem,byłem na trakcji u
                      jastrzębskiego, znajdziesz mnie przez gg
                      • ramzes1969 Re: Kolejówka Warszawska 21.10.03, 12:41
                        Witam wszystkich

Koñczyøem kolejówké w 1990 razem z zuzu

Krzysiek W.
                        automatyka s.r.k.
                        • Gość: Remek Re: Kolejówka Warszawska IP: *.pzuzycie.com.pl 17.12.03, 10:15
                          Cześć Krzyś,
                          Z Wami do klasy chodził mój brat Rafał ('90 Automatyka s.r.k), a ja do klasy
                          Tele '90
                          pozdrawiam
                          Remek W.
    • nibylandczyk Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 27.07.03, 23:07
      Witam.

Niech i ja powieksze swoja osoba grupe:
      1990 - 1995 Trakcja Elektryczna (w 1995 to byliśmy powszechnie nazywani 5ta
      atrakcji;))
    • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 29.07.03, 15:14
      Aby do góry.
    • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 06.08.03, 14:07
      Dlaczego tu nikt nie zagląda?B.M.
      • Gość: balbina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 21.08.03, 15:03
        ja zajrzalam po urlopie, ale skoro nikt nie zaglada...
        • Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 14:47
          A byłaś na prywatnym?

Pozdrawiam,
          Zuzu
          • Gość: Balblina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 26.08.03, 13:23
            Urlopie? Tak, byl bardzo prywatny.
            • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.09.03, 06:59

:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Pozdrawiam,
              ZuZu
              • balbinam Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 02.09.03, 13:06
                No na takie rozmowy to chyba formum nie jest najlepszym miejscem?
                PS. Ty ZuZu strasznie rano wstajesz.

Pozdrawiam
                Balbina
                • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 02.09.03, 16:33
                  ja wogole mało spię:)

Pozdrawiam,
                  ZuZu
                  do czego jak nie do gadania jest dobre forum?:)
                  • Gość: Gość portalu: Elka_Zawadzka Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 09:40
                    Czeesc skonczylam kolejowke w 80 poszukuje starych znajomych ze szkoly. Moze
                    ktos wie cos o jakims zlocie, bo nie moge niz znalesc w sieci.
                    PS. Kolegowalam i koleguje sie nadal sie z Goska Pekala i Goska Kowalczyk.
                    moj e-mail: fireka@o2.pl
                    • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 12.09.03, 12:01

A jest 11 pażdziernika:
                      i przy okazji zapraszam na forum juz tylko o Kolejówce:
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12295
                      Pozdrawiam,
                      ZuZu
    • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 23.09.03, 13:59
      Dostałam zaproszenie na uroczystości związane z rocznicą Technikum
      kolejowego.Kto jeszcze może się tym pochwalić?
      • Gość: MaTiX Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:27
        Zjazd jest a przygotowania idą pełną parą. O ile dobrze kojarzę, obecny
        samorząd szkolny który przygotowuje właśnie szkołę do obchodów 130 lecia rzyga
        już tym :p Biedni sa, a co do samych obchodów... życzę przyjemnych spotkan z
        dawnymi klasami i przyjemnego wspominania dawnych dobrych i zabawnych czasów.
        Pozdrawiam
        MaTiX 2003
        Spejalizacja - systemy komputerowe
        • Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.motorola.com 25.09.03, 14:56
          Kolejarze,
          Dlugo mnie nie bylo,ale myslalem ze nikt nie napisze ani slowa,
          a tu prosze ilu kolejarzy sie odezwalo, az milo przeczytac.
          Nie macie pojecia jak wam zazdroszcze ze znowu spotkacie znajo
          mych i przyjaciol.
          Ja niestety nie bede mogl przyjechac ze wzgledu na czas i odleglosc.
          Jak pisalem wczesniej (janurper) mieszkam na Florydzie a to
          Naprawde duza odleglosc.
          Mam do wszystkich prosbe.Jezeli bedziecie widzieli ludzi z
          Trakcji Elektrycznej matura 1970 – pozdrowcie elektrykow.
          Nazywam sie Janusz Perkowski.
          A teraz specjalne pozdrowienia dla Nibylandczyka.
          Wyobraz sobie nas tez nazywali 5-ta ATrakcja.

Janusz
          (moj E-mail ejp043@motorola.com)
          • kristoforos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 06.10.03, 14:46
            do Janusza, jestem absol. TKMK za kadencji Korzybskiego i znam gościa w
            Ameryce - też absolwenta. To mój kumpel z klasy. Robiliśmy mature w '81. Jeśli
            ktoś się odezwie z nazwiska podam więcej szczegółów. Mam na myśli automatyków,
            telekomunikantów i trakcjonistów
          • Gość: kriskal Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.mk.gov.pl 20.10.03, 14:36
            Pozdrawiam wszystkich kolejarzy - dzisiaj dopiero wpadłem na ten trop. Jeśli to
            forum śledzi jakiś absolwent trakcji matura1971 to niech da sygnał - podam
            namiary na siebie.
          • Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.160.99.* 01.02.04, 15:56
            Witam!
            Przy okazji śmierci Czesława Niemena odbyłem sentymentalną podróż w czasy
            wczesnej młodości, do technikum z lat 1965-70. Wszyscy ci, którzy uczęszczali
            do szkoły w tamtym okresie zapewne pamiętają występy naszych idoli (Niemena,
            Czerwonych Gitar, Brekaut'ów) w auli. Jak to zwykle bywa, zupełnie przypadkiem
            trafiłem na to forum i... od razu spotkałem kolegę z równoległej klasy trakcji
            elektrycznej. Pozdrawiam Cię serdecznie. Nazywam się Andrzej Przybylski,
            chodziłem do klasy "A", a moim wychowawcą był początkowo prof. Lustych
            (fizyka), potem chyba Banach (asystent prof. Gresia). Szczerze mówiąc nie
            bardzo przykładałem się wtedy do nauki (zwłaszcza z przedmiotów zawodowych),
            ponieważ od początku zainteresowany byłem b. poważnie sportem. Zaowocowało to w
            końcu ukończeniem uczelni sportowej, zresztą z kolegą z klasy Witalisem
            Niedźwiedziem.
            Pozdrawiam Cię jeszcze raz na tej dalekiej obczyźnie.
            Andrzej
        • Gość: Agata Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.rasserver.net 07.10.03, 00:27
          Obserwuje Wasza korespondencje i podziwiam, nie chodzilam z Wami do szkoly, ale
          moj kolega Tomek D. ukonczyl ja w 1989 roku. Tam tez spotkalismy sie po raz
          ostatni. Nie mam z nim kontaktu, mieszkam w USA wiem ze Komandos tez chodzil w
          tych samych latach do szkoly. Tomek mieszkal w internacie. Jezeli bedziecie
          mogli mi pomoc w odszukanie Tomka(mam nadzieje ze chcialby sie odnalesc) to
          prosze o email do mnie alesz70@yahoo.com
          Dziekuje i zycze dalszych wspolnych kontaktow. Pozdrawiam Kolejarzy-Agata
      • dorocia25 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 11.10.03, 20:35
        Janusz ...
        Siedzialam przy jednym stoliku z jakims mezczyzna z trakcji z 1970 ale nie
        pamietam jak sie nazywal i jeszcze z 1971 roku tez siedzieli z nami tzn. my
        sie dosiedlismy bo nas byla tylko piatka .
        • Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.233.163.80.myacc.net 13.10.03, 03:18
          Dorocia,
          Dziekuje za wiadomosc. Kochana jestes ze pamietalas. Moze ktos z kolejarzy
          ma zdjecia , a moze sa jakies wzmianki w prasie ze Zajzdu. Piszcie prosze.

Janusz

• Gość: Rober U. Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 00:38
      Nie dajmy sie zepchnac na dol.Pozdrowienia dla wszystkich.
    • Gość: Wodzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 16:58
      Cześć! dostałeś zaproszenie? Dzisiaj była impreza z okazji 130 lecia szkoły.
      Byłem jednym z aktorów w części artystycznej.Zebrał się całkiem pokażny
      przekrój zkoły!
      • mgurniak Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.10.03, 07:22
        czesc artystyczna.....hmmmm Kostek....? calkiem calkiem niezle wam to wyszlo,
        ale ten STARY rocznik zamiast sluchac to gadal jak malolaty.....uciszyc ich nie
        bylo mozna.....
        • lel Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 21.10.03, 22:36
          > czesc artystyczna.....hmmmm Kostek....? calkiem calkiem
          niezle wam to wyszlo,

nie sadze, ze to ktos kto gral kostka, kostek jako tako
          nie ma dostepu do sieci.
          Jestem ciekawy kto sie tu wpisal z aktualnych
          uczniow....moze boza krowka:PPPPP
    • Gość: bozena Re: już po zjeżdzie! IP: 62.233.188.* 12.10.03, 20:15
      wczoraj też byłam na zjezdzie i jestem pod wrażeniem, mimo że z mojej klasy
      było tylko 5 osób / vb r.k.-1969/ to w sumie było bardzo dużo osób.Wielu
      absolwentów z poczatku lat 50-tych.Szkoła jak stała tak stoi.Nic się nie
      zmieniło.B.M.
      • Gość: chińczyk TKMK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 19:51
        Cześć! Kończyłem TKMK, wydział automatyki z.r.k. w latach 1968 - 1973(matura w
        stulecie szkoły). Mam nadzieję, że spotkam na forum swoich dawnych kolegów i
        koleżanki. Mój adres mailowy gmalinowski@poczta.onet.pl
    • Gość: BOZENA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 30.10.03, 14:53
      Dlaczego tu nikt nie zagląda?
      • Gość: Zocha Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.ynet.pl / 195.205.163.* 08.11.03, 23:28
        Zaglądam na tę stronę od paru dni. Jak do tej pory spotkałem ze znajomych
        Chińczyka i Browara. Kończyłem szkołę w 1973r. Wydział automatyki. Mieszkam i
        pracuję na kolei w Ostrołęce.
        Pozdrawiam Zocha.
        • Gość: Chińczyk Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 15:37
          Cześć Zocha!

Mam gotowe zdjęcia do wysłania ale nie napisałeś do mnie i nie mam Twojego
          adresu e-mailowego.
          Dwa dni po przyjeżdzie z Ostrołęki dzwoniłem do Browara na komórkę. Okazało
          się, że jest jeszcze w Ostrołęce z żoną, chciałem podać mu Twój telefon ale
          dzwoniłem z pracy i nie miałem telefonu. We wtorek miał wracać do Sztokholmu.

Grzegorz
    • Gość: Robert Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 14:43
      na jakim kierunku?
    • Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 62.233.197.* 16.12.03, 16:42
      Telekomunikacja 1985 - 1990
      • Gość: Robert Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 08:53
        Krzysiu czy myslisz ze ktos jeszcze z naszych moze tu sie zaplatac?
        Ale miloby bylo jakby odezwal sie ktos z tego rocznika
    • Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 04.01.04, 15:25
      Napewno jestesmy porozsypywani po calym swiecie. Skonczylem TKMK wydzial
      Urzadzen Zabezpieczenia Ruchu Kolejowego 1969 roku. Zaczalem w 1963 ale
      powtarzalem 5 klase bo w 1967 1968 gralem w zespole Big-bitowym (lol) w
      Usmiechu (przy Placu Konstytucji) 5 razy w tygodniu do 22 godziny i nie mialem
      za duzo czasu na nauke. Pamietam kolegow Wiesia Staniewskiego, Andrzeja
      Maciejewskiego, Henka Staniewskiego, Kolege Bysko i Jojczuka z ktorym sidzialem
      w lawce, Szczepanskiego z ktorym mieszkalem w internacie, Jadzie Karelus i
      teraz napewno przypomne sobie o wiele wiecej jak naprzyklad Maryla Chylinska z
      drogowki kora mieszka w holandi. Ja mieszkam w Australii - Sydney i jezeli ktos
      chcialby napisac - jarek_3@yahoo.com
      • Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 04.01.04, 15:36
        cd...
        Naszym wychowawca byl Profesor Czyzewicz rocznik 1963-1968(historia). Z
        nauczycieli jeszcze pamietam Profesor Elzbiete Romanska(jezyk polski), Profesor
        Kaminska(matematyka), Profesor Raczka(materialoznawstwo elektryczne?),
        Profesora Mikulskiego (automatyka). Dyrektorem Szkoly byl Pan Lis.(Po panu
        Uzarowiczu jezeli dobrze pamietam ktory poszedl na emeryture w 1964 roku).
        • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 05.01.04, 09:10
          Podziwiam pamięć, ale dyrektorem w tym czsie był pan Wiktor Lisica, którego
          żona uczyła nas wiadomości o Polsce i świecie współczesnym. Ja również
          kończyłam w 1969r. wydz.ruch i przewozy kolejowe.W ubiegłym roku byłam na
          zjeżdzie absolwentów. Z naszej klasy było 5 osób, ale w sumie było bardzo wielu
          absolwentów.Ja mieszkałam w internacie i pamiętam z waszego wydziłu Stasia
          zakrzewskiego, który ożenił się z moją koleżanką Krystyną Pawlak.
          Ciekawe co Ci się przydało w tym dalekim kraju z nauki w TKMK.
          Pozdrowienia z zimnego Lublina B.M.
          • Gość: edek jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 11.01.04, 07:57
            Bozena,
            Moj dyplom technika z TKMK zostal uznany przez Wydzial Zagranicznych
            Kwalifikacji w Kanberze jako inzynieryjny certitikat w elektronice (Engineering
            Certificate in Electronics) i jako swiadectwo maturalne (High Scool
            Certificate). Na podstawie tego swiadectwa pracowalem w Australiskim Telecomie
            przez 19 lat. Trudno powiedziec ile to swiadectwo jest warte ale mysle ze
            conajmniej 200 000 polskich terazniejszych zl. Dziekuje Ci za poprawke nazwiska
            pana Lisicy. Jak widzisz z ta pamiecia to troche nie bardzo...Pamietam nazwisko
            Zakrzeski ale nie pamietam osoby( napisz czy znasz Ziotke z Lowicza ona byla na
            wydziale ruchu)

Edek (Jarek)

Edek
          • Gość: Edek Jary Technikum Kolejowe Campania na rzecz ocalenia TKMK IP: *.syd.iprimus.net.au 24.01.04, 01:28
            Dzisiaj pomyslalem ze moglibysmy zaczac kampanie azeby utworzyc virtualne
            Technikum Kolejowe ze spisem nauczycieli i absolwentow a takze informacji o ich
            dalszych losach. Mozemy tez zorganizowac kampanie na rzecz ocalenia Technikum.
            Kazdy absolvent naszej szkoly moze odwiedzic lokalnego polityka i domagac sie
            zmiany 1. Rozwijania PKP. 2. Ksztalcenie Kolejarzy. Nasza szkola ma bardzo
            dobre imie na calym swiecie jako rzetelna instytucja.(Mozna podziekowac naszym
            wybitnym nauczycielom).

edek
            • Gość: absolwentka`95 Re: Technikum Kolejowe Campania na rzecz ocalenia IP: *.udn.pl 29.03.04, 12:40
              Mija miesiąc, a tu nikt przez miesiąc się nie wpisał. Czyżby epidemia?
            • Gość: absolwentka`95 Re: Technikum Kolejowe Campania na rzecz ocalenia IP: *.udn.pl 09.04.04, 17:09
              Z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego życzę Wam koledzy i koleżanki
              wszystkiego dobrego. Alleluja!
    • Gość: zywiec Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 213.25.91.* 06.01.04, 13:19
      Dopiero dzisiaj, przypadkowo trafiłem na ten portal.Nie sptkałem ani jednego
      znajomego nazwiska ucznia z moich czasów. Jestem absolwentem trakcji
      elektrycznej (5b)z 1967 r.Kierownikiem wydziału był Pan Rączka, wychowawczynią
      Kamila Dziedzicka-Tyska (polski)a nauczycielami m.in. Pan Kwaśniewski
      (sieci),Pan Greś!! (elektrotechnika).Może się ktoś odezwie.
      • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 04.06.04, 18:31
        Konczylem ten sam wydzial w 1964....bardzo bardzo dawno. Ci wszyscy wymienieni
        byli moimi nauczycielami, wychowawca byl Teofil Pronski, zyje jeszcze ktos z
        5b???
    • pgrad TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! 08.01.04, 09:30
      A co absolwenci sądzicie o tym:

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1855301.html
      ??????????????
      • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 08.01.04, 15:32
        A jednak szkoda!
      • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 08.01.04, 15:35
        A jednak szkoda! Kolej to worek bez dna.
        • Gość: Jozwa Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.vc.shawcable.net 09.01.04, 18:12
          OLAC wasze technikum
      • Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.syd.iprimus.net.au 11.01.04, 08:31
        Jestem zaskoczony tym ze PKP nie chce ksztalcic wlasnych specjalistow . Mysle
        ze kolej w Polsce powinna sie rozwijac tak jak ciagle sie rozwija w Niemczech
        Francji czy Japoni(a nowoczesnej kolei potrzebni sa wyksztalceni specjalisci).
        W innych krajach ekonomisci doszli do wnioskow ze kolej jest tanim srodkiem
        transportu i nie wymaga ogromnych wydatkow na paliwa. Innym powodem dla ktorego
        kolej powinna sie rozwijac w Polsce jest brak autostrad i fatalny stan drog.
        Zamkniecie czy sprzedaz TKMK nie ma sensu tak jak nie ma sensu
        niedofinansowanie kolei. Upadek kolei spowoduje jeszcze wieksza dziure w
        budzecie panstwa(zakup paliw) i wiecej wypadkow smiertelnych na drogach.

edek
        • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! 22.01.04, 15:28
          to podbije wątek i witaj edek kangur :)

co najwyzej sobie powspominamy dawne czasy
          a co do kondycji kolei temat rzeka
          • junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! 10.11.04, 16:29
            Nowe Forum
            technikumkolejowe.com/
    • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 11.02.04, 11:09
      Podciągam wątek do góry.
      • Gość: absolwentka`95 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.udn.pl 15.02.04, 10:31
        Szukam ludzi kończących szkołę w latach 94 i 95. Czy nikt z Was tu nie zagląda?
        • Gość: kristoforos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhi.waw.pl 01.03.04, 15:50
          Zaglądam ja. Bardzo często, i jestem smutny bo wychodzi na to że lata 76 - 81
          są reprezentowane w tym portalu tylko przeze mnie. odezwać się do cholery,
          wydział elektryczny.
          Moja klasa to automatyka z Lechowską Marią w roli wychowawcy.
        • Gość: automatyka pkp Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:19
          wiec skonczylem w 95 automatyke sterowania PKP. wczesniej zaliczylem dwa lata
          telekomunikacji oraz dwa automatyki metra. jesli jakis ziomek tu zaglada, niech
          pisze pisanie@pisanie.pl

Jarek
    • Gość: Gąsior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 12.04.04, 14:38
      Poszukuje absolwentów Telekomunikacji z roku 1987.
      Wychowawczyni: Cewka.
      Dlazego nie dostałem zaproszenia na zjazd? Czy trzeba się zapisać na listę.
      Mój adres robert-małpa-gasiorowski-kropka-pl.

Chętnie dorzucę się do strony internetowej naszej szkoły.

Robert (aka Gąsior)
    • Gość: Darek Kamiński Re: TECHNIKUM LOTNICZE MATURA 1981 Warszawa IP: 213.241.2.* 17.04.04, 15:48
      Zapewne nie wszyscy wiecie, że w Technikum Kolejowym istniał wydział lotniczy.
      Ja ukończyłem ten wydział w 1981 roku o kierunku osprzęt lotniczy i urzadzenia
      pokładowe samolotu. Praktyki odbywałem w PLL "LOT" na samolotach AN-24, TU-134,
      TU-154, IŁ-62. Były to fantastyczne praktyki. Wychowawczynią moją była Pani
      Teresa Kamińska (zbieżność nazwisk przypadkowa)matematyczka, polskiego uczyła
      Pani Wesołowska, Histori Pani Krystyna Palmowska, Fizyki Pan Klupsz,
      przysosobienia obronnego Pan Perzyński, Osprzętu Lotniczego Pan Łuszczek, który
      tez poprzednio był wychowawcą klasy, pamiętam też profesorów Fajsta, Maja,
      Telerzyńską, Ślepowrońską oraz dyrektora Pana Zbigniewa Korzybskiego.
      Pozostałyvh osób jakoś nie mogę sobie skojarzyć. Proszę o kontakt na łamach tej
      strony. Pamiętam nazwiska Andrzej Piotrowicz, Leszek Kotwicki, Gawecki,
      Woszczyk, Azenhajmer, Siciński dalej przykro mi ale nie pamiętam. Jestem ciekaw
      jak ułożyło się życie moim kolegom, jeśli ktoś się odezwie to opiszę o sobie.
      Do zobaczenia.
      • Gość: Mirek Opolski Re: ROCZNIK 75 - 80 Automatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:56
        Poszukuje skladu z rocznika maturalnego 80'.
        Klasa Automatyki Zabezpieczenia Ruchu Kolejowego.
        W przyszlym roku minie 25-ka matury. Mozna by sie spotkac.
        Wychowawczyni pani Miroslawa Tym.
        Odezwijcie sie koledzy!!!!!!!!!!!!!!
        Oprocz forum podaje maila:
        mo5@o2.pl
        tel. +48 604 633700
    • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.06.04, 20:23
      Widze ze nie ma juz wiecej kolejarzy na Internecie i
      zapewne dlatego zepchnieto nas na trzecia strone.
      Kolejarze odezwijcie sie.

Janusz
      • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 07.06.04, 18:22
        Drugie moje przypadkowe wejscie na ta strone. Poszukuje z Trakcji Elektrycznej
        matura 1964. Klasa Teofila Pronskiego. Kolejarzy jest duzo tylko nie zabawija
        sie internetem, dobrze by bylo miec wlasna strone. Pozdrowienia dla kolejarzy i
        tych co zyja juz tylko wspomnieniami, wkoncu to byly najlepsze lata w zyciu.
    • Gość: zywiec Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 213.25.91.* 22.06.04, 08:17
      Czy zagląda tu ktoś z wydziału trakcji- matura 1967r.?
      • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 22.06.04, 13:05
        Tak za wyjatkiem ze matura 1964, pozdrowienia w kazdym razie. Jak dlugo
        Pronski uczyl??? moj byly wycowawca.
        • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 28.06.04, 13:51
          Witam,

To ja podbijam w górę i liczę, że pojawi się ktoś z lat 1985 - 1990
          • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.07.04, 15:28
            Matura 1971 Trakcja EL. klasa 5A

Janusz Perkowski
          • junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 10.11.04, 16:30
            Nowe Forum
            technikumkolejowe.com/
        • Gość: Elzbieta Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 82.121.30.* 11.07.04, 01:37
          Ile wspomnien, ile nazwisk - te ze starych lat kolysaly moje dziecinstwo.
          Moja mama uczyla matematyki na zaocznym - Jadwiga Burzynska. Profesor Mikulski
          byl przyjacielem rodzicow, nazwiska Lisicy i Uzarowicza wiele razy slyszalam.
          Dyrektor Korzybski mieszkal w tym samym budynku co my, na Grojeckiej 18/20.
          Pamietam takze ze mlodsza kolezanka mamy, Teresa Wegrzyn, uczyla polskiego.
          Mama pracowala chyba gdzies do konca lat 70-tych. Teraz jest bialowlosa
          ukochana Babunia.

Mocno Was wszystkich pozdrawiam.
          Elzbieta, corka kolejarzy
          • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 13.07.04, 13:11
            Piekne sformulowanie. Zyjac na innym kontynencie i robiac zupelnie inne rzecy
            zawsz jest przyjemnie powspominac, Pozdrowienia
          • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.07.04, 18:02
            Tak to juz odlegle czasy.Moja Babcia i Ciotka mieszkaly na Grojeckiej 18/20
            Mialem tez paru znajomych ktorzy mieszkali w tym samym budynku. Ale niestety
            nie mam juz zadnego kontaktu poniewaz od 22 lat jestem za granica. Nawet nie
            masz pojecia jak milo powspominac stare czasy, zwlaszcza ze dookola sami
            obcy ludzie w dodatku mowiacy obcym jezykiem.
            Pozdrawiam z goracej Florydy.
            Janusz
            • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 13.07.04, 18:41
              Spedzilem 6i1/2 roku na Florydzie, niestety za goraco i zyje na
              polnocy,Connecticut. Przyjemnie sie dowidziec ze ktos z TKMK mieszka z tej
              strony Atlantyku, pozdrowienia.
              • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 14.07.04, 20:19
                Co za zbieg okolicznosci. Ja mieszkalem przez 10 lat w Connecticut, ale
                bylo mi za zimno i 1990 przeprowadzilem sie na Floryde.
                Napisz gdzie mieszkasz, moze mamy wspolnych znajomych.

Janusz
                • junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 10.11.04, 16:24
                  nowe forum
                  www.technikumkolejowe.com
              • Gość: Gasior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 16.07.04, 18:40
                Ja tez mieszkam w CT, Brookfield.
                Bylem na Automatyce w 1982/83, a potem na Telekomunikacji 1983/87.

Gasior
                • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 17.07.04, 12:46
                  Ja mieszkalem w Middletown przez 8 lat, a potem przeprowadzilem sie
                  do Waterbury.Moja corka mieszka w Old Seybrook.
                  W 1990 roku trafila mi sie okazja i postanowilem skorzystac z oferty
                  pracy i tak znalazlem sie na Florydzie.Pracuje w Motoroli.Moze troche
                  za goraco ale wole to niz zimy w Connecticut.
                  Zawsze milo wspominam lata w TKMK.Ja skonczylem Trakcje w 1972.
                  Janusz
                  • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 19.07.04, 12:52
                    Jestem najsarszy jak na razie, 1964 trakcja elektryczna. Czyjest gdzies
                    mozliwosc do nabycia znaczka TKMK ktory mielismy na czapkach? Kto byl z
                    wkladowcow i z dyrekcji w Twioch latach. Jestem ciekawy jak dlugo uczyli? Moimy
                    byli: T. Pronski-wycowawca i historia, Urszula Prochnowa-matematyka, Boenisch
                    tabor trakcji, Kwasniewski podstacje i sieci, Kamila Dziedzicka-polski,Lustych-
                    Fizyka, Jan Maj-mechanika techniczna i materjaly, Jan Raczka-Kierownik i
                    miernictwo el., Uzarowicz-dyrektor, Lisica-vice dyr. Gres-podstawy el. to takie
                    szybkie przypominanie a pracuje w Pratt@Whitney (jeszce), jestem artysta
                    malarzem a reszte znalezc mozna na mojej stronie. Bylem na kolei krotko okolo 2
                    lata wlaczne ze stazem. Prowadzilem grupe awaryjna i bylem maszynista.
                    Prowadzilem wszysko co jezdzlo w 1967 ych. EW-53,54,55, EN-57. EU-05,-04,ET-21
                    i jednostki wezla Gdanskiego. Lata technikum masa wspomnien, wspaniale
                    lata.Pozdrowienia
                    • Gość: sink Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.acn.pl 01.09.04, 21:44
                      Pocieszę lub zmartwię cię. Jestem jeszcze starszy. Kończyłem Technikum - wydz.
                      dróg i mostów w 1961 roku, a rozpoczynałem naukę w tej szkole w 1956 r. Dwa
                      razy wypowiadałem się na tym Forum i informowałem, iż poszukuję starszego bądż
                      rówieśnika absolwenta, ale niestety bez skutku - przynajmniej jak na razie.
                      Część nauczycieli, których wymieniasz jest mi znana, choć niektóre postaci
                      zacierają się już w pamięci. Ponieważ byłem jednym z lepszych wówczas siatkarzy
                      i koszykarzy w Szkole, najlepiej pamiętam nauczycieli WF - p.p. Frączakową,
                      Spundę i Kapczyńskiego.
                • pkowalewski Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 15.09.04, 16:13
                  No wiec jednak,chodzilismy razem do klasy

Junior
                  • Gość: Gąsior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 20.09.04, 15:51
                    No nareszczie ktoś znany!
                    • junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 24.09.04, 09:41
    • Gość: bozenamroczek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 21.07.04, 13:30
      Wcalenie jesteś najstarszy, bo ja też
      kończyłam TKMK w 1969r-wydz. ruch i przewozy
      kolejowe.Wychowawcą był Władysław Perzyński,
      a paniPruchnowa uczyła nas matematyki.W czasie
      zjazdu absolwentów w X.2003r. był p.Klupsza, który uczył
      fizyki.Jeżeli mieszkałeś w internacie mogliśmy się znac.
      Pozdrowieniaz Lublina.
      • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 22.07.04, 12:50
        Przyjemnie poznac nastepna osobe z mojej generacji, z wyzszego pietra w czasach
        mojej bytnosci w szkole. Niestety nie mieszkalem w internacie (bylem tam kilka
        razy), mieszkalem na Wlochach dojezdzajac kolejka EKD. Ale mozliwe ze sie
        gdzies "otarlismy", zabawialem sie kinem u prof Maja. W Lubline bylem raz bo
        chciano mnie tam zatrudnic w elektrowozowni. Pozdrowienia z Old Saybrook. (Czy
        duzo bylo starszych rocznikow na zjezdzie?.Szkoda ze nie widzialem, na pewno
        bym przyjechal.)
        • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 26.07.04, 15:04
          Czesc Marek,
          Ciesze sie ze spotkalem na Forum kogos zza Wielkiej wody.Jak pisalem poprzednio
          konczylem Trakcje El. w 1972 roku.Tak jak Ty nie mam specjalnie mozliwosci
          odszukania kolegow z roku, a niestety przez Forum nie jest latwo bo nikt
          z 5A tu niezaglada.
          Wiesz moja corka mieszka w Old Saybrook.
          Pozdrowienia z Florydy
          Janusz Perkowski
          • Gość: marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 26.07.04, 15:53
            Hallo,
            Cos jak gdyby zaczyna sie ruszac na stronie, odzywaja sie byli i nie doszli
            kolejarze mam nadzieje ze pojawi sie wiecej. Podawalem poprzednio moja www.
            strone tam jest adress mojej kawiarni/galerii prosze powiedz corce zeby stanela
            tam , porozmawiamyPzdrowienia -marek
          • junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 10.11.04, 16:25
            Nowe forum:
            www.technikumkolejowe.com
      • Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 02.08.04, 02:42
        Bozena ja konczylem technikum w tym samym roku to napewno gdzies tam sie
        widzielismy. Czy ty znasz Ziotke z ruchu. Ona byla z lowicza Tylko nie wiem w
        ktorym roku skonczyla szkole. Ona byla zastepca zawiadowcy w lowiczu w 1980 r.
        Jak cos wiesz (z tych niklych danych) to napisz.
      • Gość: sink Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.acn.pl 01.09.04, 21:51
        uprzejmie przypominam - o czym wyżej informuję, że to ja jestem jak na razie
        najstarszym absolwentem (1956 - 1961 wydz. dróg i mostów kolejowych) na tym
        forum. Oczekuję odzewu rówieśników lub starszych. Pozdrawiam Cię Bożenko.
      • Gość: wojtekb Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:01
        Klupsz kotku, a nie Klupsza.
        Pozdrawiam.
        Wojtek
    • Gość: bozenamroczek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 23.07.04, 15:10
      Nazjeżdzie byłam pierwszy raz i byłam zaskoczona
      frekwencją starszych roczników .Z mojej byłej klasy
      było 5 osób.Wszyscy pracują na kolei, tylko ja nie.
      Na pkp pracowałam tylko 7 lat i to nie w ruchu ale w
      kasie towarowej.Teraz kolej w naszym kraju straciła na
      swoim zanaczeniu i wcale nie żałuje że się zwolniłam., ale lata pobierania
      nauki w TKMK wspominam mile
      Kolejarze chyba są na bakier z internetem,bo mało ich
      tutaj .B.M.
      • Gość: marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 23.07.04, 15:45
        Tylko 2 lata na PKP, ale szkola byla bardzo dobra, a wspomnienia jeszcz lepsze.
        Jakie sa zarobki maszynistow dzisiaj? i pozwole sobie ponowic pytanie czy
        istnieje gdzies mozliwosc zdobycia znaczka z czpki TKMK? Moja hisoria pracy
        poza koleja jest dluga i cikawa wydaje mnie sie, oficer polskiej marynarki
        handlowej(ratownictwo morskie i statki towrowe), mistrz w stoczni (prowadzilem
        przebudowe Stefana Batorego - systemy elektryczne, inzynier systemow kontroli
        klimatyzacji, a teraz lotnicze silniki odrzutowe no i na koniec malarstwo
        artystyczne przez ostatnie milin lat. Pozdrowienia
        MS
        • Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.160.99.* 25.07.04, 10:21
          Mam na imię Andrzej. Jestem absolwentem trakcji elektrycznej z 1970 roku. Już
          od pierwszej klasy zacząłem uprawiać sport w KKS Polonia Warszawa i po maturze,
          zamiast iść, jak Pan Bóg przykazał, do pracy na kolei lub kształcić się na
          politechnice - poszedłem na AWF. Nota bene studia te wybrał również kolega z
          mojej klasy Witalis Niedźwiedź. Na forum pisałem już raz przy okazji śmierci
          Czesława Niemena, który gościł w naszej szkole z zespołem Akwarele pod koniec
          lat 60-tych, podobnie zresztą jak kilka innych najlepszych wówczas w Polsce
          zespołów beatowych. Na zjeździe absolwentów nie byłem, bo dowiedziałem się, że
          nikt z mojej klasy nie zgłosił swojego uczestnictwa. Co do znaczka na czapkę,
          muszę przejrzeć stare szpargały. Niewykluczone, że mogę go mieć. Pozdrawiam
          wszystkich - Andrzej Przybylski.
          • Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 26.07.04, 12:46
            Kto wykladal na tr.el w Twoich latach? Jezeli chodzi o prace na koleji to
            glownym problemem ja mysle byly cieniutkie zarobki no i wkoncu jezeli nie lubi
            sie tego co sie robi to rzeczywiscie jest zle, nie mniej jednak ta szkola
            dostarczyla mase dobrych wspomnien. Dziekuje za probe pociechy z emblematem
            szkoly, mam troche za daleko zyby samemu cos zadzialac w tym kierunku ( 5000
            mil). Troszke uprawialem sport rowniez, ale krotko (druzynowe misstrzostwo
            Polski junirow 1962 w kolarstwie-jazdzilem w Legi) Pozdrowienia- Marek Sarba.
            • Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.160.99.* 26.07.04, 23:45
              Nie pamiętam już niestety wszystkich nauczycieli (ta skleroza!!!). Mam gdzieś w
              domu pamiątkowe zdjęcie na którym są wszyscy absolwenci i wykładowcy. Moim
              wychowawcą przez pierwsze dwa lata był p. Klemens Lustych (fizyka), potem
              asystent Gresia - Banach. Uczyli mnie również p. Ślepowrońska (jęz. polski),
              Proński (historia), Pyrża (geografia), Chwedoruk, Furman, Spunda (W.F.),
              Barczak (rys. techniczny), Kwaśniewski (sieci i podstacje). Innych w tej chwili
              nie pamiętam. W miarę wolnego czasu sięgnę do "szpargałów" i odświeżę pamięć.
              Tymczasem pozdrawiam - Andrzej Przybylski.
              • Gość: marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 27.07.04, 12:46
                Wszyscy znajomi (Pronski byl moim wychowawca) niestety zdjec kadry
                nauczycielskiej nie mam (nie zrobiono nam balu maturalnego!!!!!) byla tylko
                studniowka. Jestem ciekawy ilu z nich zyje jeszcze. Kiedy jestem w kraju,
                zazwyczj pare dni nie mam za duzo okazji dowiedziec sie czegos, poprostu
                towarzystwo sie rozwialo. Moj rocznik-nie spotkalem nikogo, nie wiem gdzie
                nawet przebywaja. Czy isnieje na Internet Ksiazka telefoniczna polskich
                prywatnych telefonow? Przyjemnie porozmawiac, pozdrowienia
                marek
                ps. moze ktorys ze znajomych moich "dziadkow" siegnie do komputera Hej tr.el
                odezwij sie.
              • Gość: Jola Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 81.210.17.* 30.09.04, 15:56
                Kończyłam TK w 1972r - wydziałdróg, ale chyba Cię pamiętam.
                • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 30.09.04, 20:13
                  Czesc Jola,
                  No nareszcie znajomy rocznik.Ja konczylem 5a tr.el w tym samym roku co TY.
                  Nie wiem czy dobrze pamietam,ale czy nie mieszkalas na Wilenskiej.
                  Moze sobie przypominasz Marka Dziurkowskiego,Marka Ostaszewicza lub Jacka
                  Krzeskiego.Napisz moze wiecej o swoich znajomych z klasy,moze ja bede pamietal
                  kogos.Tyle lat minelo ,nawet twarze sie zacieraja w pamieci.
                  Pozdrowienia
                  Janusz Perkowski
                  • Gość: Jola Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 81.210.17.* 01.10.04, 09:00
                    Januszu! Czy taki przystojny brunet to Ty?
                    Cieszę się ,że odezwał się ktoś z tamtych czasów,naszych czasów. Chyba pamiętam
                    Marka Ostaszkiewicza, on chyba kończył podstawówkę nr 173 na Barskiej.(Tak jak
                    i ja). Pozdrawiam.
                    • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.10.04, 15:31
                      Jezeli chodzi o bruneta to owszem,ale nie uwazam sie za przystojnego.
                      Marek Ostaszewicz mieszka w RPA,nie widzialem sie z nim przeszlo 20 lat.
                      Wszystkie informacje posiadam od Marka Dziurkowskiego,ktorego powinnas
                      pamietac bo on tez chodzil do tej samej szkoly co Ostaszewicz.Obaj grali
                      w zespole przy kosciele na placu Narutowicza.Jezeli chodzi o mnie od 23
                      lat mieszkam w Stanach.Najpierw w Connecticut a obecnie na huraganowej
                      Florydzie.Jak sama widzisz duzo znajomych rozjechalo sie po swiecie.
                      Jolu pisz na moj e-mail.
                      janurper@myacc.net

Pozdrowienia
                      Janusz Perkowski
          • Gość: Kuba Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:56
            Mam na imię Kuba.Rocznik 1985-1990. Drogi i mosty.
            Teraz branża wentylacja-klimatyzacja-chłodnictwo.
            Dyr.Handlowy w dużej firmie z tej branży.
            W ubiegłym roku firma zakładała klimę u Mariana Woronina. Wiem że on kończył
            naszą szkołę. Mam kontakt do niego. Jeżeli bedziesz chciał namiar to napisz
            Plewowski.K@Teoma.com.pl
            Pozdrawiam
            Kuba
            • loczek62 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 14.10.04, 12:36
              A mój rocznik (77-82 telekomunikacja) jakiś nie kumaty w sprawach internetowych. Nikt nie zagląda
            • Gość: Joanna(ŻABA) Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 17:22
              Witaj , buziak od Żabki .
      • Gość: Edek Jary (jarek) Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 02.08.04, 03:19
        Bozena.
        Widze ze jestes bardziej niz inni zorientowana w sprawach TKMK i jezeli mozesz
        to napisz kiedy bedzie nastepny zjazd. Chcialbym sie tez zapytac czy dalej
        funkconuje Kolo Absolwentow TKMK i czy znasz adres. Ja kiedys napisalem na
        adres Wa-wa Ochota Szczesliwicka 56 ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Jezeli
        mieszkalas w internacie to napewno sie spotkalismy w przeszlosci bo ja tam
        mieszkalem przez 4 lata (1963/4-1968)(moim wychowawca w internacie byl Furman a
        potem Majewski i pare innych ktorych imion nia moge sobie za chiny przypomniec
        lol
    • Gość: Robert Wawryszuk Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:29
      Wreście jakieś wiadomości ze szkoły. Kończyłem aut.zab.ru.kol. w latach 82-
      87 ...WAFEL wafel67@autograf.pl CZEKAM NA ZNAJOMYCH
      • Gość: Gąsior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 27.07.04, 17:36
        To byliśmy w jednej klasie.
        Ja byłem w 1982 na Automatyce, bo na Telekomunikacji już nie było miejsc.
        W drugiej klasie przeszedłem na Tele.
        Możesz podać kilka imion z Auto?
        Nie pamiętam już tak prawdę mówiąc.

Robert Gąsiorowski.
        • Gość: Gąsior Re: Jeszcze jedno IP: 65.217.238.* 27.07.04, 17:40
          Jest nowa strona: szkolnelata.pl
          • Gość: Robert Wawryszuk Re: Jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 17:51
            Pamiętam Ciebie ? Dzięki za odpowieć. Co do nazwisk to pamiętasz Kube -
            Jarosław Witkowski tz. hermol Ja mieszkałem w internacie .Co do reszty to musze
            pomyśleć , Podaj swojego mail-będzim w kontakcie, zrobimy zjazd klasowy. Co Ty
            na to?????????? Dzięki za strone !!!!!!!!!
            • zu_zu Re: Jeszcze jedno 10.08.04, 12:12
              Witam,

Podbijam do góry :)
              I czekam na jakiegoś satelite z Autoamtyki w latach 85/90 :)
              lub mieszkańca internatu z tych lat
              Fajnie, że tylu TK-mowców znalazło się za oceanem
              I kolejarze nie do końca są na bakier z internetem: www.mniammniam.pl - robie to
              z kolegami (co prawda nie po kolejówce :D ) i niech ktoś powie, że się kolejówka
              na sieci nie zna :)
              Z spostrzeżen moich wynika, że absolwenci za oceanu mają wiekszą styczność z
              nowymi technologiami, ale mysle, że sie rodzimi TK-mowcy
              obudzą z letargu
              • Gość: marek Re: Jeszcze jedno IP: *.utc.com 11.08.04, 12:48
                Moze sie dziadki obudza, mysle ze internet jest drogawy na warunki kraju (jest
                to prawda?) No coz poczekamy,powtarzam jeszcze raz Hej Ktos 59-64 trakcja
                elektryczna. Moze ktos kto ciagle jest maszynista. Pozdrowienia
                Marek
                • robert_u_warszawa Re: Jeszcze jedno 23.10.04, 00:12
                  Witaj Marku jestem maszynistą.Co prawda kończyłem TK w 1993 roku,ale jeśli
                  pamietasz ludzi z klasy to możesz napisac.Może kogos mi się uda "pogonić" do
                  kontaktu z Toba.Pozdrawiam Robert Urbański
                  rurbanski@poczta.onet.pl
                  • Gość: marek Re: Jeszcze jedno IP: *.utc.com 25.10.04, 12:54
                    Hallo Robert,
                    Przyjemnie porozmawiac z "mlodym rocznikiem". Duzo pojazdow ktore mialem okazje
                    prowadzic juz mozesz zobaczyc tylko w muzeum, wejde na twoja strone domowa,
                    pozdrowienia Marek Vb tr el.
                    Pnawiam pytanie czy ktos wie dalsze losy Kwasniewskiego?
                  • junior_tele Re: Jeszcze jedno 10.11.04, 16:31
                    Nowe Forum
                    technikumkolejowe.com/
          • junior_tele Re: Jeszcze jedno 15.09.04, 20:42
            Gąsior czy spotkałeś kogoś jeszcze z naszego rocznika?
            • Gość: Gąsior Re: Jeszcze jedno IP: 65.217.238.* 20.09.04, 15:49
              Witam,
              nie, niestety nikogo więcej.
              Pamietasz Wojtka Malca? Rozbił się szybowcem w 95.
              Także teraz nie mam już kontaktu z nikim z TKMK.

• junior_tele Re: Jeszcze jedno 24.09.04, 09:35
                Pamietam Wojtka.Spotkalismy sie (kilka osob) przy takiej niestety smutnej
                okolicznosci,zwiazanej z Wojtkiem.Czy ten mail ktory podawales w jednej z
                odpowiedzi jest aktualny? na niego to wlasnie napisalem kilka dni temu.

Pozdrawiam
                • Gość: wafel Re: Jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:27
                  Czy pamiętasz Gąsiora ja uczyłem się 82-87
                  • Gość: Junior_tele Re: Jeszcze jedno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 19:03
                    tak pamietam Gasiora,a Ty na jakim wydziale sie uczyles?
              • Gość: wafel Re: Jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:20
                Z chęcią będe utrzymywał z Toba kontakt razem zaczynaliśmy naukę HEJJ
    • Gość: Asia Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 10.08.04, 14:38
      Ja jestem z Twojej klasy,teraz mieszkam w Skierniewicach, na pewno mnie
      pamiętasz(asia_mj@wp.pl)
      • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 11.08.04, 22:14
        heja,
        Asia do kogo to stwierdzenie :)
        W naszej klasie też była jedna Aska :)
        Trochę się gubię w tym watku.
        • Gość: Asia Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 12.08.04, 14:55
          Ja chodziłam z Komandosem na ekonomiczny. Chciałam właśnie nawiązać kontakt z
          nią,ale chyba się urlopuje.A Ty do której klasy chodziłes(aś)?Szczerze mówiąc-
          to szkoda tej naszej kolejówki,internatu...w końcu to była przeciez niezła
          szkółka,a i mundurki pomijając szczegóły tez niczego.Pozdrawiam i czekam na
          odzew.
          • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 12.08.04, 16:24
            heja,

automatyka :) Garbalinska była wychowawczynią :) w tym samym czasie i na
            poczatkach tego watku zesmy sie jakos z komandosem zgadali ze się chyba pamietamy,
            ale jak sledze watek to jakos z ponad rok lub wiecej nie odzywa się w nim
            rozpłynęła się?
            a interku to szkoda, znaczy jest ale są tam biura.
            • Gość: Asia Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 12.08.04, 22:27
              Poczytałam trochę posty i zahaczyłam o wątek naszej czarnej 9WDH,byłam
              zastępową. Nie moge Cię jakos skojarzyć. Twoja kolezanka z klasy -
              Beata,zniknęła mi z oczu jak skończyłam SGH,ale nie wiązała chyba wiekszych
              planów z tamtą pracą,wyszła za mąż,gdy bodajze kończyłam uczelnię-w 94r.A
              dziewczyny z drużyny z mojej klasy-dwie Ele-pracowały jeszcze w latach 90-tych
              na kolei w biurach w Warszawie.Z chłopaków mam kontakt z Pawłem Rychcikiem-
              mieszka w moim bloku (Skierniewice).Pozdrawiam!
              • zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.08.04, 16:28
                Witam,

A ja chyba kojarzę :)
                Elkę też pamiętam przynajmniej tę jedną :)
                Pawła jak najbardziej przypominam sobie :) Młodszy rocznik, tzw Krzyżak :D
                Trzymalem się i nadal mamy dobry kontak z Wilkiem, Cwancem i Muchą
                A tak wogóle zapraszam na forum o kolejówce co je w przypływie sentymentu założyłem.
              • zu_zu Przypomnienie :) 13.08.04, 16:33
                Gość portalu: Asia napisał(a):

> Poczytałam trochę posty i zahaczyłam o wątek naszej czarnej 9WDH,byłam
                > zastępową. Nie moge Cię jakos skojarzyć.

Jeszcze mi się przypomniało, że byłem kwatermistrzem po Czapajewie. A po mnie
                schedę kwatermistrza objął Pątek, kolega Pawła z klasy i pokoju, razem chyba
                mieszkali w internacie z tego co pamiętam.
                • Gość: Komandos Komandos do bazy :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 23:41
                  Tu Komandos, tu Komandos, do bazy.. odzew

Witajcie wszyscy! Tu Komandos, który skacząc ze spadochronu tak się potłukł, że
                  myślał, iż tu już nie wróci...
                  Jak miło was słyszeć ponownie! Wreszcie jestem na chodzie - do następnego skoku
                  oczywiście ;)
                  Muszę się tu rozejrzeć co się zmieniło i kto się odezwał.
                  Czy był zjazd? Chyba przegapiłam :(

A wiecie, że uczy mnie profesor, który naszą szkołę skończył? Uczył się tam w
                  latach 1957-62. To chyba najstarszy przypadek w tym wątku. Nawet pracę
                  doktorską pisał na temat kolei. Tylko nie myślcie, że ja w jakiejś kolejowej
                  szkole jestem. O nie. To czysty przypadek.

Przypominam: byłam drogówka i ekonomik 1985-1989

Jak przeczytam wszystkie posty to jeszcze napiszę. Ile tego już jest...

PS. Ty, Asia, czy ty jesteś Asia z mojej klasy??? Ta Asia, która ma siostrę
                  starszą i z tą siostrą zamieniała się na lekcjach chemii?? Chmmm chmmm :)
                  A pisząc: Mucha macie na myśli Jarka? On był dużo starszy od was, znacie go na
                  serio?

I dzięki Zuzu za podtrzymywanie wątku, przecież w życiu bym go nie znalazła...

pzdr
                  • zu_zu Re: Komandos do bazy :) 16.08.04, 11:24
                    heja,

oj komandos dobrze, ze sie znalazlas :)
                    nastepnym razem skacz ostrozniej
                    a moze to byl skok na desce surfingowej i ponioslo cie az za ocean : )
                    a na powaznie to zycze samych udanych skoków
                    • Gość: Gosia Re: Komandos do bazy :) IP: 212.35.255.* 16.08.04, 17:15
                      Czesc
                      Chodzilam do Technikum w latach 88-93 - wydzial elektroniczny, bylam w kole
                      teatralnym u Jakubisiaka - nie jestem pewna czy znam kogos z was ale duzo imion
                      wydaje mi sie znajomych
                      • loczek62 Re: Komandos do bazy :) 18.08.04, 08:56
                        Witajcie. Chodziłem do TKMK w latach 1977-1982. Wydział elektryczny specjalność
                        Telekomunikacja. Wychowawca Stefan Boenish. Po maturze pracowałem przez 14 lat
                        na PKP a teraz w Metrze Warszawskim. Pozdrawiam Loczek62
                      • Gość: Robert U. Re: Komandos do bazy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:41
                        Hej cześc Gosiu skończyliśmy w tym samym roku,ja chodziłem na mechaniczny,ale
                        może się z wdzenia znamy.Pozdrawiam Robert Urbański
                  • Gość: Asia Re: Komandos do bazy :) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 18.08.04, 16:28
                    Fajnie,ze się znalazłaś,bo juz miałam jechać w poszukiwaniach do Deutschlandu.A
                    tak w ogóle to skrobnij coś (asia_mj@wp.pl) -będę czekać.Powinnaś mnie pamiętać-
                    siostrę starszą posiadam,ale na chemii się z nią nie zamieniałam ani na
                    geografii-pomyliłaś z Ligorencją,mnie musisz skojarzyć z Kociatym,z naszymi
                    spotkaniami na Nowolipkach,poronionymi ankietami z Demoskopu...itd.A tak w
                    ogóle, to szkoda,ze tak mało "kolejarzy" zagląda na tę stronkę.Pozdrawiam.
                    • komandos-beata Re :) 28.08.04, 11:36
                      A jednak... z nikim Cię nie pomyliłam, jak mogłaś tak pomyśleć! ;)
                      Jeszcze nie taka ze mnie sklerotyczka...
                      pzdr
                      • komandos-beata Szukam Robsona 28.08.04, 23:59
                        Tak przy okazji spytam:
                        Może wiecie gdzie podziewa się Robson? Terespol.
                        Z jego klasy m.in. Sójka.
                        Końcówka lat 80-tych.

pozdrówka dla wszystkich kolejarzy od Komandosa!
                        :)
                        • Gość: Wafel-Robert okTer Re: Szukam Robsona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:45
                          Pochodze z okolic Terespola kończyłem automatyk w latach 82-87 podam Ci e-mej
                          wawryszuk67@interia.pl Niepaniętam Sójki czy kojarzysz sobie Hermola-Kube ,
                          Koziołka . Mieszkałem w interku . Pozdrowienia.........
                          • Gość: Robert-aka-Gąsior Re: Szukam Robsona IP: 65.217.238.* 01.09.04, 14:38
                            Cześć, byliśmy razem na automatyce w pierwszej klasie, potem przeniosłem się na
                            tele. Hermola pamiętam.
                        • junior_tele Re: Szukam Robsona 10.11.04, 16:32
                          Nowe Forum
                          technikumkolejowe.com/
                      • Gość: Asia Re: Re :) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 29.08.04, 11:03
                        Szczerze mówiąc wolę słówko na swoja skrzynkę, ale niech i tak będzie, czekam
                        na skany od Ciebie.Pozdrawiam.
                      • junior_tele Re: Re :) 10.11.04, 16:31
                        Nowe Forum
                        technikumkolejowe.com/
                  • Gość: Kuba Re: Komandos do bazy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:31
                    Mam na imie Kuba.Drogówka 1985-1990. Myślę,że zaczynaliśmy w tej samej klasie.
                    Wychowawca Romana Sumińska-od Ruska. Z mojej klasy powinnaś znać Żabę,
                    Figatkę. Z chłopaków co mieszkali w Interku:Robaszka, Koca, Wajszczyka.
                    Super forum.
                    Teraz branża Klimatyzacja.Dyr.handlowy w dużej firmie z branży chłodnictwo-
                    wentylacja-klimatyzacja. Dwa lata temu byłem na ślubie Żabki.Jakieś 5lat temu
                    zorganizowałem spotkanie klasowe. Było kilkanaście osób i jak na takich
                    spotkaniach na maxa.
                    W przyszłym roku bedę chciał coś zrobić na 15-lecie ukończenia tej budy, ale
                    migracja kolegów i koleżanek nie pozwala mi na bieżącą aktualizację adresów.

10 lat temu wpadam do szkoły a tam wszyscy po cywilu. Czy pamiętacie ten
                    magazyn w piwnicy gzdie pobieraliśmy mundury, krokiewki etc.Drogówka miała
                    zielone. Mam do dzisiaj te oryginalne.Nie lubiłem mundurów, chdziłem od
                    pierwszej klasy w takiej bluzie MZK i wc iemnych spodniach , ponieważ tak je
                    zwęziłem,że zaraz pękły. Wtedy chyba Lisica lub Cejlowski napisał mi notatkę w
                    dzienniczku "Uczeń może chodzić w spodniach cywilnych, bark spodni mundurowych
                    nie z jego winy". Dojechałem do piątej klasy na tym.
                    Pamiętacie na pewno Marcina Szpaka. Zajebisty koleś
                    Pozdrawiam wszystkich
                    Kuba
                    • komandos-beata Re: Kuba :) 13.11.04, 15:11
                      Jasne, że pamiętam cię Kuba. Taki brunecik...
                      Zaczynaliśmy razem w drogówce. Pamiętam, że niektórzy nauczyciele pytali się
                      czy rzeczywiście masz na imię Kuba czy Jakub.

Żabkę też pamiętam i chłopaków z internatu.

pozdrówka
    • Gość: Teraz w Chicago Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.client.comcast.net 17.08.04, 04:27
      W latach 1981-82 pracowalem w internacie TK....Godlewski. Moim tesciem byl,
      jest Rysio Gorzynski ( cowboy?). Mieszkal wtedy obok internatu na 1 pietrze, na
      przeciwko Lisicow. Czy ktos pamieta Rysia Wojciechowskiego???+/- 1976lub 77? Od
      1980 w Australii.Pozdrawiam mieszkancow internatu....Zdzislaw Godlewski...od 10
      lat w Chicago. E-mail: godlesio@yahoo.com
      • Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 17.08.04, 09:59
        Pamiętam Zdziśka Godlewskiego, który kończył
        TK w 1969r wydz. ruch i przewozy kol.Miał też brata
        Zbyszka, ale to chyba zbieżność nazwisk przypadkowa.
        Pozdrawiam.B.M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka