Dodaj do ulubionych

cienuitki biszkopt

25.07.11, 15:16
Witam!
Mam prośbę o przepis na biszkopt czekoladowy ale taki cieniutki, zeby służył jako spód do ciasta. Nie wiem z jakich proporcji go zrobić.Chce na niego nałożyć ten czekoladowy sernik mojewypieki.blox.pl/2011/07/Aksamitny-czekoladowy-sernik-z-wisniami-na-zimno.html
Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: cienuitki biszkopt 25.07.11, 15:29
      Po prostu pieczesz normalny biszkopt a potem przecinasz go na opoiedniej grubości dla Ciebie blaty. Nie wykorzystane możesz zamrozić.
      • magdalenka50cz Re: cienuitki biszkopt 25.07.11, 15:44
        Problem w tym że nie lubie mrożonego ciasta więc niestety ta opcja odpada.
        Pozdrawiam
    • bene_gesserit Re: cienuitki biszkopt 25.07.11, 15:50

      Zrob biszkopt z dwoch jaj w normalnej foremce. Ale imo dorotus ma rację: spod z digestivow pasuje tu o wiele bardziej - jest smakowym i konsystencjonalnym kontrapunktem, ciasto na biszkopcie bedzie mdlawsze i nudniejsze. Tyle, ze ja spod z digestivow bym podpiekla, bo wtedy jest odporniejszy na rozmoczenie i jeszcze smaczniejszy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka