Dodaj do ulubionych

Nowości książkowe

13.09.11, 17:11
Może komuś sie o uszy obiło, czy na koniec roku (Święta) szykują się jakieś ciekawe kulinarne wydawnictwa ? Czytałam że ma wyjśc ponoć kolejna książka Jamiego Olivera z przepisami z "30 minut Jamiego".
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Nowości książkowe 13.09.11, 23:55
      ja tam mam nadzieję, że wydawnictwa sięgną wreszcie po innych kucharzy..
    • Gość: emigrantka Re: Nowości książkowe IP: *.ghnet.pl 14.09.11, 00:13
      30 minut Jamiego mam, kupilam we Francji w ubieglym miesiacu. I powiem szczerze - szkoda kasy. Mam wszystkie ksiazki J.O., ta m.zd. jest najslabsza (choc zdarzaja sie ciekawe przepisy i polaczenia, jak zawsze), oscyluje wokol stereotypow (szybki obiad = makaron itp); jako glowny dodatek salata, dressingi do salat rowniez banalne ) i jest malo tworcza. Zdecydowanie jestem rozczarowana ta pozycja, a kupilam ja tylko dlatego, ze sie spieszylam i dokladnie nie przejrzalam.
      • corrina_f1 Re: Nowości książkowe 14.09.11, 09:51
        emigrantko, dzięki za info, wezmę pod uwagę przed zakupem. Ja też akurat posiadam wszystkie ksiażki J.O. (imho najlepsze przepisy, z których często korzystam są w "Każdy może gotować" i "Włoskiej wyprawie").
        Nie nastawiam się na nic konkretnego z nowości, byłam ciekawa co planują wydawnictwa przed Świętami, bo to zwykle dobry moment na wydanie czegoś co się szybko i dobrze sprzeda. A czasem właśnie można trafić na coś przydatnego.
        Mi to się marzy polskie wydanie "Mastering the art of french cooking" Julii Child, ale póki co zadowalam się pdfem wersji anglojęzycznej.
    • Gość: finka Re: Nowości książkowe IP: 178.73.32.* 14.09.11, 10:42
      www.empik.com/grzegorz-lapanowski-smakuje-lapanowski-grzegorz,p1044915732,ksiazka-p
    • forencka Re: Nowości książkowe 14.09.11, 10:53
      Ech, ja kiedyś wydam swoją :)))
      A tak serio - na święta chyba Julia Child może być pomocna (mięsa, pasztety mmm), bo Brytyjczycy jakoś u mnie się świątecznie nie sprawdzają. A w sprawie książek - ja marzę o "Kuchniach świata" Ramsaya.
    • bene_gesserit Re: Nowości książkowe 14.09.11, 12:39
      Z anglojezycznych nowosci polecam (nieustannie) serię Womens Weekly. Mozna tu i tam dostac nowosci - wiele bardzo interesujących. Ja kupilam 'Kuchnie wegetarianska' i 'Pikniki' - obie nad wyraz ciekawe i oryginalne.
    • maniaczytania Re: Nowości książkowe 15.09.11, 21:43
      5 pazdziernika polski wydawca Nigelli - Wydawnictwo Filo wypuszcza "Apetyczna panne Dahl".
      • maniaczytania Re: Nowości książkowe 08.10.11, 15:15
        pod koniec listopada wyjdzie nowa "stara" Nigella - "Jak byc domowa boginia" - juz wiem, co chce od Mikolaja :)
        • citrouille Re: Nowości książkowe 08.10.11, 17:25
          Ma sie takze pojawic ksiazka Liski, bardzo jej jestem ciekawa ;))
          • loganmylove Re: Nowości książkowe 09.10.11, 02:25
            Kupiłam własnie Apetyczna pannę Dahl-zapowiada się nieźle, ładnie wydana, fajnie napisana, przepisy ok:-) ale dopiero przejrzałam nie miałam czasu się za bardzo wczytać..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka