Dodaj do ulubionych

Jogurty naturalne z obrzydliwym mlekiem w proszku

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.11, 20:29
Powiedzcie mi dlaczego do jogurtów naturalnych dodawane jest mleko w proszku? Od pewnego czasu w sklepie bardzo trudno kupić zwykły jogurt bez dodatku tego paskudztwa:( Jedynie chyba jogurt z Lidla i Dr Oetkera jeszcze się jakoś uchowały. Już nie mówiąc o śmietanach, w których też można znaleźć różne dziwne ulepszacze. Ludzie czy w każdym produkcie musi być tona niepotrzebnej chemii?? Uświadomcie mnie, bo ja chyba jakaś opóźniona jestem... A już szczytem wszystkiego jest fakt, że ostatnio w sklepie widziałam jogurt z wielkim napisem EKOLOGICZNY a w swoim składzie nie chcielibyście wiedzieć, co miał!
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Jogurty naturalne z obrzydliwym mlekiem w pro IP: *.walecznych.net 13.04.11, 21:12
      a w czym ci mleko w proszkuy przeszkadza. to jest mleko, ktore zostalo rozpylone i wysuszone
    • linn_linn Re: Jogurty naturalne z obrzydliwym mlekiem w pro 13.04.11, 21:24
      A po co w ogole kupowac jogurt? Kup tylko co jakis czas dobry / np. grecki /, a potem rob w domu. Na producentow jogurtowo jest tylko jedna metoda: NIE KUPOWAC.
      • Gość: ysty Mosz recht IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 21:44
        od kilku miesięcy mam w nosie fabryczne jogurty. Kupuję UHT,bakterie i co 12 godzin mam 6 słoiczków. Do nich dodaję to na co mam ochotę- syrop,konfitury,tarty chrzan,sok z pietruszki czy musztardę. Pychota.
    • very.martini Re: Jogurty naturalne z obrzydliwym mlekiem w pro 13.04.11, 22:28
      eee tam, mączka chleba świętojańskiego to żadna chemia. widziałam gorsze.

16%VOL
      22%VAT
    • wersja_robocza Re: Jogurty naturalne z obrzydliwym mlekiem w pro 14.04.11, 10:48
      A ja kiedyś potrafiłam łyżkami jeść mleko w proszku. Pakowane w takie niebieskie torebki foliowe (ktoś je jeszcze pamięta?). Ta pychota to paskudztwo? A ja do dzisiaj z nostalgią wspominam jego smak...

I podzielam zdanie z postów powyżej: rób jogurt samodzielnie.;)
      • dzioucha_z_lasu Re: Jogurty naturalne z obrzydliwym mlekiem w pro 14.04.11, 10:55
        To mleko w proszku - w niebieskich woreczkach - nadal można kupić! :D
      • marbor1 Re: Jogurty naturalne z obrzydliwym mlekiem w pro 14.04.11, 11:37
        Tak dla przypomnienia. Kiedyś to mleko w proszku było sprzedawane na receptę w aptekach dla niemowląt. Czy ktoś z Was to pamięta, lub słyszał od swoich rodziców?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka