Dodaj do ulubionych

baileys domowej produkcji

IP: 62.80.66.* 09.01.04, 14:47
Czy ktos ma przepis?
Obserwuj wątek
    • marseille30 Re: baileys domowej produkcji 09.01.04, 15:20
      Mleko skondensowane slodzone+ kawa+ whisky..Poza tym pewnie zoltka utarte z
      cukrem... Ale w jakiej kolejnosci i proporcjach to wszystko polaczyc - nie mam
      pojecia:-(
      • masia27 Re: baileys domowej produkcji 09.01.04, 17:20
        w oryginalnym baileys nie ma kawy, to jest likier KAKAOWY
        • Gość: kicius Re: baileys domowej produkcji IP: 62.80.66.* 09.01.04, 17:24
          Nie chodzi mi o oryginalna recepture.W trakcie swiatecznych wizyt pilam i bylo
          pyszne, z tym ,ze zapomnialam poprosic o przepis.Teraz, pod wplywem postow o
          ajerkoniaku, przyszlo mi do glowy...
          • masia27 Re: baileys domowej produkcji 09.01.04, 17:54
            OK, rozumiem
            zwracam Ci tylko uwgae na to, ze Baileys to likier kakaowy, wiec jesli dodasz
            do niego kawy (jak sugeruje moj przedmowca) to smak bedzie zupelnie inny
            • dziuunia Skład oryginalnego Baileys 09.01.04, 21:36
              Moim zdaniem w Baileys nie ma kakao.Jak napisano na butelce jest to połączenie
              irlandzkiej whiskey ze świeżą śmietaną.Zresztą nie czuć tam kakao,raczej
              karmel.Chociaż znalazłam coś takiego:
              -W składzie likieru znajdziemy m.in. irlandzką whiskey, kremową śmietankę,
              jajka, wanilię, czekoladę, kawę i orzechy.
              Ze strony
              piasta.pl/~tomaszk/curious.html
              A więc jednak czekolada a nie kakao mimo wszystko.
              Tak nawiasem mówiąc też bym chciała poznać przepis na ten likier:)
              POZDR
              • Gość: patefon Re: Skład oryginalnego Baileys IP: 149.156.90.* 13.01.04, 12:17
                czekolade robi sie z kakao
    • Gość: Pichciarz Re: baileys domowej produkcji IP: *.proxy.aol.com 10.01.04, 05:35
      www.coctailsinthemail.com/irishcream.htm
      www.liqueurweb.com/coffee.htm
      • Gość: P. Re: baileys domowej produkcji IP: *.proxy.aol.com 10.01.04, 05:45
        Poprawka:
        www.cocktailsinthemail.com/irishcream.htm
        • Gość: marsylka Re: baileys domowej produkcji IP: 5.3.1R* / *.globalintranet.net 12.01.04, 10:39
          Czyli bylam blisko:-)
        • Gość: kicius Re: baileys domowej produkcji IP: 62.80.66.* 12.01.04, 14:04
          dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka