mhr-cs 02.12.09, 14:14 wiadomo ja go uwielbiam, ostatnio spotkalam przepis Ajwar z jego jajeczek dodatki olej,sok z cytryny,cebulka,sol,pieprz zrobilam nawet smaczne na kromke chleba, czy nadaje sie tez cos takiego na cos innego, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr-cs to z kuchni Jugoslawi 03.12.09, 13:35 zapomnialam napisac mozliwe dlatego nikt nie moze podac innej wersji, Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: sezon karpia 03.12.09, 14:01 Raczej sezon na hetakombę z karpia 'żywego', czyli przyduszonego, zestresowanego i w rozny sposob torturowanego przed bolesną smiercią w wykonaniu domowego specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: sezon karpia 03.12.09, 14:14 Żywego nie kupuję nigdy. Robił tak mój świętej pamięci Ojciec, swoją drogą mistrz w przyrządzaniu świątecznego karpia. Porusza mnie widok naprędce skonstruowanych "basenów" wypełnionych żywymi rybami, ale jednak ryby jadam (zabite wcześniej i nie przezee mnie, wiem, że to hipokryzja), rozumiem, że Ty Bene_gesserit jesteś wege ? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: sezon karpia 03.12.09, 14:48 Nie jestem wege. Co nie zmienia faktu, ze widok tych dogorywajacych w niesamowitym cierpieniu zwierzat potwornie mnie wkurza. Gdyby to byly pieski albo kotki, wszyscy strasznie by sie burzyli, ze jak to tak mozna zwierzatka traktowac. Tymczasem sa to 'tylko' ryby. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a ja kupuję filety z karpia i nawet ości IP: *.unitymediagroup.de 03.12.09, 15:01 nie widzę, buuu ;( Odpowiedz Link Zgłoś