corrina_f1 13.09.11, 17:11 Może komuś sie o uszy obiło, czy na koniec roku (Święta) szykują się jakieś ciekawe kulinarne wydawnictwa ? Czytałam że ma wyjśc ponoć kolejna książka Jamiego Olivera z przepisami z "30 minut Jamiego". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Nowości książkowe 13.09.11, 23:55 ja tam mam nadzieję, że wydawnictwa sięgną wreszcie po innych kucharzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: Nowości książkowe IP: *.ghnet.pl 14.09.11, 00:13 30 minut Jamiego mam, kupilam we Francji w ubieglym miesiacu. I powiem szczerze - szkoda kasy. Mam wszystkie ksiazki J.O., ta m.zd. jest najslabsza (choc zdarzaja sie ciekawe przepisy i polaczenia, jak zawsze), oscyluje wokol stereotypow (szybki obiad = makaron itp); jako glowny dodatek salata, dressingi do salat rowniez banalne ) i jest malo tworcza. Zdecydowanie jestem rozczarowana ta pozycja, a kupilam ja tylko dlatego, ze sie spieszylam i dokladnie nie przejrzalam. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Nowości książkowe 14.09.11, 09:51 emigrantko, dzięki za info, wezmę pod uwagę przed zakupem. Ja też akurat posiadam wszystkie ksiażki J.O. (imho najlepsze przepisy, z których często korzystam są w "Każdy może gotować" i "Włoskiej wyprawie"). Nie nastawiam się na nic konkretnego z nowości, byłam ciekawa co planują wydawnictwa przed Świętami, bo to zwykle dobry moment na wydanie czegoś co się szybko i dobrze sprzeda. A czasem właśnie można trafić na coś przydatnego. Mi to się marzy polskie wydanie "Mastering the art of french cooking" Julii Child, ale póki co zadowalam się pdfem wersji anglojęzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Re: Nowości książkowe IP: 178.73.32.* 14.09.11, 10:42 www.empik.com/grzegorz-lapanowski-smakuje-lapanowski-grzegorz,p1044915732,ksiazka-p Odpowiedz Link Zgłoś
forencka Re: Nowości książkowe 14.09.11, 10:53 Ech, ja kiedyś wydam swoją :))) A tak serio - na święta chyba Julia Child może być pomocna (mięsa, pasztety mmm), bo Brytyjczycy jakoś u mnie się świątecznie nie sprawdzają. A w sprawie książek - ja marzę o "Kuchniach świata" Ramsaya. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Nowości książkowe 14.09.11, 12:39 Z anglojezycznych nowosci polecam (nieustannie) serię Womens Weekly. Mozna tu i tam dostac nowosci - wiele bardzo interesujących. Ja kupilam 'Kuchnie wegetarianska' i 'Pikniki' - obie nad wyraz ciekawe i oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Nowości książkowe 15.09.11, 21:43 5 pazdziernika polski wydawca Nigelli - Wydawnictwo Filo wypuszcza "Apetyczna panne Dahl". Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Nowości książkowe 08.10.11, 15:15 pod koniec listopada wyjdzie nowa "stara" Nigella - "Jak byc domowa boginia" - juz wiem, co chce od Mikolaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
citrouille Re: Nowości książkowe 08.10.11, 17:25 Ma sie takze pojawic ksiazka Liski, bardzo jej jestem ciekawa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Nowości książkowe 09.10.11, 02:25 Kupiłam własnie Apetyczna pannę Dahl-zapowiada się nieźle, ładnie wydana, fajnie napisana, przepisy ok:-) ale dopiero przejrzałam nie miałam czasu się za bardzo wczytać.. Odpowiedz Link Zgłoś