Dodaj do ulubionych

gość 12-letni

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 22:57
jutro będzie u mnie siostrzenica , ma 12 lat jak wiadomo w tym wieku ciągle
je spagetti i hamburgery .
prosze Was poradżcie mi co mam ugotowć dla niej.
co nastolatki jedzą w domu oprócz hamurgerów?
anawi
Obserwuj wątek
    • alex113 Re: gość 12-letni 29.01.04, 23:10
      skoro to siostrzenica to zadzwon do siostry i zapytaj.
      Nastolatki bywaja rozne.
      • Gość: Camille Re: gość 12-letni IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 30.01.04, 00:00
        Definitywnie zadzwon i zapytaj sie. Dzieci w tym wieku sa nieodgadnione. Dla
        przykladu moja 11-latka zje slimaki a nie zje zielonej salaty.....
        • jottka emmm 30.01.04, 00:17
          może niesłusznie siem czepiam, ale 12 lat to już jednak nie 3, kiedy możemy
          rzucać talerzami z niedobrą kaszką o ziemię, a wszyscy i tak patrzą na nas w
          zachwycie

nastoletnie dziewczę jest zapewne poddawane jakiejs kindersztubie i wie, że w
          gościnie u cioci jemy, co ciocia nam z dobrego serca poda i grzecznie
          dziękujemy za pyszne jedzonko :)

rozumiem, że ciocia pragnie jak najlepiej, ale może niech ciocia nie szaleje,
          tylko sie zastanowi, czy np. dla niej rodzina w panice stawiała wszystko na
          głowie, czy też dawała jajecznicę i też dobrze było - mały telefon rzecz jasna
          nie zawadzi, ale nie ma co przesadzać
          • Gość: alex Re: emmm IP: *.den.nilenet.net 30.01.04, 00:50
            w tym miejscu przypomina mi sie adegdotka z mojej rodziny.
            Ktoregos pieknego lata zjawila sie w naszym domu ciotka z synem (na stale
            zamieszkali dosyc daleko) Moj kuzyn nastolatek aby sie popisac przy stole i
            zwrocic na siebie uwage, zaczal wybrzydzac i opowiadac czego to on nie je.
            Posilki to byl istny cyrk. Ciotka probowala mu nadskakiwac i do d... wlazic
            zeby spelnic kazde zyczenie.
            Po kilku dniach ciotka "zaniemogla" i zdecydowala sie spac.
            Moja mama (zaprawiona nauczycielka) posadzila to "cudne dziecie" przy stole
            nastepujacymi slowami: no skoro nie jesz to chyba glodny nie jestes, czy mam
            ta zupe wylac do zlewu :-))) Przekonany ze jego fochy na nikim nie zrobia
            najmniejszego wrazenia kuzyn zjadl wszystko do ostatniej kropli i okruszka,
            usmiechnal sie i stwierdzil "moja mama tak dobrze nie gotuje" i dodal "czy
            moge dostac wiecej" :-)))

No coz ... zycie .... :-)
    • Gość: Ewa Re: gość 12-letni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 04:21
      Taka dama chętnie zje frytki (oczywiście obficie poleje je kechupem - najlepiej
      pikantnym).
      Do tego, aby nie obrazić żołądków starszych osób - proponuję usmażyć na maśle w
      panierce z bułki tartej (+ łagodna papryka) rozbitą i pokrojoną w poprzek pierś
      kurzą (na sposób KFC).
      Nie wmuszać sałatek, kalafiorów, groszku i brokułów.
      Lub po prostu kupić w sklepie blaciki ciasta i upiec domową pizzę.
      Taki płat zamrożonego ciasta smaruje się sosem złożonym z rozrobionego rosołem
      koncentratu pomidorowego z rozgniecionym ząbkiem czosnku i posypuje oregano.
      Na to kładzie się warstwę miękiego tłustego sera żółtego, cienkie plastry
      wędliny, sypie kukurydzę, drobno pokrojoną cebulkę, paprykę konserwową, etc.
      Piec w kuchence 20 min. i podać do tego szklanę pepsi lub coli z lodówki.
      Na deser lody (najlepiej karmelowe lub na patyku - o smaku coli).
      Puścić z radia Radiostację. Nie wdawać się w rozmowy, dopóki sama nie zagada.
      • hania55 Co za czasy.... 02.02.04, 17:19
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Taka dama chętnie zje frytki (oczywiście obficie poleje je kechupem -
        najlepiej
        >
        > pikantnym).
        > Do tego, aby nie obrazić żołądków starszych osób - proponuję usmażyć na maśle
        w
        >
        > panierce z bułki tartej (+ łagodna papryka) rozbitą i pokrojoną w poprzek
        pierś
        >
        > kurzą (na sposób KFC).
        > Nie wmuszać sałatek, kalafiorów, groszku i brokułów.
        > Lub po prostu kupić w sklepie blaciki ciasta i upiec domową pizzę.
        > Taki płat zamrożonego ciasta smaruje się sosem złożonym z rozrobionego
        rosołem
        > koncentratu pomidorowego z rozgniecionym ząbkiem czosnku i posypuje oregano.
        > Na to kładzie się warstwę miękiego tłustego sera żółtego, cienkie plastry
        > wędliny, sypie kukurydzę, drobno pokrojoną cebulkę, paprykę konserwową, etc.
        > Piec w kuchence 20 min. i podać do tego szklanę pepsi lub coli z lodówki.
        > Na deser lody (najlepiej karmelowe lub na patyku - o smaku coli).
        > Puścić z radia Radiostację. Nie wdawać się w rozmowy, dopóki sama nie zagada.

Przepraszam, to jakiś żart?! Żeby całe spotkanie towarzyskie dorosłych osób
        było podporządkowane dwunastolatce?!
        Zapytaj, czy dwunastolatka jest na coś uczulona, a następnie zrób normalny
        obiad z dobrym deserem.
        A propos zdania: "Nie wdawać się w rozmowy, dopóki sama nie zagada" - mnie
        wychowywano inaczej - nie odzywać się, dopóki starsi nie zapytają. Kurczę,
        czasy się strasznie zmieniły odkąd miałam 12 lat, a nie było to AŻ tak dawno
        temu.
    • Gość: grubababa Napewno tu cos znajdziesz:) IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 30.01.04, 07:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=10340017
      • Gość: giezik Re: Napewno tu cos znajdziesz:) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 07:50
        jesli jada mieso i ma troche ciekawosci swiata, to gdzies w zasobach gazety
        powinien byc tekst talki (Z Duizego Formatu) , gdzie daje przepis na szynke
        pieczona w CocaColi. Niestety dopiero sie do tego przymierzam dla mojego 11
        latka (pewnie zrobimy razem) dlatego nie powiem czy gra warta swieczki
        • Gość: elask Re: Napewno tu cos znajdziesz:) IP: *.itpp.pl 30.01.04, 08:48
          Jeśli się zdecydujesz na to danie, koniecznie napisz na forum swoje wrażenia.
          Mam ten przepis w książce, ale nie mogę się zdecydować - ta cola br...
          Talko pisał, że jest całkiem, całkiem...
          • Gość: giezik Re: melasa IP: *.wgt.com.pl 30.01.04, 08:53
            mam ten sam pronlem co Talko - gdzie kupic w Warszawie melasę (moze Bomi??)
            • Gość: annawi Re: melasa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 17:05
              wielkie dzięki ,
              zrobiłam najprostrze spageti z pomidorami i ryż po chińsku , w ryżu między
              innymi była papryka , której nie lubi ale dla mnie ją zjadła.
              annawi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka