Dodaj do ulubionych

ceny sushi

22.07.12, 16:17
czy ktos jadl sushi poza warszawa? wiec wie czy jest tansze poza warszawa? a w warszawie, czy polecace jakis niedrogie miejsce z sushi???
Obserwuj wątek
    • trypel Re: ceny sushi 22.07.12, 19:35
      w Białymstoku jest na pewno tańsze natomiast nie ma zadnej knajpy z dobrym sushi.
      ale to sie wpisuje w tamtejszy trend - lepiej dużo i tanio niz smacznie :)
    • bene_gesserit Re: ceny sushi 22.07.12, 20:14
      NIedrogie miejsce z sushi to zazwyczaj własny dom :)
    • Gość: x jadam sushi w Niemczech, IP: *.unitymediagroup.de 23.07.12, 08:50
      ale ponieważ nie podałeś ile kosztuje w Warszawie, nie powiem, czy jest taniej.
      • trypel Re: jadam sushi w Niemczech, 23.07.12, 08:55
        Warszawa
        idąc na lunch - 40-50 pln/osobe
        wieczorem 80-100/osobe chyba że znajdziesz miejsce z all you can eat za 60-80/pln za osobe już z napojem.
        • Gość: x to wychodzi 10-12 €, względnie IP: *.unitymediagroup.de 23.07.12, 13:43
          20 - 25 €. Zależy jeszcze ile "sztuk" ;) wchodzi na porcję. W "barze sushi" nominalnie jest trochę taniej u nas, porównując zarobki - dużo taniej.
          • trypel Re: to wychodzi 10-12 €, względnie 24.07.12, 09:16
            ohhsushi.pl/menu/
            masz zestawy i sztuki - jestem ciekawy Twojego porównania - knajpa sieciowa - przyzwoita, ceny typowe, zestawy też (zestawy od 11 strony).
            • hesse21 Re: to wychodzi 10-12 €, względnie 24.07.12, 21:55
              Polecam Gejszę, świetny stosunek ceny do jakości.
    • Gość: qawa Re: ceny sushi IP: 212.160.148.* 25.07.12, 13:29
      albo tanie albo dobre/bezpieczne/świeże
      • pavvka Re: ceny sushi 15.04.13, 14:25
        Gość portalu: qawa napisał(a):

> albo tanie albo dobre/bezpieczne/świeże

Bez przesady. Tzn. oczywiście jest jakaś graniczna cena minimalna, poniżej której już jakość nie może być wysoka, ale IMO sushi w Polsce (a przynajmniej w Warszawie) jest b. drogie w stosunku do cen produktów i nakładu pracy. To chyba kwestia tego, że jest nadal postrzegane jako jedzenie snobistyczne, nawet teraz kiedy susharni w stolicy są setki.
    • arka_zone Re: ceny sushi 26.07.12, 08:12
      polecam Sushi 77, mają duże zestawy w dobrych cenach. Duży zestaw, na dwie lubiące sushi osoby, kosztował ok 60-70 zł. Szczerze powiem, że jest to taniej, niż składniki, które kupowaliśmy robiąc sushi w domu...
      • ofelia1982 Re: ceny sushi 15.04.13, 21:04
        na dwie lubi
        > ące sushi osoby, kosztował ok 60-70 zł. Szczerze powiem, że jest to taniej, niż
        > składniki, które kupowaliśmy robiąc sushi w domu...

Bez jaj. Kupuję czasem składniki na sushi w sklepie internetowym (odbiór osobisty w W-wie) i jest DUŻO taniej..
        • squirk Re: ceny sushi 15.04.13, 21:11
          Też kupuję online i nie narzekam na ceny a schodzi tego u mnie ogromnie dużo, nie tylko na sushi.
          :-)
      • arnika80 Re: ceny sushi 16.04.13, 14:16
        Akurat Sushi77 to mało ciekawe miejsce, skusiłam się raz w tamtym roku jak mieli super promocję -40% bodajże, wrażenia - brak wrażeń. Co do cen, to po przeprowadzce z Krakowa stwierdziłam, o dziwo, że w Warszawie a i owszem taniej w tym zakresie...:)
    • kocio-kocio Re: ceny sushi 16.04.13, 20:40
      I dla tej złotej myśli wygrzebujesz wątek sprzed ponad pół roku?
    • zebza Re: ceny sushi 30.07.13, 11:20
      skoro już ktoś wygrzebał to ja się podczepię, bo mieszkając na Włochach odkryłam fajne miejsce - Matsuri Sushi (www.matsurisushi.pl/). Na początku mieli "lokal" a właściwie klitkę na Popularnej i tam chyba głównie robili zestawy do sklepów i jakiś catering, no i można było sobie zamówić przez ich stronę na dowóz. Teraz się przenieśli trochę dalej na Ursus i nie bardzo wiem jak jest z dowozami bo dawno nie byłam, ale, ale. Mają fajne, bo różne zestawy i wydaje mi się, że ceny są bardzo niskie. Ryby świeże, ryż czasem się trochę rozklejał ale nie przeszkadzało to w smaku ;) Z lubym dość często się decydowaliśmy na nich właśnie. Więc to z całym sercem polecam.
      Mieszkając z kolei w centrum, długo zamawiałam Sensi z Ochoty, ceny duże wyższe niż poprzednicy, choć może od tego czasu coś się zmieniło, ale też nie miałam problemu ze świeżością ryby.
      Raz skusiłam się na ten sushi, co według znajomych było najlepszym sushi w stolicy. Dostałam tak śmierdzącego łososia, akurat w zestawie za jakieś 200 zł, że aż miałam ochotę podjechać tam i im to rzucić w twarz ;) Pewnie mieli zły dzień, ale w przypadku surowej ryby dla mnie takie coś jest karygodne.
      Testowałam jeszcze Oto Sushi na Nowym Świecie - tam głównie zestawy lunchowe, ale obsługa swojego czasu była taka sobie i w sumie tylko dlatego zrezygnowałam (ale to było zaraz po otwarciu więc pewnie też się co nie co zmieniło).
      Było jeszcze Besuto (też nowy świat) ale tylko na wynos - ta knajpa miała akurat bardzo dobre opinie i the place sushi, które nie jestem pewna czy jeszcze istnieje, ale całkiem przyjemnie się w środku siedziało.
      Najbardziej aktualne info mam jednak o matsuri i pod poleceniem mogę się faktycznie podpisać : ))
    • mmagi Re: ceny sushi 07.10.13, 16:44
      znajdz sushi na grouponie,jest duzo tańsze:)
      • zebza Re: ceny sushi 07.10.13, 18:13
        mmagi napisała:

> znajdz sushi na grouponie,jest duzo tańsze:)

faktycznie sie oplaca? bo ja troche nie mam zaufania do gruponów wszelakich :)
        • mmagi Re: ceny sushi 08.10.13, 15:01
          Bardzo,moja córka trafiła na promocje na KENie 59zł za 44sztuki:)

www.groupon.pl/oferty/warszawa/Yakuza-Sushi/27197119
      • raj-ana Re: ceny sushi 20.03.15, 19:56
        nigdy nie poszłabym na sushi z gruppona ;) jak knajpa "sprzedaje się" na tego typu portalach to raczej na nadmiar klientów nie narzeka ;)
        • squirk Re: ceny sushi 20.03.15, 20:13
          raj-ana napisała:

> nigdy nie poszłabym na sushi z gruppona ;)

Byłam kilka razy, np. w Inabie, zawsze bez zarzutu, nie wiem jak wygląda to teraz. Z Groupona zrezygnowałam kiedy zaczęli sprzedawać ordynarne podróbki kosmetyków.
          Nie poszłabym za to do "restauracji" która reklamuje się np. spamem na forach bo to zawsze oznacza kiepską ofertę, brak klientów i desperackie szukanie jeleni. Szkoda pieniędzy i zdrowia, zatrucie pokarmowe to nic przyjemnego.
    • lashqueen Re: ceny sushi 08.10.13, 16:59
      Niedawno oglądałam film dokumentalny o sushi, z udziałem japońskich mistrzów w tej dziedzinie i bardzo ubolewali nad tym, że sushi robione poza Japonią, to kiepska imitacja prawdziwego sushi i że to psuje tylko dobry wizerunek tego, czym naprawdę jest sushi.
      • mmagi Re: ceny sushi 09.10.13, 11:58
        i w związku z tym????co??
        • lashqueen Re: ceny sushi 09.10.13, 18:33
          że ludzie jedzą g...o
      • squirk Re: ceny sushi 09.10.13, 12:13
        lashqueen napisała:

> Niedawno oglądałam film dokumentalny o sushi, z udziałem japońskich mistrzów w
        > tej dziedzinie i bardzo ubolewali nad tym, że sushi robione poza Japonią, to ki
        > epska imitacja prawdziwego sushi i że to psuje tylko dobry wizerunek tego, czym
        > naprawdę jest sushi.

Przecież to kwestia pieniędzy - im mniejsza "magiczna otoczka" otaczająca mistrza tym mniej zarobi, tym mniej będzie miał uczniów i tym mniej uczniowie będą w niego wpatrzeni. Oczywiście że jest świetne sushi poza Japonią, tak samo jak świetna pizza poza Włochami, jedzenie przekracza granice a ludzie się uczą i dorównują najlepszym.
        • lashqueen Re: ceny sushi 09.10.13, 18:35
          > Oczywiście że jest świetne sushi poza Japonią

Tak, tak, zwłaszcza w miejscach oddalonych o setki km od mórz. Prawdziwie świeże rybki na sushi ;)
          • squirk Re: ceny sushi 09.10.13, 19:33
            lashqueen napisała:

> > Oczywiście że jest świetne sushi poza Japonią
            >
            > Tak, tak, zwłaszcza w miejscach oddalonych o setki km od mórz. Prawdziwie śwież
            > e rybki na sushi ;)

Japonia nie jest jedynym na świecie krajem z dostępem do morza, poza tym istnieją specjalistyczne transporty i monitoringi dzięki którym ryby najwyższej jakości dostarczane są np. do kuchni hoteli i kasyn w Las Vegas czy restauracji położonych daleko od wody.
    • trypel Re: ceny sushi 04.06.14, 16:00
      beznadziejne miejsce. Nikt nie chce do nich chodzić i desperacko spamują na forach
    • boddekk33 Re: ceny sushi 25.02.25, 12:48
      Bardzo przydatny artykuł! Jeśli chodzi o promocję lokali gastronomicznych w internecie, warto pomyśleć o umożliwieniu łatwego zamawiania online, jak to robi SushiPak sushipak.pl Ich strona i aplikacja są świetnym przykładem, jak można skutecznie dotrzeć do klientów – oferują szeroką gamę zestawów sushi, które można zamówić z dostawą do domu. Dobrym rozwiązaniem jest również aktywność na mediach społecznościowych oraz systematyczne promocje, które przyciągają nowych klientów. Takie podejście na pewno pomoże wyróżnić się na tle konkurencji.
    • emilianka99 Re: ceny sushi 26.02.26, 09:49
      Sushi jest u nas zwykle z góry drogie bo jest traktowane jako ekskluzywne danie w restauracji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka