Dodaj do ulubionych

Masa mascarpone - pytanko

IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.11, 19:31
Którymi końcówkami ubijać? Tymi samymi co śmietanę czy "sprężynkami"?

I jak sądzicie - na jutro po południu - przełożyć biszkopt już dziś (masą i truskawkami) czy jutro przed południem? Istotne jest chyba to, że torcik będzie jeszcze podróżował na działkę (ok. godziny), wieźć masę, truskawki i biszkopt osobno czy już zrobione dzisiaj w domu?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Masa mascarpone - pytanko 22.06.11, 19:39
      Ja robilam mascarpone + mlekos kondensowane slodzone: tak samo, jak bita smietane. Nie woze tortow, wiec nie wiem, jak znosza podroz. Ja przelozylabym jutro rano.
    • momas Re: Masa mascarpone - pytanko 22.06.11, 21:49
      sobote robilam taka mase. akurat mikser mi sie spalil, wiec mieszlam recznie. z tym, ze do serka dalam nutelle .( mojewypieki.blox.pl/2009/02/Rolada-czekoladowa-z-kremem-z-nutelli.html ). Tort przelozylam masa od razu, konsumpcja byla w niedziele. Bylo ok. Fakt, nie wiozlam go, ale troche postal na stole w ogrodzie i nic mu sie nie stalo...
      Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.
      • Gość: pinia Re: Masa mascarpone - pytanko IP: *.kaskada.net 23.06.11, 10:07
        Pewnie za późno, ale napiszę. Zrobiłam roladę biszkoptową poprzedniego dnia, następnego przełożyłam masą śmietanową z truskawkami, potem na godzinę do lodówki i w podróż (ok. 1/2 godz.). Nic jej nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka