Gość: kojka IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 07:55 To co z nim zrobić,mam około 150g a już nie moge jeść samego,moze jakaś sałatka,albo zamrożę tylko czy mozna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edek Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie IP: *.chello.pl 19.07.04, 08:21 Mroźić można,ale po co Ci ten kłopot,zostaw sobie 0,5 kg,a resztę rozdaj.Wiesz jaka będzie fajna zabawa,stajesz na ulicy i rozdajesz po kawałku.ale Ciebie napewno nie stać na taką zabawę,więc jedz go 3 lata,życzę smacznego.edek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 08:59 Edek,przeczytaj jeszcze raz mój post i przelicz jednostki miary :)))))))))))) Gratuluję :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik 15 dag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:08 to niewiele. Na max 2 posilki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik a tu 2 pomysly (i jeden gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:12 Najbanalniejszy z możliwych Makaron z łososiem Ilość porcji: 2 Składniki: 25 dag makron rurki Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie 19.07.04, 09:58 ja robię tatara, wszystko tak samo jak do wołowego tylko bez soli ,rodzina uwielbia i nie boi się BSE Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie 19.07.04, 10:09 rolada serowo-lososiowa masa: ser ricotta + pieprz + sol + sok z 1 pomaranczy + posiekane kapary rozlozyc platy lososia na folii spozywczej tak, aby zachodzily na siebie i utworzyly prostokat. posmarowac masa. zwinac w rulon i do zamrazarki. kroic w plasterki, gdy rolada bedzie jeszcze zamrozona. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie 19.07.04, 10:14 15 dag, to żadem problem. Zrób terrinę z łososiem - przepisy były w okolicach Wielkanocy - rzecz prosta i pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie IP: *.chello.pl 19.07.04, 10:43 Przepraszam Kojka,ja jeszcze spałem,myślałem że ktoś robi sobie z rana jaja.Zrób czarne tagiatelle z sosem kaparowym z dodatkiem tego łososia.Ostatnio jadłem to danie w restauracji Rukola,rewelacja.Jak interesuje Ciebie przepis to mogę go Tobie napisać.Pozdrawiam edek. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie 19.07.04, 11:20 Wybacz, nie widzę problemu, bo 150g łososia zjadłbym za jednym posiedzeniem nawet mój kot - ale dzięki Tobie pojawiło się parę ciekawych przepisów :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie 19.07.04, 11:22 Nie wiem, czy można mrozić, ale poniżej mój ulubiony sposób na łososia, czyli roladki z kozim serem: Twarożek kozi zmieszać z odrobiną oliwy, posiekanym świeżym tymiankiem (może być suchy) i szczypiorkiem (na 100 g twarożku po czubatej łyżce stołowej jednego i drugiego, ale suszonego tymianku łyżeczkę), solą i pieprzem. Posmarować każdy plaster łososia twarożkiem. Zwinąć w rulonik i zawinąć każdy rulonik w folię (dosyć ciasno). Włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Podawać same, albo skropione octem balsamico, albo na liściach rukoli + ocet balsamico. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 15:16 Dziękuję za pomysły.Będzie makaron z sosem śmietanowym + koperek. Ale poprosze jeszcze te czarne wstążki:) Ja wim ,ze 150g to nie duzo,ale juz nie mogę patrzeć na łososia,było go 450,a tylko ja w domu jadam tą rybkę,i naprawdę mi sie znudziła jako dodatek do kanapek. a kota nie mam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: czy wędzonego łososia można mrozić,jeśli nie IP: *.chello.pl 20.07.04, 00:47 Te czarne wstążki możesz kupić w Auchan na dziale makarony,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś