Dodaj do ulubionych

najlepsza piekarnia

10.11.11, 11:11
Oskroba, putka, gromulski, lubaszka, w jaki piekarni jest najlepsze pieczywo?
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: najlepsza piekarnia 10.11.11, 11:43
      W domowej.
      • jagoda85 Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 13:44
        100% racji. Najlepiej smakują swoje wypieki. Wbrew pozorom nie ma z tym tyle zachodu, jak niektórzy przypuszczają, a smak nieporównywalny. Wystarczy dobra organizacja, i wiele można zrobić samemu.
    • marghe_72 Re: najlepsza piekarnia 10.11.11, 13:08
      ja tam lubię Grzybków
      • Gość: genny Re: najlepsza piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 14:27
        Ja też :)
        • trypel Re: najlepsza piekarnia 10.11.11, 15:09
          poligonowy to od nich chyba? to tez mója ulubiona
      • Gość: miu Re: najlepsza piekarnia IP: *.centertel.pl 11.11.11, 10:42
        Ja tak samo. Z tym ze mowie "Grzybki", bo nazwa zdaje sie wziela od parasoli przed pierwszym sklepem, ktore klientow kojarzyly sie z grzybkami. Ale poprawwcie mnie jesli sie mysle.
        • brykanty Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 15:06
          Grzybki najlepsze. Nawet zwykły razowy (w atrakcyjnej cenie poniżej 3 zł) jest znakomity. Normalny biały chleb (grochowski) był smaczny nawet na 3 dzień od kupienia.
          Moim zdaniem Grzybki wzięły się od charakterystycznych budynków w Alei Stanów Zjednoczonych 63, gdzie mają jeden ze sklepów firmowych, fajnie widać je na mapie
          www.tinyurl.pl?l2cUcyXs
          =================
          Koty. Koty są miłe.
          • Gość: miu Re: najlepsza piekarnia IP: *.centertel.pl 11.11.11, 17:14
            Masz racje. Chodzilo o architekture, cos mi "dzwonilo", ale jednak pomieszalam.
    • laurii Re: najlepsza piekarnia 10.11.11, 13:14
      zdecydowanie na Bema!
    • vandikia Re: najlepsza piekarnia 10.11.11, 13:38
      Ostatnio pierwszy raz kupowałam u Gromulskiego. Chlebek okrągły żytni - pycha.
      Zwóciłam uwagę, że chyba są dość atrakcyjni cenowo?

Swego czasu byłam fanką chleba chłopskiego od Czubaka.

Najbardziej lubię Lubaszka. Mają bezbłędne i świeże pieczywo, chrupiące.
    • corrina_f1 Re: najlepsza piekarnia 10.11.11, 14:01
      Rozumiem że chodzi tylko o piekarnie warszawskie ??
    • coralin Re: najlepsza piekarnia 10.11.11, 15:19
      Trembeckiego Społem
      Munia razowy
      Zamojska- większość pieczywa taka sobie, ale żytni razowy fenomenalny i grodzki też.
      • Gość: gosc138 Re: najlepsza piekarnia IP: *.fbx.proxad.net 20.11.11, 16:10
        Trembeckiego Społem
        Munia razowy
        Zamojska- większość pieczywa taka sobie, ale żytni razowy fenomenalny i grodzki też.

Coralin jestem pewna ze chodzi o Rzeszow. Jestem za Trembeckiego Spolem, natomiast za Zamojska nie przepadam pomimo ze ja mam na wyciagniecie reki
        • coralin Re: najlepsza piekarnia 20.11.11, 16:19
          Gość portalu: gosc138 napisał(a):

> za Zamojska nie przepadam pomimo ze ja mam na wyciagniecie reki

Bo średnia jest. Ale grodzki i razowy 100% polecam bardzo z tym, że one są tylko raz w tygodniu.
    • Gość: Renia Re: najlepsza piekarnia IP: *.181.35.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.11.11, 22:14
      W Bydgoszczy piekarnia która ma smaczne pieczywo to Poćwiardowski na Placu Piastkowskim.Polecam miejscowym i przyjezdnym.
      • azomim Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 15:04
        Jak dla mnie w Bydgoszczy tylko Bigońscy na Gdańskiej.
        Prawdziwe pieczywo, bez ulepszaczy, pyszne ciasto drożdżowe.
        Aż żałuję, że już tam nie mieszkam:(
    • feniks_z_popiolu Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 06:12
      Lubaszka razowy na miodzie
    • paluszki38 Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 08:27
      Poza Warszawą też jest internet.
      Dla tych co wiedzą, że my na wsiach też mamy internet to podpowiem, że to Forum nie jest tylko Warszawskie...
      • reniam_123 Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 08:51
        A ja lubię z Sarzyny, smaczny i utrzymuje świeżość przez dwa dni.
      • Gość: miu Re: najlepsza piekarnia IP: *.centertel.pl 11.11.11, 10:50
        >podpowiem, że to Forum nie jest tylko warszawskie...
        Jasne, ze forum jest nie tylko warszawskie. :) Skoro autor nie napisal w temacie "najlepsza piekarnia w Warszawie", zatem chyba nic nie stoi na przeszkodzie, by wpisac inne miasta.

No i nie zlosc sie, w koncu ok. 5% Polakow mieszka w Warszawie i okolicach, czyli co dwudziesty, sila rzeczy najwiecej pisze sie o tym miescie, zwlaszcza ze chyba polowa jej mieszkancow jest nowa, wiec ludzie szukaja informacji na rozne tematy.
        • paluszki38 Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 11:38
          Skoro autor nie napisal w temac
          > ie "najlepsza piekarnia w Warszawie", zatem chyba nic nie stoi na przeszkodzie
          > , by wpisac inne miasta.

Nic nie szkodzi na przeszkodzie. Ale nadal dla mnie jest niejasne skąd wiadomo, że Oskroba, putka, gromulski, lubaszka," są w Warszawie? Rozumiem, że jest to oczywiste bo 5 % mieszka w Warszawie.... Dla mnie wieśniaka nadal nie jest to jasne... Może powinnam się przyzwyczaić, że jak na forum pisze się o jakimś sklepie to ma się na myśli Warszawę, bo poza nią nie ma sklepów, a także internetu.

Idąc dalej tokiem rozumowania założyciela wątku to odpowiem, że dobry chleb jest w Genialu. Rozumiem, że dla wszystkich jest oczywiste gdzie się znajduje, i moją wypowiedzią wiele wniosłam:)

pozdrawiam:)
          • vandikia Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 21:22
            chyba nic nie stoi na przeszkodzie
            a jak niejasne, to wujek google podpowie
            • paluszki38 Re: najlepsza piekarnia 13.11.11, 10:04
              > chyba nic nie stoi na przeszkodzie
              > a jak niejasne, to wujek google podpowie

Aż dziw bierze, że w ogóle ktoś zakłada wątki, przecież jest google.
              Mój wujek ma Rysiek, nie znam wujka google.
      • coralin Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 10:58
        Mój wpis z wczoraj zawierał info o piekarniach z Rzeszowa i Krosna. Podałam jednak tylko ulice lub nazwiska właścicieli (podobnie jak zrobił to autor wątku).
        • paluszki38 Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 11:39
          To ja podpowiem, że rewelacyjny staropolski jest w Genialu na Krzywoustego. Teraz to już chyba oczywiste gdzie to jest:)
          • monkabe Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 12:23
            w pełni się zgadzam wyśmienity niezmiennie od lat i można go jeść aż do ostatniej kromki.
          • coralin Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 12:33
            Ja specjalnie nie wpisywałam wczoraj nazwy miast, tak jak nie zrobił tego autor wątku i kilku wpisujących się przede mną:)
            Nie mam nic przeciwko wątkom "gdzie w... kupić?", jeśli nazwa miejscowości jest podana w tytule (choć pamiętam wątek sprzed roku kiedy osoba szukająca czegoś w Toruniu została przepędzona na forum lokalne).
            • vandikia Re: najlepsza piekarnia 11.11.11, 21:26
              ale macie problemy i chyba kompleksy
              ja potraktowałam wątek jak ogólny i tyle, każdy wpisuje co wie, a ten kto mieszka w danym mieście będzie wiedział o co chodzi i o co ten cały szum??

osobiście dowiedziałam się dzięki temu wątkowi, że Lubaszka jest tylko w woj. mazowieckim, a byłam przekonana że ma filie w innych miastach
              więcej luzu ... dzisas ja.. (że dalej nie zacytuję :D)
              • coralin Re: najlepsza piekarnia 12.11.11, 19:31
                Coraz częściej można dostać tu darmową psychoanalizę, że o radach pozakulinarnych nie wspomnę;)
                Podałam najlepsze piekarnie- mój pierwszy wpis.
                Jestem jak najbardziej za takimi wątkami, nawet na forach ogólnopolskich, bo jestem entuzjastką lokalności. Szkoda, że jedynym przyszpilonym wątkiem jest "co przywozimy z...", a nie ma "co kupujemy w najbliższej okolicy".
                • vandikia Re: najlepsza piekarnia 12.11.11, 19:46
                  bo coraz częściej zamiast odnosić się do tematu lepiej napisać, że na przykład warszawiacy to chamy - wpis został zresztą skasowany, zamiast ugryźć się w .. palce?:)
                  i dalej nie wiem co autor miał na myśli, a nazwy których nie kojarzę zwykle wpisuję w google, żeby wiedzieć co i jak
                  • coralin Re: najlepsza piekarnia 12.11.11, 20:24
                    Nie ja byłam autorką tego wpisu więc nie wiem w czym rzecz. Wpisałam się na temat.
                    Oczywiście gdyby ktoś z miasta X wpisał nazwy piekarń ze swojego miasta nie podając nazwy wszyscy nie znający pokornie wyszukaliby w google;)
                    Co prawda zakładający wątek łamie zasady forum, ale co tam.
                    Mnie ten wątek nie zirytował (zobacz, że wpisałam się grzecznie, "na temat" i w stylu autora), ale uznaje czyjeś prawo do irytacji, bo powód jest.
                    Dziwisz się w 2011 roku chamskim wpisom w internecie?
              • paluszki38 Re: najlepsza piekarnia 13.11.11, 10:14

> ale macie problemy i chyba kompleksy
                > ja potraktowałam wątek jak ogólny i tyle, każdy wpisuje co wie, a ten kto miesz
                > ka w danym mieście będzie wiedział o co chodzi i o co ten cały szum??

Na prawdę to takie bolesne napisać o jaką miejscowość chodzi? I jak napisała Coralin, ludzie z innych miejscowości są w stanie o swoim lokalnym jedzeniu napisać używając nazwy miejscowości, bez potrzeby szukania w googlach. Niestety ludzie z Warszawy już niekoniecznie. Ciekawa jestem z czego to wynika. Ze wstydu, że tam mieszkają, czy ignorancji? Jeśli ze wstydu, to nie ma się czego wstydzić, Warszawa miasto jak każde inne. Jeśli z ignorancji, to nieśmiało stwierdzam, że poza Warszawą też jest życie i nawet internet.

Dopóki forum jest ogólne a nie lokalne- Warszawskie, to kultura nakazuje wspomnieć, że chodzi o Warszawę. Ale co ja tam wiem, ze wsi jestem.

> więcej luzu ... dzisas ja.. (że dalej nie zacytuję :D)

Może powinnaś sama siebie cytować?
                > więcej luzu ...

• corrina_f1 Re: najlepsza piekarnia 18.11.11, 11:29
            paluszki38 napisała:

> To ja podpowiem, że rewelacyjny staropolski jest w Genialu na Krzywoustego. Ter
            > az to już chyba oczywiste gdzie to jest:)

A miasto juz trudno było dodać...
      • corrina_f1 Re: najlepsza piekarnia 18.11.11, 11:27
        luszki38 napisała:

> Poza Warszawą też jest internet.
        > Dla tych co wiedzą, że my na wsiach też mamy internet to podpowiem, że to Forum
        > nie jest tylko Warszawskie...

Nie zrozumiałaś chyba mojego wpisu. Chodzi o to że autor wymienił same warszawskie piekarnie, ale w tytule wątku nie wsponiał o jakie miasto chodzi. A to wprowadza w błąd bo teraz taki krakowianin będzie przykładowo szukału siebie Lubaszki. I chyba nie znajdzie.
    • Gość: teresai Re: najlepsza piekarnia IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.11, 18:46
      Piekarnia Mojego Taty - zgadnijcie gdzie ;-)?
      • inaa1 Re: najlepsza piekarnia 12.11.11, 19:00
        w Krakowie
        • aqua48 Re: najlepsza piekarnia 13.11.11, 10:58
          inaa1 napisała:

> w Krakowie

W Krakowie najlepszy chleb jest w "Złotym kłosie".
          • gagoosia Re: najlepsza piekarnia 17.11.11, 19:07
            A ja w Krakowie najbardziej lubię Pawlaka (Sławkowska, Karmelicka, Kleparz) - pyyyszny żytni i chłopski tudziez bułki wieloziarniste, i czasem wspominkowo bywam u Górnisiewicza (Garbarska) - bułki "składane" i "zwijane" z przefajnie chrupiącą skórką
            • kati_p Re: najlepsza piekarnia 20.11.11, 18:17
              Gagoosia, ja również kupowałam w Pawlaku, ale odpycha mnie od tych piekarni brzydki zapach (tłuszczu??) panujący w lokalach. Chleby i bułki są ok, ale drożdżówki ohydne, i to chyba od nich tak śmierdzi.
    • Gość: dziewczynawitryna Re: najlepsza piekarnia IP: *.ip.netia.com.pl 17.11.11, 19:54
      A ja wam mówię, że najlepszy jednak piecze Siteń.
    • houhou Re: najlepsza piekarnia 18.11.11, 11:47
      Ha, czyli mam nosa do dobrego chleba:) W Warszawie tylko chłopski albo poligonowy z Grzybków.

---------------
      "Bo Czesio śpiewa sobie w środku. W Czesiu."
    • Gość: jan Grzybki do razowca dają słód jęczmienny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 21:39
      ...dlatego odpadają
      • Gość: DANUTA Re: Grzybki do razowca dają słód jęczmienny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 11:15
        dla mnie najlepszy jest chleb i wszystkie pieczywo w piekarni pss w LAPACH

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka