matylda1001 06.08.11, 23:01 Oprócz grzybów susze w niej śliwki, jabłka, gruszki na wigilijny kompot. Co jeszcze warto ususzyć na zimę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Renia Re: Suszarka do grzybów IP: *.204.120.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.08.11, 23:04 Ja suszę miętę,rumianek i lipę oraz inne zioła. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Suszarka do grzybów 07.08.11, 00:51 Pomidory. Tylko musisz kupic te mięsiste, w owalne w przekroju, najlepiej nie za duze. Kroisz w dosc grube plastry i wio na suszarkę. Przechowuj w oleju albo w szczelnym sloju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na marginesie Re: Suszarka do grzybów IP: *.rev.netart.pl 07.08.11, 10:26 Niestety, pomidory (lima czy też bawole serca-"mięsiste") suszone w suszarce elektrycznej nie dadzą wspaniałego smaku ani zapachu, dlatego m.in. we Włoszech są suszone na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Suszarka do grzybów 07.08.11, 15:46 Jadlam takie suszone w Polsce polskie pomidory i imo byly bardzo wporz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: Suszarka do grzybów IP: *.kaskada.net 07.08.11, 09:32 Włoszczyznę - zarówno nać, jak i korzenie pokrojone w cienkie plasterki. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Suszarka do grzybów 07.08.11, 12:05 Żadnej natki suszyć nie warto. Wkłada się do woreczków, mrozi i jak trzeba po wyjęciu kruszy się w paluchach i używa. Odchodzi cały problem z myciem desek po siekaniu, no i jest bardziej aromatyczne niż suszone. Zresztą kompletnie nie rozumiem suszenia warzyw obecnych na rynku cały rok. Może ktoś mnie oświeci? P.S.Zapomniałem o jednym. łodygi można użyć do gotowania warzyw, na parze też. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-sara Re: Suszarka do grzybów 07.08.11, 16:43 Suszę cebulę. Kroję ją na pół talarki. Ususzoną cebulą posypuję kanapki, używam do potraw gotowanych, do sałatek, surówek. Suszona cebula bardzo ładnie i szybko się rumieni. Odpowiedz Link Zgłoś