Gość: ja IP: *.acn.waw.pl 19.12.11, 22:22 Jak w tytule. Po nie najlepszym doświadczeniu z łososiem w Piotrze i Pawle szukam nowego żródła. Może jest jakiś sklep "specjalistyczny", jak kiedyś dobry rzeźnik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? 19.12.11, 22:28 Świeże i nie najdroższe ryby bywają na bazarku "Na dołku" na Ursynowie, oraz na bazarku przy Ćmielowskiej/Światowida na Tarchominie. Kiedyś kupiłam smaczne i świeże ryby na bazarku w Ząbkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 22:38 W sklepach rybnych, po prostu. I najlepiej od czwartek, piątek, sobota. W czwartki są dostawy. Na każdym osiedlu znajdziesz taki sklep, poobserwuj czy ludzie chętnie kupują, czy ryby nie zalegają i czy wyglądają na świeże, czy sklep jest schludny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wuwu. IP: *.acn.waw.pl 19.12.11, 22:57 W sklepach rybnych? Nie wpadłbym na to. Pytam o namiary na KONKRETNE, sprawdzone sklepy rybne. Akurat na moim osiedlu takowych brak. Pozostałym za namiary dziękuję. Auchan naprawdę godny polecenia? Piotr i Paweł i Bomi nie stanęły na wysokości zadania, stąd moje pytania Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Wuwu. 20.12.11, 00:25 W Auchan na Modlińskiej ryby na ogol śmierdzą, no może tylko podśmiardują, ale świeże nie sa w żadnym wypadku. W PiP kilkakrotnie kupiłam zepsutego karmazyna, choć zapewniano mnie, że świeżutki. W Bomi nie kupuję, bo już nie mam zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśna śmietana Re: Wuwu. IP: *.home.aster.pl 20.12.11, 12:20 Wczoraj byłam w Auchan Modlińska. Przy stanowisku rybnym (a raczej kilka metrów od niego) złapały mnie mdłości. CO ZA SMRÓD!!! Przestrzegam! Sama szukam dobrego źródła zaopatrzenia w świeże ryby. Te w Makro wyglądają OK, choć głowy nie dam... Pamiętam jeden sklep rybny na pl. Zbawiciela, ale to dawno i nieprawda. Nie wiem, czy jest w Wwie jakiś specjalistyczny sklep rybny, choć bardzo bym chciała, aby takowy był. Ale taki z prawdziwego zdarzenia, gdzie sprzedawczyni wiedziałaby coś więcej nt. oferowanego towaru (miejsce pochodzenia, "ościstość", do czego się nadaje). Taki sklep ekspercki mi się marzy, gdzie można byłoby też dostać jakąś egzotykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Wuwu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 08:44 Konkretnie to np. bazar Szembeka. Chodzi głównie o to, że ja nie kupuję ryb w marketach, a właśnie w małych sklepach rybnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 22:45 Auchan w Piasecznie Odpowiedz Link Zgłoś
malenkie7 Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? 19.12.11, 23:43 w Makro? jeden jest w Markach, drugi w Alejach Jerozolimskich, a trzeci gdzies na Bielanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeże ryby? IP: *.fbx.proxad.net 20.12.11, 01:11 Auchan Piaseczno - swietne i naprawde duzy wybor Malenki sklep rybny na Ursynowie (Dereniowa obok Marcpola) - pod koniec tygodnia, widzialam tam nawet langustynki(!) Jesli nie przeszkadza ci kupowanie ryb przechowywanych w najrozniejszych warunkach to kazdy wiekszy bazar ma dobrze zaopatrzona budke z rybami, prym wiedzie oczywiscie Hala Mirowska, poza tym na Banacha, na Szembeka, na Grochowie, ale obok siebie tez poszukaj, przeciez nie bedziesz jechala 45 min w jedna strone po rybe na kolacje. Poza tym dobre ryby sa w Kuchniach Swiata, swieze lub mrozone do sushi, te drugie sa wysokiej jakosci (i w takich tez cenach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka1975 Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeże ryby? IP: 212.244.185.* 20.12.11, 10:26 W sklepie „Łosoś” na ul. Szkolnej Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f śmiem ze smutkiem twierdzić, że obiektywnie 20.12.11, 10:42 nie ma świeżej ryby w Warszawie, poza czwartkiem g 10.30 gdy zamowione przez nas ryby lądują i sa wyladowywane np. w Le Maree - maja wtedy do 12-16 godzin na lodzie. Inne w Warszawie - od Bomi przez PiPy i Auchany i inne markety mają ok 24-48 godzin i nie sa juz ryba na lodzie ale raczej ryba z lodu. Z niemarketowymi sklepikami jest podobie, ale nie gorzej - ok 48 godzin ma ryba. Czyli albo musimy zweryfikowac termin świeża ryba - bo to jest ryba maks do 6-8 godzin od połowu raczej - jak z kutrów, jak z barek, jak ze stawów i jezior, jak targów nadbrzeżnych - albo pogodzic sie, ze nie ma takich za bardzo.... a te co sa maja cene wysrubowana nie z powodu rybowatosci:-) ale z powodu jakosci transportu i czasu:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: śmiem ze smutkiem twierdzić, że obiektywnie IP: *.fbx.proxad.net 20.12.11, 11:31 Przesadzasz Jacek. Najwieksza gielda rybna we Francji, ktora zaopatruje 2/3 francuskiego rynku - paradoksalnie - lezy w glebi kraju. Ryby przechowywane w temperaturze 0°-1°C sa idealnie swieze przez kilka dni! Czasy kiedy warunki sanitarne byly kiepskie po prosty minely. Nawet w Japonii czas dostaw ryb do sklepow jest ZNACZNIE dluzszy niz ten wymyslony przez Ciebie, bo zlowione ryby najpierw plyna pare godzin lub dni na najwiekszy na swiecie targ, tam spedzaja pare godzin, potem jada do sklepow, a tam tez nie wszystkie sa codziennie wyprzedawane, bo sklepikarze nie jezdza codziennie po towar przez pol Tokio (sam przejazd trwa nawet kilka godzin!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: śmiem ze smutkiem twierdzić, że obiektywnie IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.11, 11:48 napewno teraz zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Miu, ja tylko sie opowiadam z prawdziwym znaczenie 20.12.11, 11:51 slowa "swieża" ryba - jesli dla Ciebie ŚWIEZA jest ta po kilku dniach nawet w 0--1, to nie ma sprawy. Dla mnie to jest ryba z lodu. Nie "na lodzie", ale "z lodu" I dla mnie - moze tylko dla mnie, ale zawsze - nie jest swieża. Świeża - dla mnie:-) podkreslam, nie glosze prawdy objawionej - jest do 6-8 godzin po połowie. A po 6-8 godzinach na wybrzezach na targach przeceniaja towar i usuwaja napisy "świeża" ryba. I tego - JA - sie trzymam. Reszta to druga świeżość:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Ryba prosto z wody IP: *.fbx.proxad.net 20.12.11, 12:20 Ryby dziela sie na swieze i mrozone, ale niech bedzie ze mamy nowa kategorie, tak naprawde tylko dla mieszkancow wybrzezy wszelkiego typu, ktorzy w dodatku zjadaja swoj obiad najpozniej kolo dwunastej - "ryba prosto z wody" ;) Zgadzam sie z Toba calkowicie, ze taka jest najswiezsza, jednak niestety nie pamietam kiedy i czy w ogole taka jadlam... Musze sie wydac za rybaka (ale tylko z malego kutra, bo kutry dalekomorskie tez nie podchodza pod taka kategorie) albo chociaz za wlasciciela stawu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinni37 Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? IP: *.centertel.pl 31.07.20, 22:29 Stare Babice, sklep AKWEN, Tekst linku - polecam. Jak dotąd nigdy się nie zawiedliśmy, a kupujemy tam naprawdę często. Duży wybór, ryby świeże, tak samo owoce morza. Super obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? 01.08.20, 07:21 ryby prosto z Wisły, owoce morza z Bałtyku a obsługa po technikum handlowym Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? 09.08.20, 07:34 Sprawdź stawy raszyńskie. Przy łączniku Piaseczno - gierkówka jest lub była,mała, drewniana knajpka rybna - sum, pstrąg, karp. Ryby smakowały obłędnie. Niestety, dawno tam nie zajeżdżałem. Nie znam aktualii O marketach i sklepach zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? 07.09.20, 14:23 tam gdzie mieszkasz nie ma bazarku? Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Gdzie w Warszawie kupujecie świeżą rybę? 05.04.21, 16:06 W Selgrosie, jest to hurtownia, tak wiec rybki swieze 0pierwsza klasa🙂 Odpowiedz Link Zgłoś