Gość: jagoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:09 Używacie? Jesteście zadowolone? Zastanawiają mnie mieszadła, czy po upieczeniu chleb się przez nie nie kruszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: wypiekacz chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:29 Jak już pisałam w wątku obok - używam. Chleb nie jest tak cudny jak z piekarnika, albo pieca. Niemniej jednak, nie mam piekarnika z obustronnym grzaniem, więc nie mogę praktycznie w ogóle piec. Przy jednym mieszadle albo ono zostaje, albo delikatnie je podważam, albo w ogóle się nie przejmuję i wyciągam jak pokroję chleb na kromki i akurat dojdę do mieszadła. Przy dwóch jest to już bardziej upierdliwe. Ale nie, nic się nie kruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: wypiekacz chleba 04.02.11, 19:38 Mieszadla nie maja wplywu na kruszenie sie: nie nalezy tylko ich wyszarpywac, nic na sile. Trzeba leciutko przekrecic mieszadlo od dolu. Pare cwiczen i dochodzi sie do wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: wypiekacz chleba IP: *.aster.pl 04.02.11, 19:52 Mieszadła można wyjąc [a nawet należy] po ostatnim mieszaniu. Ja ze swojej maszyny jestem bardzo zadowolona. Mam ją już 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś