Dodaj do ulubionych

rękaw cukierniczy

IP: *.torun.mm.pl 29.09.10, 22:20
witam,
gdzie moglabym kupic rękaw do wyciskania kremu? jestem z torunia, nie chce jezdzic jutro po calym miescie i tego szukac, dodatkowo najlepiej zeby bylo to jak najtansze

pomozcie zaoszczedzic czas i pieniadze;)
ps. w ostatniej chwili przypomnialam sobie, ze jutro dzien chlopaka;)
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: rękaw cukierniczy 29.09.10, 23:14
      Najtansza to jest mocna plastikowa torba. Nie tzw 'reklamowka', ale foliowka w starym stylu - np woreczki strunowe. Najidealniejsza torebka imo to taka po mleku w folii - bardzo mocna i w porecznym formacie.

Na pewno w Toruniu sa dostepne zestawy (worek plus tylki w podstawowych ksztaltach) firm w rodzaju Tescomy czy Zenkera - ale nie polecam, bo najczesciej sa z szytego materialu typu ortalion. Rozchodza sie na szwie przy kazdym kremie, ktory jest choc odrobine ciezszy od bitej smietany.
      • Gość: ziela86 Re: rękaw cukierniczy IP: *.torun.mm.pl 29.09.10, 23:41
        bardzo dziekuje za odpowiedz:) sprobuje z tym opakowaniem foliowym po mleku albo smietance:)
        • Gość: agniesia Re: rękaw cukierniczy IP: *.adsl.alicedsl.de 30.09.10, 07:56
          ja zazwyczaj stosuje woreczki do mrozenia, sa akurat z takiej grubej folii (choc w pl mama kupila ostatnio niby do mrozenia a byly cienkie jak sniadaniowe - wiec trzeba uwazac przy zakupie)
          • Gość: GMK Re: rękaw cukierniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:56
            Nie wiem ile kremu chcesz "wyciskać", ale dla mniejszych ilości idealnym rozwiązaniem są wykonane z plastiku takie "niby strzykawki" z przykręcanymi różnymi końcówkami. przykręcane końcówki wygrywają u początkujących z nakładanymi, bo te mogą w najmniej oczekiwanej chwili wysunąć się i klapa. I łatwo ten sprzęt utrzymać w czystości .
            • agus21075 Re: rękaw cukierniczy 30.09.10, 12:32
              przy malych ilosciach do wyciskania - przy dekorowaniu piernikow lukrem - uzywam zwyklych strzykawek, tylko takich wiekszych. ale te najwieksze to sie pewnie i do wiekszych dekoracji nadadza bo ten dziubek dosc duza dziurke ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka