Dodaj do ulubionych

sprawdzone z FORUM

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 23:05
jakie przepisy sprwadziy sie w Waszej kuchni , co było OK a co "nie tak" ,
prosze podzielciesie tym z jakich przepisów skorzystałyście z naszego forumm .
annawi
Obserwuj wątek
    • Gość: Pichciarz Re: sprawdzone z FORUM IP: *.proxy.aol.com 30.01.04, 14:11
      Jedyne co się sprawdza lub nie to kucharz, a nie przepisy.
      • Gość: Cynia Re: sprawdzone z FORUM IP: 62.89.110.* 30.01.04, 14:40
        Chyba nie o to chodziło zainteresowanej. Po co takie posty, Panie Pichcairzu?
        Ostatnio sprawdzony prezpis (mąż i teść się zajadał) to proste ciasto Brownies.
        • Gość: Pichciarz Re: sprawdzone z FORUM IP: *.proxy.aol.com 30.01.04, 22:25
          Czy mogę poprosić o wyjśnienie co to takiego taki "spawdzony" przepis? Ktoś to
          zrobił i "sprawdził"? Sprawdził co?
        • Gość: salmotrutta Re: sprawdzone z FORUM IP: *.compass.net.nz 31.01.04, 07:33
          Ostatnio sprawdzony prezpis (mąż i teść się zajadał) to proste ciasto Brownies

...czy nadal zyja?;)))...
      • default Re: sprawdzone z FORUM 30.01.04, 15:24
        Gość portalu: Pichciarz napisał(a):

> Jedyne co się sprawdza lub nie to kucharz, a nie przepisy.

Powiedzenia "sprawdzone przepisy" irytuje mnie lekko, bo poza tym, co piszesz
        powyżej, Pichciarzu, prawdą jest też to, że każdy ma inny smak i coś co ktoś
        poleca jako przepyszne innemu może wydać się zupełnie niesmaczne.
        • Gość: Linn Re: sprawdzone z FORUM IP: *.dialup.tiscali.it 31.01.04, 10:49
          Mysle, ze forum jest m.in. po to, zeby pisac o tym na biezaco.
    • Gość: at skorzystałam z ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 11:02
      skorzystałam (żeby nie było o sprawdzaniu ;) z kilku forumowych przepisów:
      "sos czosnkowy" - majonez, keczup, główka czosnku; genialne!!
      szwedzkie ciasto cukrowe - mąka, cukier, jajka, masło, wymieszać i upiec;
      żadnej finezji, ale przyjemne
      sałatka makaronowa - z kiszonymi ogórkami, natką pietruszki, majonezem i
      śmietaną, magią smaku i groszkiem; trudno uwierzyć, ale niezła, no i
      niskonakładowa
      ciasto na pizzę
      ale głównie wynoszę stąd inspirację (do sałatek, marynat, makowca, rosołu (!),
      pieczeni, etc.)
      :)
    • Gość: ali Rafaello IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 11.02.04, 21:52
      rafaello z mleka, mąki, wiórków i krakersów
    • Gość: krystyna_jl Re: sprawdzone z FORUM IP: 81.185.166.* 11.02.04, 22:08
      makaron z brokulami...dzis gotowalam juz 3-ci raz (z penne). Proste i super
      smaczne.
      Acha, maz i syn prosili, aby podziekowac Linn, co niniejszym czynie.
      • mokkasaw Re: sprawdzone z FORUM 14.02.04, 15:08
        Gość portalu: krystyna_jl napisał(a):

> makaron z brokulami...

błagam !!!! jestem na diecie imoge włsnie z warzyw jeść brokuły
        wyslij mi ten przepis na priv mokasaw@wp.pl
    • Gość: Jarecka Re: sami musimy sprawdzać IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 22:22
      Tak się nie da, Annawi. Przepis, który u kogoś się sprawdzi u innego kogoś
      będzie niewypałem. Najlepszy przykład z mojej kuchni - rafaello na krakersach
      (wg Marghe72). Zrobiłam, byłam zachwycona że takie proste i "łakomczuskie",
      znajomi, którzy degustowali chwalili i prosili o przepis. Nawet napisałam coś o
      tym w tamtym wątku. I zaraz pod moimi zachwytami była ostra krytyka tego samego
      rafaello - komuś nie smakowało i naraził się na przykre komentarze. Umówmy się -
      nie ma przepisów uniewersalnych. Nie ma uniwersalnych przepisow na ciasta. Nie
      ma uniwersalnych przepisów na przystawki. Nie ma uniwersalnych przepisów na
      życie. Chcialoby się niekiedy. Ale nie ma. Po prostu próbujmy...pozdr, H
    • Gość: RED opcja SUPER WĄTEK - czy jej kliknięcie IP: 193.0.117.* 13.02.04, 17:51
      pozwala wyrazić "sprawdzenie" się przepisu?
      • Gość: RED Re: opcja SUPER WĄTEK - czy jej kliknięcie IP: 193.0.117.* 13.02.04, 17:53
        a może zrobić wątek SMAKOWAŁO - DZIĘKI!!!
        kto wykorzystał przepis z forum i mu smakowało wkleja tenże przepis (bez
        komentarzy dodatkowych)pisze czyj to był przepis (ew. przez kogo podany) i
        podpisuje się... i tyle...:)
        • Gość: wini3 Re: opcja SUPER WĄTEK - czy jej kliknięcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 19:19
          Na stałe do mojej kuchni wszedł czosnek pieczony z oliwą, brokuły na patelni z
          czosnkiem, golonka taka z sosem sojowym /chyba Bruna przepis/, marynowana
          papryka opiekana.
          I mnóstwo innych przepisów ale to robię jak swoje. I nie zgadzam się na takie
          bezosobowe traktowanie przepisu - my chcemy pogadać, ulepszyć, podsunąć inny
          sposób przygotowania potrawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka