Dodaj do ulubionych

Pierogi z miesem.......

IP: 81.185.216.* 24.07.04, 01:26
Poprosze o przepis na farsz...
Maja byc dzis na obiad...Mieso juz ugotowane, ale dalej nie wiem; nigdy sama
nie robilam.
Dziekuje z gory,
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: 100 Re: Pierogi z miesem....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 01:36
      Mięso zmielić i doprawić pieprzem i majerankiem . Jeśli za suche - dolać trochę
      oleju .
      • Gość: krystyna_jl Re: Pierogi z miesem....... IP: 84.97.102.* 24.07.04, 11:08
        dziekuje, ...cebule tez dac (jak do mielonych), cy nie?
        • Gość: izzi Re: Pierogi z miesem....... IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 24.07.04, 11:50
          Jeśli lubisz daj uduszoną, lub zesmmmażoną cebulę, jeżeli mięso z rosołu i zostały jarzyny-też daję.Jeżeli tłuste mięso dodaję odciśniętą bułkę.Można też dać jajko lub pozostałe z czegoś białka.Można dodać odciśniętą, ugotowaną kapustę.My lubimy z pieprzem ziołowym.Dużo.
    • Gość: raszka Re: Pierogi z miesem....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:43
      nic trudnego (jak myślę..): zmielone mięso doprawić solą, świeżo zmielonym
      pieprzem, drobniutko posiekanym czosnkiem, ziołami (jakie tam lubisz, ja
      proponuję cząber, tymianek, oregano - dobrze komponują się z czosnkiem), drobno
      posiekaną cebulę (ja dodaję surową, ale można lekko poddusić - tak tylko,
      żeby "zwiędła"), no i jajko wbić (dla lepszej kleistości farszu).
      Bez jakiś tam veget i tego typu ulepszaczy z benzoesanem sodu i glutaminą w
      składzie!!
      Całość dokładnie wyrobić.
      Aha, no i ostatnia uwaga: dodatków nie może być za duzo (przynajmniej u mnie
      tak rodzinka woli..), nie mogą zdominować smaku farszu.
      Ciasto na pierogi tradycyjne (ale nie może być zbyt cienkie).
      Lepisz pierogi (ja zwykle robię nie za duże - zawsze można potem nałożyć sobie
      więcej sztuk, a już na talerzu polewać różnymi okrasami - wiadomo: im
      różnorodniej, tym smaczniej i ciekawiej)
      Gotujesz, polewasz omastą, jaką lubisz (może być stopiony domowy smalczyk z
      chrupiącymi skwarkami, może być na tymże smalczyku podduszona cebulka, można
      nawet stopionym masłem polewać) albo tylko jeszcze gorące pierogi lekuchno
      solisz..

dużo smaczności życzę
    • Gość: krystyna_jl Re: Pierogi z miesem....... IP: 84.97.97.* 24.07.04, 12:47
      dzieki wszystkim kuchcikom. Napisze wrazenia gosci wakacyjnych po obiedzie.
      @+
    • Gość: aneta22 Re: Pierogi z miesem....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 17:44
      a jakie mieso dodac do pyz?
    • Gość: Ulka Re: Pierogi z miesem.......do Anety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 17:56
      Nadzienie do pierogów i pyz może być jednakowe,polecam
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=13828395&a=13829090
      • Gość: aneta22 Re: Pierogi z miesem.......do Ulki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 18:51
        wow! jaki wybor! na pewno cos sobie wybiore i jutro zrobie ukochanemu dobry
        obiadek. Dzieki!
    • Gość: krasnowo Re: Pierogi z miesem....... IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 24.07.04, 21:06
      od jakiegoś czasu farsze do pierogów i pyz przygotowuję z mięsa upieczonego -
      są o niebo lepsze ! Polecam.
      • Gość: niuśka Re: Pierogi z miesem....... IP: *.zipnet.com.pl 25.07.04, 21:29
        Ja robię pierogi z mięsa wołowego surowego.Wiem, powinny to być kołduny,ale
        moja rodzinka zajada się własnie takimi pierogami.Mięsko powinno być nawet dość
        mocno przerośnięte tłuszczykiem ,przekręcone przez maszynkę, doprawione
        solą.pieprzem(dużo) pieprzem ziołowym,majerankiem,cebulką przysmażoną. Gotuje
        się je ok.5-7 minut a podaje polane skwarkami z boczku. Do tego rosołek do
        picia.Bomba (także kaloryczna) tylko nie dla wątrobowców. Chyba że mają pod
        ręką sylimarol , a do popicia dziurawiec.
    • Gość: Kaja Re: Pierogi z miesem....... IP: *.net81-64-40.noos.fr 26.07.04, 21:34
      Gotuje mieso i przepuszczam przez maszynke, obowiakowo dodaje ugotowanego
      ziemniaka ktorego miele razem z miesem, jajko sol i pieprz, oraz uduszona
      cebulke z zabkiem czosnku. Ziemniak poprostu powoduje ze mieso nie jest zbyt
      zbite po ugotowaniu. Naprawde pychotka. Smacznego.
    • Gość: Molson Re: Pierogi z miesem....... IP: *.sympatico.ca 27.07.04, 00:17
      A ja robie z miesem wieprzowym i kiszona kapusta ,palce lizac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka