mhr-cs 01.01.11, 09:17 juz sie wyspaliscie, zdradzi ktos co bedzie na obiad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: Nowy Rok mamy 01.01.11, 14:12 Przed wczoraj mielismy hinduski obiad :pilav rice butter chicken bhindi masala palak paneer i raita plus mango dip. Wczoraj byly surowe krolewskie krewetki stir fry w czosnku, imbirze i chilii posypane kolendra i cebulka dymka , podane na ryzu Dzis mam kilku panow wizytujacych wiec beda wiedenskie shnitzelki ;-)) z cieleciny z e smazonym jajkiem ,anchovies i kaparkami na wierzchu , do tego malenka dawka ziemniakow i jakas surowka A co ty podajesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Nowy Rok mamy 01.01.11, 14:19 Dzisiaj obiad będzie później niż zwykle. Schab duszony z grzybami już pachnie, do tego babka ziemniaczana i surówka. Dla chętnych czerwony barszczyk do popicia. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Nowy Rok mamy 01.01.11, 14:47 Zapiekanka z ziemniakow i kielbasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: Nowy Rok mamy IP: 77.236.25.* 01.01.11, 15:07 U mnie grzybowa i bogracz, na deser kruchy tort z masą migdałową i drożdżowe z pomarańczą do kawy. Jutro zrazy zwijane z karkówki z masą czosnkową, ziemniaki ziołowe i marynowane warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Nowy Rok mamy 01.01.11, 15:11 Zupa juz była - moja ulubiona wielowarzywna z opieńkami makaronem i łyzka śmietany; a na drugie będzie za 2 godziny ryba smażona w cieście i kapusta z grzybami plus czysty kwaśny czerwony gorący barszcz do popijania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Nowy Rok mamy 01.01.11, 17:53 U mnie były kluski na parze, do tego 2 sosy do wyboru, jeden wegetariański pieczarkowy i drugi mięsno-grzybowy, do tego salatka z roszpunką i brzoskwiniami z puszki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Nowy Rok mamy IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.01.11, 23:09 U mnie wczoraj indyjskie ukochane (ale nie ja robilam) a dzisiaj beda roladki z piersi kurczaka ze sliwkami suszonymi,slodkie ziemniaki,swieza zielona fasolka,ziemniaki pieczone,surowka z selera,salata zielona.Na deser makowiec,sernik i rozne ciasteczka swiateczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Nowy Rok mamy 02.01.11, 01:29 Smacznie to 'brzmi'!!! Ja to dzisiaj w masarza sie bawilem. Udziec jagniecy (bez nogi) musialem pociac na szaszlyk (lokalne mieso - swieze), teraz sie marynuje przez godzine, do tego ryz z curry i czyms tam jeszcze. Minusem jest ze trzeba odsnierzyc troche 'deck' aby do BBQ sie dostac. Plusem ze nie trzeba nic robic bo sie samoi bedzie krecic przez 20 minut. Nawiasem mowiac mieso wyglada chyba na bardziej delikatne od poledwicy wolowej! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs dziekuje za pomysly 02.01.11, 06:57 ktore wykozystam w przyszlych dniach, zrobilam ogorkowa z moich ostatnich, szkoda mi ich bylo ale pomyslalam ze moze po zabawie to im dobrze zrobi, bo to maja tylko u mnie Odpowiedz Link Zgłoś