Dodaj do ulubionych

Mąka z ciecierzycy

19.10.10, 11:31
Czy spotkaliście się w jakimś eko sklepie z mąką z ciecierzycy ?
Odwiedziłam kilka sklepów stacjonarnych w Warszawie ale nie ma nigdzie. Online raczej nie kalkuluje się ze względu na koszt dostawy ale jak nie znajdę w żadnym sklepiej to pewnie na tym się skończy.
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 11:51
      Kupilam na Wiertniczej, w delikatesach w meczecie - ale one sa otwarte w dziwnych godzinach. O ile pamietam, rok temu kosztowala 11/kg, ale glowy nie dam.
      Podejrzewam, ze moze byc w podobnych miejscach typu Semira.
      • corrina_f1 Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 12:12
        bene_gesserit napisała:

> Kupilam na Wiertniczej, w delikatesach w meczecie - ale one sa otwarte w dziwny
        > ch godzinach. O ile pamietam, rok temu kosztowala 11/kg, ale glowy nie dam.
        > Podejrzewam, ze moze byc w podobnych miejscach typu Semira.

Dzięki, teraz mi juz do Wilanowa trochę nie po drodze, ale będe miała na uwadze. To tanio zapłaciłaś bo w necie za pół kilo tyle trzeba zapłacic.
        Prędzej zajrzę jeszcze do Samiry, chociaż nie lubię tego miejsca. Szkoda, że nie przywiozłam z Syrii, tam takie "specyfiki" furgonetką pod sam dom przywożą codzienie...

Zachciało mi się ciastek z ciecierzycy, właśnie czytam "Wodę różaną i chleb na sodzie" (kontynuacja "Zupy z granatów)....
    • asiakusy Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 11:57
      a sprawdzałaś na Saskiej Kępie w budce obok MarcPolu na Międzynarodowej? bo zawsze wydawała mi się b. dobrze zaopatrzona i można też było pana poprosić, żeby zamówił coś, czego na co dzień nie sprowadza... wydaje mi się też, że w Nadarzynie (Maxim) w sklepie indyjskim może być i innych sklepach raczej tych bardziej orientalnych niż eko (ale mam nadzieję, że odezwie się ktoś, kto ma świeższe informacje niż ja, ja mogę Ci wysłać mąkę besan gdy wysyłam pocztą coś do Warszawy, a odbiór "przy okazji" :) )
    • tentimenti samira : w workach 1kg i 2kg 19.10.10, 12:44
    • marghe_72 Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 13:06
      Potwierdzam. Samira
      • corrina_f1 Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 13:50
        Dzięki wielkie, więc jednak tam się będę musiała pofatygować.
        Nie lubię, nie lubię...
        • corrina_f1 Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 15:16
          Zadzwoniłam do Samiry, istotnie mają - 2 kg za 19 zł.
          Tylko do czego tu jeszcze wykorzystać, bo na ciastka potrzebuję 4 szklanki czyli pewnie jakoś mniej niż kilo.
          • figgin1 Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 15:32
            Do naleśników!
            • corrina_f1 Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 15:53
              figgin1 napisała:

> Do naleśników!

Faktycznie, nawet znalazłam całkiem fajnego :

prowansalski naleśnik z mąki z ciecierzycy

• Gość: asiakusy Re: Mąka z ciecierzycy IP: 59.103.208.* 19.10.10, 15:36
            Do głowy przychodzą mi pakory, halawa i słodycze - barfi, laddu (ladoo)

• corrina_f1 Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 15:48
              Jeszcze sobie coś takiego ładnego wyguglowałam

flan z ciecierzycy

• thiessa Re: Mąka z ciecierzycy 19.10.10, 15:14
      Zmielic ciecirzyce w mlynku do kawy i uprazyc na suchej patelni, az zmieni kolor o ton. Wyjdzie taniej i bez tego calego zachodu. Robie tak od lat.
      • Gość: jan Re: Mąka z ciecierzycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 20:41
        Bez zachodu to jest właśnie droga Pani wyjść kupić a w międzyczasie napić się kawy. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka