Dodaj do ulubionych

pytanie o kawe

IP: 213.17.144.* 17.10.09, 21:33
czy ktoś z Was pił Lavazza Crema e Aroma , sprzedawana jest w kg opakowaniach i nie wiem czy warto kupic? Zwykle kupuję Dallmayr prodomo ale lubię też lavazza espresso /czarna puszka/ nie lubię jacobsa, może mnie ktoś naprowadzi na smak tej crema aroma?
dzięki
Obserwuj wątek
    • sylwia1607 Re: pytanie o kawe 17.10.09, 22:01
      Lavazza wg mnie i moich kubkow smakowach jest bardzo dobra kawa, wiec polecam,
      nie bedziesz zalowac zakupu. Dallmayr tez kupuje i pijam, szczegolnie niebieska
      mi najbardziej smakuje.
      Jakobs jest dla mnie za kwasna.
      Czasem kupuje tez w sklepie Tchibo, ziarna na wage, specjalna na espresso.
    • vandikia Re: pytanie o kawe 17.10.09, 22:10
      lubię
      ale odkąd spróbowałam kolumbijskiej kawy ziarnijstej, którą mielę
      przed każdym zaparzeniem.. nie ma porównania

lavazza jest dla mnie taką klasą średnią wśród kaw
      • Gość: myszz Re: pytanie o kawe IP: 213.17.144.* 17.10.09, 22:26
        a tą kolumbijską gdzie znajde? /internet/ kupuję kawę w necie bo u mnie w sklepach same ... belejakie...
        • vandikia Re: pytanie o kawe 18.10.09, 11:35
          daj @, sprawdzę i wyślę, bo w domu przesypuję w szczelną puszkę, a
          nie mogę sobie przypomnieć
          wyślę Ci nazwę w tygodniu
    • poszukiwaczsmaku Re: pytanie o kawe 17.10.09, 23:47
      Jeśli lubisz Prodomo, to ta Lavazza może Cię nieco zdziwić, bo to są jednak kawy
      w dwóch różnych stylach. Lavazza w stylu włoskim, zadziorna, z kopnięciem
      goryczki, Prodomo w stylu niemieckiej cremy - spokojna i wyważona.

Nawiasem mówiąc, czy przypadkiem dystrybutorem na Polskę Lavazzy nie jest firma
      Strauss? Oni sprzedają też ziarnistą kawę w złotych kilogramowych paczkach z
      zielono-czerwonym logo (Golden Espresso czy jakoś), ta kawa jest połowę tańsza
      od Lavazzy a amatora Prodomo oczaruje wg mnie bardziej niż Lavazza (tylko
      pamiętać, żeby jej za drobno nie zmielić - pyszna, głęboka, czekoladowa).
      • Gość: myszz Re: pytanie o kawe IP: 213.17.144.* 18.10.09, 00:04
        tak, wiem, ze to inny styl, nie upieram się jednak przy jednym smaku kawy.
        strauss jak podaje google był kiedyś firmą elite ale to logo mi nie pasuje ;/
        • poszukiwaczsmaku Re: pytanie o kawe 18.10.09, 12:06
          Muszę Ci się przyznać, że całkiem przypadkiem chwyciłem kiedyś na półce
          ziarnistą kawę z Gwatemali, którą Strauss opatrzył opakowaniem i logo niemal
          identycznym jak MK Cafe - kawy, którą do tego czasu uważałem za dość podłą (bo
          kiedyś była powiedzmy nienajlepsza). A kupiłem ją tylko dlatego, że potrzebna mi
          była mała paczka, a ta zaintrygowała mnie Gwatemalą i wentylkiem, przez który
          poczułem bardzo silny a jednocześnie uderzający aromat. Nie rozczarowałem się, a
          kawa ziarnista z Gwatemali sprzedawana pod brandem MK Premium stała się moją
          podstawową kawą w domu. Jeśli chcesz sprawdzić, jak smakuje ta w złotej paczce,
          o której wspominałem w poście wyżej (w kilogramowym opakowaniu), udaj się do
          Ikei, oni parzą właśnie tę kawę w automatach w swojej stołówce - ta kawa
          naprawdę bardzo dobrze wypada. To tyle jeśli chodzi o Straussa.
          Zaś ta Lavazza, zgadzam się całkowicie z Lynn_Lynn, nie warto pakować się w kilo
          takiej kawy. Ale jeśli ją jednak kupisz, to daj nam znać, jak wypadła, bo nie ma
          co ukrywać, że smak i aromat kawy - wybitnie rzecz gustu :)
          • Gość: myszz Re: pytanie o kawe IP: 213.17.144.* 18.10.09, 14:11
            poszukam przy najbliższej wizycie w markecie. mieszkam w 27tys. miescie do ikei mam jakieś 90 km :) taniej wyjdzie zainwestować w paczkę kawy :)))

ps. najwyżej piling sobie z niej zrobię heheheeh
    • linn_linn Re: pytanie o kawe 18.10.09, 09:45
      Jestem wzrokowcem i musialam sprawdzic.
      Lavazza Crema Aroma to ta pomaranczowa: najtansza, osobiscie odradzam / kupilam
      kiedys, ale smak dla mnie nie do przyjecia /. Lepsza jest Crema e Gusto,
      czerwono-granatowa.
      • Gość: myszz Re: pytanie o kawe IP: 213.17.144.* 18.10.09, 14:09
        patrzyam na allegro, po ilości kupujących myślałam, ze kupują bo jest smaczna a nie to, ze najtańsza :)
        • linn_linn Re: pytanie o kawe 18.10.09, 15:03
          Ja znam ceny z wloskich sklepow: jest najtansza. Raz sie skusilam, gdyz nie bylo
          w promocji crema e gusto: pierwszy i ostatni. Moim zdaniem "pomaranczowa" jest
          niesmaczna.
        • Gość: marciasek Re: pytanie o kawe IP: *.ghnet.pl 18.10.09, 23:36
          racja, pomarańczowa jest niedobra. Muszę tez zgodzić się z kimś, kto wyżej
          podnosił diametralną różnicę w stylu kawy włoskiej i austriackiej, jeśli smakuje
          Ci Prodomo, może się okazac że żadna lavazza Ci nie podejdzie.

O, a może Davidoff? Ten w jasnym opakowaniu powinien Ci się spodobać bardziej
          niż Lavazza, a cena podobna.
    • roseanne Re: pytanie o kawe 19.10.09, 01:10
      bezowa torebka, z bialymi filizankami - pyszna
      nie ma typowej kwasnosci lavazza rosa, nie podraznia zoladka
      jest bardziej kremowa w smaku niz esspresso zn czarna puszka
    • lashqueen Re: pytanie o kawe 19.10.09, 09:03
      Z Lavazzy lubie Rossa i Oro, pozostale jakos nie specjalnie mi smakuja. Jednak
      nie kupuje Lavazzy, odkad poznalam kawe Illy.
    • wiedzma30 Re: pytanie o kawe 19.10.09, 15:08
      Dla mnie najlepsze kawy od lat sa z firmy zavida. Nie sa kwasne, maja wyrazisty
      smak i aromat.
      www.zavida.com/default.aspx
      • marciasek Re: pytanie o kawe 19.10.09, 15:18
        hm, ale kwaśne arabiki tez mają swój urok :) Posłodzone rozwijają zaskakujący
        owocowy aromat. Oczywiście mówię o dobrych arabikach, najlepiej pochodzących z
        jednej określonej plantacji
        • roseanne Re: pytanie o kawe 19.10.09, 18:10
          kwaskowe arabiki tak, z Sumatry najlepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka