Gość: jakaja IP: *.centertel.pl 16.09.10, 10:23 j/w Nie wiem czy to się nazywa nożyce bo na allegro pod tym hasłem znalazłam nożyce, które w życiu nie przypominają tych do kurczaka. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 10:49 zobacz tu: www.e-kuchenne.com.pl/nozyce-do-drobiu-berghoff-p-706.html Ale ostrzegam,nie są one rewelacyjne. Być może te inne z tej strony są lepsze. Miałem kilka rodzajów nożyc i z żadnych nie byłem zadowolony. Korpus kurczaka i jego kończyny zawierają różne rodzaje kości i tak po prawdzie najlepiej spisuje się do ćwiartkowania korpusu surowego solidny nóż szefa albo tasak,ale potrzebny jest klocek masarski czy gruba deska, by używać tasaka. Zdecydowanie lepiej spisują się te nożyce w przypadku zwierza upieczonego,chociaż miałem nożyce Gerlacha,które nie nadawały sie do niczego. Były za to ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: witaj IP: *.centertel.pl 16.09.10, 11:17 Dzięki wielkie. No właśnie zauważyłam, że znalezienie dobrych nożyczek do kurczaka nie jest takie proste. W moim przypadku nożyce są potrzebne do cięcia już upieczonego kurczaka. Gdy kupuję całego kurczaka to robię go w całości i marzą mi się takie nożyczki jak na straganach z kurczakiem z grilla. Ciekawa jestem skąd oni je biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ysty Re: witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 11:30 popatrz tu: www.abcgastronomii.com/product_info.php?products_id=580 Mogę od siebie dodać,że te mogą być lepsze od innych z dwóch powodów- 1.Mają bardzo sensowną sprężynę ułatwiającą pracę 2.Mają długie ,w miarę cieńkie i sensownie wygięte ostrze Ich cena jest wysoka,ale bywają droższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: witaj IP: *.centertel.pl 16.09.10, 14:46 Dziękuję szukam takich typowych jak mają w budkach z kurczakami. Zauważyłam u nich takie wygięte i z izolacją na rączce. Znalazłam firmy Tescoma w dość przystępnej cenie ok. 30 zł ale nie wiem czy to dobra firma. Zastanawia mnie jakie nożyce kupują do tych budek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty Re: witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 15:43 nie wiem do czego potrzebujesz tych nożyc-czy do pracy kilka godzin dziennie czy tez do sporadycznego poćwiartkowania upieczonego zwierza. Jeśli to ostatnie,to co byś nie kupiła i tak będzie Ci to robić lepiej niż nożem czy nożyczkami krawieckimi. Tescoma robi różniste produkty-popularne i półprofesjonalne. Te ostatnie są zdecydowanie lepsze,trwalsze,bardziej przemyślane i ułatwiające pracę. Gdybym miał kupować to bym się zaparł i szukałbym tego: www.skapiec.pl/site/cat/2900/comp/578747. Będzie to trudne,ale nie niemożliwe.To jest właśnie sprzęt profesjonalistów. Te nożyce Tescomy za 30-40 zł nie podobają mi się. Nie lubię sprzętów z tworzywa,mają nędzną sprężynkę. Szkoda na nie pieniędzy,bo prędzej czy później rozlecą się. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: witaj 16.09.10, 18:54 ja mam nożyce Fiskarsa, ale nie do kurczaka tylko do ryb. No i one sprawdzają się doskonale i do jednego, i do drugiego. Różnią się od kurczakowych tylko tym, że mają na grzbiecie jednego ostrza dodane ząbki do skrobania łusek. No to dlaczego jedne są do kurczaka, a drugie do ryb? No, wiecie :) Jeśli ktoś chce mieć takie i takie, to trzeba mu produkt zaoferować :) To tak jak z płynami do prania odzieży technicznej NikWaxa: robili jeden uniwersalny i nie schodził. Odkąd zapakowali ten sam płyn do dwóch różnych opakowań, na jednym napisali że tylko do odzieży z membraną, na drugim że do kurtek puchowych - sprzedaje się doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: witaj IP: *.centertel.pl 17.09.10, 13:51 Dzięki czy możesz napisać jak nazywają się proponowane przez Ciebie nożyce? Niestety link, który podałeś nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
rybjan1 Re: witaj 17.09.10, 15:13 faktycznie zdjęli tą stronę. Ale popatrz tu: www.gastromedia.pl/index.php?kat=8&podkat=45 Te pozycje z góry ,te ze sprężyną,całe metalowe brałbym w ciemno. Ale Cie wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: witaj IP: *.centertel.pl 20.09.10, 09:59 He he za bardzo męcze się krojąc gorącego kurczaka prosto z pieca nożem. Zresztą w budkach to te kobiety biorą nożyce cyk cyk i kurczak poporcjowany. Naprawdę uważasz, że nożyce całe metalowe bez osłonek na rączki są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Gdzie kupić dobre nożyce do kurczaka? 16.09.10, 21:53 nozyce, ktore podal ysty w pierwszym poscie sprawdzily sie swietnie w przeciagu okolo 10 -ciu lat ciecia kurczaka i innego miesiwa 4 razy w miesiacu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Gdzie kupić dobre nożyce do kurczaka? IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 05.10.10, 01:18 dlaczego nie spytasz po prostu w jednej z tych budek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: Gdzie kupić dobre nożyce do kurczaka? IP: *.centertel.pl 05.10.10, 08:22 Spytam ale na razie nie mam żadnej po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś