Dodaj do ulubionych

Przepisy z gazet

IP: *.toya.net.pl 05.01.12, 16:15
Dziewczyny czy korzystacie/korzystalyscie z przepisow znajdujacych sie w roznych kolorowych pisemkach?
Mozecie jakies gazety polecic z przepisami ktore sie udaja?
Obserwuj wątek
    • cucinissima Re: Przepisy z gazet 05.01.12, 16:43
      Z obcojezycznych moge polecic La Cucina Italiana.
      • mhr2 to nie swiat? 20.01.12, 16:10
        cucinissima napisała:

> Z obcojezycznych moge polecic La Cucina Italiana.

warto poznac wszystko, nie tylko bela?
    • Gość: pasqda Re: Przepisy z gazet IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 17:49
      "Kuchnia" - robiłam już mięsa, ciasta i zupy. Zawsze się udają idealnie, bez kombinowania. Mogę polecić w ciemno.
      • forencka Re: Przepisy z gazet 20.01.12, 14:31
        Potwierdzam.
    • Gość: mw Re: Przepisy z gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 20:00
      bardzo fajne są przepisy z miesięcznika PANI - nietypowe raczej dania ale smaczne i udają się; nie polecam natomiast miesięcznika Moje Gotowanie ( nie dość że przepisy są raczej kiepskie - mało oryginalne, w zasadzie samemu można większość dan wymyślić, to dodatkowo od tego miesiąca ponad dwukrotnie podniesiono c cenę ( z ok. 3 zł na 7,99 niby grubsze i na lepszym papierze); zaznaczam, że ja tylko gotująca, nigdy nie piekę żadnych słodkości i nie znam się na przepisach na ciasta, torty......
    • marghe_72 Re: Przepisy z gazet 06.01.12, 00:00
      z polskich Kuchnia, Moje Gotowanie (chociaż miałam sporą przerwę w kupowaniu tego ostatniego tytułu bo zdecydiwanie w niej za dużo było reklam i "artykułów sponsorowanych")
      i Sól i pieprz.
    • Gość: Mirabelka Re: Przepisy z gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.12, 00:23
      A ja najbardziej lubię gazetkę wydawaną co 3 miesiące "To jest pyszne". Dwa razy tylko przejechałam się na ich przepisach na ciasta, ale wszelkie inne dania które wypróbowałam (a było ich wiele) były pyszne. Kosztuje chyba 5,99
      • roseanne Re: Przepisy z gazet 06.01.12, 01:08
        najczesciej gotuje z Canadian Living , bywa ze wracam do starych numerow, by przecwiczyc inne przepisy - wszystkiego naraz sie nie da :)

kiedys Poradnik Domowy, najczesciej wersja broszurkowa

rowniez Kuchnia

z ciekawosci przegladam rowniez Ricardo i Coup de pouce - ale rzadko z nich gotuje
    • mhr2 ogladam, biore inspiracje 06.01.12, 11:25
      Gość portalu: mala napisał(a):

> Dziewczyny czy korzystacie/korzystalyscie z przepisow znajdujacych sie w roznyc
      > h kolorowych pisemkach?
      > Mozecie jakies gazety polecic z przepisami ktore sie udaja?
      nawet niektore przepisy widze na GP, oczywiscie to nie jest zabronione
      bo u nas leza w kazdym sklepie, osobiscie nie gotuje z przepisow dokladnie,
      ale zdjecia uwielbiam, jakos pamietam i pruboje cos podrobic na "oko"
      • Gość: AnkaKw Re: ogladam, biore inspiracje IP: *.ennet.pl 06.01.12, 12:10
        Najczęściej robię z przepisów zamieszczanych w Poradniku Domowym.
        Acha i w Tinie są łatwe przepisy.Też kilkakrotnie z tego pisma korzystałam.
        • pietnacha40 Re: ogladam, biore inspiracje 06.01.12, 12:31
          Kuchnia
          • Gość: helena541 Re: ogladam, biore inspiracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 14:07
            comiesięcznik-Przepisy czytelników i Przyślij przepis,kosztują tylko 0,99 gr.
    • Gość: Sprawdzilam to Re: Przepisy z gazet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.12, 15:41
      Ja kupuje wiele gazet,bo nie mam telewizora. Przegladam przepisy i wyryam/wycinam te,ktore brzmia ciekawe. Potem probuje je po koleji :) Ulubione pisma calosciowo poswiecone gotowaniu to Kuchnia i ostatnio Polska Gotuje. Polecam tazke dodatki Pani Domu.

---
      www.sprawdzilamto.blogspot.com
    • Gość: genny Re: Przepisy z gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 18:10
      Bardzo lubiłam Smaki i Aromaty, mam wszystkie numery, przeglądam i korzystam. Ale najwięcej z GP :)
      • Gość: majala Re: Przepisy z gazet IP: *.rzeszow.mm.pl 06.01.12, 19:53
        O tak, Smaki i Aromaty to było to. Świetne przepisy, pięknie wydawane, świetne felietony kulinarne. Też mam wszystkie numery. Szkoda, że od dawna się nie ukazuje.
      • laurii Smaki i Aromaty 07.01.12, 15:11
        Genny i Inni pamietajacy Smaki i Aromaty

to rowniez moje ulubione pismo... Biblia poczatkow samodzielnego gotowania ...
        Od lat juz szukam kogos, kto ma pierwsze numery, ja odkryłam SiA dopiero od nru 4 (18) z 2000 ( na okładce "Gruszki. Miłość kucharza" :) )
        Bardzo byłabym zobowiązana za przeslanie kopii kilku wcześniejszych numerów... nie śmiem prosić o całość... :) SKany czy nawet najprostsze fotki... Mogę się zrewanżować pieniężnie, kopiami numerów późniejszych, nalewką aroniową, kopiami Essen und Trinken (wiele numerów), oprowadzaniem po Wrocławiu, no nie wiem, czym jeszcze ...
        • Gość: genny Re: Smaki i Aromaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 20:43
          Postaram się coś zrobić, ale dopiero pod koniec stycznia
          • Gość: anka Przepisy z gazet IP: *.toya.net.pl 10.01.12, 11:07
            A z takich zwyklych kolorowych gazet korzystalyscie np przyjaciolka, pani domu, dobre rady itp? Ciekawe czy sie udaja takie potrawy
            • Gość: pasqda Re: Przepisy z gazet IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 11:38
              Raz czy dwa przeglądałam którąś z tych kolorówek (ale za nic nie pamiętam którą) i włos mi się na głowie zjeżył jak zobaczyłam przepis na zupę (pieczarkową bodajże), który zawierał:
              - zupę w proszku,
              - kostkę rosołową,
              - vegetę "do smaku".

• panipoirot Re: Przepisy z gazet 13.01.12, 10:49
                Bistro
                Kobieta i zycie

z tych gazet biore inspiracje na szybkie obiady i przekąski :)
                w grudniowym Bistro świetny przepis na sałatke ze sledzi ( z porami i jablkiem)
              • beata_ Re: Przepisy z gazet 15.01.12, 03:09
                Gość portalu: pasqda napisał(a):

> Raz czy dwa przeglądałam którąś z tych kolorówek (ale za nic nie pamiętam którą
                > ) i włos mi się na głowie zjeżył jak zobaczyłam przepis na zupę (pieczarkową bo
                > dajże), który zawierał:
                > - zupę w proszku,
                > - kostkę rosołową,
                > - vegetę "do smaku".

Mnie się parokrotnie włos zjeżył na zupełnie naturalny skład podany w przepisie - dalej już nie czytałam, bo niezależnie od sposobu przygotowania, to nie miało prawa być dobre :-))
    • roseanne Re: Przepisy z gazet 14.01.12, 03:11
      taie galaretki bywaja bardzo zdradliwe - probowalam na bazie wodki, champana i bialego wina - kazdy alkochol osobno oczywiscie
      • mhr2 masz racje, 14.01.12, 10:59
        roseanne napisała:

> taie galaretki bywaja bardzo zdradliwe - probowalam na bazie wodki, champana i
        > bialego wina - kazdy alkochol osobno oczywiscie

ja bym nawet nie probowala,
    • tralalumpek Re: Przepisy z gazet 15.01.12, 09:11
      kiedy mieszkalam w Polsce jeszcze podgladalam 'Poradnik Domowy', przepisy ktore tam byly przedstawiane przez czytelnikow wyprobowywalam, prawie zawsze sie sprawdzaly
      do dzisiaj mam wycinki z tych gazet i korzystam
      • qubraq Re: Przepisy z gazet 15.01.12, 11:33
        Kiedys mama moja zbierała przepisy z "Kobiety i życia"; mamy juz nie ma 40 lat a mnie te przepisy zostały i czasem do nich zaglądam; czasem sa bardzo fajne... :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka