Dodaj do ulubionych

Pascal jednak czyta nasze forum!!!

20.05.04, 12:32
Czytam sobie właśnie wywiad z Pascalem w dzisiejszej Vivie i okazuje sie że
czyta nas jednak!Pytanie było o krojenie i czy się jeszcze nie zaciął przed
kamerą,a on odpowiada-"Zaciąłem.Proszę zobaczyć ,ten paznokieć,ale kamery
przy tym nie było.Potem na forum 'GW' napisali:'ale on ma zniszczone ręce'.Ja
przeciez jestem kucharzem a nie modelem."
No to kłamczuszek jeden!Przecież pisaliśmy o brudnych paznokciach a nie
zniszczonych rękach!Poza tym i jedno i drugie nie uchodzi medialnemu
kucharzowi.Są sposoby na to żeby ręce wyglądały przynajmniej czysto.
Obserwuj wątek
    • julsza Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 12:54
      dziuunia napisała:
      > Są sposoby na to żeby ręce wyglądały przynajmniej czysto.

jasne - najprosciej chyba je umyc ;)
      • dziuunia Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:00
        No najprościej;)Ale jak 'zajdą' od owoców czy warzyw to jest większy problem i
        w tv wygląda to na brudne zaniedbane paznokcie.A wystarczyłby sok z
        cytryny.Albo mała ręczna przepierka w proszku do białego;)
        • mike_mike Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:48
          dziuunia napisała:

> No najprościej;)Ale jak 'zajdą' od owoców czy warzyw to jest większy problem
          i
          > w tv wygląda to na brudne zaniedbane paznokcie.A wystarczyłby sok z
          > cytryny.Albo mała ręczna przepierka w proszku do białego;)

W zupełności wystarczy regularnie obcinać paznokcie - wtedy nie ma miejsca
          gdzie coś mogłoby 'zajść'

• Gość: alice Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: 81.15.254.* 20.05.04, 19:34
          Ja osobiście nie lubie mężczyzn w kuchni. Prawdziwy mężczyzna powinien umieć
          ugotowac wodę na herbate. Skąd takie stwierdzenie? - z obserwacji znanych osób.
          • lunatica Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 19:37
            no co Ty? poważnie? pierwszy raz spotykam się z takim stwierdzeniem z ust
            kobiety (jak sądzę :-))...
            ja mojego mężczyznę uwielbiam w kuchni, może dlatego, że dobrze sobie w niej
            radzi...
            • Gość: alice Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: 81.15.254.* 20.05.04, 19:41
              Są talenty, ja w swoim domu takiego nie mam, przykro mi. Pozdrowienia i tej
              drugiej pożytecznej połowie.
      • Gość: gigi d'agostino Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: *.chello.pl 20.05.04, 13:48
        Odwalcie się w końcu od Pascala - sami pewnie nie potraficie nawet jajecznicy
        zrobić i poprzez krytykę się dowartosciowujecie. Jak się nie podoba proponuję
        wyłączyć odbiornik.
        Wkurzają mnie mądrale czepiające się byle gówna.
        • lahliq Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 14:34
          Potrafie zrobić znacznie wiecej niż jajecznicę. Pascala nie znoszę. Obejrzałam
          raz, bo lubie programy kulinarne. Ten dla mnie jest niestrawny. Nie ogladam
          już, ale czy to znaczy, że nie mogę krytykować???
          • omango Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 14:47
            lahliq napisała:

> Potrafie zrobić znacznie wiecej niż jajecznicę. Pascala nie znoszę.
            Obejrzałam
            > raz, bo lubie programy kulinarne. Ten dla mnie jest niestrawny. Nie ogladam
            > już, ale czy to znaczy, że nie mogę krytykować???
            ____
            zgadzam sie z Toba :-) dla mnie to straszny obles, no i czolo konczace sie w
            polowie glowy...
            i to walenie garami, przestraszyc sie mozna, ta nerwowosc.

Ja rozumiem, ze teraz sa takie trendy, ze zwykla prezenterka jest traktowana
            jak GWIAZDA i ze dazy sie do przecietnosci i ze chodzi o to, aby przecietny
            smiertelnik (gospodyni przy garach) identyfikowal sie z osoba ogladana - to nie
            zmienia to faktu, ze ja wole perfakcjonizm i dazenie do idealu, a nie
            bycie "sredniakiem"...
            Moze teraz wypalilam z grubej rury, ale to sa fakty.

Poza tym, strasznie denerwuje mnie jak Pascal mowi po polsku.
            No sorry, ale z tego co wiem, to wyjechal tam jak juz mial 10 lat (wiec
            ewidentnie musial umiec mowic po polsku), a wrocil juz dobre 7 lat temu! Tez
            mieszkalam za granica, wiec wiem ze nie jest wcale latwo zapomniec jezyk
            wyuczony od malenkosci.
            Wiec te bledy ktore robi sa po prostu zenujace.
            • Gość: Marghe_72 Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: *.acn.waw.pl 20.05.04, 16:52
              J. polski jest jednym z trudniejszych.
              Poza tym oceniajmy Jego kucharzenie .. cała reszta to szczegóły, malo znacz\ące
              szczegóły.
              M.
            • lahliq Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 21.05.04, 09:26
              Ale teraz taka moda, by pokazać jacy jesteśmy otwarci na świat. Wystarczy być
              cudzoziemcem, najlepiej o nieeuropejskich rysach twarz i nie trzeba znać się na
              niczym by zaistnieć.
              Zniosłabym błędy językowe Pascala, zniosłabym to że fizycznie mi się nie
              podoba, ale maniery prowadzenia tego programu znieść nie mogę. :)
          • cuchara do Lahliq 22.05.04, 15:41
            lahliq napisała:

Nie ogladam go, ale czy to znaczy, że nie mogę krytykować???

No chyba nie za bardzo sfrustrowana osobo, jak możesz krytykować coś, czego nie
            znasz???
        • giezik Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 16:19
          misiaczek moglby byc troche bardziej obiektywny, jakby przejrzal wątki zobaczylby, ze tu jest prawdziwa giełda potraw na słodko, proponowana przez rzeczonego i ma baaardzo wysokie notowania.
          I to, ze pewne rzeczy niektorym z nas sie nie podobaja, to nie znaczy ze nie potrafimy docenic naprawde fajnych pomyslow.
          Co to jest z ta frustracja w narodzie.... ehhhh
          • giezik Re: to wyzej to do gigi d'agostino 20.05.04, 16:22
            jak by sie ktos pytal (jakos nie kojarze zbyt czesto na forum)
        • hania55 Gigi 20.05.04, 16:20
          Cóż za elegancja...
      • Gość: kristal Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.05.04, 16:14
        czesc nie wiem czy czytasz to forum ale poznalismy sie w dziwnych
        okolicznosciach na ulicy andersa 21b
        moze bysmy sie jakos spotkali ale uprzedzam mam nowy numer tel.604251515
        pozdrowienia kristal
    • Gość: bruno Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: 217.11.133.* 20.05.04, 13:01
      Wolałbym, żeby forum czytał ten epileptyk, któremu ktoś dał kamerę do ręki... I
      żeby jeszcze wyciągnął z tego jeden, jedyny wniosek. Byłoby to z pożytkiem dla
      programu.
      • omango Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:16
        A mnie oslabilo, jak Pascal ostatnio robil ryz z warzywami zasmazany z jajkiem
        (chinszczyzna) i potem ze znajomymi wciagali to NOZEM i WIDELCEM! ...
        Czyzby w Paryzu, swiatowej stolicy, z ktorej PRAWIE Pascal sie wywodzi nie
        znane sa paleczki?...
        No klasa po prostu. :-)
        • kags Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:21
          tez zwrocilam na to uwage ;)
          mnie denerwuje ten chlew jaki robi wokol w tak nerwowy sposob...
          • maniaczytania Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:44
            dokladnie, mnie tez denerwuje ta nerwowosc, a wlasciwie chyba nadpobudliwosc w
            ruchach. I to okropne trzaskanie wszystkim wokol, a juz najbardziej garnkami i
            patelniami po kuchence, ciekawe jak to wplywa na powloke tych rzeczy?
            • Gość: gertrudzia Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: *.chello.pl 20.05.04, 22:48
              Mam wrażenie, że nerwowość w ruchach to po prostu kwestia temperamentu...
              Najwyraźniej Pascal flegmatykiem stanowczo nie jest. No i trema też zapewne
              swoje robi...
        • bradtfort Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:52
          omango napisała:

> A mnie oslabilo, jak Pascal ostatnio robil ryz z warzywami zasmazany z
          jajkiem
          > (chinszczyzna) i potem ze znajomymi wciagali to NOZEM i WIDELCEM! ...
          > Czyzby w Paryzu, swiatowej stolicy, z ktorej PRAWIE Pascal sie wywodzi nie
          > znane sa paleczki?...
          > No klasa po prostu. :-)

Owszem, w Paryzu podobnie jak w całej Europie znanesą pałeczki ale jedzenie
          nimi nie jest absolutnie wymagalne. W większości dobrych restauracji podają do
          dań kuchni azjatyckiej zarówno sztućce jak i pałeczi a każdy sobie wybiera czym
          chce jeść. I nie ma w tym nic ani dziwnego ani nieeleganckiego.
          • omango Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 14:27
            bradtfort napisał:

> omango napisała:
            >
            > > A mnie oslabilo, jak Pascal ostatnio robil ryz z warzywami zasmazany z
            > jajkiem
            > > (chinszczyzna) i potem ze znajomymi wciagali to NOZEM i WIDELCEM! ...
            > > Czyzby w Paryzu, swiatowej stolicy, z ktorej PRAWIE Pascal sie wywodzi nie
            >
            > > znane sa paleczki?...
            > > No klasa po prostu. :-)
            >
            > Owszem, w Paryzu podobnie jak w całej Europie znanesą pałeczki ale jedzenie
            > nimi nie jest absolutnie wymagalne. W większości dobrych restauracji podają
            do
            > dań kuchni azjatyckiej zarówno sztućce jak i pałeczi a każdy sobie wybiera
            czym
            >
            > chce jeść. I nie ma w tym nic ani dziwnego ani nieeleganckiego.
            ___
            Zgadzam sie z Toba - ale tu wyboru NIE bylo.
            No i sorry - ale RYZU po prostu nie je sie NOZEM, choc widelcem owszem.
            Poza tym, skoro juz Pascal zrobi sobie odpowiednia fryzure a' la samuraj i
            wlozyl odpow. czarny stroj - to FASON powinien byl trzymac do konca.
      • Gość: pn Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 17:48
        ja po programie mam zwaroty glowy i mdlosci...;-P
    • szczekuszka Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:27
      Mnie razi kilka spraw w tym programie.
      Sposob nagrywania, to ze Pascal nie patrzy sie w kamere, tylko mowi ciagle do
      jakiejs pani, ktora go tak niemrawo, na odwalonego pyta.
      Pies Pascala. Uwielbiam psy, ale niekoniecznie widze je jako dodatek do
      programu kulinarnego.
      Jego przepisy i w ogole prezentacja nie powalaja mnie na kolana, wiec rzadko
      ten program ogladam.
      • julsza Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:39
        No ten pies paletajacy sie po kuchni i prawie wyjadajacy z miski to szok.
        A co do rak - przeciez ten program nie "idzie na zywo", wiec nawet jak sie
        pobrudza to mozna je umyc i krecic dalej
        • Gość: Liska Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: 81.210.125.* 20.05.04, 13:42
          Zawsze może założyć białe rękawiczki (np. zaprojektowane przez Arkadiusa, byłby
          dodatkowy sponsor);-)
      • mike_mike Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:51
        szczekuszka napisała:

> Mnie razi kilka spraw w tym programie.
        > Sposob nagrywania, to ze Pascal nie patrzy sie w kamere, tylko mowi ciagle do
        > jakiejs pani, ktora go tak niemrawo, na odwalonego pyta.

To spowodeowane brakiem doświadczenia medialnego, a może taka formuła
        programu....

> Pies Pascala. Uwielbiam psy, ale niekoniecznie widze je jako dodatek do
        > programu kulinarnego.
        > Jego przepisy i w ogole prezentacja nie powalaja mnie na kolana, wiec rzadko
        > ten program ogladam.
    • Gość: ugodowa Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: 213.17.230.* 20.05.04, 13:43
      Już nie bądźmy tacy zasadniczy:)
      Myślę, że całokształt jest całkiem sympatyczny. Styl zachowany zgodnie z
      zakupioną przez TVN licencją, a brytyjski pierwowzór (Jamie Oliver) początkowo
      w oglądaniu budzi grozę perfekcjonistów, ale jest całkiem całkiem i smaczne
      rzeczy proponuje.
      • lunatica ugodowa - uwielbiam cię! 20.05.04, 13:55
        już kiedyś zakładałam "klub obrońców pascala" :-) teraz nie wiem czy go nie
        reaktywować...
        koń jaki jest każdy widzi..
        a program ma taką, a nie inną konwencję, prowadzacy ma taką a nie inną manierę,
        w każdym programie mozna znaleźć szczegół warty zaczepki, komentarza... ale
        suma sumarum efekt końcowy jest sympatyczny właśnie... pascal stworzył (przy
        pomocy całego sztabu ludzi :-)) program, który warto ogladać, żeby było poetem
        o czym na forum rozprawiać... bo przecież jeszcze się taki nie urodził, co by
        wszystkim dogodził... Okrasa, Makłowicz, Kuroń czy też Brodnicki.
        • hania55 Re: ugodowa - uwielbiam cię! 20.05.04, 15:39
          Bronię Pascala, bo jest sympatyczny na ekranie. Pies też sympatyczny i nie
          przeszkadza mi, że się po kuchni kręci (w domach, w których są psy, przecież
          też pozwala im się kręcić po kuchni, jadalni, itd., prawda?). Powtórzę po raz
          enty, co zdecydowanie mi przeszkadza: a) baba zza kamery, b) kręcenie "z ręki"
          (zawrotu głowy można dostać - w końcu to kuchnia, a nie diabelski młyn), c)
          zmarnowanie okazji do pokazania chociaż minimum etykiety przy stole (cały czas
          mam przed oczami tę panienkę, która jadła oparta łokciem o stół i tę, której
          jedzenie z ust wylatywało, a także Huberta Urbańskiego, który kieliszek z winem
          trzyma jak kubek bez ucha). Ja wiem, że program ma pokazywać gotowanie "na
          luzie" ale luz to chyba nie brak manier?
        • Gość: ugodowa do: lunatica IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 19:14
          Ależ dzięki, dzięki, dzięki..Podzielę się z Pascalem:))))
      • dziuunia ugodowa-zgadzam się z Tobą... 20.05.04, 14:13
        ...całkowicie:)W końcu poprawił się z tymi nieszczęsnymi paznokciami.A higiena
        w kuchni to podstawa.
    • mike_mike Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:53
      A przy okazji... Spróbujcie 19:50 Reality TV. Szkoła kucharska - super
      programik..
    • marghe_72 Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 13:58
      Pies byłby ew. nie na miejscu w restauracji..
      Sama mam pewne zastrzezenia co do PAscala, ale wnosi sporo nowego do naszej
      kuchni. Będe Go oglądac. Będę czerpać pomysły i ewentualnie przerabiać je na
      własną modłę.
      Nerwowośc? A niech sobie bedzie nerwowy, skoro w sumie nieźle gotuje:) A moze
      sie po prostu przed kamerami stresuje?
      M.
    • julsza Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 14:42
      Ja z przyjemnoscia ogladam jego program, a to tutaj to takie male uwagi, w
      tonie raczej zyczliwym niz jakas totalna krytyka
      A propos - pare tygodni temu robil zakupy w takim sklepie, gdzie za szyba
      chlodnicza staly rynienki z oliwkami. Domyslam sie, ze to sklep w Warszawie,
      ale powiedzcie mi - gdzie???
      • xkropka Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 15:23
        Nie wiem, gdzie Pascal robił zakupy, ale oliwki - piękne, smaczne, duże,
        nadziewane różnościami (czosnek, feta, migdały) są do kupienia w Mokpolu - na
        pewno tym przy radiu w al. Niepodległości (nie wiem, jak rzecz ma się z innymi
        sklepami tej sieci w Wwie). Bywa tam również grecka i duńska feta pływająca w
        solance do kupienia naa wagę, a nie paczkowana.
      • funana Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 15:25
        To było w Samirze na tyłach Biblioteki Narodowej.
      • marghe_72 Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 15:26
        Spróbuj w MiniEuropie.
        M.
      • hania55 Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 15:33
        Może w sklepiku przy Samirze, na tyłach Biblioteki Narodowej.
    • Gość: ugodowa Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: 213.17.230.* 20.05.04, 14:46
      A ja od wieeeeeeelu wielu lat mawiam: świat byłby nudny gdyby wszyscy lubili
      zupę pomidorową. I nareszcie nie musimy wszyscy lubić tego samego:))))
      • agnie_szka9 Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 15:38
        oglądałam tylko jeden odcinek. niestety jakoś nie mogę się wstrzelić w
        oglądanie. zwróciłam uwagę na paznokcie Pascala (to znaczy, raczej na ich
        brak :-))) i na jego pospiech. tak szybko wszystko robi, ze nie nadążam za nim:-
        )) a lubię popatrzeć jak inni gotują.
        reszta ok.
        • marghe_72 Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 15:39
          Ja nagrywam:)
          M.
          • cynamoon6 Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! 20.05.04, 19:30
            Ja tez go lubie.
            Jest symapatyczny.
            Brudnych rak nie widzialam (nie ogladalam wszystkich odcinkow).
            Ale i tak go lubie.
            Gdybym ogladala kogos PERFEKCYJNEGO (takiego, ze nikt nie moglby sie
            przyczepic) czulabym sie nieswojo. Bo takich ludzi nie ma.
            A tak jest normalnie.
            A Pascal jest jak chlopak z sasiedztwa :-)
            (chcialabym takiego sasiada, a mam samych emerytow)
            • Gość: Marghe_72 Re: do Cynamoon IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 20:48
              Swieta racja. Perfekcja po pierwsze jest nudna:), po drugie dołuje..mnie
              bałaganiarę. A taki nieład jest mi bardzo po drodze
              M
              • Gość: Pim Re: do Cynamoon IP: 195.117.255.* 21.05.04, 13:24
                Pascal jest bardzo fajnym gościem. To że jest w kucvhni Klusek dodaje
                programowi tylko autentyczności. Pies siedzi sobie cichutko i nikomu nie
                przeszkadza, ja na miejscu Pascala dawałabym mu całe miski do wylizywania,
                Pascal karmi Kluska tylko aby przypomnieć nam, że Klusek jest koło niego.
                Gotuje fajnie, trochę droga dla mnie ta kuchnia którą on robi, ale mówi tyle
                ciekawych rzeczy i jest do tego fajnie mówiący po polsku, że ja przynajmniej
                oglądam jego programy calą rodziną. Pascal rulez!!!
                • szczekuszka Re: do Cynamoon 21.05.04, 18:16
                  Gość portalu: Pim napisał(a):

> Pascal jest bardzo fajnym gościem. To że jest w kucvhni Klusek dodaje
                  > programowi tylko autentyczności. Pies siedzi sobie cichutko i nikomu nie
                  > przeszkadza, ja na miejscu Pascala dawałabym mu całe miski do wylizywania,

Niech mu jeszcze da rece do wylizania... Sam Klusek to nie jest jakos wyjatkowo
                  zachwycony obecnoscia kamery.
    • Gość: katejot Re: Pascal jednak czyta nasze forum!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 22:33
      Omango- twój życzliwy stosunek do drugiego człowieka po prostu zwala z nóg.
      Chciałabym usłyszeć twój francuski, ocenić twoj wygląd i utwierdzic w
      przekonaniu, ze jestes nieatrakcyjna, zakompleksiona i czerpiesz satysfakcje z
      anonimowego dowalenia Pascalowi. Wstyd mi za takie wredne rodaczki jak ty.
      Pascal- jesteś uroczym facetem, Twój polski jest slodki, lubię Twój program ,
      nie przejmuj się opiniami omangopodobnych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka