pruszynkaaa 23.08.11, 16:00 Witam, Mam sporą ilość kurek - przed mrożeniem należy je ugotować czy można je tak od razu? Dziękuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmopolitesiorbut Re: Kurki "surowe" do mrożenia, czy ugotować? 23.08.11, 16:03 Można od razu ale istnieje ryzyko, że zgorzknieją. Lepiej jest je zblanszować i po wysuszeniu - zamrozić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Kurki "surowe" do mrożenia, czy ugotować? IP: *.kaskada.net 23.08.11, 16:24 Zgadzam się z przedmówcą. Nigdy nie blanszowaliśmy i były dobre. Aż jednago roku, po obfitych zbiorach i zamrożeniu, okazało się, że wszystkie zrobiły się gorzkie i żadna obróbka nie pozwoliła usunąć goryczy. Od tego czasu blanszujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Re: Kurki "surowe" do mrożenia, czy ugotować? 23.08.11, 18:29 Ja zawsze podduszam na masle i dopiero zamrazam. Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny.leon zależy 23.08.11, 18:37 pruszynkaaa napisała: > Witam, > Mam sporą ilość kurek - przed mrożeniem należy je ugotować czy można je tak od > razu? Zależy od techniki zamrażania. Ciśnienie, czas, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: zależy 23.08.11, 22:27 Jeszcze napisz, że od dostępu do technologii przemysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Kurki "surowe" do mrożenia, czy ugotować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 15:54 Ja blanszuje ze względu na objętość:) kiedyś maż mi zapchał zamrażarkę kurkami nieblanszowanymi i mam uraz:), bo z dużego pudła było mało grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś