brunosch 23.03.04, 13:55 Dlaczego moja sygnaturka budzi takie emocje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:01 ponieważ nie wszyscy znają jej genezę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:09 Dziękuję za dobrą i prawdziwą odpowiedź, ale "Lalka" Prusa to dwutomowe dzieło i głupio tak wszystkich odsyłać, coby sobie poczytali. I żeby akurat to zdanie znaleźli... ;) A jeszcze i to, że moje kuchenne eksperymenty czasem przypominają alchemiczne doświadczenia - wyjdzie-li z tego trucizna, czy da się zjeść bez lęku. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:18 brunosch napisał: > A jeszcze i to, że moje kuchenne eksperymenty czasem przypominają alchemiczne > doświadczenia - wyjdzie-li z tego trucizna, czy da się zjeść bez lęku. No i wszystko jasne! Tylko, po co ściemniałeś Bruno, pisząc, że Ci się połowica jakąś rybą na mieście zatruła? :o)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:21 No bo się zatruła. Na mieście. Rybą. Bo nie słuchała starszych, "a kto nie słucha ojca, matki (brunoscha) ten słucha psiej skórki..." (O.Kolberg: Lud. T.5) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:33 brunosch napisał: > No bo się zatruła. Na mieście. Rybą. Bo nie słuchała starszych, "a kto nie > słucha ojca, matki (brunoscha) ten słucha psiej skórki..." (O.Kolberg: Lud. T.5 > ) Tak, tak... Echeee... już... napewno... :o)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:17 lunatica napisała: > ponieważ nie wszyscy znają jej genezę :-) No własnie. A jak się nie zna genezy (przyznaję się, że nie znam), to sygnaturka brzmi wtedy: a. z lekka surrealistycznie, b. z lekka nielogicznie, c. bardzo oryginalnie, d. w związku z punktami a-c przykuwa uwagę i zmusza do myślenia, e. i w związku z punktami a-d .... podoba mi się;))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:05 genezy nie znam, ale emocji jakiś szczególnych u mnie nie budzi - mam nadzieję, że Ci się nie naraziłam tym stwierdzeniem ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Pytanie o zdanie IP: *.ipt.aol.com 23.03.04, 14:07 Ty, to tak ogolnie jestes bardzo fascynujacy. Nie, nie jestem zlosliwcem. hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Pytanie o zdanie IP: *.proxy.astra-net.com 23.03.04, 14:16 budzi emocje ponieważ naprawdę jak sie to czyta to odechciewa sie wszystkiego a już napewno jedzenia aż mnie mdli zawsze jak to czytam,a co do tego ze jest to z "Lalki" to rzeczywiscie nie wszyscy o tym wiedzą , a może byś tak dopisał to tego nawiasy z trzema kropkami co by znaczylo ze jest to cytat i napisac "Lalka" i wszyscy beda wiedziec o co chodzi a tak to wyglada tak jakbys Ty probowal zrobic cos takiego i był wybredny ,to naprawde brzmi troche nieapetycznie,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:20 A ja nie zwracam już uwagi.Bo się przyzwyczaiłam.Ale nie wiedziałam że to z 'Lalki'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Pytanie o zdanie IP: *.zefa.pl 23.03.04, 14:30 Nie wiedziałam, że to z Lalki i dla mnie Twoja sygnaturka brzmiała po prostu smutno... Jakbyś próbował samobójstwa i Ci nie wyszło... Wybredności nie kojarzyłam z czepianiem sie o szczegóły tylko na przykład z wyborem sposobu zejścia z tego świata... O rany zaraz wyjdzie że mam jakieś chore przemyślenia albo traume za sobą... Tak naprawde to ważniejszy jest nick - strasznie mi sie podoba imię Bruno i jego właściciel dopóki go nie zobacze kojarzy mi się z super przystojniakiem. ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:34 Gość portalu: Mycha napisał(a): > Tak naprawde to ważniejszy jest nick - strasznie mi sie podoba imię Bruno i > jego właściciel dopóki go nie zobacze kojarzy mi się z super przystojniakiem. > ;o)) A mnie nie! Mnie się kojrzy z piwem - to przez Bruno Milczewskiego :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 14:37 Nie patrz na świat tak smutno, niektórzy mają paradoksalnie czarne poczucie humoru, nawet ci najprzystojniejsi. I najskromniejsi, rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Pytanie o zdanie IP: *.zefa.pl 23.03.04, 14:57 No własnie mi sie wydawało, że to Ty patrzysz smutno na świat... A tu sie okazuje, że się myliłam , i bardzo dobrze zreszta, ja widze w koło dużo rózowego koloru a nie czerni ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Dobra. 23.03.04, 14:48 na życzenie publiczności zmieniam sygnaturkę. Ta jest jeszcze bardziej odklejona od rzeczywistości, więc proszę nie pytać mnie o analizę co poeta miał na myśli, pisząc te słowa, bo dla mnie samego jest to owiane tajemnicą: Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Dobra. 23.03.04, 17:20 A mnie się bardziej podobała poprzednia, która razem z nickiem brunosch(w domyśle Schulz) wprowadzała klimat z Ulicy Krokodyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Pytanie o zdanie 23.03.04, 15:19 Wprawdzie była wewnętrznie sprzeczna, ale stanowczo żądam przywrócenia starej sygnaturki! Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: i ja n/t 23.03.04, 19:42 ale sie zesmialam, opisy wrazen - pierwsza klasa!!!! Bruno - na nobla:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna_jl Re: wybredny? IP: 81.185.72.* 23.03.04, 21:51 wiesz, wole, abys nadal byl wybrednym... Nie pamietalam z "Lalki" i to byl podpis, ktory mnie "zrazu" zaintrygowal... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Hmmmm. 24.03.04, 10:12 To może uda się wyławiać sygnaturki losowo? Jedną w tę, drugą w tę, pół na pół? Póki co, szlifierz mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Hmmmm. 24.03.04, 10:54 daje sie losowac, choc dziala to tak nie w pelni Odpowiedz Link Zgłoś