zanet_kaleta 28.02.10, 10:34 dzień dobry możecie Państwo napisać, która z dostępnych w sklepach śmietan w sprayu najbardziej przypadła Wam do gustu? Do lodów i deserów pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nexstartelescope Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 10:43 Na złym forum pytasz. Zaraz dostaniesz tysiąc rad, jak zrobić dobrą bitą śmietanę samodzielnie, oraz wykład o szkodliwości stosowania śmiercionośnej śmietany w puszce, ale prawdopodobnie nie dowiesz się, która marka jest najlepsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 11:22 nexstartelescope, znamienne, ze sama niczego nie doradziłaś:) Ale masz rację, uważam, ze lepiej ubić śmietanę samodzielnie, dla mnie ta z puszki ma sztuczny posmak. Odpowiedz Link Zgłoś
zanet_kaleta Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 11:31 oczywiście, że też wolę prawdziwą bitą śmietanę ale tak np jak dzis rano wstałam z chęcią zjedzenia na śniadanie lodow z bitą śmietaną, nie wuobrażasz sobie chyba, że mam ochotę ubijać w tym celu smietanę :) wiem, że ta z puszki jest bardzo średnia, dlatego podpytuję, bo moze ktoś natrafił na znosną :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 11:43 Moja kotka za nia przepada. Woli od tej, ktora jest nad musem czekoladowym w deserach vienetta. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 11:51 imo naduzyciem jest nazywanie zawartosci sprejow z bita smietana 'bita smietaną'. Tam jest cos, co sie nazywa 'smietaną roslinną' i jest mieszanką tluszczy roslinnych, aromatow, emulgatorow i, zdaje sie, serwatki z proszku. Wyglada podobnie do bitej smietany (pianka do golenia też), smakuje woskiem i waniliną. To nie jest bita smietana, bardziej adekwatna nazwa to imo " bita śmietana". Jesli to powazny problem, radzę zainwestowac w to. CHociaz oczywiscie mikser reczny typu zyrafa tez daje radę - ubicie takiej ilosci smietany, ktora ma byc dodatkiem do plackow na sniadanie to kilkadziesiat sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: bita śmietana w sprayu IP: *.adsl.alicedsl.de 28.02.10, 13:24 w pl dawno nie kupowalam ale w de smietana w sprayu to smietana. w pl kilka lat temu kupilam raz obrzydliwe tanie cos, ale udalo mi sie tez kupic prawdziwa smietane, kosztowala wtedy min 2x wiecej niz ta tania. moze jej juz nie sprzedaja. ja wtedy nie patrzylam na firme a na sklad. Odpowiedz Link Zgłoś
zanet_kaleta Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 13:29 mam "cessibon" i napisane jest, ze jest to bita śmietana naturalna zaw tł 20%, 91,6% składników to śmiatana, potem cukier i stabilizator nie sądzę, aby grzechem byłoby nazwać moją śmietanę w puszce śmietaną nie jest nagorsza, lepsza chyba niż bakomy, ale pytam Was o to, czy trafiliście na bardzo dobrą i kupujecie tylko te Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 12:08 > nie wuobrażasz sobie chyba, że mam ochotę > ubijać w tym celu smietanę :) Ale dlaczego nie? Ile to zajmie, dwie minuty? Chyba, że nie masz miksera, wtedy 5 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
zanet_kaleta Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 13:26 bo mi sie nie chce, wole wyjąć "bitą śmietanę" z lodówki, w sprayu i nie ubijać (ręcznie). Poza tym, śmietanę nie zawsze mam w domu, a taka w sprayu postoi w puszeczce troche :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 19:59 Właśnie to "postoi trochę" skutecznie mnie zniechęca, co musi być w tej śmietanie, że może sobie stać i nie jełczeje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igrek Re: bita śmietana w sprayu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 22:35 Właśnie, że psuje się po jakimś czasie. Niekoniecznie musi być to widoczne, ale dość szybko zaczyna pleśnieć - w okolicach tego koreczka, tej końcówki. Czasami tego nie widać od razu, jeśli pleśń pojawia się pod końcówką, od strony wewnętrznej. I to niestety pokazuje brak kompromisu. Bo ja rozumiem i popieram "niechcemisie" dla dwóch-trzech łyżek własnoręcznie zrobionej śmietany, bo trzeba po tych dwóch minutach ubijania myć sprzęt, a jednocześnie ta śmietana w sprayu, która tak długo stać nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: bita śmietana w sprayu 02.03.10, 08:40 Bo po użyciu trzeba wypłukać tę końcówkę. Nawet w instrukcji jest to napisane. Jak wylejesz na spodeczek odrobinę normalnej śmietany, to też ci pięknie zakwitnie po jakimś czasie. Kwestia podstawowej higieny i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: bita śmietana w sprayu IP: *.adsl.alicedsl.de 28.02.10, 13:29 ja jak mam ochote na 2 lyzki smietany to nie mama ochoty bawic sie w ubijanie. opakowanie smietany ma 200ml, na raz go nie zuzyje a nie lubie wyrzucac jedzenia, nie zawsze w ciagu kilku dni mialabym okazje zuzyc reszte. tak to wyciagam z lodowki i juz mam, a jabym chciala ubic to musze pojemnik jakis jeszcze wyciagnac, mikser, pozniej to umyc..... dla 2 lyzek smietany jest to zdecydowanie nieoplacalne. jak potrzebuje wiecej to ubijam ale takiej ilosci nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pina-colada Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 20:16 1. Zgadzam się z agniesia. 2. Nie jełczeje, bo nie ma dostępu powietrza. Poza tym taka śmietana jest sterylizowana. 3. President jak dotąd najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 20:56 Skoro jesteś całkowicie pewna, że jej długa trwałość pochodzi wyłącznie od braku tlenu i sterylizowania, to nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_od_aniolow Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 13:36 Bakomy jest znośna :) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: bita śmietana w sprayu 28.02.10, 21:45 Biegam specjalnie do Lidl po nia :-)) Creme supreme - Milbona. Kotek je, my tez lubimy ! Angielskie nie bardzo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: bita śmietana w sprayu 01.03.10, 16:29 wlasnie moje netto wycofuje z sortymentu smietane marki "glücksklee". za absolutnie pelnowartosciowe opakowanie wazne do lipca 2010 chcieli dlatego cos kolo 40 centow, wiec zaryzykowalam nie majac przed oczami widma ruiny finansowej gdyby okazlo sie, ze nadaje sie jedynie do wyrzucenia:) w skladzie smietana kremowka o zaw. 33% tluszczu, cukier (wagowo 6,5%), aromat waniliowy i stabilzator 400tam cos, bo nie chce mi sie sprawdzic. i wsio. przetestuje w najblizszym czasie, bo juz z 25 lat smietany w sprayu nie kupowalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: bita śmietana w sprayu 01.03.10, 16:55 ja dopiero zaczelam bo wtedy byla dobra smietana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lip Re: bita śmietana w sprayu IP: 195.20.110.* 02.03.10, 15:35 Bakoma jest niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatls Re: bita śmietana w sprayu IP: *.chello.pl 02.03.10, 16:48 Pilosa z lidla jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś