Dodaj do ulubionych

tort cytrynowy

IP: *.plusgsm.pl 23.02.11, 16:36
szukam dobrego tortu na urodziny. Poczatkowo mialam ochote na cytrynowy,ale nie wiem,czy warto kupowac tort o tym smaku. nie chce,zeby byl zbyt sztuczny.Zamierzam kupic tort w cenie do 50zl za kilogram. Najlepiej(ale nie obowiazkowo) cytrynowy.Nie chce,zeby byl zbyt slodki. Musi byc piekny. Chce go kupic w Warszawie na grochowie,pradzie,brodnie,zaciszu lub targowku. Tylko gdzie dokladnie warto go kupic?:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: genny Re: tort cytrynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 16:46
      Może w cukierni Sowy? Jeśli nie robię sama, to kupuję tam właśnie. Tylko nie wiem, czy do 50zł za kilogram.
      Proszę www.e-cukiernia.com/index.php
      • Gość: uczennica Re: tort cytrynowy IP: *.plusgsm.pl 23.02.11, 16:59
        myslalam nad cukiernia u sowy,nawet pisalam do nich przedwczoraj e-mail i rano dzwonilam,ale mam duze watpliwosci. tort musi byc piekny,a na e-mail dostalam inna odpowiedz niz telefonicznie na temat ozdobienia tortu,poza tym dowiedzialam sie,ze czasem trafia do nich tort inaczej ozdobiony niz w galerii na stronie internetowej. i czy mozna tam kupic probke tortu?:-)
    • Gość: uczennica Re: tort cytrynowy IP: *.plusgsm.pl 23.02.11, 16:46
      i jeszcze,zeby cukiernia miala galerie internetowa i najlepiej,zeby byla mozliwosc kupienia wczesniej probki tortu. i blagam nie piszcie,ze takie rzeczy to tylko w erze.;-) ps.kupilam sobie dzisiaj cwiartke tortu jakiegos z budyniem i owocami w cukierni na centralnym i byl okropny. byl suchy,biszkopt przelozony tylko cienka warstwa budyniu,a na gorze duza warstwa bitej smietany. po raz pierwszy w zyciu nie mialam ochoty na dokladke.
      • kocila Re: tort cytrynowy 23.02.11, 17:21

Sprawdziłam w sklepie firmowym Sowy dosłownie 5 sek temu:)
        Tort cytrynowy kosztuje 29 zł za kilogram.
        Ten do kupienia jest identycznie ozdobiony jak w necie.
        Mozna próbowac kawałki, część tortów na miejscu w cukierni sprzedają na porcję do kawy.
        pozdr.

grubajadzia.blogspot.com
        • Gość: uczennica Re: tort cytrynowy IP: *.plusgsm.pl 23.02.11, 17:44
          29zl za kilogram? w ktorym sklepie? mi na e-mail napisali cene 45zl za kg.
          • kocila Re: tort cytrynowy 23.02.11, 18:32
            Poszukaj sklepu firmowego, a nie cukierni która kupuje od Sowy ciasta, daje swoja, niemałą marże i dopiero sprzedaje.
            A najdrozszy tort w sklepie o którym wspominałam kosztuje 33 zł za kg :)
            • selica Re: tort cytrynowy 23.02.11, 18:36
              kocila napisała:
              > A najdrozszy tort w sklepie o którym wspominałam kosztuje 33 zł za kg :)

Najdroższy jest Dacquoise właśnie, za cały zapłaciłam ok 60 zł, ale wiem, że poza Bydgoszczą ceny są wyższe. W Poznaniu za Babeczkę, która w Bydgoszczy kosztuje 3 zł, zapłaciłam 4,5 zł.
          • selica Re: tort cytrynowy 23.02.11, 18:33
            Co do cytrynowego się nie wypowiem, bo nie jadłam i nawet nie wiedziałam, że jest :) ale generalnie mogę powiedzieć, że Sowę możesz brać w ciemno. Torty i ciasta są fantastyczne i naprawdę małe prawdopodobieństwo, że się na czymś natniesz. Osobiście polecałabym Ci pralinowy, albo Dacqoaise, albo chałwowy, ale wiem, że to zupełnie drugi biegun w porównaniu z cytrynowym i ten drugi średnio się kroi, więc mało elegancko może wyglądać na przyjęciu. Ale smak rekompensuje wszystko. Nie wyobrażam sobie, że w jakiejś innej cukierni można byłoby kupić lepsze ciasta.
            • kocila Re: tort cytrynowy 23.02.11, 18:42
              nie pozostaje mi nic innego jak sie zgodzić.
              A co do cen, to ja pewnie nawet i za 45 zł zł kg tez kupiła.
              Ale chyba Piernikowo bije na głowę Brzydgoszcz jeśli chodzi o ceny, babeczka kajmakowa 2,00
              :D
              • Gość: uczennica Re: tort cytrynowy IP: *.plusgsm.pl 23.02.11, 19:13
                a maja gdzies w Warszawie swoj sklep firmowy? czy tylko mozna kupic drozej na Rembielinskiej?
                • selica Re: tort cytrynowy 23.02.11, 19:40
                  Z tej strony: www.sowa-cukiernia.com.pl wynika, że jest więcej punktów, ale pewnie w każdym będzie drożej.
                  • Gość: genny Re: tort cytrynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 19:58
                    Ja wiem o trzech cukierniach Sowy w Warszawie, pewnie jest więcej. Jedna to ta w okolicy, której szukasz, a więc w Galerii Rembielińska, poza tym na ul. Zawiszy i Powstańców Śląskich. Ceny w tych trzech są jednakowe. Wiem, że zależy Ci na torcie cytrynowym, polecam także cookies. No, co zrobię, ze tak sie po angielsku nazywa. Ale dobry jest, oj, dobry.
                    • kocila Re: tort cytrynowy 23.02.11, 20:04
                      Już niedługo bedę obchodziła po raz kolejny swoje 16 urodziny i w łaśnie tez sie zastanawiam nad smakiem.
                      Juz od kilku osób słyszałam, że Cookies jest bardzo dobry i tak sie bije z myslami, bo ja to najchetniej klasycznie ...Czarny Las. A ten Cookies to dlaczego taki dobry? Bo z opisu wcale nie wynika, że taki zachwycajacy.
                      • Gość: genny Re: tort cytrynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 20:11
                        Też tak myślałam, dopóki nie spróbowałam. Zrobił furorę na urodzinach mojej Mamy, a potem na przyjęciu z okazji chrztu mojego wnuka. Skład gości nie był identyczny, rozpietość wiekowa duża, zachwyt ten sam.
                        • Gość: uczennica Re: tort cytrynowy IP: *.plusgsm.pl 23.02.11, 21:01
                          ja 5marca bede swietowala po raz kolejny 16urodziny(uczennica jestem obecnie tylko w kuchni). czarny las jest z czekolada,a mi zalezy na torcie bez nawet najmniejszego dodatku mlecznej lub gorzkiej czekolady z powodu alergii na kakao. z biala czekolada moze byc. tak sie zastanawiam ile moze kosztowac ten truflowy i czy jest smaczny. i czy torty od sowy maja gruby czy cienki biszkopt?
                        • Gość: uczennica Re: tort cytrynowy IP: *.plusgsm.pl 23.02.11, 21:11
                          znalazlam opis tort cookies na ich stronie i gdyby tylko mial bialy blat to bym sie na niego zdecydowala
                          • zemfira_ Re: tort cytrynowy 24.02.11, 11:00
                            Truflowy jest bardzo, bardzo słodki. Dla mnie cookies jest najsmaczniejszy z tych, które miałam okazję spróbować.
    • Gość: 37toja Re: tort cytrynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 10:29
      Piękne i bardzo dobre torty robi cukiernia Blikle, najróżniejsze. Ja zamawiałam u nich w blue city ale przez net tez chyba można. Cena zależy jaki chcesz tort więc najlepiej zadzwonić albo podjechać.
      • Gość: uczennica Re: tort cytrynowy IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 14:37
        na stronie Blikle w e-sklepie tez znalazlam fajny tort,ale po1.czy nie dzialaja na zasadzie,ze i tak ich firma jest znana,a wiec moga sie juz mniej starac po2.jak duzy jest duzy tort z ich cukierni? na ile osob wystarczy?
        • Gość: 37toja Re: tort cytrynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 09:14
          Nie sądzę aby mogli sobie na to pozwolić, żeby się mniej starać. A jeśli chodzi o wielkość to sama wybierasz mały albo duży tort. Taki mały myślę, że jest na około 8 osób zależy jak pokroisz a duży na pewno na jakieś 15 jak nie więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka