magda0 03.10.11, 10:39 Gdzie go kupić w warszawie? najlepiej ursynów, centrum lub w jaki sposób zrobić samemu? Może ktoś ma doświadczenie? magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: barwnik spożywczy niebieski 03.10.11, 11:24 Do czego, bo są różne? Inne do płynów, inne do kremów, inne do lukrów. Uniwersalnych nie radzę, jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Do słodkości mają może w Kuchniach Świata, przynajmniej w Tarasach i Arkadii są. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: barwnik spożywczy niebieski 03.10.11, 11:45 do galaretki i lemoniady, to najpewniej w płynie, kiedyś dawno temu kupowałam taki w jakimś sklepie z żywnośica orientalną ale to było za granicą, ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emme Re: barwnik spożywczy niebieski IP: 212.160.148.* 03.10.11, 12:10 Kuchnie Swiata w GalMoku :-) ewentualnie przez internet - sklep tortownia.pl nie jestem pewna czy maja akurat niebieski ale chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: barwnik spożywczy niebieski 03.10.11, 12:22 Nie jestem pewna, czy w Tortowni mają taki do płynów, bo są ukierunkowani na pieczenie jednak, najlepiej zadzwonić i zapytać, zanim się zamówi, na pewno doradzą. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 znasz napewno owoce i warzywa? 03.10.11, 12:08 magda0 napisał: > Gdzie go kupić w warszawie? najlepiej ursynów, centrum lub w jaki sposób zrobić > samemu? Może ktoś ma doświadczenie? magda Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: znasz napewno owoce i warzywa? 03.10.11, 12:16 nie znam takich z których po dodaniu wyjdzie kolor niebieski. Może jednak doradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 jagody,kapusta i inne odpowiednio zrobione, 03.10.11, 13:22 magda0 napisał: > nie znam takich z których po dodaniu wyjdzie kolor niebieski. Może jednak dorad > zisz? Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: jagody,kapusta i inne odpowiednio zrobione, 03.10.11, 13:52 sorry ale doradzanie generalnie nie wygląda w taki sposób, dziekuję, magda Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 bez problemu, inny region natury 03.10.11, 14:41 magda0 napisał: > sorry ale doradzanie generalnie nie wygląda w taki sposób, dziekuję, magda Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: znasz napewno owoce i warzywa? 03.10.11, 14:06 Jagodowy to tak wyjdzie: italia-od-kuchni.blogspot.com/2011/08/risotto-z-jagodami-i-pecorino.html W watku chodzi chyba jednak o kolor niebieski smerfowy: czesty w lodach, deserach, tortach. W kuchni wloskiej kolor "blu puffo", ale we Wloszech smerfy to "puffi". :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: znasz napewno owoce i warzywa? 03.10.11, 14:16 chodzi o morski błękit podobny jak w lodach...bardzo dziękuję, magda Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: znasz napewno owoce i warzywa? 03.10.11, 15:15 Jesli sie nie myle, to E 131. Mial byc podobno ponownie przebadany pod wzgledem ewentualnej szkodliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: jagody,kapusta i inne odpowiednio zrobione, 03.10.11, 14:03 ok. dzieki rzadko zaglądam na to forum, magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: barwnik spożywczy niebieski IP: *.play-internet.pl 03.10.11, 20:19 Wydaje mi sie ze widzialam w Kuchniach Swiata w Zlotych Tarasach. Najlepiej zadzwonic tam, zeby nie jezdzic bez potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś