Gość: gość IP: *.com.pl 04.05.04, 16:03 Witam, Bardzo proszę o podpowiedź jaką sałatkę można zrobić z surowego kalafiora i jakie w ogóle znacie przepisy na dania kalafiorowe, np. coś zapiekanego albo jakieś sałateczki z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joana12 Re: Kalafior surowy 04.05.04, 16:14 Kalafior surowy (ja dodaję lekko podgotowany) dzielimy na małe różyczki, dodajemy pokrojony drobno ogórek kiszony i przeciśnięty czosnek (wg uznania) i do tego jogurt naturalny oraz sól i pieprz. Odstawiamy na godzinkę a potem zajadamy Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: Kalafior surowy IP: *.range81-155.btcentralplus.com 04.05.04, 16:18 kalafior surowy posiekany + duzo koperku + majonezik + pieprz czy inne przyprawki wg gustu wymerdac i sie delektowac pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kalafior surowy IP: *.com.pl 04.05.04, 16:43 Same pyszności, bardzo dziękuję i jeszcze proszę , jeszcze ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mawena Re: Kalafior surowy 04.05.04, 17:44 Surowy kalafiorek, pomidor, papryka czerwona, kapusta pekinska, rzodkiew japonska, ziarna slonecznika, do tego oliwa z cytryna + koperek albo szczypiorek (co kto woli) pokroic, wymieszac, zajadac :) Odpowiedz Link Zgłoś
mawena Re: Kalafior surowy 04.05.04, 17:48 Albo: surowy kalafior, rzodkiewka, swiezy ogorek starte na tarce, posiekane kielki rzodkiewkowe i koperek - dodac do twarogu ze smietana. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel Re: Kalafior surowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:46 surowka francuska kalafior podzielic na rozyczki,polac vinagretem (mocno octowym) i ewentualnie posypac podsamzonym bekonem. Proste pyszne i stwarza pole do wariacji, np. posypanie ulubionymi swierzymi ziolami, dodanie innych warzyw itp. Odpowiedz Link Zgłoś
seniwell Re: Kalafior surowy 05.05.04, 14:00 na przystawke czesto podaje podzielone malenkie rozyczki kalafiora z kostkami kwasnego jablka w sosie z jogurtu i sera plesniowego na lisciach salaty z plasterkami jablka i udekorowane orzechami wloskimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noemi76 Re: Kalafior surowy IP: *.ibch.poznan.pl 05.05.04, 14:01 surowy kalafior podzielić na różyczki, dodać pokruszony serek z zielona pleśnią, posiekany koperek, sól, pieprz, czosnek do smaku i majonez. Na godzinke do lodówki. Pychotka. Czasami dodaje jeszcze zrumienione orzechy włoski. Hmmm... juz mi slinka leci... Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: Kalafior surowy 06.05.04, 16:45 Moja ulubiona suroweczka : kalafior podzielic na rozyczki, pokroic drobno czerwona papryke i polac sosem (wymieszana mausztarda z oliwa z oliwek lub olejem i sokiem z cytryny)do tego dodac koperek (Duzo koperku!) i wymieszac. PYCHA. Chyba musze ja zrobic. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś