Dodaj do ulubionych

Mrożone owoce?

12.07.11, 15:26
Jak długo można trzymać w domowej zamrażarce owoce - jagody, maliny truskawki???

Czy 4 letnie należy wyrzucić?
Obserwuj wątek
    • upl Re: Mrożone owoce? 20.07.11, 11:04
      cztery lata to troche dlugo
      ja staram sie wykozystywac mrozone owoce w ciagu roku - od sezonu do sezonu
    • wilsberg Re: Mrożone owoce? 20.07.11, 11:14
      nie wiem, kupuje wylacznie swieze. wyjatkiem sa mrozone maliny do lodow, ktore przygotowuje na goraco. leza w lodowce lika dni.
      wilsberg
    • trypel Re: Mrożone owoce? 20.07.11, 12:50
      truskawki jadłem po 3 latach - były ok i raz chyba po 5-6 - były paskudne (nie że zepsute ale jakies takie dziwne :( )

a w ogóle to chciałem znaleźć taki obrazek w necie z małą malinką i podpisem "chcę być maliną a nie wieczną zmarzliną" ale nie było :(
    • Gość: kaska Re: Mrożone owoce? IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 26.07.11, 00:25
      Staram sie oproznic zamrazarke kompletnie do kwietnia.Wlaczam na nowo w czerwcu na nowe przetwory ,owoce ,warzywa,drob i inne art .Jestem pewna ze nikogo nie zatruje ,ze przetwory nie zmienily smaku .Nigdy nie przetrzymuje przez tyle lat ,nie widze potrzeby dokladac do zamrazarki tylko po to by byla zapelniona.Ta nad lodowka rozmrazam 1 raz latem kiedy wyjezdzamy na wakacje i 2 razy zima ,na poczatku i w koncu zimy jak sa mrozne dni,laduje do koszykow i na kilka godzin na balkon ,by wyporzadkowac ,zobaczyc co mi zostalo,jednym slowem maly remanent moich zasobow.
    • 69basiula Re: Mrożone owoce? 27.07.11, 21:10
      Nie wyrzucaj,zrob z tych wszystkich owocow konfiture,zjedzcie z nalesnikami ,a nastepne mrozonki postaraj sie konsumowac w ciagu roku.W sklepach z pewnoscia nie spotkasz w sprzedazy czteroletnich mrozonych warzyw czy owocow ,bo tam sanepid sprawdza daty.U Ciebie uwazaj na to sama.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka