20pi 22.07.04, 22:00 Poszukuję mięty zielonej (spearmint)lub esencji (syropu) o tym smaku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: mięta zielona - gdzie ją kupić(smak spearmint 22.07.04, 22:25 Jedno pytanie i trzy identyczne posty. Dlaczego?... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka zapewne 22.07.04, 22:28 20pi niezwykle na odpowiedzi zależy, a znikąd jej nie uzyskuje Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: zapewne 22.07.04, 22:30 Po pierwsze: oczekuje natychmiastowej odpowiedzi; po drugie: nie sprawdza, że już są Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zapewne 22.07.04, 22:34 ampolion napisał: > Po pierwsze: oczekuje natychmiastowej odpowiedzi; o ile dobrze pamiętam, pyta od wczoraj > po drugie: nie sprawdza, że już są tzn. twój odsyłacz na stronę gugla? emmm, jak by to ująć - pomijając fakt, że znakomita większość internautów potrafi korzystać z prostych funkcji gugla, to wpisanie nazwy roślinki w ramkę wyszukiwajki wyrzuca setki stron z jej botanicznym opisem, nie z adresem sklepu. wątpliwe, by ew. wirtualny sklep handlujący tego typu towarem posługiwał się nazwą łacińską pomoc to nie jest w każdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: zapewne 22.07.04, 22:47 Więc ma gdzie szukać, ja mam za niego robotę odwalać? A gdzie twoja prześwietna kontrybucja, gdzie to twój adres sklepów? Googlem nie wszyscy potrafią się posługiwć. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: zapewne 22.07.04, 22:55 ampolion napisał: > Więc ma gdzie szukać, ja mam za niego robotę odwalać? A gdzie twoja prześwietna > > kontrybucja, gdzie to twój adres sklepów? Googlem nie wszyscy potrafią się > posługiwć. Popieram Jottkę - weszłam z babskiej ciekawości w Twoje adresy i sklepu tam ani jednego. Nikt Ci nie każe odwalać za kogoś roboty - wiesz, to piszesz, nie to nie. On the other hand, wielbiciel mięty jest rzeczywiście dość natarczywy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zapewne 22.07.04, 22:59 ampolion napisał: > Więc ma gdzie szukać, ja mam za niego robotę odwalać? 20pi grzecznie pyta, czy ktoś wie, gdzie można kupić miętę zieloną - nie prosi, żeby ktoś mu dał linka do gugla, błędnie kierując go/ ją na setki stron botanicznych i każąc je przeszukiwać w nadziei, że może na tej tysięcznej będzie jakaś informacja konkretna z reguły ludzie najpierw sprawdzają guglem czy inną szukajką, czy znajdą interesującą ich informację, a gdy to się nie uda, zadają pytanie konkretne na forum - odsyłanie ich do przeszukiwania setek przypadkowych stron ani nie jest pomocą, ani nie ma sensu. > A gdzie twoja prześwietna kontrybucja przypuszczam, że zapomniałeś, jak tłumaczy się na polski słówko 'contribution'? :) przyczynek, wkład w coś > gdzie to twój adres sklepów? nie znam, więc nie podaję - ale też nie wprowadzam ludzi w błąd > Googlem nie wszyscy potrafią się posługiwć. niekorzystający z sieci zapewne, ale na fora dyskusyjne trafiają ludzie, którzy już elementarz komputerowy poznali - popatrz na rozmowy na wątkach, przy rzeczach bardziej oczywistych z reguły padają teksty 'wrzuć w gugla', bo to wiedza podstawowa Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: zapewne 22.07.04, 23:35 Jotka: znowu się czepiasz nie ofiarowując żadnej kontrybucji/przyczynku do rozwikłania tego dylematu. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zapewne 22.07.04, 23:45 pichciu, znowu wprowadzasz ludzi w błąd - a ja muszę go prostować z dobrego serca:) a 'kontrybucja' po polsku oznacza daninę pieniężną, nakładaną w ramach represji przez okupanta, więc ofiarowywać czegos podobnego nie jestem w stanie Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 a dylemat 23.07.04, 00:57 to sytuacja wymagająca trudnego wyboru między dwiema różnymi możliwościami; problem, alternatywa. koleżanka 20pi nie ma dylematu czy wybrać miętę czy syrop miętowy, ona pyta gdzie kupić jedno i/lub drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes moje deja vu!! 23.07.04, 13:02 ampolion napisał: > ja mam za niego robotę odwalać? jottka napisała: > [20pi] nie prosi, żeby ktoś mu dał linka do gugla Forum `English Only' też to przerabiało, prawda Ampolion? ;)) A teraz odpowiedź dla 20pi: znalazłam sklep internetowy, w którym możesz kupić syrop firmy Monin - MIĘTA ZIELONA - cena około 30 zł za pojemność 0,7 l. Bezpośredni link do produktu: sklep.bartender.pl/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=49&klientID=8cd9c61f75eba98ed1aa702952b43b46 Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: mięta zielona - gdzie ją kupić(smak spearmint 22.07.04, 22:30 ampolion napisał: > Jedno pytanie i trzy identyczne posty. Dlaczego?... Odpowiedź w Twojej sygnaturce :)) Uśmiałam się jak norka. Odpowiedz Link Zgłoś
20pi Re: mięta zielona - gdzie ją kupić(smak spearmint 23.07.04, 00:23 Pomyliłam się wysyłając trzy posty (myślałam ,że się nie ukażą).Jestem początkującą internautką , od kilku dopiero dni. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: mięta zielona - gdzie ją kupić(smak spearmint 23.07.04, 00:34 20pi napisała: > Pomyliłam się wysyłając trzy posty (myślałam ,że się nie ukażą).Jestem > początkującą internautką , od kilku dopiero dni. Witaj, nie przejmuj się, może ktoś jeszcze będzie wiedział. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
20pi Re: mięta zielona - gdzie ją kupić(smak spearmint 23.07.04, 00:25 Przez pomyłkę.Myślałam ,żę post się nie ukaże.Jestem początkującą intenautką dopiero od kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka to 23.07.04, 00:36 zajrzyj na pozostałe wątki, gdzieś ktoś proponował, że ci własnej mięty uskubie :) Odpowiedz Link Zgłoś