Gość: ala IP: *.nyc.res.rr.com 13.10.11, 18:55 co gotujecie dzis na obiad?brakuje mi pomyslow, mam 5 letnie dziecko i chcialabym ugotowac cos pozywnego na obiad zupe lub drugie danie.Macie jakies pomysly.Pozdrawiam i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: co na obiad? 13.10.11, 21:06 poszukaj inspiracji w Galerii Potraw. U mnie był dziś schab pieczony z pieczonymi ziemniakami z chili sałata z winegretem surówka z pora i ogórka kiszonego i dip czosnkowy na ostro z serka Bieluch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: co na obiad? IP: *.home.aster.pl 13.10.11, 21:26 Ale dobry obiad mialas:) schab.. mniam! U mnie byly nalesniki zee szpinakiem i kurczakiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: co na obiad? 14.10.11, 01:09 dla dziecka zrob cos wesolego npzielona zupe puree z brokulow z wkrojonymi kawalkami marchewki a na drugie zrob taco z miesa mielonego tam przemyc co zdrowe- jajko cebula, przyprawy, dodaj starkowanego chedara, lyzeczke smietany, posiekane pomidory i mlody szpinak lub salate zawin - znowu zdrowo a dzieci lubia co wyglada jak fast food. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: co na obiad? 08.11.11, 08:21 moje zamazylo o barszczu czerwonym, no i usmaze jeszcze sardynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: co na obiad? IP: *.nyc.res.rr.com 14.10.11, 02:11 narobilas mi smaka na te nalesniki , prosze napisz jaki robisz farsz. milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co na obiad? 15.10.11, 00:32 dziś był ryż z gorgonzolą z pomidorami, czosnkiem i jalepeno Odpowiedz Link Zgłoś
yuka66 Re: co na obiad? 07.11.11, 16:24 Uwielbiam kluski śląskie. Moje dziecko mi marudzi, żeby jej zrobić kopytka, ale dzisiaj będzie pasta al pomodoro, bo padnięta jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 uwielbiam kopytka 07.11.11, 16:53 yuka66 napisała: > Moje dziecko mi marudzi, żeby jej zrobić kopytka, Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: co na obiad? 07.11.11, 16:56 Ja właśnie gotuję z czerwoną soczewicą i marchewką, do tego grzanki z masłem czosnkowym. Link Odpowiedz Link Zgłoś
yuka66 Re: co na obiad? 07.11.11, 17:42 Sorry, nie w to miejsce się wstawiło. Kieliszek wina na pusty żołądek zrobił swoje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Fajnie, ale pytanie padło w październiku. 07.11.11, 17:35 Obiady się gotuje (niemal) codziennie i inspiracja może się przydać w każdym m-cu. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: co na obiad? 07.11.11, 17:51 U nas kurczak a`la KFC z przepisu stąd gotowaniecieszy.blox.pl/2008/06/Kurczak-a-la-KFC.html , domowa surówka coleslaw i domowe frytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: co na obiad? IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.11.11, 22:38 U mnie pieczone mielone z warzywami w srodku,kalafior,ryz i surowka z selera naciowego,jablek i porow.Jutro gesta zupa jarzynowa z fasola a la minestrone i po nalesniku z serem. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co na obiad? 07.11.11, 22:42 reszta zupy pomidorowej z czerwoną soczewicą. Duża reszta :) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: co na obiad? 08.11.11, 08:12 Przedwczoraj : naleśniki z pieczarkami i jajkiem (tzn. farsz był z podduszonych pieczarek z cebulką, do tego wbite dwa jajka i razem wszystko podsmażone). Wczoraj : mielone kotlety + mieszanka mrożona "warzywa na patelnię". Dzisiaj : barszcz ukraiński sposobem "półgotowcowym" (ale sprawdzonym - dobry!), czyli : mrożonka "barszcz ukraiński" Hortex, podduszona na maśle. Dolewam litr wody, wciskam sok z pół cytryny, sypię łyżkę cukru, troszkę soli. Gotuję do miękkości warzyw, zaprawiam kwaśną śmietaną, dorzucam paczkę tartych gotowanych buraczków (takie zaspawane w folii albo w plastikowych pudełeczkach) oraz puszkę-dwie białej fasoli. Odpowiedz Link Zgłoś
hester83 Re: co na obiad? 08.11.11, 11:05 Moja córka (2l) jest w fazie pierogów. Najbardziej smakują jej różne wariacje z dodatkiem szpinaku (szpinak z fetą, szpinak z parmezanem, szpinak z duszonym kurczakiem). Ale generalnie cokolwiek jest w pierogach to chętnie je zjada. Robię większą ilość i sporą część zamrażam dzięki temu nie muszę ich lepić co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alut Re: co na obiad? IP: *.home.aster.pl 08.11.11, 20:17 poledwiczki wieprzowe w pomidorach:) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co na obiad? 08.11.11, 20:49 makaron z ricottą, szynka parmenska i parmezanem Gruszka gotowana w różnościach :) Odpowiedz Link Zgłoś