Gość: annawi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 23:05 jakie przepisy sprwadziy sie w Waszej kuchni , co było OK a co "nie tak" , prosze podzielciesie tym z jakich przepisów skorzystałyście z naszego forumm . annawi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: sprawdzone z FORUM IP: *.proxy.aol.com 30.01.04, 14:11 Jedyne co się sprawdza lub nie to kucharz, a nie przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynia Re: sprawdzone z FORUM IP: 62.89.110.* 30.01.04, 14:40 Chyba nie o to chodziło zainteresowanej. Po co takie posty, Panie Pichcairzu? Ostatnio sprawdzony prezpis (mąż i teść się zajadał) to proste ciasto Brownies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: sprawdzone z FORUM IP: *.proxy.aol.com 30.01.04, 22:25 Czy mogę poprosić o wyjśnienie co to takiego taki "spawdzony" przepis? Ktoś to zrobił i "sprawdził"? Sprawdził co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salmotrutta Re: sprawdzone z FORUM IP: *.compass.net.nz 31.01.04, 07:33 Ostatnio sprawdzony prezpis (mąż i teść się zajadał) to proste ciasto Brownies ...czy nadal zyja?;)))... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: sprawdzone z FORUM 30.01.04, 15:24 Gość portalu: Pichciarz napisał(a): > Jedyne co się sprawdza lub nie to kucharz, a nie przepisy. Powiedzenia "sprawdzone przepisy" irytuje mnie lekko, bo poza tym, co piszesz powyżej, Pichciarzu, prawdą jest też to, że każdy ma inny smak i coś co ktoś poleca jako przepyszne innemu może wydać się zupełnie niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: sprawdzone z FORUM IP: *.dialup.tiscali.it 31.01.04, 10:49 Mysle, ze forum jest m.in. po to, zeby pisac o tym na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at skorzystałam z ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 11:02 skorzystałam (żeby nie było o sprawdzaniu ;) z kilku forumowych przepisów: "sos czosnkowy" - majonez, keczup, główka czosnku; genialne!! szwedzkie ciasto cukrowe - mąka, cukier, jajka, masło, wymieszać i upiec; żadnej finezji, ale przyjemne sałatka makaronowa - z kiszonymi ogórkami, natką pietruszki, majonezem i śmietaną, magią smaku i groszkiem; trudno uwierzyć, ale niezła, no i niskonakładowa ciasto na pizzę ale głównie wynoszę stąd inspirację (do sałatek, marynat, makowca, rosołu (!), pieczeni, etc.) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Rafaello IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 11.02.04, 21:52 rafaello z mleka, mąki, wiórków i krakersów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna_jl Re: sprawdzone z FORUM IP: 81.185.166.* 11.02.04, 22:08 makaron z brokulami...dzis gotowalam juz 3-ci raz (z penne). Proste i super smaczne. Acha, maz i syn prosili, aby podziekowac Linn, co niniejszym czynie. Odpowiedz Link Zgłoś
mokkasaw Re: sprawdzone z FORUM 14.02.04, 15:08 Gość portalu: krystyna_jl napisał(a): > makaron z brokulami... błagam !!!! jestem na diecie imoge włsnie z warzyw jeść brokuły wyslij mi ten przepis na priv mokasaw@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecka Re: sami musimy sprawdzać IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 22:22 Tak się nie da, Annawi. Przepis, który u kogoś się sprawdzi u innego kogoś będzie niewypałem. Najlepszy przykład z mojej kuchni - rafaello na krakersach (wg Marghe72). Zrobiłam, byłam zachwycona że takie proste i "łakomczuskie", znajomi, którzy degustowali chwalili i prosili o przepis. Nawet napisałam coś o tym w tamtym wątku. I zaraz pod moimi zachwytami była ostra krytyka tego samego rafaello - komuś nie smakowało i naraził się na przykre komentarze. Umówmy się - nie ma przepisów uniewersalnych. Nie ma uniwersalnych przepisow na ciasta. Nie ma uniwersalnych przepisów na przystawki. Nie ma uniwersalnych przepisów na życie. Chcialoby się niekiedy. Ale nie ma. Po prostu próbujmy...pozdr, H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED opcja SUPER WĄTEK - czy jej kliknięcie IP: 193.0.117.* 13.02.04, 17:51 pozwala wyrazić "sprawdzenie" się przepisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED Re: opcja SUPER WĄTEK - czy jej kliknięcie IP: 193.0.117.* 13.02.04, 17:53 a może zrobić wątek SMAKOWAŁO - DZIĘKI!!! kto wykorzystał przepis z forum i mu smakowało wkleja tenże przepis (bez komentarzy dodatkowych)pisze czyj to był przepis (ew. przez kogo podany) i podpisuje się... i tyle...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: opcja SUPER WĄTEK - czy jej kliknięcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 19:19 Na stałe do mojej kuchni wszedł czosnek pieczony z oliwą, brokuły na patelni z czosnkiem, golonka taka z sosem sojowym /chyba Bruna przepis/, marynowana papryka opiekana. I mnóstwo innych przepisów ale to robię jak swoje. I nie zgadzam się na takie bezosobowe traktowanie przepisu - my chcemy pogadać, ulepszyć, podsunąć inny sposób przygotowania potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś