mhr-cs 09.10.10, 15:48 Ciabatta zawsze byly wspaniale chlebki,buleczki teraz mam tylko buleczki, ale cos nie tak, jak zrobic to samemu? wspaniale, jezeli wogole mozna, ale cos tam jest? produkty prawie takie same wynik inny, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Ciabatta 09.10.10, 23:00 Tu sobie zajrzyj: mojewypieki.blox.pl/2007/10/Ciabatta.html Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Ciabatta 09.10.10, 23:18 Ciabatta to moje ulubione pieczywo, jak dlugo beda robic smaczne w lokalnym Tesco -pieka na miejscu -odpuszcze sobie wlasnorecznego gniota :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ciabatta 10.10.10, 15:00 ja również z tych co ciabatki kupują gotowe i potem domowo dosmaczają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ciabatta 10.10.10, 13:21 Aby zrobic Ciabatte jaka nie jest wyrobem ciabattopodobnym bardzo wazna sprawa jest aby uzyc make specjalna do ciabatte. W sklepach przynajmniej tutaj w UK mozna kupic specjalna make do Ciabatty 14 % proteiny. Ja kupuje taka.Oczywiscie mozna tez uzyc np kandadyjskiej (13% protein)mocnej maki do chleba itp, bo w zasadzie chodzi o to by byla w mace wysoka zawartosc proteiny. No i nie uzywac masla tylko oliwy w wypieku. Tak ze wszystko zalezy od typu maki. Odpowiedz Link Zgłoś