Gość: dorotkah IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.06.10, 00:49 Co jest? Kupilam dzisiaj Ptasie Mleczko, otwieram a w srodku zamiast mleczka jakis potwornie slodki,lepki ulep.To juz nigdy nie zjem zapamietanego z dziecinstwa Ptasiego mleczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Ptasie Mleczko 11.06.10, 01:09 e, nie denerwuj sie - sprobuj innej firmy i przed kupnem sprawdz date waznosci. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Ptasie Mleczko 13.06.10, 15:34 Może kupiłaś w mlecznej czekoladzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Ptasie Mleczko 13.06.10, 19:01 Najlepsze jest swieze kupowane na wage w osiedlowych sklepikach. Tylko musi byc naprawde swiezutkie! Trzeba troche suzkac, ale warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ptasie Mleczko IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.06.10, 22:07 Bingo!Kupilam w mlecznej czekoladzie.Nawet nie wiedzialam,ze cos takiego istnieje.Brr:-( Z data wiem,wszystko zawsze sprawdzam jak sie da bo polskie sklepy niestety sa znane z przeterminowanych produktow.Kupuje zawsze Wedla bo chce dokladnie tego samego smaku jak kiedys.Nie mieszkam w PL i nie mam dostepu do takich swiezutkich dostaw mniam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
neral_0 Re: Ptasie Mleczko 17.06.10, 14:28 Niestety chyba już nie :) Ja tez kiedyś uwielbiałem ptasie mleczko,ale teraz mi ono nie smakuje- jest okropnie słodkie a jego konsystencja przypomina galaretę. Trzeba chyba to zaakceptować i poszukać jakiegoś innego smakołyku Odpowiedz Link Zgłoś
cilantre Re: Ptasie Mleczko 17.06.10, 14:49 Najgorsze jest mleczko z Milki - sam cukier i w dodatku chemiczny zapach, brrrr ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x proponuję sushi zamiast ptasiego mleczka ;) IP: *.unitymediagroup.de 17.06.10, 14:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ptasie Mleczko IP: *.hsd1.il.comcast.net 17.06.10, 20:56 Juz wczesniej napisalam:wedlowskie.Musze kupic takie normalne z czekolada deserowa. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ptasie Mleczko 17.06.10, 22:15 Ptasie mleczko to koszmar emigrantow. Wraca czlowiek do kraju, pamieta smak ptasiego sprzed lat, idzie do sklepu, kupuje i...zaluje, ze kupil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x to jest jeszcze inne poza wedlowskim? IP: *.unitymediagroup.de 17.06.10, 23:50 ja nie muszę wracać do kraju, kupuję w Niemczech wedlowskie Ptasie Mleczko i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: to jest jeszcze inne poza wedlowskim? IP: *.adsl.hansenet.de 17.06.10, 23:56 sa, sa, nawet nie probowala kupic tego dziadostwa Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ptasie Mleczko 18.06.10, 07:32 Mialam na mysli takze wedlowskie: moim zdaniem przed laty bylo o wiele lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Ptasie Mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 08:14 Gość portalu: Klaudia napisał(a): > To nie jest prawda do konca, jak kupisz od wedla to jest najlepsze Nie powiem, żeby Milka była gorsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Ptasie Mleczko 18.06.10, 10:30 Sylwia, naprawdę tak myslisz? Nie mogę uwierzyć. Milka jest ohydnie słodka. Odpowiedz Link Zgłoś
malpka-afrykanska Re: Ptasie Mleczko 18.06.10, 13:27 Coraz trudniej jest znaleźć prawdziwe ptasie mleczko... no chyba, że samemu spróbuje się zrobić coś na w ten deseń... :) Odpowiedz Link Zgłoś
irider Re: Ptasie Mleczko 18.06.10, 13:34 samemu trochę ciężko, ja już dawno się poddałem :( Odpowiedz Link Zgłoś
krysia2000 Re: Ptasie Mleczko 18.06.10, 13:40 > no chyba, że samemu > spróbuje się zrobić coś na w ten deseń... :) No ba! Tylko nie każdy ma w domu siatkę na motyle i malutki skopek. O niełatwej sztuce dojenia za pomocą nitek nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ptasie Mleczko IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.06.10, 00:29 Ha ha,przypomnialo mi to jak Ben Stiller pokazywal De Niro jak sie doi kota. Co do mleczka to tak jak pisalam:kupilam w mlecznej zamiast w normalnej deserowejczekoladzie.Jesli kupuje to tylko Wedla bo chce TO ptasie mleczko a nie inne (milki to moze byc wlasnie z kota na ten przyklad). Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ptasie Mleczko 21.06.10, 18:08 To Milki jest ze świstaka! A mnie zastanawia, jak to odróżniacie? Bo na opakowaniu Ptasich Mleczek firmy Wedel jest tylko napisane, jaki ma smak nadzienie, nic nie piszą o czekoladzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyssana.z.palca Re: Ptasie Mleczko IP: *.komster.pl 21.06.10, 19:19 Jest napisane. Czerwone opakowania sa w deserowej, niebieskie- mocnomleczne. Jest napisane na niebieskich, ze sa w mocnomlecznej czekoladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ptasie Mleczko IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.06.10, 22:27 No wlasnie ja nie odroznilam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ptasie Mleczko 21.06.10, 23:15 Gość portalu: wyssana.z.palca napisał(a): > Jest napisane. Czerwone opakowania sa w deserowej, niebieskie- > mocnomleczne. Jest napisane na niebieskich, ze sa w mocnomlecznej > czekoladzie. A, to nie wiedziałam, że jest taki podział :-) Dotąd zawsze w czerwonej widywałam w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Ptasie z Vobro 23.06.10, 11:50 A jedliście kiedyś nierobione juz Ptasie Mleczko firmy Vobro z Brodnicy? Jak dla mnie, to Wedel mu do pięt nie dorastał w smaku. Niestety od kilku lat nie robia, bo po audytach nie spełniało jakichś nowych norm produkcji. Szczegółów nie znam. Wedla nie kupuje, bo IHMO mocno stracił na smaku. Kupuje na wagę ptasie o nazwie Ambrozja, nie wiem jakiej firmy. A moja ulubiona Milka w postaci ptasiego mleczka, to katastrofa, słodki środek i słodka czekolada, fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mayme Re: Ptasie z Vobro 23.06.10, 12:15 Wedel już dawno się popsuł i to nie tylko w kwestii Ptasiego Mleczka. Jedynie Baton Bajeczny trzyma poziom. Jeśli chodzi o Ptasie, to gdy mnie czasami najdzie ochotę, kupuję tylko to na wagę w cukierni. Nie wiem, jak nazywa się producent ale wedlowskie się do niego nie umywa. Kiedyś próbowałam otmuchowskiego bodajże i też było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ptasie Mleczko 25.04.13, 12:13 Yhyyy. A wiesz to od producenta, który cię zatrudnia. Niestety - jako spamerka wypadasz mało wiarygodnie. Re: Ptasie Mleczko zgadzam się absolutnie. jeśli ptasie mleczko, to tylko z Wedla, jest najlepsze pod słońcem. I wiem że jest robione z najwyższej jakości kakao. po prostu pyszności! Cz, 25-04-2013 FORUM: Kuchnia WĄTEK: Ptasie Mleczko AUTOR: gigga Re: E. Wedel będzie pierwszym narodowym sponsorem zgadzam się z majową polanką. Marka Wedel jest jak najbardziej polska, tego nikt nie może zaprzeczyć, w końcu to Polacy tam pracują, Polak ją wymyślił, no i co najważniejsze to my Polacy możemy się nią rozkoszować :D Pt, 19-04-2013 FORUM: Gospodarka WĄTEK: E. Wedel będzie pierwszym narodowym sponsorem E... AUTOR: gigga Re: Czy są w sprzedaży skrawki z torcika wedlowsk a ja uwielbiam torcik wedlowski i mieszankę, smak nie zmienił się od wieków, wciąż jest pyszny i niepowtarzalny. Z tego co słyszałam to Wedel wrócił do prastarych receptur, co czuć z każdym kęsem, nie ma to jak dobra polska czekolada :D Pt, 19-04-2013 FORUM: Zakupy WĄTEK: Czy są w sprzedaży skrawki z torcika wedlowskiego? AUTOR: gigga Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ptasie Mleczko 25.04.13, 12:29 Żałosny, sztywny spam w stareńkim wątku. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Ptasie Mleczko 26.04.13, 11:26 gigga napisał(a): > ...jeśli ptasie mleczko, to tylko z Wedla, jest najlepsze pod słońcem... Może pod słońcem jest, nie wierm, nie próbowałam. To, co w sklepach - nie nadaje sie do jedzenia: słodki, beznadziejny ulepek nawet nie przypominajacy dawniejszego produktu. Lepsze o niebo robią chyba rózne zakładziki w "Psiej Wólce", a na pewno inne firmy cukiernicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Ptasie Mleczko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.13, 11:47 odczuwanie smaku i zapachu zmniejsza się z wiekiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ptasie Mleczko IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.13, 21:29 Nie,nadal jest ohydne,przesłodzone i chemiczne,jak było beznadziejne tak beznadziejne pozostało i spam niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ptasie Mleczko 30.04.13, 21:44 Jak dla mnie, możesz zmieniać nicka dowolną ilość razy, nieudolnośc pozostanie ta sama. Twoi szefowie powinni cię zwolnić z kopyta - im szybciej, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ptasie Mleczko IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 22:02 przecież to najgorsze świństwo,dawno zeszło na psy,kto to jeszcze kupuje... Odpowiedz Link Zgłoś
adam1004a Re: Ptasie Mleczko 31.08.14, 16:56 ostatnio kupiłem ptasie mleczko - co za syf!!!! makabra, czekolada to wyrób czekoladopodobny, a pianka - hmm fujjj markowane WEDEL, Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Ptasie Mleczko 31.08.14, 22:45 Hm...widzę, że ktoś wyciągnął stary wątek, ale napiszę Wam, że najlepsze jest otmuchowskie ptasie mleczko. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: Ptasie Mleczko 02.09.14, 13:01 Smaczne i najlepsze dla mnie są Ptasie Mleczka od Wedla. Ptasie Mleczko Milki mi nie smakuje i Ptasie Mleczko od Tesco także nie było super. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: Ptasie Mleczko - przepis 07.09.14, 00:51 A robi ktoś z Was Ptasie Mleczko w domu? Macie przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ptasie Mleczko 30.06.13, 22:43 To się dowiedz, jak się coś spamuje, to warto wiedzieć, co. Dziękuję z góy. (nie mam pojęcia która agencja cię za jakie grosze wynajęła, ale robisz im bardzo złą robotę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligkta Re: Ptasie Mleczko IP: *.dynamic.mm.pl 01.11.15, 08:46 A czy ktoś jadł moze ptasie mleczko o smaku frappe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina39 Re: Ptasie Mleczko IP: *.play-internet.pl 02.11.15, 06:43 Ja jadłam i jest świetne. Możesz śmiało sobie kupić bo jest to jedno z lepszych ptasich mleczek jakie próbowałam. Dobrze jest je zamrozić. Wtedy jest jeszcze smaczniejsze. Szkoda tylko,że czasami trudno jest je znaleźć w sklepach. Jest zwykle w tych większych supermarketach. Teraz jak jest już zimniej preferuję tradycyjne waniliowe ptasie mleczko :) Odpowiedz Link Zgłoś
zenobi11 Re: Ptasie Mleczko 02.11.15, 13:36 Wiesz co, możliwe, że kupiłaś jakieś pudełko, które było źle przechowywane np. w zbyt wysokiej temperaturze i zawartość się po prostu rozpuściła.... No, chyba że chodzi Ci o standardowy smak, który się teraz spotyka w pudełkach mleczka ptasiego. Odpowiedz Link Zgłoś