Dodaj do ulubionych

wołowina II gatunek

IP: *.231.50.74.koba.pl 13.10.11, 00:41
Mam taką w sklepie obok i zastanawiam się co z tego można zrobić. Podobno jest to normalna jakościowo wołowina, tylko w mniejszych kawałkach, to prawda? Co z niej można przyrządzić - pytam o Wasze sprawdzone przepisy...:) Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • squirk Re: wołowina II gatunek 13.10.11, 02:48
      Kupuję czasem na gulasz albo na daube provencal, przepis na daube mam z książki Petera Mayle`a, sprzwdzony i rewelacyjny, ale bez problemu wygooglasz przepis z sieci. Bardzo polecam, rewelacyjne danie. Co do mniejszych kawałków - u mnie taka wołowina występuje w sporych porcjach, po prostu muszę sama ją oporządzić.
      • Gość: x daube provencale to przecież gulasz :) IP: *.unitymediagroup.de 13.10.11, 09:08
        • squirk Re: daube provencale to przecież gulasz :) 13.10.11, 13:56
          Pod tyloma względami różni się od "zwykłych" gulaszy, że imho zasługuje na własną nazwę ;-)
          • Gość: x bo francuzi nie znają innych języków IP: *.unitymediagroup.de 13.10.11, 16:51
    • jhbsk Re: wołowina II gatunek 13.10.11, 08:21
      Używałam ostatnio do rosołu. Jest OK.
      • Gość: makatka Re: wołowina II gatunek IP: *.231.50.74.koba.pl 14.10.11, 21:48
        Dzięki za info. Poszukam w takim razie jakiegoś przepisu na gulasz, najprościej mówiąc...(zupy mi średnio wychodzą;p i nie przepadam za nimi). :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka