brunosch 22.07.04, 08:54 d. 22 lipca. ;))) Z tej okazji powinniśmy dziś zajadać się czekoladami! Pić gorącą czekoladę (w ten upał???) a przynajmniej likier czekoladowy. Wszystkim Paniom - słodkiego dnia życzy - bruno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katt Re: Święto E. Wedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:05 Proponuję - w ramach wpasowania się w konwencję dnia i nawiązania do siermiężności Złotego Wieku (czasów PRL chili..) - wznosić toasty szklaneczką stopionych WYROBÓW CZEKOLADOPODOPNYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Święto E. Wedla 22.07.04, 09:11 Gość portalu: katt napisał(a): > Proponuję - w ramach wpasowania się w konwencję dnia i nawiązania do > siermiężności Złotego Wieku (czasów PRL chili..) - wznosić toasty szklaneczką > stopionych WYROBÓW CZEKOLADOPODOPNYCH!!! *** Trza by było do tego najść zymfcioki, ale musztardę obecnie sprzedają w tak nieergonomicznych słoiczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katt Re: Święto E. Wedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:27 Proponuję zatem butelki po occie - co prawda sporsza kubatura, ale co jak co, ich rozmiary pozostały niezmienione od tych sprzed '89.. Równie dobrze może być blaszany kubek, sporządzony z opróżnionej uprzednio puszki, w której moczył się w zalewie groszek. Ocet i groszek zawsze w końcu w Polsce były: z tą tylko różnicą, że dziś na półkach w sklepach można znaleźć To-I-Owo więcej. Z pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Święto E. Wedla 22.07.04, 09:24 a te wszystkie pyszności powinny być opatrzone zgrzebną etykietą i napisem "etykieta zastępcza" oraz "wyrób czekoladopodobny" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętająca Re: Święto E. Wedla IP: 213.17.230.* 22.07.04, 09:25 Jest to niewątpliwie święto wyrobów czekoladopodobnych. Udział w tym interesie Wedla - całkowicie przypadkowy i zawiniony jedynie zawieruchą historyczną. Czy musztardówki już gotowe? No to siuuuuuuuuup... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Święto E. Wedla IP: *.chello.pl 22.07.04, 09:41 Pamiętam jak kiedyś, jeszcze za komuny, coś nam odbiło i lataliśmy tego włąśnie dnia po podwarszawskim Konstancinie, miejscowości kulturalnie spokojnej, uzdrowiskowej i strzelając z hukiem z nadmuchiwanych papierowych torebek (skąd mieliśmy tyle torebek?!) wrzeszczeliśmy: "22 lipca dawniej E.Weeeedeeeeel!". Pojawił się milicjant, próbował nas surowo zgromić, ale oświadczyliśmy urażeni, że nie obrażamy państwowego swięta, tylko głosno czytamy to, co oficjalnie napisano na opakowaniu tabliczki czekolady! I od kiedy w tym kraju nie wolno głosno czytać tego, co napisane na opakowaniu produktu spozywczego, kupionego w normalnym sklepie a nie w jakiejś - za przeproszeniem - Baltonie czy Pewexie! No i dał nam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: Święto E. Wedla 22.07.04, 10:24 Wypada wychylic musztardowke likieru czekoladopodobnego, na ktorej na etykiecie zastepczej widniec bedzie cena umowna (wydrukowana na etykiecie, wiec taka ona byla umowna jak z koziej .... rajzetasze, ortografia zamierzona ;)))) Sloneczne pozdrowienia, Jutka :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Święto E. Wedla 22.07.04, 10:52 A ja rano nie moglam sobie przypomniec: co to za swieto dzisiaj? Z niczym nie moglam skojarzyc. Chyba po raz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Święto E. Wedla IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 14:44 dzisiaj moje imieniny! takie to święto, tylko że wszyscy zapomnieli... :( Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: Święto E. Wedla 22.07.04, 14:46 Gość portalu: Magdalena napisał(a): > dzisiaj moje imieniny! takie to święto, tylko że wszyscy zapomnieli... :( ********* Serdecznosci imieninowe! (bez musztardowki.... ;) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katt Re: Święto E. Wedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:51 Czy, jeżeli wychylimy szklaneczkę/wysączymy lampkę dajmy na to, jakiegoś mało socjalistycznego long drinka, to nie będziesz miała nic przeciwko? ;-DD Pozdrowienia Miłego imprezowania dzisiaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Święto E. Wedla 23.07.04, 11:57 jutka1 napisała: > jak z koziej .... sempiterny > rajzetasze, ortografia zamierzona ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Rezurekcjo :-) 23.07.04, 20:12 rezurekcja napisała: > jutka1 napisała: > > > jak z koziej .... > > sempiterny > > > rajzetasze, ortografia zamierzona ;)))) ********* Dziekuje za nowe slowo. Sprawdzilam w Kopalinskim :))))) Pozdrawiam, Jutka Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Święto E. Wedla 22.07.04, 14:59 A ja Tobie życzę czekoladowej reszty tygodnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik oj było miłe, było ... IP: *.innsoft.com.pl 23.07.04, 08:50 ... ja wznosiłam toast migdałami i rodzynkami. Z okazji E.Wedla zostałam też obdarzona przez moją szynszylkę - samiczkę całkiem nowiutki, malutkim i puchatym szynszylkiem. No i oczywiście na imię dostał: EMIL. Toast proponuję - czekoladą za zdrowie małego EMILA ... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: oj było miłe, było ... 23.07.04, 09:15 A gdyby Emil miał jeszcze czekoladową sierść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: oj było miłe, było ... IP: *.com.pl 23.07.04, 11:53 i tak jest chłopak wyjątkowo słodki :) no i szczyle lubią czekoladę. choć preferują czereśnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Święto E. Wedla 23.07.04, 19:59 Były tu mdopiero co wątki czekoladowe, a nawet zwariowana, czekoladowa... pizza! Odpowiedz Link Zgłoś