Dodaj do ulubionych

Krewetki z Biedronki - kupował ktos?

IP: *.chelm.mm.pl 01.11.11, 21:40
Widziałam wczoraj w Biedronce krewetki mrożone - to jakaś nowość w asortymencie podobno. Kupował już ktoś z Was? Warto? Jakoś mam obawy przed kupnem, konkretnie jakością, ale w moim małym mieście nie ma jakiegoś fajnego, dobrego sklepu gdzie byłyby sprzedawane owoce morza
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 02.11.11, 06:49
      A jaka ma być jakość? Nie ma krewetek hodowlanych póki co. I nie żadna nowość. Bywają często.
      • Gość: senin Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.dyn.iinet.net.au 02.11.11, 10:54
        kosmopolitesiorbut napisał:

> A jaka ma być jakość? Nie ma krewetek hodowlanych póki co.

chyba sie mylisz :)

Sa

en.wikipedia.org/wiki/Shrimp_farm
        www.apfa.com.au/
        • linn_linn Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 02.11.11, 10:57
          Sa farmy krewetkowe, wiec i krewetki tez.
          • kosmopolitesiorbut Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 02.11.11, 13:07
            Zagalopowałem się. Ale i tak jedna cholera.:-)
            • Gość: MRinc Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: 213.199.214.* 12.06.12, 09:13
              Witam, wczoraj zakupilem krewetki w panierce w bierdonce 200g po degustacji zrobiłem zobie drzemke. Obudzilo mnie swedzenie na calym ciele do tego doszly trudnosci z oddychaniem, spuchlem okropnie na twarzy. wyladowalem na pogotowiu... krewetki dobre, ale jest to silny alergen. w moim przypadku niemoge ich konsumowac :( aczkolwiek kiedys jadlem i mi nie przeszkadzaly az do wczoraj. w pizzy mnostwo razy i same kilka razy.
      • Gość: miu Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.centertel.pl 03.11.11, 22:02
        Krewetki sa glownie hodowlane. Dzikie to rarytas, a cena scina z nog.
    • Gość: senin Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.dyn.iinet.net.au 02.11.11, 10:27
      jesli w pancerzykach i nie gotowane, to kupuj bez zbytnich obaw

jesli bez pancerzykow, to mogly byc trzymane w roztworze z sody, - beda chrupkie, ale bez specyficznego, krewetkowego zapachu (niektorym to odpowiada i w niektorych potrawach nie przeszkadza)
      • kosmopolitesiorbut Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 02.11.11, 13:08
        Nie gotowane ale parzone, bez pancerzyków. Smakują tak jak powinny.
        • Gość: asik Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: 193.0.73.* 21.11.13, 12:17
          No nie zupełnie smakują zawsze jak powinny. Widać, że niestety zero wiedzy a wygadanie jak wielkiego znawcy. Szkoda, bo ktoś naprawdę potrzebował rady :(
    • natalia_wo Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 02.11.11, 12:58
      kupiłam, były spoko
      • Gość: Dorusia Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.internetia.net.pl 04.06.12, 08:12
        Duże ok, małe dwa razy śmierdzące były :(
        • Gość: Psn Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 15:38
          Bo male to tzw. "prawns" i sa homogenizowane. Stad taki zapach pani specjalistko.
          • lled Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 16.01.14, 15:50
            > Bo male to tzw. "prawns" i sa homogenizowane. Stad taki zapach pani specjalistko.

Pani(e) specjalistko, prawns sa wielkie a nie male. a homogenizowany to moze byc ser a nie krewetka.

www.diffen.com/difference/Prawn_vs_Shrimp
    • para-buch Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 03.11.11, 11:17
      Kupowałam. W Biedrze mają zazwyczaj dużą rotację mrożonek. Ja je sobie chwalę - jakościowo są takie jak w innych sklepach, a cenowo dużo lepiej wypadają.
      • aqua48 Kupuj bez obaw. 03.11.11, 19:13
        Kupowałam, robiłam, parę razy, są bez zarzutu.
    • squirk Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 03.11.11, 19:32
      Wczoraj kupiłam, dzis przetestowałam - bez zarzutu. Wolę krewetki od innej firmy, ale biedronkowe też się sprawdzają, kupię czasem.
    • eat.clitoristwood Krewetki z biedronek? 03.11.11, 19:47
      Japończycy potrafią z ryby zrobić i wołowinę i grzyby więc na pewno z biedronki zrobią nie tylko krewetkę ale także jajo albo nawet wątrobiankę.
    • Gość: Micha Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: 178.19.190.* 03.03.12, 19:24
      Właśnie wyrzuciłam do WC. Kupiłam te drobne koktajlowe w opakowaniu 250g, śmierdziały zgniłym jajem, coś okropnego. Data do spożycia do 5.2013, więc powinno być wszystko OK. Nie wiem dlaczego tak, ale na pewno nigdy ich nie kupię, a tak mnie to zdziwiło, że zaczęłam szukać info na forum, czy ktoś także się z tym spotkał.
      • aqua48 Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 03.03.12, 19:26
        Prawdopodobnie były rozmrożone i zamrożone ponownie.
        • ajer2 Re: kupiłam 03.03.12, 23:58
          i wyrzuciłam.Zapach i smak wstrętny.Myślałam,że może tylko ja pechowa,ale widać nie.Nie kupię z pewnością żadnych owoców morza i ryb,bo zapach i smak paskudny.Stwierdzili to również domownicy.
          • squirk Re: kupiłam 04.03.12, 00:57
            Masz albo wielkiego pecha, albo nieuczciwą Biedronkę - wczoraj kupiłam te krewetki (black tiger) po raz trzeci i nadal nie mam żadnych zastrzeżeń. Nie są superrewelacyjne i nadal wolę kupować gdzie indziej, ale jako krewetki awaryjne zdecydowanie się u mnie sprawdzają.
            • Gość: anew Re: kupiłam IP: *.mirasoft.pl 04.03.12, 01:11
              Skoro nie są super i wolisz kupowac gdzie indziej to co w nich nie tak?
              • squirk Re: kupiłam 04.03.12, 01:16
                Są (biedronkowe) dobre - inne (z Auchan albo Makro) są lepsze.
                Nie zawsze mam czas i ochotę jechać po lepsze, bo nienawidzę zakupów i czasem wolę szybkie zakupy w Biedronce niż wycieczkę do większych marketów z większymi kolejkami do kas.
          • Gość: michal Re: kupiłam IP: 213.192.68.* 04.04.12, 14:36
            trzeba umiec przyrzadzic... mi wychodza i kupuje co jakis czas.
            • trzywjednym tygrysie 26.10.12, 16:45
              dla mnie są ok, może nie jestem ekspertem, ale jeszcze nigdy nie trafiłam na nieświeże czy niesmaczne. kupuję te w częściowo czarnym, foliowym opakowaniu.
      • Gość: moniaj Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: 176.97.29.* 29.03.12, 16:03
        miałam to samo, te koktajlowe okropnie śmierdziały, zniechęciłam się do krewetek, była to moja pierwsza próba przyrządzenia ich samodzielnie
    • lashqueen Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 04.03.12, 07:55
      Dobrej jakości świeże owoce morza w sklepach rybnych do najtańszych nie należą i tylko w miejscach gdzie je się łowi i gdzie sa tradycją danej kuchni ich jakość jest top.
      Następnym razem kup lepiej pysznego bałtyckiego dorsza.
    • dumb.waitress Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 29.03.12, 22:43
      Nie zgadzam się z większością opinii. Krewetki tygrysie z Biedronki są okropne. Bez obróbki cieplnej - gumiaste, po krótkiej obróbce cieplnej - gumiaste, dłuższej obróbki cieplnej bałam się nawet próbować, bo to są krewetki gotowane, które po dłuższym gotowaniu robią się... gumiaste, więc w przypadku krewetek na wejściu gumiastych zapewne niejadalne.
      • Gość: GMK Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.centertel.pl 30.03.12, 07:04
        Też trafiłam na śmierdzące. mam swoją teorię, chyba jak zmieniali wygląd sklepu to im się mrożonki rozmrozłyi a potem zamrozili. Najbardziej to zaszkodziło krewetkom. Smród po otwarciu torebki pamiętam do dzisiaj. I nawet nie możesz ich reklamować, tak szybko wyrzucasz do WC.
        • anula36 Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 30.03.12, 18:14
          Nie wiecie czy ta Biedronkowa mieszanka morska tez taka syfna?
          • jagnaborynowa Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 31.03.12, 11:37
            Ja kupiłam te większe z ogonkami (bez pancerzyka) i były oki. Nie zaszkodziły ani mnie (choć ze względu na dietę matki karmiącej zjadłam ze 2-3 sztuki), ani mojemu przyssanemu ciągle do piersi maleństwu. I reszcie rodziny też smakowały.
    • Gość: ala Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.internetia.net.pl 01.04.12, 10:13
      kupowałam dwa razy i były ok.
      • dorusia Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 14.06.12, 11:17
        Mieszanki były zawsze ok, duze krewetki ok, koktajlowe- okropne, tak jak pisałam wyzej .
    • marghe_72 Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 26.10.12, 17:07
      Skusiłam się .. i wyrzuciłam.
      Nie były świeże.
      • Gość: justyna Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.legnica.vectranet.pl 28.08.13, 13:53
        Kupiłam, na oliwie z czosnkiem do makaronu były super
      • lled Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 16.01.14, 15:55
        marghe_72 napisała:

> Skusiłam się .. i wyrzuciłam.
        > Nie były świeże.

jak cos mrozonego moze byc swieze?
    • Gość: Zawiedziona Śmierdzące krewetki IP: *.net.zeork.com.pl 11.12.13, 15:01
      Witam,
      Dziś kupiłam w Biedronce krewetki koktajlowe miały strasznie nieprzyjemny zapach który roznosił się po całym domu, niestety po usmażeniu były jeszcze gorsze musiałam wszystko wyrzucić a termin ważności do 2015 roku czyli sama chemia jeśli maja tyle wytrzymać.
      Nie polecam.
      • Gość: Janusz Re: Śmierdzące krewetki IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.15, 19:37
        Właśnie przeżywamy to samo w domu z dzisiaj kupionymi krewetkami w biedronce
    • bardzo_luba Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 11.12.13, 15:40
      Czy ja wiem, czy taka nowość. Kupowałam je wielokrotnie. Są tanie i małe. Do makaronu się nadają. Nigdy nie trafiłam na śmierdzące i stare jak widzę w innych postach.
    • Gość: Love Oblesne, IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.14, 20:58
      Śmierdzące to mało powierzane , cuchną!!! Black tiger są okej ale te małe tragedia!
      • fairycharlotte Re: Oblesne, 14.01.14, 14:33
        Kupiłam te małe, bodajże nazywają się indyjskie.
        ODRADZAM!
        Śmierdzą przy obróbce cieplnej tak, że mieszkania nie sposób potem wywietrzyć.
        Smakowo nieciekawe.
        O wieeele lepsze są małe krewetki grenlandzkie (już ugotowane) z Lidla, ale też droższe, dlatego spróbowalam tych, ale nie jest to dobry wybór.
        • lled Re: Oblesne, 16.01.14, 15:57
          czy wam sie w glowach poprzewracalo? krewetki beda wydawaly ostry zapach podczas gotowania. to jest skorupiak z oceanu a nie fiolki z ogrodu!
          • bene_gesserit Re: Oblesne, 16.01.14, 18:56
            Po pierwsze - grzeczniej, po drugie - być może śmierdziały, bo były źle przechowywane/transportowane i się zepsuły, poważnie masz z tym taki problem?
            • lled Re: Oblesne, 16.01.14, 19:07
              grzeczniej? to bylo najgrzeczniej jak moglem. jak sie nie ma pojecia o krewetkach to zawsze beda smierdzialy
              • Gość: 19PB20 Re: Oblesne, IP: *.146.77.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.15, 18:18
                Dokładnie. Każdemu śmierdzi bo nie wie co to są owoce morza. Ludzie, zanim coś napiszecie to zastanówcie się :)
                • Gość: Gosc Re: Oblesne, IP: *.google.com 12.08.15, 08:46
                  Jem krewetki od lat i nigdy nie trafilem na " smierdzace". -wszystkie morskie produkty maja specyficzny zapach i smak. Co wy rozumiecie przez "morskie owoce" ? Ryby tez ?
                  Najlepsze krewetki to te z morza polnocnego, dorsz tez czyli z zimnych wod.
    • Gość: gość Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 15:05
      jedyny kiepski zresztą przepis,okropne zdjęcia, typowy słaby blog,nic dziwnego że trzeba śmiecic spamem żeby ktoś wszedł,tylko po co
      • Gość: Aster Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 16.05.14, 22:11
        LIPA.... TE KREWETKI MAJĄ ZAPCHANE JELITA. JAKIŚ IMBECYL NIE POGŁODZIŁ ICH PRZED OBRÓBKĄ!!!! STĄD MOŻE TEN KIEPSKI SMAK O KTÓRYM PISAŁA JEDNA Z POPRZEDNICH OSÓB.
        TO TAK JAKBY JEŚĆ RYBĘ Z FLAKAMI - TOTALNIE ZMIENIŁBY SIĘ ICH SMAK. ZDECYDOWANE "NIE" DLA MAŁYCH KREWETEK Z BIEDRONKI, WYRZUCILIŚMY 0,5 KILO JUŻ ZROBIONYCH, BO NA TALERZU OKAZAŁO SIĘ ŻE PRZEZ ŚRODEK KAŻDEJ Z NICH PRZEBIEGA CZARNY PASEK - ZAPCHANE JELITO.
        GRATULUJĘ MATOŁOWI, KTÓRY DOPUSZCZA JE DO SPRZEDAŻY.
        • squirk Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 17.05.14, 00:45
          Już widzę te załogi wielkich kutrów poławiających krewetki jak czekają spokojnie dzień czy dwa aż się stworzonka przegłodzą. Wszystko po to, żeby się jakiś forumowicz nie oburzał, że jak sam nie oczyści to ma nieoczyszczone.
          W jelitku zbierają się bakterie itp, jeśli ktoś krewetek nie czyści to głupio robi i tyle.
    • Gość: Zibi Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.15, 22:26
      Dobra jakość ryb mięsa wędlin to nie w Biedronce trzeba czytać skład i często opakowanie jest takie same i logo natomiast zawartość i jakość jest mierna .reklama czyni cuda i jest dźwignią handlu i tylko napędza klientów .tyle razy sie nadzialem ze nie kupuje w Biedronce ponadto nie da sie wyprodukować dobrej jakości mięsa ryb wędlin za grosze .tyle ludzi choruje mysle ze powodem jest jedzenie złej jakości .dlatego trzeba zakupy robić z głowa
      • aqua48 Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 22.01.15, 10:27
        Gość portalu: Zibi napisał(a):

> Dobra jakość ryb mięsa wędlin to nie w Biedronce

Bzdury. Mają dobre kaczki i gęsi, oraz niezłą wołowinę.
    • Gość: skoroszek Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.dynamic-ww-1.vectranet.pl 28.02.15, 11:11
      Ze skoroszewskiej tez smierdza!!!!! Zamiast pysznego obiadku s
      • Gość: skoroszek Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? IP: *.dynamic-ww-1.vectranet.pl 28.02.15, 11:13
        Smrod na chacie!!! Ratunku!!! Zgnilizna
    • 2lumena Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 13.04.15, 16:03
      raz czy dwa razy kupilam, dla mnie, czyli mniej wymagającej osoby w tej kwestii - były ok ;)
    • mag_bia Re: Krewetki z Biedronki - kupował ktos? 13.04.15, 16:52
      Jeszcze nie ale podobno dobre.
    • holaoliva [...] 28.04.15, 11:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka