Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: w3cache:* / 192.168.0.* 11.07.03, 20:42 Sama muszę wspinać się ku górze.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
luczjano33 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.07.03, 21:12 Witam wszystkich z kolejówki !Jestem "tele" z lat 73-78. Chętnie się przyłąćżą do Was . Co z tym zjazdem? Pozdrawiam- Edward Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 13:37 witam nowego kolejorza:) pozdrawiam, zuzu ps, komandos odezwij sie w końcu!!!!! Ciekaw jestem Twojej wizytacji w budzie i zapewne nie tylko ja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komandos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 16:11 Witajcie Jestem znowu. Wakacje teraz to się jeździ tu i ówdzie. Wczoraj przeżyłam szok na stacji, której chyba na mapie nie ma, bo taka mała i straszliwie obskurna. Musiałam tam kupić bilet (by wesprzeć naszą kolej no i żeby jakoś do Warszawki dojechać) i patrzę w okienku siedzi ktoś kogo doskonale znam. Była to dziewczyna z naszego technikum, z mojej klasy. Kolei nie opuściła. Ktoś chyba musi podtrzymywać kolejowe tradycje! Jeszcze dwie dziewczyny z mojej klasy, z ekonomika, również pozostały na kolei i tam robią karierę - tak mi opowiedziała ta kolejowa koleżanka. Nie wiem na czym może polegać kariera na kolei w dzisiejszych czasach... hmmm i to po technikum... buuuaaaahaaaaaaa ha ha (niewytrzymałam, musiałam wybuchnąć śmiechem) W każdym razie powiadomiłam ją o zjeździe, a ona ma przekazać informację innym. Mam jeszcze dużo adresów ludzi, którzy pokończyli szkołę mniej więcej w tym czasie co ja i zuzu i bożena m i paru innych tzn pod koniec lat 80-tych. Oj, ciekawa jestem czy ktoś ruszy tyłeczek by starych znajomków spotkać... Jak widzę te spasione brzuszki co niektórych to mam wątpliwości pewne... Mam nadzieję Zuzu, że się trzymasz i chały nam nie zrobisz... ;) Bo kobiety to zawsze piękne pozostają... :) Ja znam ludzi głównie z ekonomicznego, drogówki a z tele Żabę, co z małą Herą kręcił. I jak kogoś z naszych na ulicy spotkam to zagadam. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komandos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 16:15 A wizytacji w budzie jeszcze nie było. Muszę przecież flaszeczkę i ogórka przygotować, niewypada z gołymi rękoma pokazywać się tam. Ciecia trzeba czymś zająć by można było spokojnie pozwiedzać kąty... I jakiś transparent zrobić. Niech wie, że to oficjalna wizyta, i to nie byle kogo! Komandosa, he he Ja też nie wpłaciłam na zjazd. Jeszcze dużo czasu. I nie wiem nadal czy to przyjęcie czy bal przebierańców - każdy przebierze się za kolejarza! Ale byłby numer! Trzymajcie się Komandos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 11:29 "Mam nadzieję Zuzu, że się trzymasz i chały nam nie zrobisz... ;) Bo kobiety to zawsze piękne pozostają... :)" Znaczy się czy jestem piękny silny i bogaty? Wiesz facet tuż po 30 to chyba fajnie wygląda:) A na poważnie to ciekawe musiało być to spotkanie. Z mojej klasy chyba nikt już się nie ostał na kolei ale sentyment się ostał. A przypomniałlo mi się jeden przyjaciel pracuje dla kolei. Ale robi jakieś projeklty na rzecz lini szwajcarskich i holenderskich. W sumie to chyba fajnie jak nie u nas to za granicą rozbudowuje kolej. Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 24.07.03, 12:14 witam TK-owcow. Przeczytalam wszystkie wiadomosci. Jestem Marta i chodzilam do klasy B ruchu z Luska (ta od Cezara Sz.) i Szymkiem (ten z odstajacymi uszami). Felix jest zolnierzem marynarzem i mieszka nad morzem. Wiemy o imprezie w pazdzierniku. Wiesz Zuzu, babki po trzydziestce tez sa niczego sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozak Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.vc.shawcable.net 24.07.03, 19:59 Technika Kolejowe DUZO "WYDALO" -FACHOWCOW-Jaki stan disiejszego PKP-MAMY to wszyscy WIEMY(nie probujcie mi UDOWADNIAC,ze to WINA POLITYKOW czy RZADU)....Powinniscie -Grzyby w lesie zbierac z Wasza -FACHOWOSCIA-No teraz czekam na TRUCIZNE WASZA w Moim kierunku-Wozak- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 14:29 I wiesz co jeszcze Marta:) fajan była ta moja klasa, naprawdę niezłe friki, mam czasem sprobowac zrobic spotkanie klasowe w sumie jakos tak w wiekszosci nie tracimy sie z oczu, mniej wiecej wiemy gdzie kto sie podziewa, a z sporą czescia klasy co jakis czas na siebie sie napatoczymy i jak pisalem chyba wiele razy zadziwia mnie teraz najbardzie to co robimy w zyciu chyab dzis na tyle wystarczy pisania bo jak tak dalej pojdzi epolowa watkow bedzie nalezała do mnie hihi:) pozdrawiam, zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 10:47 hej balbina:) Ale radocha, że się odezwałaś, ale mi główka pracuje czy pamiętam ciebie hihi a mam pytanie co porabiasz teraz, czy też może na kolei czy raczej jak większoszć piszących zupełnie w innym kierunku poniosło? Pozdrawiam, zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 31.07.03, 11:54 ponioslo, ponioslo - nigdy nie pracowalam na kolei. Teraz pracuje w sgh (co widac po loginie) i mam znizke na pociagi 50% hihi. Wiem, ze czesc z mojej klasy tyra przy szynach, ale np. Lucyna w radio, Szymek w wojsku (jak i cala jego meska czesc rodziny). My wybieramy sie na zjazd w ciemno - nie dadza gadzetow i obiadku, ale sobie pogadamy. Ja Cie zuzu chyba nie kojarze, ale moze jak Cie zobacze, to sobie przypomne. Zajrze tu jeszcze, ale teraz jade sobie na zasluzony urlopik. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Feliks :) TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 14:21 wiesz nie mam wątpliwości, że babki po 30 niczego sobie są:D a tak na powaznie to zagadkowa sprawa z naszym kolegą feliksem, ze tez on żołnierzem został i kogo nie spotkam to coś szepnie o tej jego zołnierce znaczy sie chlopak mial duzo znajomych, kiedys mialem jakąs zabawna sytuacje balanga, czasy studiow, krakow,(studenci historii sztuki, filmoznastwa) napatoczyl sie koles rozmawiamy, ja cos o wawie wspomniałem a gostek a znam jednoego goscia z tego miasta i chodzil do takiej dziwnej szkoły, ja się pytam a co do za człek a imprezowicz a moj kuzyn sławek znasz go heheh jak mogłem nie znac sławka zołnierza. I tak wyszło że z kuzynem mam częstszy kontakt a z sławkiem nie rozmawiałem chyba od czasow skonczena budy. dziwne są drogi zywota. a na sgh pracowala kiedys moja kolezanka z naszej klasy beata m teraz pewnie ma inne nazwisko:) jak to kobieta Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzu Kolejówka Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 14:46 tak mnie wzięło na rozmawianie, że założyłem forum prywatne o naszej budzie. O tyle będzie lepiej myślę, że różne wątki będzie można zapodawać i nie będzie się wszystko zlewało w jednym. ZAPRASZAM do rozmowy: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12295 ależ długie linki w tej gazecie:) Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komandos Re: Kolejówka Warszawska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 16:26 Fajny pomysł z prywatnym forum. Wkrótce tam skoczę. Pozdrowienia dla Felcia, jakby kto go widział lub się słyszał. Zuzu jest niesamowity :) A tak w ogóle to wybieracie się na ten zjazd do szkoły? Ja tak biegam, że jeszcze tam nie byłam nawet, brak czasu. Zajrzałam tu, na forum, a Zuzu jak zwykle, przodownik i monologi pisze ;) Pozdrówka i do zobaczyska na privie Komandos Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: Kolejówka Warszawska 26.07.03, 15:06 Z tymi monologami to moze przesada, ale powoli się rozkręca nasze kolejówkowe forum. Zatem Komandosie nie biegaj w taki upał tylko wpadnij tak gdzie trzeba. Pozdrawiam, ZuZu ---------------------------------------------------------------- Szyny są tylko dwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Kolejówka Warszawska IP: 80.48.80.* 16.10.03, 14:50 comandos a jaki profil kończyłaś zaczynaliśmy razem,byłem na trakcji u jastrzębskiego, znajdziesz mnie przez gg Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes1969 Re: Kolejówka Warszawska 21.10.03, 12:41 Witam wszystkich Koñczyøem kolejówké w 1990 razem z zuzu Krzysiek W. automatyka s.r.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Kolejówka Warszawska IP: *.pzuzycie.com.pl 17.12.03, 10:15 Cześć Krzyś, Z Wami do klasy chodził mój brat Rafał ('90 Automatyka s.r.k), a ja do klasy Tele '90 pozdrawiam Remek W. Odpowiedz Link Zgłoś
nibylandczyk Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 27.07.03, 23:07 Witam. Niech i ja powieksze swoja osoba grupe: 1990 - 1995 Trakcja Elektryczna (w 1995 to byliśmy powszechnie nazywani 5ta atrakcji;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 29.07.03, 15:14 Aby do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 06.08.03, 14:07 Dlaczego tu nikt nie zagląda?B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 21.08.03, 15:03 ja zajrzalam po urlopie, ale skoro nikt nie zaglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 14:47 A byłaś na prywatnym? Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balblina Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sgh.waw.pl 26.08.03, 13:23 Urlopie? Tak, byl bardzo prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.09.03, 06:59 :))))))))))))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam, ZuZu ---------------------------------------------------------------- Szyny są tylko dwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinam Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 02.09.03, 13:06 No na takie rozmowy to chyba formum nie jest najlepszym miejscem? PS. Ty ZuZu strasznie rano wstajesz. Pozdrawiam Balbina Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 02.09.03, 16:33 ja wogole mało spię:) Pozdrawiam, ZuZu ---------------------------------------------------------------- do czego jak nie do gadania jest dobre forum?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: Elka_Zawadzka Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 09:40 Czeesc skonczylam kolejowke w 80 poszukuje starych znajomych ze szkoly. Moze ktos wie cos o jakims zlocie, bo nie moge niz znalesc w sieci. PS. Kolegowalam i koleguje sie nadal sie z Goska Pekala i Goska Kowalczyk. moj e-mail: fireka@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 12.09.03, 12:01 A jest 11 pażdziernika: i przy okazji zapraszam na forum juz tylko o Kolejówce: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12295 Pozdrawiam, ZuZu ---------------------------------------------------------------- Szyny są tylko dwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 23.09.03, 13:59 Dostałam zaproszenie na uroczystości związane z rocznicą Technikum kolejowego.Kto jeszcze może się tym pochwalić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaTiX Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:27 Zjazd jest a przygotowania idą pełną parą. O ile dobrze kojarzę, obecny samorząd szkolny który przygotowuje właśnie szkołę do obchodów 130 lecia rzyga już tym :p Biedni sa, a co do samych obchodów... życzę przyjemnych spotkan z dawnymi klasami i przyjemnego wspominania dawnych dobrych i zabawnych czasów. Pozdrawiam MaTiX 2003 Spejalizacja - systemy komputerowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.motorola.com 25.09.03, 14:56 Kolejarze, Dlugo mnie nie bylo,ale myslalem ze nikt nie napisze ani slowa, a tu prosze ilu kolejarzy sie odezwalo, az milo przeczytac. Nie macie pojecia jak wam zazdroszcze ze znowu spotkacie znajo mych i przyjaciol. Ja niestety nie bede mogl przyjechac ze wzgledu na czas i odleglosc. Jak pisalem wczesniej (janurper) mieszkam na Florydzie a to Naprawde duza odleglosc. Mam do wszystkich prosbe.Jezeli bedziecie widzieli ludzi z Trakcji Elektrycznej matura 1970 – pozdrowcie elektrykow. Nazywam sie Janusz Perkowski. A teraz specjalne pozdrowienia dla Nibylandczyka. Wyobraz sobie nas tez nazywali 5-ta ATrakcja. Janusz (moj E-mail ejp043@motorola.com) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoforos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 06.10.03, 14:46 do Janusza, jestem absol. TKMK za kadencji Korzybskiego i znam gościa w Ameryce - też absolwenta. To mój kumpel z klasy. Robiliśmy mature w '81. Jeśli ktoś się odezwie z nazwiska podam więcej szczegółów. Mam na myśli automatyków, telekomunikantów i trakcjonistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriskal Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.mk.gov.pl 20.10.03, 14:36 Pozdrawiam wszystkich kolejarzy - dzisiaj dopiero wpadłem na ten trop. Jeśli to forum śledzi jakiś absolwent trakcji matura1971 to niech da sygnał - podam namiary na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.160.99.* 01.02.04, 15:56 Witam! Przy okazji śmierci Czesława Niemena odbyłem sentymentalną podróż w czasy wczesnej młodości, do technikum z lat 1965-70. Wszyscy ci, którzy uczęszczali do szkoły w tamtym okresie zapewne pamiętają występy naszych idoli (Niemena, Czerwonych Gitar, Brekaut'ów) w auli. Jak to zwykle bywa, zupełnie przypadkiem trafiłem na to forum i... od razu spotkałem kolegę z równoległej klasy trakcji elektrycznej. Pozdrawiam Cię serdecznie. Nazywam się Andrzej Przybylski, chodziłem do klasy "A", a moim wychowawcą był początkowo prof. Lustych (fizyka), potem chyba Banach (asystent prof. Gresia). Szczerze mówiąc nie bardzo przykładałem się wtedy do nauki (zwłaszcza z przedmiotów zawodowych), ponieważ od początku zainteresowany byłem b. poważnie sportem. Zaowocowało to w końcu ukończeniem uczelni sportowej, zresztą z kolegą z klasy Witalisem Niedźwiedziem. Pozdrawiam Cię jeszcze raz na tej dalekiej obczyźnie. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.rasserver.net 07.10.03, 00:27 Obserwuje Wasza korespondencje i podziwiam, nie chodzilam z Wami do szkoly, ale moj kolega Tomek D. ukonczyl ja w 1989 roku. Tam tez spotkalismy sie po raz ostatni. Nie mam z nim kontaktu, mieszkam w USA wiem ze Komandos tez chodzil w tych samych latach do szkoly. Tomek mieszkal w internacie. Jezeli bedziecie mogli mi pomoc w odszukanie Tomka(mam nadzieje ze chcialby sie odnalesc) to prosze o email do mnie alesz70@yahoo.com Dziekuje i zycze dalszych wspolnych kontaktow. Pozdrawiam Kolejarzy-Agata Odpowiedz Link Zgłoś
dorocia25 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 11.10.03, 20:35 Janusz ... Siedzialam przy jednym stoliku z jakims mezczyzna z trakcji z 1970 ale nie pamietam jak sie nazywal i jeszcze z 1971 roku tez siedzieli z nami tzn. my sie dosiedlismy bo nas byla tylko piatka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.233.163.80.myacc.net 13.10.03, 03:18 Dorocia, Dziekuje za wiadomosc. Kochana jestes ze pamietalas. Moze ktos z kolejarzy ma zdjecia , a moze sa jakies wzmianki w prasie ze Zajzdu. Piszcie prosze. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rober U. Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 00:38 Nie dajmy sie zepchnac na dol.Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 16:58 Cześć! dostałeś zaproszenie? Dzisiaj była impreza z okazji 130 lecia szkoły. Byłem jednym z aktorów w części artystycznej.Zebrał się całkiem pokażny przekrój zkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
mgurniak Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.10.03, 07:22 czesc artystyczna.....hmmmm Kostek....? calkiem calkiem niezle wam to wyszlo, ale ten STARY rocznik zamiast sluchac to gadal jak malolaty.....uciszyc ich nie bylo mozna..... Odpowiedz Link Zgłoś
lel Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 21.10.03, 22:36 > czesc artystyczna.....hmmmm Kostek....? calkiem calkiem niezle wam to wyszlo, nie sadze, ze to ktos kto gral kostka, kostek jako tako nie ma dostepu do sieci. Jestem ciekawy kto sie tu wpisal z aktualnych uczniow....moze boza krowka:PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: już po zjeżdzie! IP: 62.233.188.* 12.10.03, 20:15 wczoraj też byłam na zjezdzie i jestem pod wrażeniem, mimo że z mojej klasy było tylko 5 osób / vb r.k.-1969/ to w sumie było bardzo dużo osób.Wielu absolwentów z poczatku lat 50-tych.Szkoła jak stała tak stoi.Nic się nie zmieniło.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chińczyk TKMK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 19:51 Cześć! Kończyłem TKMK, wydział automatyki z.r.k. w latach 1968 - 1973(matura w stulecie szkoły). Mam nadzieję, że spotkam na forum swoich dawnych kolegów i koleżanki. Mój adres mailowy gmalinowski@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOZENA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 30.10.03, 14:53 Dlaczego tu nikt nie zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.ynet.pl / 195.205.163.* 08.11.03, 23:28 Zaglądam na tę stronę od paru dni. Jak do tej pory spotkałem ze znajomych Chińczyka i Browara. Kończyłem szkołę w 1973r. Wydział automatyki. Mieszkam i pracuję na kolei w Ostrołęce. Pozdrawiam Zocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chińczyk Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 15:37 Cześć Zocha! Mam gotowe zdjęcia do wysłania ale nie napisałeś do mnie i nie mam Twojego adresu e-mailowego. Dwa dni po przyjeżdzie z Ostrołęki dzwoniłem do Browara na komórkę. Okazało się, że jest jeszcze w Ostrołęce z żoną, chciałem podać mu Twój telefon ale dzwoniłem z pracy i nie miałem telefonu. We wtorek miał wracać do Sztokholmu. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 14:43 na jakim kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 62.233.197.* 16.12.03, 16:42 Telekomunikacja 1985 - 1990 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 08:53 Krzysiu czy myslisz ze ktos jeszcze z naszych moze tu sie zaplatac? Ale miloby bylo jakby odezwal sie ktos z tego rocznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 04.01.04, 15:25 Napewno jestesmy porozsypywani po calym swiecie. Skonczylem TKMK wydzial Urzadzen Zabezpieczenia Ruchu Kolejowego 1969 roku. Zaczalem w 1963 ale powtarzalem 5 klase bo w 1967 1968 gralem w zespole Big-bitowym (lol) w Usmiechu (przy Placu Konstytucji) 5 razy w tygodniu do 22 godziny i nie mialem za duzo czasu na nauke. Pamietam kolegow Wiesia Staniewskiego, Andrzeja Maciejewskiego, Henka Staniewskiego, Kolege Bysko i Jojczuka z ktorym sidzialem w lawce, Szczepanskiego z ktorym mieszkalem w internacie, Jadzie Karelus i teraz napewno przypomne sobie o wiele wiecej jak naprzyklad Maryla Chylinska z drogowki kora mieszka w holandi. Ja mieszkam w Australii - Sydney i jezeli ktos chcialby napisac - jarek_3@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 04.01.04, 15:36 cd... Naszym wychowawca byl Profesor Czyzewicz rocznik 1963-1968(historia). Z nauczycieli jeszcze pamietam Profesor Elzbiete Romanska(jezyk polski), Profesor Kaminska(matematyka), Profesor Raczka(materialoznawstwo elektryczne?), Profesora Mikulskiego (automatyka). Dyrektorem Szkoly byl Pan Lis.(Po panu Uzarowiczu jezeli dobrze pamietam ktory poszedl na emeryture w 1964 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 05.01.04, 09:10 Podziwiam pamięć, ale dyrektorem w tym czsie był pan Wiktor Lisica, którego żona uczyła nas wiadomości o Polsce i świecie współczesnym. Ja również kończyłam w 1969r. wydz.ruch i przewozy kolejowe.W ubiegłym roku byłam na zjeżdzie absolwentów. Z naszej klasy było 5 osób, ale w sumie było bardzo wielu absolwentów.Ja mieszkałam w internacie i pamiętam z waszego wydziłu Stasia zakrzewskiego, który ożenił się z moją koleżanką Krystyną Pawlak. Ciekawe co Ci się przydało w tym dalekim kraju z nauki w TKMK. Pozdrowienia z zimnego Lublina B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 11.01.04, 07:57 Bozena, Moj dyplom technika z TKMK zostal uznany przez Wydzial Zagranicznych Kwalifikacji w Kanberze jako inzynieryjny certitikat w elektronice (Engineering Certificate in Electronics) i jako swiadectwo maturalne (High Scool Certificate). Na podstawie tego swiadectwa pracowalem w Australiskim Telecomie przez 19 lat. Trudno powiedziec ile to swiadectwo jest warte ale mysle ze conajmniej 200 000 polskich terazniejszych zl. Dziekuje Ci za poprawke nazwiska pana Lisicy. Jak widzisz z ta pamiecia to troche nie bardzo...Pamietam nazwisko Zakrzeski ale nie pamietam osoby( napisz czy znasz Ziotke z Lowicza ona byla na wydziale ruchu) Edek (Jarek) Edek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Jary Technikum Kolejowe Campania na rzecz ocalenia TKMK IP: *.syd.iprimus.net.au 24.01.04, 01:28 Dzisiaj pomyslalem ze moglibysmy zaczac kampanie azeby utworzyc virtualne Technikum Kolejowe ze spisem nauczycieli i absolwentow a takze informacji o ich dalszych losach. Mozemy tez zorganizowac kampanie na rzecz ocalenia Technikum. Kazdy absolvent naszej szkoly moze odwiedzic lokalnego polityka i domagac sie zmiany 1. Rozwijania PKP. 2. Ksztalcenie Kolejarzy. Nasza szkola ma bardzo dobre imie na calym swiecie jako rzetelna instytucja.(Mozna podziekowac naszym wybitnym nauczycielom). edek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka`95 Re: Technikum Kolejowe Campania na rzecz ocalenia IP: *.udn.pl 29.03.04, 12:40 Mija miesiąc, a tu nikt przez miesiąc się nie wpisał. Czyżby epidemia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka`95 Re: Technikum Kolejowe Campania na rzecz ocalenia IP: *.udn.pl 09.04.04, 17:09 Z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego życzę Wam koledzy i koleżanki wszystkiego dobrego. Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zywiec Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 213.25.91.* 06.01.04, 13:19 Dopiero dzisiaj, przypadkowo trafiłem na ten portal.Nie sptkałem ani jednego znajomego nazwiska ucznia z moich czasów. Jestem absolwentem trakcji elektrycznej (5b)z 1967 r.Kierownikiem wydziału był Pan Rączka, wychowawczynią Kamila Dziedzicka-Tyska (polski)a nauczycielami m.in. Pan Kwaśniewski (sieci),Pan Greś!! (elektrotechnika).Może się ktoś odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 04.06.04, 18:31 Konczylem ten sam wydzial w 1964....bardzo bardzo dawno. Ci wszyscy wymienieni byli moimi nauczycielami, wychowawca byl Teofil Pronski, zyje jeszcze ktos z 5b??? Odpowiedz Link Zgłoś
pgrad TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! 08.01.04, 09:30 A co absolwenci sądzicie o tym: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1855301.html ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 08.01.04, 15:32 A jednak szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 08.01.04, 15:35 A jednak szkoda! Kolej to worek bez dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozwa Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.vc.shawcable.net 09.01.04, 18:12 OLAC wasze technikum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! IP: *.syd.iprimus.net.au 11.01.04, 08:31 Jestem zaskoczony tym ze PKP nie chce ksztalcic wlasnych specjalistow . Mysle ze kolej w Polsce powinna sie rozwijac tak jak ciagle sie rozwija w Niemczech Francji czy Japoni(a nowoczesnej kolei potrzebni sa wyksztalceni specjalisci). W innych krajach ekonomisci doszli do wnioskow ze kolej jest tanim srodkiem transportu i nie wymaga ogromnych wydatkow na paliwa. Innym powodem dla ktorego kolej powinna sie rozwijac w Polsce jest brak autostrad i fatalny stan drog. Zamkniecie czy sprzedaz TKMK nie ma sensu tak jak nie ma sensu niedofinansowanie kolei. Upadek kolei spowoduje jeszcze wieksza dziure w budzecie panstwa(zakup paliw) i wiecej wypadkow smiertelnych na drogach. edek Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! 22.01.04, 15:28 to podbije wątek i witaj edek kangur :) co najwyzej sobie powspominamy dawne czasy a co do kondycji kolei temat rzeka Odpowiedz Link Zgłoś
junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE - na sprzedaż!!!!!!!! 10.11.04, 16:29 Nowe Forum technikumkolejowe.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 11.02.04, 11:09 Podciągam wątek do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka`95 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.udn.pl 15.02.04, 10:31 Szukam ludzi kończących szkołę w latach 94 i 95. Czy nikt z Was tu nie zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoforos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhi.waw.pl 01.03.04, 15:50 Zaglądam ja. Bardzo często, i jestem smutny bo wychodzi na to że lata 76 - 81 są reprezentowane w tym portalu tylko przeze mnie. odezwać się do cholery, wydział elektryczny. Moja klasa to automatyka z Lechowską Marią w roli wychowawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: automatyka pkp Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:19 wiec skonczylem w 95 automatyke sterowania PKP. wczesniej zaliczylem dwa lata telekomunikacji oraz dwa automatyki metra. jesli jakis ziomek tu zaglada, niech pisze pisanie@pisanie.pl Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąsior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 12.04.04, 14:38 Poszukuje absolwentów Telekomunikacji z roku 1987. Wychowawczyni: Cewka. Dlazego nie dostałem zaproszenia na zjazd? Czy trzeba się zapisać na listę. Mój adres robert-małpa-gasiorowski-kropka-pl. Chętnie dorzucę się do strony internetowej naszej szkoły. Robert (aka Gąsior) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Kamiński Re: TECHNIKUM LOTNICZE MATURA 1981 Warszawa IP: 213.241.2.* 17.04.04, 15:48 Zapewne nie wszyscy wiecie, że w Technikum Kolejowym istniał wydział lotniczy. Ja ukończyłem ten wydział w 1981 roku o kierunku osprzęt lotniczy i urzadzenia pokładowe samolotu. Praktyki odbywałem w PLL "LOT" na samolotach AN-24, TU-134, TU-154, IŁ-62. Były to fantastyczne praktyki. Wychowawczynią moją była Pani Teresa Kamińska (zbieżność nazwisk przypadkowa)matematyczka, polskiego uczyła Pani Wesołowska, Histori Pani Krystyna Palmowska, Fizyki Pan Klupsz, przysosobienia obronnego Pan Perzyński, Osprzętu Lotniczego Pan Łuszczek, który tez poprzednio był wychowawcą klasy, pamiętam też profesorów Fajsta, Maja, Telerzyńską, Ślepowrońską oraz dyrektora Pana Zbigniewa Korzybskiego. Pozostałyvh osób jakoś nie mogę sobie skojarzyć. Proszę o kontakt na łamach tej strony. Pamiętam nazwiska Andrzej Piotrowicz, Leszek Kotwicki, Gawecki, Woszczyk, Azenhajmer, Siciński dalej przykro mi ale nie pamiętam. Jestem ciekaw jak ułożyło się życie moim kolegom, jeśli ktoś się odezwie to opiszę o sobie. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Opolski Re: ROCZNIK 75 - 80 Automatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:56 Poszukuje skladu z rocznika maturalnego 80'. Klasa Automatyki Zabezpieczenia Ruchu Kolejowego. W przyszlym roku minie 25-ka matury. Mozna by sie spotkac. Wychowawczyni pani Miroslawa Tym. Odezwijcie sie koledzy!!!!!!!!!!!!!! Oprocz forum podaje maila: mo5@o2.pl tel. +48 604 633700 Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.06.04, 20:23 Widze ze nie ma juz wiecej kolejarzy na Internecie i zapewne dlatego zepchnieto nas na trzecia strone. Kolejarze odezwijcie sie. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 07.06.04, 18:22 Drugie moje przypadkowe wejscie na ta strone. Poszukuje z Trakcji Elektrycznej matura 1964. Klasa Teofila Pronskiego. Kolejarzy jest duzo tylko nie zabawija sie internetem, dobrze by bylo miec wlasna strone. Pozdrowienia dla kolejarzy i tych co zyja juz tylko wspomnieniami, wkoncu to byly najlepsze lata w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zywiec Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 213.25.91.* 22.06.04, 08:17 Czy zagląda tu ktoś z wydziału trakcji- matura 1967r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 22.06.04, 13:05 Tak za wyjatkiem ze matura 1964, pozdrowienia w kazdym razie. Jak dlugo Pronski uczyl??? moj byly wycowawca. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 28.06.04, 13:51 Witam, To ja podbijam w górę i liczę, że pojawi się ktoś z lat 1985 - 1990 Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.07.04, 15:28 Matura 1971 Trakcja EL. klasa 5A Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 10.11.04, 16:30 Nowe Forum technikumkolejowe.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 82.121.30.* 11.07.04, 01:37 Ile wspomnien, ile nazwisk - te ze starych lat kolysaly moje dziecinstwo. Moja mama uczyla matematyki na zaocznym - Jadwiga Burzynska. Profesor Mikulski byl przyjacielem rodzicow, nazwiska Lisicy i Uzarowicza wiele razy slyszalam. Dyrektor Korzybski mieszkal w tym samym budynku co my, na Grojeckiej 18/20. Pamietam takze ze mlodsza kolezanka mamy, Teresa Wegrzyn, uczyla polskiego. Mama pracowala chyba gdzies do konca lat 70-tych. Teraz jest bialowlosa ukochana Babunia. Mocno Was wszystkich pozdrawiam. Elzbieta, corka kolejarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 13.07.04, 13:11 Piekne sformulowanie. Zyjac na innym kontynencie i robiac zupelnie inne rzecy zawsz jest przyjemnie powspominac, Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.07.04, 18:02 Tak to juz odlegle czasy.Moja Babcia i Ciotka mieszkaly na Grojeckiej 18/20 Mialem tez paru znajomych ktorzy mieszkali w tym samym budynku. Ale niestety nie mam juz zadnego kontaktu poniewaz od 22 lat jestem za granica. Nawet nie masz pojecia jak milo powspominac stare czasy, zwlaszcza ze dookola sami obcy ludzie w dodatku mowiacy obcym jezykiem. Pozdrawiam z goracej Florydy. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 13.07.04, 18:41 Spedzilem 6i1/2 roku na Florydzie, niestety za goraco i zyje na polnocy,Connecticut. Przyjemnie sie dowidziec ze ktos z TKMK mieszka z tej strony Atlantyku, pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 14.07.04, 20:19 Co za zbieg okolicznosci. Ja mieszkalem przez 10 lat w Connecticut, ale bylo mi za zimno i 1990 przeprowadzilem sie na Floryde. Napisz gdzie mieszkasz, moze mamy wspolnych znajomych. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 10.11.04, 16:24 nowe forum www.technikumkolejowe.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gasior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 16.07.04, 18:40 Ja tez mieszkam w CT, Brookfield. Bylem na Automatyce w 1982/83, a potem na Telekomunikacji 1983/87. Gasior Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 17.07.04, 12:46 Ja mieszkalem w Middletown przez 8 lat, a potem przeprowadzilem sie do Waterbury.Moja corka mieszka w Old Seybrook. W 1990 roku trafila mi sie okazja i postanowilem skorzystac z oferty pracy i tak znalazlem sie na Florydzie.Pracuje w Motoroli.Moze troche za goraco ale wole to niz zimy w Connecticut. Zawsze milo wspominam lata w TKMK.Ja skonczylem Trakcje w 1972. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 19.07.04, 12:52 Jestem najsarszy jak na razie, 1964 trakcja elektryczna. Czyjest gdzies mozliwosc do nabycia znaczka TKMK ktory mielismy na czapkach? Kto byl z wkladowcow i z dyrekcji w Twioch latach. Jestem ciekawy jak dlugo uczyli? Moimy byli: T. Pronski-wycowawca i historia, Urszula Prochnowa-matematyka, Boenisch tabor trakcji, Kwasniewski podstacje i sieci, Kamila Dziedzicka-polski,Lustych- Fizyka, Jan Maj-mechanika techniczna i materjaly, Jan Raczka-Kierownik i miernictwo el., Uzarowicz-dyrektor, Lisica-vice dyr. Gres-podstawy el. to takie szybkie przypominanie a pracuje w Pratt@Whitney (jeszce), jestem artysta malarzem a reszte znalezc mozna na mojej stronie. Bylem na kolei krotko okolo 2 lata wlaczne ze stazem. Prowadzilem grupe awaryjna i bylem maszynista. Prowadzilem wszysko co jezdzlo w 1967 ych. EW-53,54,55, EN-57. EU-05,-04,ET-21 i jednostki wezla Gdanskiego. Lata technikum masa wspomnien, wspaniale lata.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sink Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.acn.pl 01.09.04, 21:44 Pocieszę lub zmartwię cię. Jestem jeszcze starszy. Kończyłem Technikum - wydz. dróg i mostów w 1961 roku, a rozpoczynałem naukę w tej szkole w 1956 r. Dwa razy wypowiadałem się na tym Forum i informowałem, iż poszukuję starszego bądż rówieśnika absolwenta, ale niestety bez skutku - przynajmniej jak na razie. Część nauczycieli, których wymieniasz jest mi znana, choć niektóre postaci zacierają się już w pamięci. Ponieważ byłem jednym z lepszych wówczas siatkarzy i koszykarzy w Szkole, najlepiej pamiętam nauczycieli WF - p.p. Frączakową, Spundę i Kapczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pkowalewski Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 15.09.04, 16:13 No wiec jednak,chodzilismy razem do klasy Junior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąsior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 20.09.04, 15:51 No nareszczie ktoś znany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozenamroczek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 21.07.04, 13:30 Wcalenie jesteś najstarszy, bo ja też kończyłam TKMK w 1969r-wydz. ruch i przewozy kolejowe.Wychowawcą był Władysław Perzyński, a paniPruchnowa uczyła nas matematyki.W czasie zjazdu absolwentów w X.2003r. był p.Klupsza, który uczył fizyki.Jeżeli mieszkałeś w internacie mogliśmy się znac. Pozdrowieniaz Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 22.07.04, 12:50 Przyjemnie poznac nastepna osobe z mojej generacji, z wyzszego pietra w czasach mojej bytnosci w szkole. Niestety nie mieszkalem w internacie (bylem tam kilka razy), mieszkalem na Wlochach dojezdzajac kolejka EKD. Ale mozliwe ze sie gdzies "otarlismy", zabawialem sie kinem u prof Maja. W Lubline bylem raz bo chciano mnie tam zatrudnic w elektrowozowni. Pozdrowienia z Old Saybrook. (Czy duzo bylo starszych rocznikow na zjezdzie?.Szkoda ze nie widzialem, na pewno bym przyjechal.) Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 26.07.04, 15:04 Czesc Marek, Ciesze sie ze spotkalem na Forum kogos zza Wielkiej wody.Jak pisalem poprzednio konczylem Trakcje El. w 1972 roku.Tak jak Ty nie mam specjalnie mozliwosci odszukania kolegow z roku, a niestety przez Forum nie jest latwo bo nikt z 5A tu niezaglada. Wiesz moja corka mieszka w Old Saybrook. Pozdrowienia z Florydy Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 26.07.04, 15:53 Hallo, Cos jak gdyby zaczyna sie ruszac na stronie, odzywaja sie byli i nie doszli kolejarze mam nadzieje ze pojawi sie wiecej. Podawalem poprzednio moja www. strone tam jest adress mojej kawiarni/galerii prosze powiedz corce zeby stanela tam , porozmawiamyPzdrowienia -marek Odpowiedz Link Zgłoś
junior_tele Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 10.11.04, 16:25 Nowe forum: www.technikumkolejowe.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 02.08.04, 02:42 Bozena ja konczylem technikum w tym samym roku to napewno gdzies tam sie widzielismy. Czy ty znasz Ziotke z ruchu. Ona byla z lowicza Tylko nie wiem w ktorym roku skonczyla szkole. Ona byla zastepca zawiadowcy w lowiczu w 1980 r. Jak cos wiesz (z tych niklych danych) to napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sink Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.acn.pl 01.09.04, 21:51 uprzejmie przypominam - o czym wyżej informuję, że to ja jestem jak na razie najstarszym absolwentem (1956 - 1961 wydz. dróg i mostów kolejowych) na tym forum. Oczekuję odzewu rówieśników lub starszych. Pozdrawiam Cię Bożenko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekb Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:01 Klupsz kotku, a nie Klupsza. Pozdrawiam. Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozenamroczek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 23.07.04, 15:10 Nazjeżdzie byłam pierwszy raz i byłam zaskoczona frekwencją starszych roczników .Z mojej byłej klasy było 5 osób.Wszyscy pracują na kolei, tylko ja nie. Na pkp pracowałam tylko 7 lat i to nie w ruchu ale w kasie towarowej.Teraz kolej w naszym kraju straciła na swoim zanaczeniu i wcale nie żałuje że się zwolniłam., ale lata pobierania nauki w TKMK wspominam mile Kolejarze chyba są na bakier z internetem,bo mało ich tutaj .B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 23.07.04, 15:45 Tylko 2 lata na PKP, ale szkola byla bardzo dobra, a wspomnienia jeszcz lepsze. Jakie sa zarobki maszynistow dzisiaj? i pozwole sobie ponowic pytanie czy istnieje gdzies mozliwosc zdobycia znaczka z czpki TKMK? Moja hisoria pracy poza koleja jest dluga i cikawa wydaje mnie sie, oficer polskiej marynarki handlowej(ratownictwo morskie i statki towrowe), mistrz w stoczni (prowadzilem przebudowe Stefana Batorego - systemy elektryczne, inzynier systemow kontroli klimatyzacji, a teraz lotnicze silniki odrzutowe no i na koniec malarstwo artystyczne przez ostatnie milin lat. Pozdrowienia MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.160.99.* 25.07.04, 10:21 Mam na imię Andrzej. Jestem absolwentem trakcji elektrycznej z 1970 roku. Już od pierwszej klasy zacząłem uprawiać sport w KKS Polonia Warszawa i po maturze, zamiast iść, jak Pan Bóg przykazał, do pracy na kolei lub kształcić się na politechnice - poszedłem na AWF. Nota bene studia te wybrał również kolega z mojej klasy Witalis Niedźwiedź. Na forum pisałem już raz przy okazji śmierci Czesława Niemena, który gościł w naszej szkole z zespołem Akwarele pod koniec lat 60-tych, podobnie zresztą jak kilka innych najlepszych wówczas w Polsce zespołów beatowych. Na zjeździe absolwentów nie byłem, bo dowiedziałem się, że nikt z mojej klasy nie zgłosił swojego uczestnictwa. Co do znaczka na czapkę, muszę przejrzeć stare szpargały. Niewykluczone, że mogę go mieć. Pozdrawiam wszystkich - Andrzej Przybylski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 26.07.04, 12:46 Kto wykladal na tr.el w Twoich latach? Jezeli chodzi o prace na koleji to glownym problemem ja mysle byly cieniutkie zarobki no i wkoncu jezeli nie lubi sie tego co sie robi to rzeczywiscie jest zle, nie mniej jednak ta szkola dostarczyla mase dobrych wspomnien. Dziekuje za probe pociechy z emblematem szkoly, mam troche za daleko zyby samemu cos zadzialac w tym kierunku ( 5000 mil). Troszke uprawialem sport rowniez, ale krotko (druzynowe misstrzostwo Polski junirow 1962 w kolarstwie-jazdzilem w Legi) Pozdrowienia- Marek Sarba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.160.99.* 26.07.04, 23:45 Nie pamiętam już niestety wszystkich nauczycieli (ta skleroza!!!). Mam gdzieś w domu pamiątkowe zdjęcie na którym są wszyscy absolwenci i wykładowcy. Moim wychowawcą przez pierwsze dwa lata był p. Klemens Lustych (fizyka), potem asystent Gresia - Banach. Uczyli mnie również p. Ślepowrońska (jęz. polski), Proński (historia), Pyrża (geografia), Chwedoruk, Furman, Spunda (W.F.), Barczak (rys. techniczny), Kwaśniewski (sieci i podstacje). Innych w tej chwili nie pamiętam. W miarę wolnego czasu sięgnę do "szpargałów" i odświeżę pamięć. Tymczasem pozdrawiam - Andrzej Przybylski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.utc.com 27.07.04, 12:46 Wszyscy znajomi (Pronski byl moim wychowawca) niestety zdjec kadry nauczycielskiej nie mam (nie zrobiono nam balu maturalnego!!!!!) byla tylko studniowka. Jestem ciekawy ilu z nich zyje jeszcze. Kiedy jestem w kraju, zazwyczj pare dni nie mam za duzo okazji dowiedziec sie czegos, poprostu towarzystwo sie rozwialo. Moj rocznik-nie spotkalem nikogo, nie wiem gdzie nawet przebywaja. Czy isnieje na Internet Ksiazka telefoniczna polskich prywatnych telefonow? Przyjemnie porozmawiac, pozdrowienia marek ps. moze ktorys ze znajomych moich "dziadkow" siegnie do komputera Hej tr.el odezwij sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 81.210.17.* 30.09.04, 15:56 Kończyłam TK w 1972r - wydziałdróg, ale chyba Cię pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 30.09.04, 20:13 Czesc Jola, No nareszcie znajomy rocznik.Ja konczylem 5a tr.el w tym samym roku co TY. Nie wiem czy dobrze pamietam,ale czy nie mieszkalas na Wilenskiej. Moze sobie przypominasz Marka Dziurkowskiego,Marka Ostaszewicza lub Jacka Krzeskiego.Napisz moze wiecej o swoich znajomych z klasy,moze ja bede pamietal kogos.Tyle lat minelo ,nawet twarze sie zacieraja w pamieci. Pozdrowienia Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 81.210.17.* 01.10.04, 09:00 Januszu! Czy taki przystojny brunet to Ty? Cieszę się ,że odezwał się ktoś z tamtych czasów,naszych czasów. Chyba pamiętam Marka Ostaszkiewicza, on chyba kończył podstawówkę nr 173 na Barskiej.(Tak jak i ja). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 01.10.04, 15:31 Jezeli chodzi o bruneta to owszem,ale nie uwazam sie za przystojnego. Marek Ostaszewicz mieszka w RPA,nie widzialem sie z nim przeszlo 20 lat. Wszystkie informacje posiadam od Marka Dziurkowskiego,ktorego powinnas pamietac bo on tez chodzil do tej samej szkoly co Ostaszewicz.Obaj grali w zespole przy kosciele na placu Narutowicza.Jezeli chodzi o mnie od 23 lat mieszkam w Stanach.Najpierw w Connecticut a obecnie na huraganowej Florydzie.Jak sama widzisz duzo znajomych rozjechalo sie po swiecie. Jolu pisz na moj e-mail. janurper@myacc.net Pozdrowienia Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:56 Mam na imię Kuba.Rocznik 1985-1990. Drogi i mosty. Teraz branża wentylacja-klimatyzacja-chłodnictwo. Dyr.Handlowy w dużej firmie z tej branży. W ubiegłym roku firma zakładała klimę u Mariana Woronina. Wiem że on kończył naszą szkołę. Mam kontakt do niego. Jeżeli bedziesz chciał namiar to napisz Plewowski.K@Teoma.com.pl Pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
loczek62 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 14.10.04, 12:36 A mój rocznik (77-82 telekomunikacja) jakiś nie kumaty w sprawach internetowych. Nikt nie zagląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna(ŻABA) Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 17:22 Witaj , buziak od Żabki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Jary (jarek) Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 02.08.04, 03:19 Bozena. Widze ze jestes bardziej niz inni zorientowana w sprawach TKMK i jezeli mozesz to napisz kiedy bedzie nastepny zjazd. Chcialbym sie tez zapytac czy dalej funkconuje Kolo Absolwentow TKMK i czy znasz adres. Ja kiedys napisalem na adres Wa-wa Ochota Szczesliwicka 56 ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Jezeli mieszkalas w internacie to napewno sie spotkalismy w przeszlosci bo ja tam mieszkalem przez 4 lata (1963/4-1968)(moim wychowawca w internacie byl Furman a potem Majewski i pare innych ktorych imion nia moge sobie za chiny przypomniec lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wawryszuk Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:29 Wreście jakieś wiadomości ze szkoły. Kończyłem aut.zab.ru.kol. w latach 82- 87 ...WAFEL wafel67@autograf.pl CZEKAM NA ZNAJOMYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąsior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 65.217.238.* 27.07.04, 17:36 To byliśmy w jednej klasie. Ja byłem w 1982 na Automatyce, bo na Telekomunikacji już nie było miejsc. W drugiej klasie przeszedłem na Tele. Możesz podać kilka imion z Auto? Nie pamiętam już tak prawdę mówiąc. Robert Gąsiorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąsior Re: Jeszcze jedno IP: 65.217.238.* 27.07.04, 17:40 Jest nowa strona: szkolnelata.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wawryszuk Re: Jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 17:51 Pamiętam Ciebie ? Dzięki za odpowieć. Co do nazwisk to pamiętasz Kube - Jarosław Witkowski tz. hermol Ja mieszkałem w internacie .Co do reszty to musze pomyśleć , Podaj swojego mail-będzim w kontakcie, zrobimy zjazd klasowy. Co Ty na to?????????? Dzięki za strone !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: Jeszcze jedno 10.08.04, 12:12 Witam, Podbijam do góry :) I czekam na jakiegoś satelite z Autoamtyki w latach 85/90 :) lub mieszkańca internatu z tych lat Fajnie, że tylu TK-mowców znalazło się za oceanem I kolejarze nie do końca są na bakier z internetem: www.mniammniam.pl - robie to z kolegami (co prawda nie po kolejówce :D ) i niech ktoś powie, że się kolejówka na sieci nie zna :) Z spostrzeżen moich wynika, że absolwenci za oceanu mają wiekszą styczność z nowymi technologiami, ale mysle, że sie rodzimi TK-mowcy obudzą z letargu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Jeszcze jedno IP: *.utc.com 11.08.04, 12:48 Moze sie dziadki obudza, mysle ze internet jest drogawy na warunki kraju (jest to prawda?) No coz poczekamy,powtarzam jeszcze raz Hej Ktos 59-64 trakcja elektryczna. Moze ktos kto ciagle jest maszynista. Pozdrowienia Marek Odpowiedz Link Zgłoś
robert_u_warszawa Re: Jeszcze jedno 23.10.04, 00:12 Witaj Marku jestem maszynistą.Co prawda kończyłem TK w 1993 roku,ale jeśli pamietasz ludzi z klasy to możesz napisac.Może kogos mi się uda "pogonić" do kontaktu z Toba.Pozdrawiam Robert Urbański rurbanski@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Jeszcze jedno IP: *.utc.com 25.10.04, 12:54 Hallo Robert, Przyjemnie porozmawiac z "mlodym rocznikiem". Duzo pojazdow ktore mialem okazje prowadzic juz mozesz zobaczyc tylko w muzeum, wejde na twoja strone domowa, pozdrowienia Marek Vb tr el. Pnawiam pytanie czy ktos wie dalsze losy Kwasniewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
junior_tele Re: Jeszcze jedno 15.09.04, 20:42 Gąsior czy spotkałeś kogoś jeszcze z naszego rocznika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąsior Re: Jeszcze jedno IP: 65.217.238.* 20.09.04, 15:49 Witam, nie, niestety nikogo więcej. Pamietasz Wojtka Malca? Rozbił się szybowcem w 95. Także teraz nie mam już kontaktu z nikim z TKMK. Odpowiedz Link Zgłoś
junior_tele Re: Jeszcze jedno 24.09.04, 09:35 Pamietam Wojtka.Spotkalismy sie (kilka osob) przy takiej niestety smutnej okolicznosci,zwiazanej z Wojtkiem.Czy ten mail ktory podawales w jednej z odpowiedzi jest aktualny? na niego to wlasnie napisalem kilka dni temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:27 Czy pamiętasz Gąsiora ja uczyłem się 82-87 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junior_tele Re: Jeszcze jedno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 19:03 tak pamietam Gasiora,a Ty na jakim wydziale sie uczyles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:20 Z chęcią będe utrzymywał z Toba kontakt razem zaczynaliśmy naukę HEJJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 10.08.04, 14:38 Ja jestem z Twojej klasy,teraz mieszkam w Skierniewicach, na pewno mnie pamiętasz(asia_mj@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 11.08.04, 22:14 heja, Asia do kogo to stwierdzenie :) W naszej klasie też była jedna Aska :) Trochę się gubię w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 12.08.04, 14:55 Ja chodziłam z Komandosem na ekonomiczny. Chciałam właśnie nawiązać kontakt z nią,ale chyba się urlopuje.A Ty do której klasy chodziłes(aś)?Szczerze mówiąc- to szkoda tej naszej kolejówki,internatu...w końcu to była przeciez niezła szkółka,a i mundurki pomijając szczegóły tez niczego.Pozdrawiam i czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 12.08.04, 16:24 heja, automatyka :) Garbalinska była wychowawczynią :) w tym samym czasie i na poczatkach tego watku zesmy sie jakos z komandosem zgadali ze się chyba pamietamy, ale jak sledze watek to jakos z ponad rok lub wiecej nie odzywa się w nim rozpłynęła się? a interku to szkoda, znaczy jest ale są tam biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 12.08.04, 22:27 Poczytałam trochę posty i zahaczyłam o wątek naszej czarnej 9WDH,byłam zastępową. Nie moge Cię jakos skojarzyć. Twoja kolezanka z klasy - Beata,zniknęła mi z oczu jak skończyłam SGH,ale nie wiązała chyba wiekszych planów z tamtą pracą,wyszła za mąż,gdy bodajze kończyłam uczelnię-w 94r.A dziewczyny z drużyny z mojej klasy-dwie Ele-pracowały jeszcze w latach 90-tych na kolei w biurach w Warszawie.Z chłopaków mam kontakt z Pawłem Rychcikiem- mieszka w moim bloku (Skierniewice).Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.08.04, 16:28 Witam, A ja chyba kojarzę :) Elkę też pamiętam przynajmniej tę jedną :) Pawła jak najbardziej przypominam sobie :) Młodszy rocznik, tzw Krzyżak :D Trzymalem się i nadal mamy dobry kontak z Wilkiem, Cwancem i Muchą A tak wogóle zapraszam na forum o kolejówce co je w przypływie sentymentu założyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Przypomnienie :) 13.08.04, 16:33 Gość portalu: Asia napisał(a): > Poczytałam trochę posty i zahaczyłam o wątek naszej czarnej 9WDH,byłam > zastępową. Nie moge Cię jakos skojarzyć. Jeszcze mi się przypomniało, że byłem kwatermistrzem po Czapajewie. A po mnie schedę kwatermistrza objął Pątek, kolega Pawła z klasy i pokoju, razem chyba mieszkali w internacie z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komandos Komandos do bazy :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 23:41 Tu Komandos, tu Komandos, do bazy.. odzew Witajcie wszyscy! Tu Komandos, który skacząc ze spadochronu tak się potłukł, że myślał, iż tu już nie wróci... Jak miło was słyszeć ponownie! Wreszcie jestem na chodzie - do następnego skoku oczywiście ;) Muszę się tu rozejrzeć co się zmieniło i kto się odezwał. Czy był zjazd? Chyba przegapiłam :( A wiecie, że uczy mnie profesor, który naszą szkołę skończył? Uczył się tam w latach 1957-62. To chyba najstarszy przypadek w tym wątku. Nawet pracę doktorską pisał na temat kolei. Tylko nie myślcie, że ja w jakiejś kolejowej szkole jestem. O nie. To czysty przypadek. Przypominam: byłam drogówka i ekonomik 1985-1989 Jak przeczytam wszystkie posty to jeszcze napiszę. Ile tego już jest... PS. Ty, Asia, czy ty jesteś Asia z mojej klasy??? Ta Asia, która ma siostrę starszą i z tą siostrą zamieniała się na lekcjach chemii?? Chmmm chmmm :) A pisząc: Mucha macie na myśli Jarka? On był dużo starszy od was, znacie go na serio? I dzięki Zuzu za podtrzymywanie wątku, przecież w życiu bym go nie znalazła... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zu_zu Re: Komandos do bazy :) 16.08.04, 11:24 heja, oj komandos dobrze, ze sie znalazlas :) nastepnym razem skacz ostrozniej a moze to byl skok na desce surfingowej i ponioslo cie az za ocean : ) a na powaznie to zycze samych udanych skoków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Komandos do bazy :) IP: 212.35.255.* 16.08.04, 17:15 Czesc Chodzilam do Technikum w latach 88-93 - wydzial elektroniczny, bylam w kole teatralnym u Jakubisiaka - nie jestem pewna czy znam kogos z was ale duzo imion wydaje mi sie znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
loczek62 Re: Komandos do bazy :) 18.08.04, 08:56 Witajcie. Chodziłem do TKMK w latach 1977-1982. Wydział elektryczny specjalność Telekomunikacja. Wychowawca Stefan Boenish. Po maturze pracowałem przez 14 lat na PKP a teraz w Metrze Warszawskim. Pozdrawiam Loczek62 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert U. Re: Komandos do bazy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:41 Hej cześc Gosiu skończyliśmy w tym samym roku,ja chodziłem na mechaniczny,ale może się z wdzenia znamy.Pozdrawiam Robert Urbański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Komandos do bazy :) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 18.08.04, 16:28 Fajnie,ze się znalazłaś,bo juz miałam jechać w poszukiwaniach do Deutschlandu.A tak w ogóle to skrobnij coś (asia_mj@wp.pl) -będę czekać.Powinnaś mnie pamiętać- siostrę starszą posiadam,ale na chemii się z nią nie zamieniałam ani na geografii-pomyliłaś z Ligorencją,mnie musisz skojarzyć z Kociatym,z naszymi spotkaniami na Nowolipkach,poronionymi ankietami z Demoskopu...itd.A tak w ogóle, to szkoda,ze tak mało "kolejarzy" zagląda na tę stronkę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos-beata Re :) 28.08.04, 11:36 A jednak... z nikim Cię nie pomyliłam, jak mogłaś tak pomyśleć! ;) Jeszcze nie taka ze mnie sklerotyczka... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
komandos-beata Szukam Robsona 28.08.04, 23:59 Tak przy okazji spytam: Może wiecie gdzie podziewa się Robson? Terespol. Z jego klasy m.in. Sójka. Końcówka lat 80-tych. pozdrówka dla wszystkich kolejarzy od Komandosa! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wafel-Robert okTer Re: Szukam Robsona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:45 Pochodze z okolic Terespola kończyłem automatyk w latach 82-87 podam Ci e-mej wawryszuk67@interia.pl Niepaniętam Sójki czy kojarzysz sobie Hermola-Kube , Koziołka . Mieszkałem w interku . Pozdrowienia......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert-aka-Gąsior Re: Szukam Robsona IP: 65.217.238.* 01.09.04, 14:38 Cześć, byliśmy razem na automatyce w pierwszej klasie, potem przeniosłem się na tele. Hermola pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
junior_tele Re: Szukam Robsona 10.11.04, 16:32 Nowe Forum technikumkolejowe.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Re :) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 29.08.04, 11:03 Szczerze mówiąc wolę słówko na swoja skrzynkę, ale niech i tak będzie, czekam na skany od Ciebie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Komandos do bazy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:31 Mam na imie Kuba.Drogówka 1985-1990. Myślę,że zaczynaliśmy w tej samej klasie. Wychowawca Romana Sumińska-od Ruska. Z mojej klasy powinnaś znać Żabę, Figatkę. Z chłopaków co mieszkali w Interku:Robaszka, Koca, Wajszczyka. Super forum. Teraz branża Klimatyzacja.Dyr.handlowy w dużej firmie z branży chłodnictwo- wentylacja-klimatyzacja. Dwa lata temu byłem na ślubie Żabki.Jakieś 5lat temu zorganizowałem spotkanie klasowe. Było kilkanaście osób i jak na takich spotkaniach na maxa. W przyszłym roku bedę chciał coś zrobić na 15-lecie ukończenia tej budy, ale migracja kolegów i koleżanek nie pozwala mi na bieżącą aktualizację adresów. 10 lat temu wpadam do szkoły a tam wszyscy po cywilu. Czy pamiętacie ten magazyn w piwnicy gzdie pobieraliśmy mundury, krokiewki etc.Drogówka miała zielone. Mam do dzisiaj te oryginalne.Nie lubiłem mundurów, chdziłem od pierwszej klasy w takiej bluzie MZK i wc iemnych spodniach , ponieważ tak je zwęziłem,że zaraz pękły. Wtedy chyba Lisica lub Cejlowski napisał mi notatkę w dzienniczku "Uczeń może chodzić w spodniach cywilnych, bark spodni mundurowych nie z jego winy". Dojechałem do piątej klasy na tym. Pamiętacie na pewno Marcina Szpaka. Zajebisty koleś Pozdrawiam wszystkich Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
komandos-beata Re: Kuba :) 13.11.04, 15:11 Jasne, że pamiętam cię Kuba. Taki brunecik... Zaczynaliśmy razem w drogówce. Pamiętam, że niektórzy nauczyciele pytali się czy rzeczywiście masz na imię Kuba czy Jakub. Żabkę też pamiętam i chłopaków z internatu. pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teraz w Chicago Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.client.comcast.net 17.08.04, 04:27 W latach 1981-82 pracowalem w internacie TK....Godlewski. Moim tesciem byl, jest Rysio Gorzynski ( cowboy?). Mieszkal wtedy obok internatu na 1 pietrze, na przeciwko Lisicow. Czy ktos pamieta Rysia Wojciechowskiego???+/- 1976lub 77? Od 1980 w Australii.Pozdrawiam mieszkancow internatu....Zdzislaw Godlewski...od 10 lat w Chicago. E-mail: godlesio@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 17.08.04, 09:59 Pamiętam Zdziśka Godlewskiego, który kończył TK w 1969r wydz. ruch i przewozy kol.Miał też brata Zbyszka, ale to chyba zbieżność nazwisk przypadkowa. Pozdrawiam.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś